Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Petit basset griffon vendeen

tämä ranskalainen ajometsästykseen kehitetty rotu on tullut yhä suositummaksi seurakoirana myös Suomessa. Se ei ole mikään ihme, sillä koira on luonteeltaan hyvin ulospäinsuuntautunut.

FALCO UUSI Leevi lepakkokorva Petit Westend Mozart Santra Ennis Del Mar TOPI Sellunpojatuusi

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 6 eli Ajavat ja jäljestävät koirat.

Taustaa

Monet maailman ajokoiraroduista on kehitetty Ranskassa. Petit basset kuuluu griffon vendéen - ryhmään, jonka neljä rotua eroavat lähinnä korkeudeltaan. Basset-muotoja on kaksi, mutta siinä missä petit on hyvin suosittu, sen suurempi serkku, grand basset griffon vendéen, on käytännössä tuntematon kotimaansa ulkopuolella. Basset viittaa koiran lyhyisiin jalkoihin ja griffon sen karheaan turkkiin. Petit basset ja sen sukulaiset kehitettiin Vendéen seudulla Ranskassa ja kaksi basset-muotoa erotettiin erillisiksi roduiksi vasta 1950. Niitä nähtiin ensimmäisen kerran Britanniassa vuonna 1969 ja nykyisin rotu on melko tavallinen monissa maissa.

Rodun suosio

Tästä bassetista saat ystävällisen ja eloisan kumppanin, jolla on lisäksi mahtava persoonallisuus. Se on aina innokas osallistumaan perhe-elämään ja kukoistaa, jos saa liikkua runsaasti. Koiran karkeaa turkkia on helppo hoitaa. Se on kehitetty suojaamaan metsässä juoksevaa koiraa piikkisiltä kasveilta. Kuraantuneen turkin puhdistamiseen riittää yksinkertainen harjaus kuran kuivuttua. Normaalisti rodun koirien turkkia ei trimmata. Bassettilaumoja on perinteisesti pidetty kanien ja jänisten metsästystä varten - älä siis hämmästy, jos PBGV:si säntää jahtaamaan tällaisia otuksia ollessanne kävelyllä maaseudulla.

Luonne

Ilmeikäs, itsenäinen luonne; joskus myös itsepäinen; ystävällinen ja sosiaalinen, mikä heijastaa sen menneisyyttä laumassa ajavana metsästyskoirana. Pidä huoli koulutuksesta, jossa voi olla ongelmia koiran itsepäisyyden vuoksi.

Koko

Korkeus: 33-39 cm Rotumääritelmä ei anna painoa.

Liikunta

Hyvin energinen, juoksuta päivittäin vapaana suljetulla alueella. Pidä huoli, että koira saa tarpeeksi liikuntaa, sillä ikävystynyt koira tekee tuhoja.

Kotioloissa

Voi olla liian vilkas kotiin, jossa on pieniä lapsia. Vahdi koiraa pienten lasten ja eläinten seurassa.

Käytös

Tulee yleensä toimeen muiden koirien kanssa.

Turkinhoito

Ei vaadi paljon hoitoa; karva laadultaan karkeaa, pörröinen turkki kaksikerroksinen. Harjaa tarpeen mukaan.

Terveys

Epilepsiaa; kilpirauhasen vajaatoimintaa; korvatulehduksia; iho-ongelmia.

Lyhyesti

  • Ystävällinen luonne
  • Suuri persoonallisuus
  • Eloisa rotu
  • Tulee hyvin toimeen lasten kanssa
  • Melko pienikokoinen
  • Tarvitsee paljon liikuntaa

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"