Pvm:

18.08.2019

Aika:

12-16

Paikkakunta:

Nurmijärvi

Tarkempi sijainti:

Kauppanummentie 8

Maksut:

39€

Yhteystiedot:

Piia Kasper
Puh: 0449808691

Linkki:

Avaa linkki uuteen ikkunaan

Lisääjä:

Rallitassu

Tapahtuma lisätty:

27.04.2019Jirka Vierimaa: 10 asiaa koirilta ihmisille -luento

10 asiaa koirilta ihmisille -luento 18.8. 12-16

10 asiaa koirilta ihmisille

Liikuntaa, lepoa ja ravintoa käsitellään usein koirien hyvinvoinnin peruspilareina. Teoreettisesti sopivan määrän ohella koiraihmiset arvioivat näiden vaikutusta laadullisesti ja punnitsevat jatkuvasti koiran tarpeita ja intressejä omiinsa. Millaisen molemmat osapuolet kattavasti huomioivan näkökulman voisimme ottaa?

Luentopäivän aikana käsitellään kymmentä eri aihealuetta ihannetilanteen ja ongelmakäyttäymisen avulla. Niistä muodostuu kokonaisuus, joka ei ainoastaan vaikuta myönteisesti koiran hyvinvointiin, vaan myös ihmisen ja koiran väliseen jaettuun elämään. Valinnanvapauden ja myönteisten kokemusten tulisi ulottua talutushihnan molempiin päihin.

Luennolla on vuorovaikutuksellinen. Sen aikana saa totuttuun tapaan esittää kysymyksiä, pohdintoja ja näkökulmia. Keskustelujen myötä myös selviää, vastaako nykyinen koiratutkimus arkista todellisuutta.

Luennon ajan on tarjolla kahvia/teetä sekä pientä purtavaa.

Luennoitsija on eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija (TAY) Jirka Vierimaa. Jirkan koulutuksissa on tavattu toistakymmentä eri eläinlajia ja yli 5500 koiraa. Hänen erityiskiinnostuksensa liittyy positiivisen vahvistamisen menetelmiin ongelmanratkaisussa ja urheilukoirien koulutuksessa. Jirka on yksi Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen pääkouluttajista.