Keskustelun ohjeet ja säännöt

Mukavan ja sujuvan keskustelupalstan takaamiseksi olemme laatineet muutamia ohjeita ja sääntöjä. Toivomme että luet ne huolellisesti ennen kuin alat kirjoittamaan palstoille. Mikäli sinulla on kysyttävää ohjeista ja säännöistä, voit ottaa yhteyttä moderaattoreihin joilta saa lisätietoja.

Ohjeet

Miksi en voi kirjoittaa viestejä?

Kirjoittaminen on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille. Rekisteröityminen on ilmaista, se onnistuu nopeasti ja voit tehdä sen täältä. Sinun pitää myös olla kirjautunut sisään nähdäksesi työkalut viestien kirjoittamiseen tai vastaamiseen.

Unohdin tunnukseni tai salasanani!

Kaikkiin tunnuksiin, salasanoihin ja kirjautumiseen liittyviin ongelmiin löydät apua täältä.

Kuinka muutan asetuksiani?

Kaikkia käyttäjätietojasi voit vaihtaa omien tietojen muokkaussivulta. Päästäksesi sivulle, tulee sinun olla ensiksi kirjautunut sisään.

Kuinka saan kuvan nimimerkin alle?

Käyttäjäkuvan saat lisäämällä sen omien tietojen muokkaussivulta. Voit valita kuvatiedoston tietokoneeltasi. Kuvan tulee olla vähintään 70 pikseliä leveä ja 94 pikseliä korkea. Mikäli kuva on suurempi, se pienennetään automaattisesti. Hyvä kuva on esim. normaali digikameran pystykuva. Kuvamuodon tulee olla JPG.

Mikä on moderaattori?

Moderaattori ovat palstojen valvojia, jotka huolehtivat siitä että palstat ovat siistit ja niillä on mukava kirjoitella. Moderaattoreilla on oikeus muokata, siirtää, lukita ja poistaa viestejä. He päättävät myös mahdollisista porttikielloista.

Mitä ovat yksityisviestit?

Yksityisviestit ovat henkilökohtaisia viestejä joita käyttäjä voi lähettää yksityisesti toiselle käyttäjälle. Yksityisviestit eivät näy julkisesti keskustelupalstoilla.

Miten muotoilen tekstiä?

Tekstiä muotoillaan BBCode -tageilla. Kattavat lisäohjeet löytyvät täältä.

Saanko linkittää palstalle kyselyni koskien opinnäytetyötä/gradua?

Eri koulujen opinnäytetöihin, graduihin ym. vastaaviin liittyvät kyselyt ja tiedonkeruuviestit ovat sallittuja palstalla, kunhan avausviestissä kerrotaan tutkimuksen tekijän nimi, koulutusohjelma ja oppilaitos. Mikäli tutkimusta tehdään jonkin tahon toimeksiannosta, olisi sekin syytä mainita.

En löytänyt kaipaamaani ohjetta...

Voit aina Kysy apua moderaattoreilta lähettämällä heille suoraan yksityisviestin. Voit myös ottaa yhteyttä Koirat.comin asiakaspalveluun. Yhteystiedot löydät täältä.

Säännöt

Älä huuda.

Huutaminen tarkoittaa kokonaan isojen kirjaimien käyttöä, esim. LUE TÄMÄ! Huutaminen on oikeassa elämässäkin epäkohteliasta, eivätkä isot kirjaimet näytä kovin kivalta. Pelkkiä isoja kirjaimia on sitäpaitsi hankala lukea. Isot kirjaimet saa pois päältä painamalla Caps Lock -näppäintä.

Kirjoita viestisi sille kuuluvalle palstalle.

Valitse tarkasta palsta johon viestisi kirjoitat. Esim. koirarotuja koskevat asiat kuuluvat koirarodut -palstalle, terveysasiat omalleen ja niin edelleen. Yleiselle ja OT (Off Topic = ei suoranaisesti koiriin liittyvä) keskustelulle on kaksi omaa palstaa; Aikuisten palsta täysi -ikäisille ja Junnupalsta sitä nuoremmille.

Kirjoita viestin otsikkoon viestisi aihe.

Viestisi tulee paremmin huomatuksi jos sen otsikko on selkeä ja kuvaa hyvin sitä mistä viestissä on kyse. Kukaan ei halua lukea viestejä jonka otsikossa lukee "Lue tämä!" tai "Katso tänne!".

Älä käytä turhaan huuto- tai kysymysmerkkejä.

Yhdelläkin kysymys- tai huutomerkillä saa kyllä asiansa selville, vaikka asiasi olisikin kovin tärkeä.

Kirjoita hyvällä kieliopilla.

Aloita virkkeet isoin alkukirjaimin. Muista pilkut ja pisteet. Välimerkkien jälkeen käytetään yleisesti välilyöntiä.

Älä kiroile.

Kiroilu ei ole hyvien tapojen mukaista. Yritetään olla kohteliaita toisillemme!

Älä kirjoita solvaavia viestejä toisista henkilöistä.

Muistathan, että olet aina vastuussa siitä mitä kirjoitat!

Mainostaminen on kiellettyä.

Osto- ja myynti -ilmoitukset ovat kiellettyjä keskustelupalstoilla. Tämä koskee mm. pentuilmoituksia, tavaran myyntiä, ruokamainontaa, kauppaketjumainontaa, astutuspyyntöjä jne. Mainonnaksi tulkitaan kaikki viestit, joiden ainoana tavoitteena on kaupallisen hyödyn saavuttaminen.

Kohtele palstan moderaattoreita hyvin.

Moderaattorit tekevät arvokasta työtä meidän kaikkien viihtyvyyden takaamiseksi. Myös moderaattorit noudattavat ohjeita; sekä palstan että omiaan liittyen viestien siirtämiseen, poistamiseen jne.

Kunnioita toisten mielipiteitä.

Osoita hyvää keskustelutaitoa perustelemalla omat väitteesi. Muista että makuasioissa ei voi olla väärässä.

Luethan myös vanhempia viestejä.

Ennen kun aloitat uuden viestiketjun, katso onko samaa asiaa käsitelty jo aiemmin.

Vain yksi nimimerkki per käyttäjä.

Älä rekisteröidy käyttäjäksi useammin kuin kerran. Moderaattoreilla on työkalut, joilla he huomaavat mikäli yksi käyttäjä kirjoittaa useammalla käyttäjätunnuksella.

Sääntöjen rikkominen johtaa jäähyyn.

Mikäli käyttäjä rikkoo toistuvasti palstan sääntöjä, on moderaattoreilla oikeus asettaa kyseinen käyttäjä jäähylle määrä-aikaisesti tai pysyvästi. Moderaattoreilla on oikeus tehdä päätös itsenäisesti ja siitä ei voi valittaa.