Ohjeet ja säännöt
Takaisin
ROTUKYSELYT - Maanantaina, 09.02.2015 klo 10:53

Koirakokeneelle nuorelle pieni koira kerrostaloon

Katariinana

Katariinana
Viestimäärä: 3

KOIRAKOKENEELLE NUORELLE PIENI KOIRA KERROSTA... - Maanantaina, 09.02.2015 klo 10:53  
+
0
Täällä kyselisi 22-vuotias nainen itselleen apua koirarodun päättämisessä. Aikeissa hommata koira muutaman vuoden sisällä ja ajattelin aloittaa jo nyt rodun pohtimisen, jotta voin rauhassa katsella eri kasvattajia ja tutustua valitsemaani rotuun paremmin. Vaikka asun yksiössä toivon, että siitä ei tehdä liian isoa tekijää sillä tähän vaikuttaa suuresti koiralle annettavan liikunnan ja aktiviteettien määrä, jonka tykkään pitää korkealla.

¤ Koiralle tarjottava liikunnan määrä ja laatu
Riippuu hyvin paljon päivästä, mutta tykkään tehdä pitkiä lenkkejä. Ehkä peruspohjainen päivärytmi olisi aamulla 20-60min, päivällä 30-120min, illalla 20-60min. Jos aamulla jo tehdään pitkä tunnin lenkki niin illalla voidaan ottaa vähän rennommin.

¤ Talon koko (kerrostalo tms, maalla vai kaupungissa)
Kerrostalo yksiö ydinkeskustassa tällä hetkellä

¤ Lapsien määrä
-

¤ Aiemmat koirakokemukset
Omistan 6-vuotiaan welshin, joka tosin asuu lapsuudenkodissa. Joten kokemusta koirien kouluttamisesta ja hoitamisesta ihan pennusta alkaen. Plus monet hoitokoirat.

¤ Harrastustoiveet
Alkuperäinen ajatus vain lenkkeilykaveriksi, mutta katotaan innostutaanko jostain harrastuksesta myöhemmin.

¤ Turkkitoivomukset
Mahdollisimman helppohoitoinen, mutta oon valmis joustamaan mikäli muuten rotu nappaa.

¤ Minkä kokoinen koira
Pieni toiveissa näin yksiötä ajatellen ja joka kulkisi helpoiten mukana kaikkialla.

¤ Koiran luonne (metsästysvietti, kovuus, itsepäisyys jne)
Mielellään ei haukkuherkkä (kerrostalo huomioiden), metsästysvietti alhainen (sitä esiintyy jo tarpeeks mun welshillä), Iloinen, helposti innostuva ja keskittymistaitoinen.

¤ Rotuja/roturyhmiä, joita olet jo pohtinut
Lancashire heeler, kontaktinhalukkuus ja koko
Villakoira, innostuneisuus ja iloisuus
mm.

Jos keksitte ehdottaa jotain muita rotuja kun shelttiä sitä nimittäin meinaa aina joku ehdottaa, mutta jostain kumman syystä en vaan syty sille tarpeeksi ainakaan vielä.

Kiitos jo ehdotuksista! Itsestä tuntuu vaikka tiiän monesta rodusta paljon, että liikaa selaillessa rupeaa jo tulemaan sokeaksi ennen niin hyville vaihtoehdoille.
Ja kysykää ihmeessä lisäkysymyksiä, jos kiinnostaa, sillä tuntuu ettei tähänkään osannut ihan täysin raportoida kaikesta.

suibe

suibe
Viestimäärä: 1153

VS: KOIRAKOKENEELLE NUORELLE PIENI KOIRA KERROSTA... - Maanantaina, 09.02.2015 klo 19:32  
+
0
Oletko kuullut schipperkestä? Voisi istua toiveisiisi, ainoa mikä ei mene ihan nappiin, on haukkuherkkyys, mutta turha räksyttäminen on näillä kyllä täysin poiskoulutettavissa.Schipperke on iloinen ja aktiivinen FCI1-ryhmään kuuluva pystykorvainen pikkupaimen. Schipperken koko vaihtelee 3-9kg välillä. Rotumääritelmässä ei ole säkäkorkeutta, mutta malliltaan schipperken tulisi olla neliömainen, eli yhtä pitkä kuin on korkea. Schipperke eroaa hiukan monista muista paimenista olemalla aavistuksen itsenäisempi ja ehkä omapäisempi, eikä sen milellyttämishalu ole ihan bortsujen tai muiden superpaimenten luokkaa.

Schipperkeä on paimennuksen ohella käytetty vahti- ja rottakoirana maatiloilla ja laivoissa. Nämä ominaisuudet näkyvät rodussa yhä herkkähaukkuisuutena (jota voi hyvin sutsia koulutuksella, ja yksilöiden välillä on tässä paljon eroja) ja saalisviettisyytenä. Oravan perään moni schipperke lähtee näköhavainnosta, mutta varsinaista metsästysviettiä näillä ei oikeastaan ole. Vapaana pito onnistuu yleensä ihan hyvin.

Schipperke kiintyy voimakkaasti omaan perheeseensä, ja saattaa suhtautua vieraisiin varautuneesti. Arka tai aggressiivinen schipperken ei kuitenkaan tulisi olla. Oman ihmisensä kanssa schipperke jaksaa touhuta aamusta iltaan. Sosiaalistaminen kannattaa aloittaa heti pennusta, ja siinä tulee olla määrätietoinen ja jaksava, jotta koirasta kasvaa mukava kaveri, jota voi raahata mukana kaikkialle. Ainakin omat koirani tykkäävät tulla mukaan ihan joka paikkaan, paitsi eläinlääkäriin :D Arjessa schipperke onkin suht vaivaton kaveri, kunhan se saa tarpeeksi huomiota ja tekemistä. Schipperken kanssa voi halutessaan harrastaa lähes mitä vain.

Schipperkellä on vahva, likaa hylkivä ja säänkestävä turkki, jonka hoito on ehkä maailman helpointa. Turkki ei vaadi säännöllistä pesua tai harjausta, vaikka onkin kohtuullisen tuuhea etenkin kaulurin ja housukarvojen osalta. Karvaa irtoaa karvanvaihdon yhteydessä nartuilla 1-2 kertaa vuodessa, ja silloin harjaus on suotavaa. Uroksilla karva irtoaa kokonaisuudessaan harvemmin, mutta tasaiseen pitkin vuotta sitä lähtee ehkä hiukan narttua enemmän. Schipperke pärjää usein hyvin ilman vaatetusta pakkasillakin, eikä kurakelilläkään tarvitse koiran kanssa suunnistaa suoraan pihalta suihkuun, sillä usein pelkkä tassujen ja mahan pyyhkiminen pyyhkeellä riittää puhdistukseksi.

Schipperket ovat kohtalaisen terveitä koiria. Valitettavan vähän niitä terveystutkitaan (luustokuvaukset jne), sillä rotu ei kuulu PEVISAn piiriin. Jalostusyksilöiltä on suositeltavaa olla tutkittuna vähintään polvet ja silmät, mutta lisätutkimuksista ei tietenkään olisi haittaakaan... Schipperket elävät usein reilusti yli 10-vuotiaiksi, eikä 16-vuotiaskaan schipperke välttämättä ole harvinaisuus. Rodun piirissä esiintyy jonkin verran epilepsiaa, jonka periytymisestä ei tedetä juuri mitään.

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin, ja jos olet pk-seudulta, minun koiriini saa tulla tutustumaan koska vain :)

schippn 08/2012
schippn 08/2014

Katariinana

Katariinana
Viestimäärä: 3

VS: KOIRAKOKENEELLE NUORELLE PIENI KOIRA KERROSTA... - Tiistaina, 10.02.2015 klo 10:43  
+
0
Kiitos ehdotuksesta Suibe! Oonkin joskus muutama vuosi sitten törmänny kadulla kyseiseen koirarotuun ja kiinnittänyt kyllä huomiota kyseisen rodun särmikkyyteen! Ehkä miksi kyseinen rotu on jäänyt vähän sivulle on tuo pieni terrierimäisyys, joka pisti silmään heti ensinäkemällä. Silti voisi olla vaivan arvoinen katsella rotua hieman tarkemmilla silmillä! :) Virkistävä ehdotus kyllä kieltämättä!

Messi77

Messi77
Viestimäärä: 4

VS: KOIRAKOKENEELLE NUORELLE PIENI KOIRA KERROSTA... - Sunnuntaina, 25.02.2024 klo 18:16  
+
0
Valitsemasi koirarodun tulisi sopia elämäntyyliisi ja asumisolosuhteisiisi. Oletko harkinnut Maltankoira? Ne ovat pieniä, iloisia ja helposti koulutettavia koiria, jotka voivat nauttia pitkistä lenkeistä ja ovat yleensä hyvin seurallisia. Ne sopivat hyvin kerrostaloelämään ja ovat yleensä vähä-äänisiä. Lisäksi niiden turkki on melko helppohoitoinen. Kinitopet, tämä rotu voisi olla loistava valinta yksiöösi ja elämäntyyliisi!

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28260
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6363
Viestejä yhteensä545821
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään3
Viestejä kirjoitettu tänään9
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265927
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.05.2024 klo 19:15)