Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Pointteri

Pointteri on arvostettu ja tunnettu sekä metsästys- että seurakoirana. Sillä on yhä jäljellä vahvat työntekovaistot, se omaa valtaisan kestävyyden ja tarvitsee säännöllisesti tehtyjä pitkiä kävelyretkiä.

Peltoluovin Lady ja Lapstar Debi Claypond's 2009 pentuetta 2 Pipsan pää 15vko babette europos mitas Claypond's cralto 2009 2 backwoodhill's robinson 040605 by annakaisa järvelä Claypond's Andel, Aravino ja Arthon terassilla 9 vko:isina

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 7 eli Kanakoirat.

Taustaa

Kirjalliset tiedot pointteria muistuttavista koirista ulottuvat 1600-luvulle saakka, mutta nykyisen rodun kehittäminen alkoi luultavasti vanhan espanjalaisen pointterikannan viennistä Englantiin. Silloin ryhdyttiin toimiin pointterin muuttamiseksi monipuoliseksi metsästyskoiraksi. Risteytykset englanninvinttikoiran kanssa paransivat todennäköisesti sen nopeutta espanjalaiseen, melko tukevaan esi-isäänsä verrattuna. Vihikoirien käyttö risteytyksiin taas lisäsi sen vainun herkkyyttä. Ajokoirilta pointterit puolestaan saivat lisää sitkeyttä. Pointteri on seisova lintukoira, joka osoittaa saaliin paikan. Havaittuaan saaliin se ei hauku, mikä pelottaisi linnut karkuun, vaan jähmettyy paikalleen tunnusomaiseen asentoon, jossa sen toinen etujalka on nostettuna. Tämän jälkeen metsästäjät lähettävät spanieleita aluskasvillisuuteen ajamaan linnut lentoon odottavien haulikoiden eteen.

Työominaisuuksia

Pointterit eivät viihdy kaupunkiympäristössä - ne tarvitsevat maaseutua, mikä on niiden luonnollinen ympäristö. Nämä metsästyskoirat ovat hyvin helppoja kouluttaa ja niiden synnynnäinen koko osoittaa saalis (englannin pointer = osoittaja) ilmenee jo nuorissa, vastavieroitetuissa pennuissa. Ne muodostavat vahvat siteet perheenjäseniin ja tulevat hyvin toimeen lasten kanssa. Pointterit eivät ole vihaisia: ne elävät tyytyväisinä kodeissa, joissa on useita koiria ja myös kissoja.

Luonne

Uskollinen, ei juuri puolusta aluettaan; kärsivällinen.

Koko

Korkeus: uros 63-69 cm narttu 61-66 cm

Liikunta

Tarvitsee ehdottomasti pitkiä kävelyretkiä maaseudulla. Pointterille on tyypillistä kävellä vapaana ollessaan vähän matkaa isännän edellä.

Kotioloissa

Tulee hyvin toimeen lasten kanssa; nukkuu mielellään pitkiä aikoja, kunhan sille on toimintaa unien välissä.

Käytös

Nauttii frisbeen noutamisesta; koiralla on myös noutamisviettiä; nuoret pointterit voivat olla kömpelöitä. Järjestä aikaa leikkimiseen.

Turkinhoito

Turkinhoito on hyvin yksinkertaista, kiitos pehmeän ja sileän karvan. Käytä sukakinnasta antamaan karvalle kiiltoa.

Terveys

Lonkkavikaa; allergioita. Varmista, että sukulinjoista on tutkittu lonkat.

Lyhyesti

  • Ystävällinen ja työteliäs rotu
  • Tarmokas
  • Turkin hoito helppoa
  • Rauhallinen ja herkkä luonne
  • Nauttii perhe-elämästä

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"