Ohjeet ja säännöt
Takaisin
PENTU TULEE TALOON - Perjantaina, 20.09.2019 klo 19:33

Pentu lakkasi tekemästä tarpeita ulos

sheltie

sheltie
Viestimäärä: 2

PENTU LAKKASI TEKEMäSTä TARPEITA ULOS - Perjantaina, 20.09.2019 klo 19:33  
+
0
Meillä on 11-viikkoinen shelttiuros joka kaksi ekaa viikkoa meille tultuaan teki hyvin tarpeet ulos ja kehuttiin jokaisesta ulos teosta pentua vuolaasti. Tuon kahden viikon jälkeen koira kuitenkin lakkasi yllättäen tekemästä tarpeita ulos kuin seinään. En tiedä johtuiko siitä että jäi päivät silloin yksin ja sisälle tarpeiden teko jäi sen takia päälle, vai johtuiko siitä että rupesi olemaan meillä enemmän hihnassa, tai onnistuimmeki kehuillamme peläyttämään sen, olen pyöritellyt kaikkia mahdollisia virheitä mitä olemme saattaneet pennun kohdalla tehdä.

Nyt heti kun herätään viedään ulos ja aina kun hyörii sen näköisenä että tekisi tarpeet viedään ulos, ulkona kuitenkin voi jopa tunnin oleskella tekemättä mitään. Viemme myös ulos heti kun tulemme töistä, käymme lenkeillä ja olen kokeillut sitäkin että seison ulkona niin kauan että jotain tulee, tuloksetta. Pentu pystyy nytkin jo pidättämään sisällä jopa neljä tuntia, joten ulkona voi oikeasti joutua seisomaan KAUAN. Olemme myöskin alkuviikkoina leikittäneet pentua ulkona heti vasta kun tarpeet on tehty, emmekä ole vieneet sitä heti sisälle. Jos käyn vessassa tai jätän sekunniksikin pennun yksin, tekee se jo tarpeensa johonkin nurkkaan sisällä.

Papereita ei lattiassa ja pesen erikoispesuaineella lattiat jotta hajujälkiä ei jäisi. Emme rankaise sisälle tarpeiden teosta.

Olen yrittänyt rauhoitella itseäni, että jossain kohtaa se keksii ulos tarpeiden teon kun haistaa muiden koirien merkkaukset ja alkaa itsekin merkkailla. Joku vinkkasi myös kusipapereiden viemistä ulos pissan houkuttamiseksi. Onko jollain vinkkejä mitä voisi tehdä? Kauanko sisäsiisteyden oppimiseen voi mennä? Muilla ollut ongelmia sisäsiisteyden kanssa, miten ne koiranottajat jotka eivät alkuaikoina ole voineet olla koko aikaa pennun kanssa ovat onnistuneet pentunsa opettamaan sisäsiistiksi, kun meillä jotka ravanneet pennun kanssa jatkuvasti ulkona on tällaisia ongelmia?

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26102
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5805
Viestejä yhteensä543771
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263691
(Tilastot päivitetty viimeksi 15.08.2020 klo 19:30)