Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Valkoinen länsiylämaanterrieri

Westie eli valkoinen länsiylämaanterrieri on alunperin pienpetojen metsästykseen käytetty terrieri. Sen tunnistaa valkeasta veikeästä ulkonäöstä, joka saattaa helposti hämätä, onhan westie todellisuudessa kuin susi lampaan vaatteissa. Se tarvitsee paljon rakkautta, mutta myös rajoja. Johdonmukaisella kasvatuksella westiestä saa mitä mainioimman kaverin moneen erilaiseen touhuun ja tekemiseen.

Westie on pieni, eloisa, leikkisä, peloton, hyvin itsevarma mutta ystävällinen. Ulkonäkö on veikeä. On kuitenkin muistettava että Westie on TERRIERI ja sillä on ”terrierin temperamentti”. Se ei kuitenkaan merkitse agressiivisuutta, vaan valppautta ja ystävällistä itseluottamusta.

Jotta westie säilyttäisi tyypillisen ulkonäkönsä, on se trimmattava nyppimällä 4-6 kertaa vuodessa.
Trimmaaminen on osa westien perushoitoa ja jokaisen omistajan tai hankintaa suunnittelevan tuleekin ymmärtää sitoutua turkin oikeanlaiseen hoitoon. Oikeanlainen trimmaaminen on myös koiran terveydenhoitoa, sillä se edesauttaa ihon terveyttä.

Westie on tällä hetkellä yksi Suomen suosituimmista terrieriroduista. Westien rekisteröintimäärät Suomessa ovat nousseet nopeaan kasvuun 2000-luvulla. Vuonna 2012 rekisteröintejä oli 444 kappaletta.

Koska suosio on suurta, on ehdottoman tärkeää ottaa koira vain luotettavalta kasvattajalta ja vanhemmista, jotka ovat tutkittuja.

mimmu iha pienenä <; vappu kulta Huippumalli haussa Vipervuoren May Queen "Tupsu" Milou alias töröpekka 3kk Nelli karamelli 8vko BIANCO LILLA. 1 viikko

Hoito ja terveys

Valkoinen länsiylämaanterrieri on TRIMMATTAVA ROTU, joka tarvitsee oikeanlaisen trimmauksen 4-6 kertaa vuodessa. Turkki on kaksinkertainen; karkea tiivis suora peitinkarva ja pehmeä, ihonmyötäinen pohjavilla. Karkea peitinkarva hylkii vettä ja likaa, pohjavilla eristää ja lämmittää. Oikeanlainen, oikein ja säännöllisesti nyppimällä (ei leikkaamalla) trimmattu turkki on helppo pitää puhtaana.

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 3 eli Terrierit.

Tämän esittelyn laatija:

Rotuesittelyn on laatinut Westiekerho ry..

Westiekerho ry on vuonna 1976 perustettu valkoisten länsiylämaanterrierien virallinen rotujärjestö Suomessa.