Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Skotlanninterrieri

Skotti on vankkarakenteinen, suuri koira suht pienessä paketissa. Se on älykäs seurakoira, vaikka saalistusviettiäkin vielä löytyy. Siksi se vaatii yleensä pihansa ympärille aidan. Se rakastaa perhettään, maan kaivamista ja metsälenkkejä, sen motto voisikin olla ”aina valmis!” Se on tyytyväinen ”sohvaperunakin”, mutta syttyy leikkiinkin nopeasti. Uimariksi siitä ei ole, vesistöjen läheisyydessä skotti kannattaakin varustaa pelastusliiveillä. Skotti sopii hyvin niin kaupunki- kuin maalaiskoiraksikin. Skotista saat tosi uskollisen ystävän ja sopivan lemmikin myös lapsiperheeseen.

Penni hyppää Hangossa Emma pallon kanssa Rikardo Laky Teil tappelua Carlo x wera Dahlia 1 v. Skotti poseeraa

Historia

Skotlanninterrieri on vanha rotu ja alkuperältään se onkin jalostettu pitämään mäyrien, kettujen, rottien ja muiden haittaeläinten kasvavaa määrää kurissa.

Ulkomuoto

Skotin turkki on kaksinkertainen koostuen lyhyestä ja pehmeästä aluskarvasta sekä karkeasta peitinkarvasta. Skotti on trimmattava/nypittävä rotu. Skotti kannattaa viedä asiantuntevalle trimmaajalle 8-10 viikon välein, silloin se pysyy ryhdikkään ja tyylikkään näköisenä rotunsa edustajana. Kotona turkki kammataan kerran viikossa, maha ja tassut pestään tarvittaessa. Skotit voivat olla mustia, brindlejä tai vehnänvärisiä.

Hoito ja terveys

Skotti voi olla riiviö 1-vuotiaaksi asti, mutta seuraavat 10 vuotta sujuvat helposti. Se tarvitseekin jämäkän, mutta reilun tapakasvatuksen. Mikään erityisen hankala kasvatettava se ei kuitenkaan ole. Skotti osaa myös olla itsepäinen niin halutessaan, mutta se on juuri yksi sen luonteenpiirteistä, joka tekee siitä Skotin! Skotti elää yleensä terveenä n. 10-12 vuotta ja vanhenee sitten melko nopeasti. Se on ns. perusterve rotu. Skotlanninterriereitä syntyy Suomessa noin 50/vuosi.

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 3 eli Terrierit.

Tämän esittelyn laatija:

Rotuesittelyn on laatinut Skotlanninterrierikerho.

Skotlanninterrierikerho on toiminut vuodesta 1975 ja jäseniä kerholla on noin 200.