Pvm:

17.08.2019

Aika:

10-10.45

Paikkakunta:

Ylöjärvi

Tarkempi sijainti:

Koirakoulu Pro MiuHau

Maksut:

85

Yhteystiedot:

Susanne Kuusimäki
Puh: 040 8450979

Linkki:

Avaa linkki uuteen ikkunaan

Lisääjä:

helivaataja

Tapahtuma lisätty:

16.07.2019PUUHA PENTU kurssi (n. 2-4 kk) - Koirakoulu PRO MIUHAU

Haluatko luoda hyvän ja luottamuksellisen suhteen pentuusi ensi hetkistä lähtien?

Haluatko tukea pentusi kasvua optimistiseksi, itseensä luottavaksi aikuiseksi?

Haluatko tarjota pennullesi positiivisia ensimmäisiä kokemuksia uusista asioista, ihmisistä ja pennuista?

Tämä kurssi on tarkoitettu 2-4kk ikäisille pikkupennuille omistajineen.

OPIT
• leikkimielisiä koulutuspelejä arjen elämäntaitojen kouluttamiseen ja pennun persoonallisuuden kehittämiseen
• tukemaan pennun optimistista suhtautumista uusiin asioihin ja tilanteisiin
• tarjoamaan monipuolisia aistikokemuksia osana arkea.

Pentujen tärkeä sosiaalistamiskausi alkaa jo kahden viikon iässä ja jatkuu pennun tullessa uuteen kotiin. Positiiviset ja turvalliset kokemukset erilaisista ihmisistä, muista koirista, paikoista ja uusista asioista ovat pennun käyttäytymisen ja persoonallisuuden kehittymiselle erityisen tärkeitä. Ne ennaltaehkäisevät tutkimusten mukaan monenlaista aikuisiän ongelmakäyttäytymistä. Pennun tahtiin omaehtoisesti tapahtuva tutustuminen uusiin asioihin sekä ihmisen tarjoama tuki lisää pennun positiivista suhtautumista uusin asioihin myös myöhemmin.

Monipuoliset aistikokemukset ja hyvinvointia tukevat aktiviteetit ja valinnanvapaus, positiivisen vahvistamisen käyttö koulutuksessa oikean käyttäytymisen palkitsemiseen sekä riittävä lepo ovat merkittäviä pennun kehittymisen ja oppimisen kannalta. Pennun hyvinvointia ja sujuvaa arkea silmällä pitäen elämäntaitojen opettelun voi aloittaa heti, kun pentu tulee taloon. MItä nuorempana pennun kanssa aletaan opetella elämäntaitoja, ja sen itseluottamusta ja optimismia erilaisia asioita kohtaan kasvatetaan, sitä sujuvammin arki sujuu aikuisena. Pentu oppii joka hetki!

Tällä kurssilla opit miten tarjoat positiivisia ja turvallisia kokemuksia pennulle, miten tuet ja kehität pennun optimistista asennetta uusia asioita ja tilanteita kohtaan sekä opitte hauskoja, leikkimielisiä koulutuspelejä tärkeiden elämäntaitojen kouluttamisen tueksi. Pääsette tutustumaan pennun kanssa erilaisiin ihmisiin, outoihin asioihin ja kohteisiin. Pennut saavat erilaisia aistikokemuksia ja tutustutte hyvinvointia tukeviin aktiviteetteihin. Pennut pääsevät myös leikkimään muiden pentujen kanssa turvallisesti ja ohjattuna pentujen koko huomioiden.

Pentusi saa kurssilla uudenlaisia kokemuksia ja omistajana saat käytännön työkaluja arkeen, jotka tukevat pennun kasvamista, optimisen asenteen kehittymistä, samalla kasvattaen pennun itseluottamusta. Opit samalla tuntemaan pentuasi yksilönä entistä syvällisemmin ja tunnistamaan pentusi viestintää sinulle. Kurssi tukee toimivan ja luottamuksellisen vuorovaikutussuhteen syntymistä omistajan ja pennun välillä.
Kurssilla huomioidaan yksilöllisesti pennun persoonallisuus ja harjoitukset muokataan kullekin pennulle sopivaksi.

Kurssille otetaan n. 2-4 kk ikäisiä pentuja. Kurssille osallistuvien pentujen tulee olla madotettuja, ja saada kurssin aikana penturokotukset rokotusohjelman mukaan.
Kurssikertoja on viisi (5) ja niiden pituus on 45 min. Kurssille otetaan enintään 5 pentua. Kurssilla käydään läpi käytännön harjoitteiden lomassa koulutustekniikan perusteita käytännönläheisesti.