Ohjeet ja säännöt
Takaisin
ROTUKYSELYT - Maanantaina, 06.08.2018 klo 12:21

Keskikokoinen - isohko koira kissatalouteen

susanf

susanf
Viestimäärä: 1

KESKIKOKOINEN - ISOHKO KOIRA KISSATALOUTEEN - Maanantaina, 06.08.2018 klo 12:21  
+
0
Parikymppinen pariskunta täällä. Asumme tällä hetkellä vielä kerrostalokaksiossa kahden kissatytön kanssa, toinen kissa 3v ja toinen 1,5v. Vanhempi on vähemmän arka, lempeä, vähän emomainen. Nuorempi on arka rescuetapaus, jolla oli kyllä edellisessä kodissaan kaverina iso musta koira. Koirarotua harkitsemme jo nyt, mutta emme ota koiraa ennen kuin asumme isommassa talossa maan tasalla. Koiran tulee olla mahdollisimman terve rodultaan!

Talon koko (kerrostalo tms, maalla vai kaupungissa)
Unelmissa rivi-, pari- tai omakotitalo kaupunkilähiössä. Talossa oma keskikokoinen aidattu piha, asuinneliöitä n. 70-80. Metsä ym. ulkoilumahdollisuudet lähellä.

Lapsien määrä
Nyt 0, mutta toivottavasti jossain vaiheessa 1-2.

Aiemmat koirakokemukset
Perheessäni on aina ollut koiria: labbiksia, bostoninterrieri ja uusimpana jackrussellinterrieri. Avomiehen perheessä ollut joskus snautseri.

Harrastustoiveet
Lähinnä lenkkeilyä ja leikkimistä, mahdollisesti koirapuistossa käymistä. Ulkoilua yhteensä 1-2h päivittäin, viikonloppuisin pidempiä.

Turkkitoivomukset
Helppohoitoinen, mielellään harjaus esim. kerran viikossa. Ei liian pitkää karvaa, mutta ei myöskään todella lyhyttä. Karvanlähtö paristi vuodessa ei haittaa.

Minkä kokoinen koira
Max labbiksen kokoinen, minimissään 30 cm korkea.

Koiran luonne (metsästysvietti, kovuus, itsepäisyys jne)
Toivoisimme koiran olevan melko helposti koulutettava ja rohkea, reipas. Koira saisi kiintyä perheeseensä ja olla seurallinen, ja toisaalta osaisi rauhoittua omiin oloihinsa eikä ole kuitenkaan koko ajan kiinni. Ei liikaa metsästysviettiä kissojen takia, ettei lähde ajamaan niitä takaa. Ei myöskään liikaa pehmeyttä.

Koira saisi tuoda turvallisuudentunnetta pimeällä ulkona kävellessä sekä silloin, kun on yksin kotona. Vieraista saa varoittaa haukahduksella, mutta ei kuitenkaan liian herkkää haukkumista eli ei varoita jokaisesta ulkoa kuuluvasta äänestä.

Koira voisi suhtautua joko ystävällisesti tai välinpitämättömästi muihin koiriin ja ihmisiin, jotta ohitustilanteissa ei tulisi rähinöitä.

Koiran tulisi pärjätä yksin 7-8h työpäivien ajan.

Rotuja/roturyhmiä, joita olet jo pohtinut
Welsh corgi cardigan
Labradorinnoutaja
Kultainennoutaja
Kultsin ja labbiksen mix
Näyttelylinjainen bordercollie
Shiba

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25909
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5793
Viestejä yhteensä543784
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263319
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.01.2020 klo 04:15)