Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Skotlanninhirvikoira

Nämä urheilulliset jättiläiset ovat mainioita hölkkäkavereita. Ne tarvitsevat paljon tilaa sekä liikkumiseen että nukkumiseen. Skotlanninhirvikoiralla on voimakas häntä, joka voi pudottaa särkyviä tavaroita pöydiltä.

Dusty ja  Alma Dusty 5kk Dusty Dusty juhannusyönä Dusty Springfield Sweerscot Elgin Molly 8kk

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 10 eli Vinttikoirat.

Taustaa

Tätä karkeakarvaisista englanninvinttikoirista kehitettyä rotua on käytetty kauriiden metsästykseen Skotlannin ylämaalla. Tehtävä alkoi kuitenkin menettää merkitystään tuliaseiden kehityttyä ja tultua käyttöön laajemmin 1700-luvun lopulla. Onneksi skotlanninhirvikoiran suosio levisi melko laajalle Kuningatar Victorian suosikkimaalarin Sir Edwin Landseerin ansiosta. Hän maalasi näitä koiria töihinsä niin paljon, että niistä tuli Skotlannin symboli, ja tämä varmisti rodun säilymisen. Nykyisin skotlanninhirvikoiria pidetään pääasiassa seurakoirina ja näyttelykoirina. Yleisimpiä ovat tummansiniharmaat yksilöt.

Kotioloissa

Skotlanninhirvikoira muodostaa läheisen siteen omistajaansa, osoittaa hänelle selvästi kiintymyksensä ja sopeutuu hyvin perheenjäseneksi. Suuren koon vuoksi kannattaa kuitenkin harkita jotakin pienempää rotua perheeseen, jossa on pikkulapsia. Skotlanninhirvikoira on ystävällinen niin omarotuisiaan kuin muitakin koiria kohtaan. Surullinen puoli jättikoiran omistamisessa on sen suhteellisen lyhyt elinikä. Skotlanninhirvikoira elää harvoi yli 10-vuotiaaksi, kun pienemmät rodut voivat helposti saavuttaa paljon korkeamman iän.

Luonne

Osoittaa kiintymyksensä; viihtyy ihmisen seurassa; herkkä.

Koko

Korkeus: uros >76 cm, narttu >71 cm Paino: uros noin 45,5 kg, narttu noin 36,5 kg

Liikunta

Tarvitsee hyvän lenkin joka päivä. Älä juoksuta nuorta koiraa liikaa.

Kotioloissa

Koira täytyy ottaa huomioon jo kodin suunnittelussa; suuri lattia pinta on tärkeää. Anna ennemmin kolme pientä kuin yksi suuri ateria.

Käytös

Vahva takaa-ajovietti; yltää helposti pöydille ja tasoille ryöstämään ruokia. Harkitse kuonokopan käyttöä, kun koira on vapaana, sillä se jahtaa pieniä eläimiä.

Turkinhoito

Harjaa säännöllisesti ja nypi sekä trimmaa pitääksesi turkin siistinä. Pitkä, karhea turkki suojaa hyvin säällä kuin säällä.

Terveys

Taipumusta ähkyyn ja mahalaukunkiertymään. Älä juoksuta ruoan jälkeen.

Lyhyesti

  • Tarvitsee paljon tilaa
  • Vaatii runsaasti liikuntaa
  • Voi olla saalistusviettiä
  • Rohkea luonne
  • Osoittaa kiintymystä

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"