Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Saluki

Tästä ikivanhasta rodusta näkee heti, että se kuuluu vinttikoiriin. Se on hoikka, pitkäjalkainen, syvärintainen ja kapeavyötäröinen. Salukilla on pitkiä karvatupsuja jalkojen takaosassa, hännän alapuolella ja korvissa.

Livia Meidän suuri pupuntappaja Ch Gleizz Black Pearl Livia ja Fanny Vapours Inca Moonlight Dami Kirman Qadima & Qhalilah

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 10 eli Vinttikoirat.

Taustaa

Saluki kuuluu koiramaailman vanhimpiin rotuihin, ja sen alkuperä voi olla niinkin kaukana kuin yli 10 000 vuoden päässä. Rotu luotiin Lähi-idässä metsästystarkoituksiin, ottamaan kiinni gaselleja, jäniksiä ja kettuja. Koiria käytettiin usein yhdessä metsästyshaukkojen kanssa, joita kamelilla tai hevosella ratsastava metsästäjä kantoi käsivarrellaan. Lentoon päästetty lintu alkoi kaarrella havaitsemansa saaliin yläpuolella, jolloin salukit vapautettiin. Niiden tehtävä oli ottaa saalis kiinni, mutta ei tappaa sitä. Koirat naulitsivat saaliin maahan ja pitivät sen paikoillaan, kunnes metsästäjä ehti paikalle. Tämä vaati salukeilta nopeutta ja kykyä yhteistyöhön.

Saalistajan luonne

Nykyisillä salukeilla on tallella monia niiden esi-isien perusominaisuuksia. Tämän vuoksi ne saattavat lähteä innokkaasti ajamaan mahdollisia saaliita ja kadota etäisyyteen. Tapaa on vaikea hillitä muuten kuin hyvin päättäväisellä kouluttamisella. Lisäksi koira tarvitsee kunnon juoksulenkin päivittäin, jottei se ikävystyisi ja muuttuisi tuholaiseksi kotona. Jos saatat kävelylenkilläsi kohdata pieniä koiria, joita saluki voi pitää saaliina, on turvallisinta käyttää koiralla kuonokoppaa. Huolimatta salukin luonteen itsenäisestä puolesta, joka ilmenee sen saalistaessa, koira osoittaa hillitysti hellyyttä perheenjäsenilleen, mutta suhtautuu varautuneesti vieraisiin.

Luonne

Uskollinen; varuillaan vieraiden seurassa. Vahdi koiraa, kun vieraita on paikalla.

Koko

Korkeus: uros 58-71 cm narttu vähän pienempi

Liikunta

Hyvin liikunnallinen ja kestävä. Tarvitsee päivittäisen juoksulenkin. Vältä pienempien eläinten kohtaamista.

Kotioloissa

Käytännöllinen vahti; ei luultavasti tule toimeen lemmikkikanien tai kissojen kanssa.

Käytös

Hyvin nopea juoksija; vaikea kouluttaa olemaan karkaamatta; itsenäinen. Ole sitkeä kouluttamisessa.

Turkinhoito

Turkki vaatii normaalin hoidon. Sileä karvaiselta muodolta puuttuvat hapsut korvista, hännästä ja jalkojen takapuolelta. Harjaa turkki ja kampaa pidemmät karvat.

Terveys

Voi olla altis erilaisille silmäongelmille; luusyöpää vanhemmilla yksilöillä.

Lyhyesti

  • Ikivanha rotu
  • Hyvin nopea
  • Erittäin kestävä
  • Ei helpoimpia koulutettavia
  • Taipuvainen karkaamaan

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"