Ohjeet ja säännöt
Takaisin
ROTUKYSELYT - Torstaina, 29.07.2021 klo 18:21

Monipuolinen aktiivinen osallistuja niin lenkeillä kuin näytteilyissäkin

SisarH

SisarH
Viestimäärä: 1

MONIPUOLINEN AKTIIVINEN OSALLISTUJA NIIN LENK... - Torstaina, 29.07.2021 klo 18:21  
+
0
Opinnot alkavat olemaan loppusuoralla ja haave oman koiran hankkimesesta alkaa olemaan ajankohtaisia. Mikään untuvikko en koirien kanssa ole, sillä kotona on ollut aina Samojedeja, joista nuorimmaisen koulutuksessa, hoidossa ja muussa toiminnassa olen ollut aktiivisesti mukana. Haussa olisi koira, joka on ystävällinen ja aktiivinen osallistuja. Olisi hyvä, että koira kiintyisi omistajaperheeseen, eikä olisi vain yhden ihmisen koira, koska talouteen kuuluu avopuoliso. Koiran tulisi jaksaa käydä juoksulenkeillä, mutta kuitenkin selvitä myös päiviä, jolloin liikuntaa ei ole välttämättä yli 2h saatavilla. Tulen käymään säännöllisessä päivätyössä, joten koira olisi aamusta noin kello kahteen yksin kotona.

¤Koiran suhtautuminen toisiin koiriin
On todella tärkeää, että koira tulee toimeen toisten koirien ja miuden eläinten, kuten kissojen, kanssa. Tietysti pentuna sosialistaminen on tärkeää, mutta on myös tärkeää, että rodulliset ominaisuudet tukevat tätä.

¤ Koiralle tarjottava liikunnan määrä ja laatu
Koiraa pystyisin ulkoiluttamaan noin pari tuntia päivässä. Aamulla lyhyt lenki iltapäivästä ja illemmasta pitemmät lenkit. Näistä lenkeistä osa olisi 5-15km juoksulenkkejä, sillä harrastan juoksemista. Vaeltamaan olisi myös mukava päästä koiran kanssa, joten pitkät kävelyreissut tulisi myös onnistua kaverilta.

¤ Talon koko (kerrostalo tms, maalla vai kaupungissa)
Asunnosta ei ole vielä varmaa tietoa mutta tulisin asumaan avopuolisoni kanssa vähintään kolmiossa kerrostalossa/rivitalossa/paritalossa kaupungissa. Tämän vuoksi koira ei saisi olla liian haukkuherkkä.

¤ Harrastustoiveet
Erityisesti lenkkeilyyn ja muuhun ulkoilmapuuhasteluun. Olen kuitenkin innoissani kokeilemassa agilityä/tokoa/vesilajeja koiran kanssa. Erityisesti kuitenkin lenkkeilyn lisäksi olisi tarkoituksena harrastaa koiranäytteilyitä.

¤ Turkkitoivomukset
Ei ole väliä. Kuitenkaan ihan jokapäivä en haluaisi olla turkkia pesemässä ja harjaamassa.

¤ Minkä kokoinen koira
Keskikoinen tai iso.

¤ Koiran luonne (metsästysvietti, kovuus, itsepäisyys jne)
Koiran koulutus onnistuu, mutta koirasta saa löytyä pilkettä silmäkulmasta. Metsästysviettiä koiralla ei tulisi olla, sillä vaelluksissa ja muissa ulkoilma-aktiviteeteissa se voi olla iso haaste.

¤ Rotuja/roturyhmiä, joita olet jo pohtinut
Australianpaimenkoira, Novascotiannoutaja, Dalmatialainen sekä monet muut! Saa todella vapaasti ehdottaa mielestänne kuvaukseen sopivaa koiraa!

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26633
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5839
Viestejä yhteensä543836
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264463
(Tilastot päivitetty viimeksi 16.01.2022 klo 10:15)