Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Keskiviikkona, 07.04.2010 klo 20:27

Koulutus ja käyttäytyminen -palstan ohjeet - LUE ENNEN KIRJOITTAMISTA!

maddy

moderaattori
maddy
Viestimäärä: 3542

KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN -PALSTAN OHJEET ... - Keskiviikkona, 07.04.2010 klo 20:27  
+
0
Koulutus ja käyttäytyminen -palstan ohjeet

Näiden ohjeiden lisäksi palstalla noudatetaan koko keskustelufoorumin ohjeistusta sekä yleistä hyvää kirjoittelutapaa.

1. Tarkista aina, onko aiheesta jo avattu keskustelu
On turhaa pitää auki useampaa keskustelua samasta aiheesta, joten tarkista haku-toiminnolla, löytyykö aiheesta jo keskustelua. Olemassa olevia ketjuja pyritään hyödyntämään mahdollisimman pitkälle. Jos kuitenkin aiheesi poikkeaa huomattavasti jo olemassa olevista ketjuista tai aiheestasi ei vielä löydy keskustelua, voit tietysti aloittaa uuden ketjun. Tiettyä rotua koskevat kyselyt, esim. "millainen rotu x on kouluttaa?", kuuluvat Koirarodut-palstan rotuketjuihin.

2. Kirjoittaminen
Käytä selkeää suomen kieltä. Otsikoi aloitettavat ketjut mahdollisimman tarkasti aihetta kuvaaviksi; "apua!", "mulla on ongelma!", "mun koira" -tyyppiset otsikot eivät kuvaa ketjun aihetta mitenkään. Jos mieleesi tulee lisätä jo lähettämääsi viestiin jotain, muokkaa mieluummin alkuperäistä kuin että lähettäisit toisen heti perään. Kielenkäytön ja kirjoitustyylin on syytä pysyä asiallisuuden rajoissa. Perustele kannanottosi ja kunnioita muiden näkemyksiä.
Kun kysyt koulutusohjeita, kerro koirasi taustasta, kuvaile selkeästi käytös, johon toivot muutosta ja tilanteet, joissa sitä esiintyy. Jos olet jo koettanut korjata koiran käytöstä, kerro, miten olet sen tehnyt. Kun annat toisille koulutusohjeita, jaa ensisijaisesti niitä, joiden toimivuudesta sinulla itselläsi on kokemusta ja varaudu myös selventämään antamiasi ohjeita. Jokainen toivottavasti ymmärtää suhtautua varauksellisesti päteviltäkin kuulostaviin neuvoihin; joka sopii yhdelle koirakolle, ei välttämättä sovi toiselle.

3. Hymiöt, isot kirjaimet, fonttivärit, huuto- ja kysymysmerkit
Vältä turhia hymiöitä ja huuto- sekä kysymysmerkkejä, se helpottaa viestin lukemista huomattavasti. Vältä viestin tai lauseiden kirjoittamista kokonaan isoilla kirjaimilla, se on keskustelupalstoilla samaa kuin huutaminen, eikä ole kohteliasta. Fonttivärejä käytetään tekstissä esiintyvien sanojen, olennaisten pointtien tms. korostamiseen, ei koko viestin kirjoittamiseen. Viestiketjujen ei kuulu loistaa kaikissa sateenkaaren väreissä.

4. Yksityisasiat hoidetaan yksityisviestein, messengerillä, sähköpostitse, puhelimitse tai nenätysten. Jos siis haluat osoittaa kysymyksen tms. jollekulle tietylle palstan käyttäjälle, älä laita palstalle juuri hänelle osoitettua viestiä. Tällaiset viestit poistetaan heti.

5. Myynti- ja ostoilmoitukset eivät ole sallittuja tällä palstalla, kuten eivät muuallakaan Koirat.comin keskusteluissa. Yksittäisten kurssien ja kouluttajien mainostaminen ei myöskään ole sallittua, vaan suositukset tehdään yksityisviestein. Suosituksen saajan kannattaa huomioida, että suositus saattaa tulla myös palveluntarjoajalta itseltään; suosituksiin kannattaa suhtautua pienellä varauksella.

6. Gallup-kyselyjä vältetään Koulutus ja käyttäytyminen -palstalla, ne kuuluvat lähinnä junnu-, nuorten- tai aikuisten palstoille. Jos kuitenkin haluat udella jotain gallupissa tälläkin palstalla, ota yksityisviestillä yhteyttä palstan moderaattoriin.

7. Palstaan liittyvissä epäselvissä asioissa ota yhteyttä palstan moderaattoriin, niin pohditaan yhdessä.

Palstan moderaattorit pidättävät oikeuden päivittää ja muokata näitä ohjeita tarpeen mukaan.
(Viestiä on muokattu tiistaina, 13.08.2013 klo 11:42)

 
Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28260
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6363
Viestejä yhteensä545820
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään3
Viestejä kirjoitettu tänään8
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265927
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.05.2024 klo 18:30)