Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Tiibetinterrieri

Tämän aasialaisen rodun nimi on hämäävä, sillä muista terriereistä poiketen tiibetinterrieri kehitettiin lammaspaimeneksi ennemmin kuin tuholaisten torjujaksi. Koira muistuttaa ulkomuodoltaan paljon vanhaenglanninlammaskoiraa.

Evita "Evi" Adofau K Adofau K Tiibob's Iranda Tiibetinterrieri istuu Arttu toivottaa ... Jagadish 7vkoa

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 9 eli Seurakoirat ja kääpiökoirat.

Taustaa

Tiibetinterrieri on läheistä sukua toiselle tiibetiläiselle koiralle, sitä pienemmälle lhasa apsolle, mutta sen tarkka alkuperä on hämärän peitossa. Valitettavasti ensimmäisessä, vuonna 1895 julkaistussa länsimaisessa kuvauksessa rotu kuvailtiin terrieriksi, mikä johtui koiran yleisestä ulkomuodosta. Harhaanjohtava nimi jäi pysyväksi. Vasta 1930-luvulla näitä koiria tuotiin länteen ja 1956 Yhdysvaltoihin. Tiibetissä niiden pitkä turkki leikataan perinteisesti samalla kun lampaatkin keritään. Sen jälkeen karvat sekoitetaan jakin karvoihin ja niistä tehdään lankaa, joka kudotaan kankaaksi. Vaikka näitä perinteisiä koiria on tapettu kiinalaisten miehitettyä maan, tiibetinterriereitä työskentelee edelleen lammaspaimenina Tiibetin syrjäseuduilla.

Ystävällinen luonne

Vaikka tiiberinterrieri on paimenkoira, harrastajat pitävät sitä lännessä enimmikseen näyttely- ja seurakoirana. Paimentaessaan jotkin yksilöt osaavat hypätä lampaan selkään kapeikoissa hallitakseen laumaa. Tiibetinterrierit ovat hyväntahtoisia koiria ja suhtautuvat samaan rotuun kuuluviin ja muihin samankokoisiin koiriin ystävällisesti. Pitkää turkkia ei trimmata, vaan se pidetään pitkänä.

Luonne

Uskollinen, suojeleva ja herkkä; uhattuna voi olla rohkea.

Koko

Korkeus: uros 35,6-40,6 cm Nartut ovat jonkin verran pienempiä.

Liikunta

Tarvitsee suhteellisen paljon liikuntaa, johtuen alkuperästään työkoirana. Vie lenkille vähintään kerran päivässä.

Kotioloissa

Valpas vahtikoira.

Käytös

Eloisa ja aktiivinen; notkea; kuuma sää ei aiheuta ongelmia. Älä innosta ylenpalttiseen haukkumiseen.

Turkinhoito

Pitkä turkki on harjattava säännöllisesti. Harjaa parin päivän välein; trimmaa karvat korva-aukkojen ympäriltä - karvojen kostuttaminen helpottaa työtä.

Terveys

Silmäsairauksia; lonkkavikaa; polvilumpioluksaatiota. Varmista, että sairaudet on tutkittu sukulinjoista; polvilumpioluksaatio voi vaatia leikkaushoitoa.

Lyhyesti

  • Ystävällinen luonne
  • Päivittäinen turkinhoito tekee hyvää
  • Ei ole oikea terrieri
  • Hellä ja älykäs
  • Sitkeä

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"