Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Venäjänvinttikoira

Venäjänvinttikoiran englanninkielinen nimi on borzoi, joka on johdettu venäjän "nopeaa" tarkoittavasta sanasta borsyi. Se on tyypillinen näön avulla saalistava metsästyskoira, jota kuvastaa pitkä, kapea pää ja englanninvinttikoiramainen rakenne. Koira juoksee hyvin elegantisti.

Humma Rancho Gabriel Almazinovna Venäjänvinttikoiranpentu Poju Sarmik Viivi Venakko Alaric 2.5v Portilla

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 10 eli Vinttikoirat.

Taustaa

On todennäköistä, että nämä aristokraattiset vinttikoirat ovat ainakin osaksi samaa kantaa kuin englanninvinttikoirat. Ne on tuotu Venäjälle mahdollisesti Keski-idästä. Venäjänvinttikoiraksi tunnistettavia koiria on ollut olemassa yli 500 vuotta ja ne olivat Venäjän tsaarien suosikkeja. Nämä metsästyskoirat saalistivat pareittain tai kolmen ryhminä. Ne voittivat suden nopeudessa ja pystyivät tarttumaan sitä niskasta. Niiden tehtävä oli lähinnä pysäyttää susi ja painaa se maahan, ei tappaa sitä. Metsästykset, joissa käytettiin venäjänvinttikoiria, olivat suuria seremoniallisia tapahtumia. Useita venäjänvinttikoiria päätyi lahjoiksi muillekin Euroopan hallitsijoille, mikä auttoi varmistamaan rodun säilymisen Venäjän vallankumouksen jälkeen. Koiran yhteys vallasta syöstyyn ylimystöön merkitsi rodun tramaattista vähenemistä Venäjällä vuoden 1917 lokakuun vallankumouksen jälkeen.

Juoksija luonnoltaan

Jos tilaa riittää näiden viehkeiden koirien juoksuttamiseen, niiden tyypillistä eleganttia juoksutapaa on hienoa seurata. Tämä on kuitenkin mahdollista vain maaseutuympäristössä. Venäjänvinttikoirat ovat paljon kestävämpiä kuin niiden vinttikoiraesivanhemmat, kiitos alkuvaiheessa alkuperäisten venäläisten pitkäturkkisten koirien kanssa tehtyjen risteytysten. Koska venäjänvinttikoirat on kasvatettu saalistamaan pareina, ne tulevat hyvin toimeen yhdessä ja muiden samankaltaisten koirien, kuten englanninvinttikoirien kanssa. Pitkään, silkkiseen turkkiin on syytä kiinnittää huomiota, jos harkitsee tällaisen koiran hankkimista - se vaatii jatkuvaa huolenpitoa.

Luonne

Ystävällinen tutuille ihmisille, mutta kylmäkiskoinen vieraille; herkkätuntoinen.

Koko

Korkeus: uros 75-85 cm narttu 68-78 cm Urokset ovat selvästi narttuja painavampia.

Liikunta

Tarvitsee runsaasti juoksuttamista päivittäin; taipuvaisempi palaamaan luokse kuin jotkin muut vinttikoirat. Jos mahdollista, juoksuta ilman hihnaa.

Kotioloissa

Asettuu hyvin, jos saa riittävästi säännöllistä liikuntaa; voimakas metsästysvietti jäljellä; ei mikään vahtikoira. Vahdi koiraa, kun kissoja on näköpiirissä, sillä varsinkin pentuna se saattaa ajaa niitä takaa.

Käytös

Rauhallinen, ei taipuvainen haukkumaan.

Turkinhoito

Vaatii säännöllisen harjaamisen ja pesun tarvittaessa. Muista tarkistaa korvat.

Terveys

Joiltakin koirilta puuttuu välihampaita, mutta se ei vaikuta niiden terveyteen tai syömiseen. Näyttelykoiraa havittelevan kannattaa tarkistaa puuttuuko hampaita, sillä sitä pidetään pahana vikana.

Lyhyesti

  • Täytyy saada juosta riittävästi
  • Sosiaalinen luonne
  • Turkki vaatii hoitoa
  • Suurikokoinen
  • Kuonokoppa voi olla tarpeen

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"