Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Pyreneittenkoira

Tämän rodun kotiseutu on Pyreneillä Ranskan ja Espanjan välissä. Pyreneittenkoiraa suojelee kylmältä tiheä kaksikerroksinen turkki, jonka paksut aluskarvat vangitsevat lämpimän ilman ihon pintaan.

Licorise (Lacu) 3 Chenespace Beau Marcus Blaireau Noire Balin Flagellas Ceret Tytti ja Marcus lepäilevät Chenespace Garçon Nuka

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 2 eli Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat.

Taustaa

Pyreneittenkoiria kasvatettiin alun perin laumanvartijoiksi. Ne sulautuivat lähinnä susien varalta vartioimaansa lammaslaumaan pääosin valkoisen värinsä ansiosta. Kuningas Ludvig XIV (1638-1715) nimitti koiran "Ranskan kuninkaalliseksi koiraksi" sen rohkeuden vuoksi. Taistelussa susilaumaa tai karhua vastaan koiraa suojasi sen kaulassa oleva rautapanta, josta sojotti teräviä nauloja. Aikojen kuluessa sudet hävitettiin ja pyreneittenkoiran tulevaisuus näytti epävarmalta. Koirien komea ulkonäkö johti kuitenkin siihen, että niistä tuli näyttelykoiria. Perinteisesti koiria käytettiin myös tavaroiden salakuljettamiseen rajan yli Pyreneillä. Ne kulkivat reittejä, jotka olivat ihmisille mahdottomia.

Rajalta takaisin

Takajalkojen kaksoiskannus on lajille tyypillinen piirre. Niillä ei ole toiminnallista merkitystä, mutta niiden kynnet on leikattava säännöllisesti. Leikkaaminen vaatii vahvoja leikkureita ja voi olla parempi antaa eläinlääkärin suorittaa työ. Monien jättirotujen tavoin nämä koirat eivät viihdy ahtaassa kodissa, sillä ne tarvitsevat tilaa. Tarpeen on myös tilava aidattu piha, jossa koira voi kuljeskella vapaasti. Vaikka pyreneittenkoira ei ole erityisen energinen, se on kestävä. Koira tarvitsee pitkiä lenkkejä päivittäin, jottei se ikävystyisi.

Luonne

Ystävällinen; kylmäkiskoinen vieraille; valpas.

Koko

Korkeus: uros 70-80 cm narttu 65-75 cm Uros painaa selvästi enemmän kuin narttu.

Liikunta

Tarvitsee reippaita, pitkiä kävelylenkkejä maaseudulla. Vältä kotieläimiä, sillä koira voi jahdata niitä.

Kotioloissa

Tarvitsee paljon tilaa ja pihan; viihtyy rauhallisessa kodissa; sopeutuu hyvin perhe-elämään. Anna koiran tutkiskella rauhassa pihalla.

Käytös

Vastaanottavainen ja sopeutuvainen; ei itsevarma kuten muut samantapaiset rodut.

Turkinhoito

Kaksinkertainen turkki, jonka hoito on vaativampaa keväällä karvanvaihdon aikaan. Harjaa säännöllisesti.

Terveys

Lonkkavikaa, joka voi aiheuttaa vakavan raajarikkoisuuden; silmäluomiongelmia; mahalaukunkiertymää. Varmista, että lonkkavika on tutkittu sukulinjoista; silmäluomet voivat vaatia leikkausta; ei liikuntaa ruoan päälle.

Lyhyesti

  • Kaunis ulkonäkö ja yksilölliset kuviot
  • Sitkeä rotu
  • Sopeutuu hyvin perhe-elämään
  • Uskollinen vartija
  • Epätavalliset kannukset

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"