Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
JUNNUPALSTA - Keskiviikkona, 07.04.2010 klo 19:40

Junnupalstan oma ohjeistus (lisäys 9.10 !!)

Stu

moderaattori
Stu
Viestimäärä: 2198

JUNNUPALSTAN OMA OHJEISTUS (LISäYS 9.10 !!) - Keskiviikkona, 07.04.2010 klo 19:40  
+
0
Keskustelun yleisten sääntöjen lisäksi Junnupalstalla on voimassa tiettyjä omia sääntöjä. Palstalla on monenikäisiä kirjoittelijoita, ja keskustellessa olisi hyvä ottaa huomioon niin vanhemmat kuin nuorimmaisetkin kirjoittelijat. Se onnistuu noudattamalla näitä linjauksia:

¤ Kaikista asioista saa keskustella, myös nuoria kiinnostavista seksi- ja päihdeasioista. On kuitenkin syytä pitää mielessä Suomen lain asettamat ikärajat (seksi k16 ja alkoholi/tupakka k18), näiden lakien vastaiseen toimintaan yllyttäviä tai myönteisesti suhtautuvia viestejä emme halua nähdä.
Tämä koskee myös waretuskeskusteluja! Ei vinkkejä, linkkejä, kehoituksia. Mainita saa ("Jee tunnin päästä jatkuu sarjan kattominen!") mutta muuten ei.

¤ Jos keskustelun aihe tai sen sisältö sen vaatii, otsikkoon voi laittaa merkinnäksi K16 tai K18. Merkinnällä varustetun otsikon alla keskustelu voi olla vapaampaa, ja nuorten kirjoittelijoiden on syytä käyttää omaa harkintaa siinä, mitä lukevat. Ilman ikärajamerkintää olevien otsikoiden alla keskustelun on hyvä pysyä sellaisissa rajoissa, että se on sopivaa nuorimpienkin junnujen silmille. Kaikkia viestejä ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista varustaa k18-merkinnällä, eikä näitä ikärajavaroituksia saa käyttää oikeutuksena keskustelun sääntöjen rikkomiselle.

¤ Kaikki junnupalstalaiset saavat lukea ja kirjoittaa kaikkiin omalla palstala oleviin ketjuihin. Ikärajamerkinnät eivät ole sinänsä kieltomerkkejä, vaan niden on ainoastaan tarkoitus toimia varoituksena ketjun mahdollisesta kypsemmästä sisällöstä. Jokainen kirjoittaja on itse vastuussa siitä, mitä lukee ja mihin kirjoittaa ja miten.

¤ Kiroilu ja nimittely eivät kuulu hyviin käytöstapoihin, eikä niitä sallita palstalla minkään ikärajamerkinnän alla. Automaattisensuuri on poistettu palstalta, joten junnuja kehotetaan tarkkailemaan itse omaa kielenkäyttöään entistä tarkemmin.

Keskustelun yleisten sääntöjen tai näiden linjausten rikkomisesta/laiminlyömisestä voidaan antaa huomautus. Kolmannesta huomautuksesta saa varoituksen, ja kolmannesta varoituksesta saa viikon jäähyn. Toistuvat jäähyt pitenevät, ja nimimerkki voidaan jäädyttää myös pysyvästi.
"Strength does not come from physical capacity. It comes from an indomitable will."

- Mahatma Gandhi


Wandering & Wondering Down Under
(Viestiä on muokattu lauantaina, 09.10.2010 klo 17:28)

 
Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28260
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6362
Viestejä yhteensä545818
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään2
Viestejä kirjoitettu tänään6
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265927
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.05.2024 klo 15:00)