Ohjeet ja säännöt
Takaisin
ROTUKYSELYT - Keskiviikkona, 17.10.2018 klo 03:10

Rotikan korvike?

dynamic

dynamic
Viestimäärä: 7

ROTIKAN KORVIKE? - Keskiviikkona, 17.10.2018 klo 03:10  
+
0
Niinhän siinä sitten kävi, että reilun 11,5 vuoden ystävyyden päätteeksi ensimmäinen oma koirani, elämäni ilo ja valo, meni ja jätti minut yksin tallustelemaan näitä syksyisiä katuja... Vielä lähiaikoina ei uutta koiraa tule taloon, mutta tulevaisuudessa todellakin! Entinen oli merkkiä rottweiler ja uros. Hänen kanssaan pärjättiin melko hyvin. Ei suurempia ongelmia. Ainut vika oli se, ettei koiralle lähipiirissä ollut oikein hoitajia. Nyt aionkin nauttia hetken matkustelusta, mutta tulevaisuudessa karvakaveri vois EHKÄ olla vähän pienempi ja vähemmän pelonsekaisia tunteita kanssaihmisissä herättävä.

Eli siis sitten faktoihin.

- Koira tulisi saamaan liikuntaa 1-2h päivässä. Toisinaan enempi, toisinaan vähempi. Saisi olla sellainen luonteeltaan, että niitä vähemmän aktiivisina päivinä ei hypi kattoon, mutta aktiivisempina viitsii kulkea mukana. Aktivointia ja nenänkäyttöjuttuja normaalin lenkkeilyn lisäksi.
- Koira tulisi asustelemaan keskustakotiin joko kerrostaloon tai rivitaloon. Sisällä ei remuta. Riekkumiset hoidetaan ulkona.
- Perheessä ei lapsia. 2 aikuista.
- Aiemmat koirakokemukset painottuvat pääosin tähän edesmenneeseen rotikkaherraan ja sukulaisten koirien hoitoon/kouluttamisessa apuna olemiseen. Kaikennäköisistä karvakasoista löytyy kokemusta, mm. corgi, bichon havanais, kääpiösnautseri, kääpiöpinseri, hovawart..
- Koiran kanssa ei ole varsinaisesti harrastaa aktiivisesti mitään, mutta en näe mahdottomana ajatuksena sitäkään, että sopivan porukan löytyessä käytäisi haku- tai jälkihommissa. Tottista tietenkin ainakin omaksi iloksi.
- Turkiltaan koira saisi olla helppohoitoinen. Ei säännöllisesti trimmattavaa rotua.
- Mielellään haluaisin pienemmän kuin rottweiler/keskikokoisen koiran, jonka kanssa vähän kokemattomampikin uskaltaisi lenkkeillä. Siis mahdollisia hoitopaikkoja ajatellen! Kuitenkin koiran pitäisi olla "koiran kokoinen ja näköinen". Molossirodut miellyttävät silmää ja niiden luonne mieltä. Koiran ei tarvitse olla viettipommi, eikä omistaa älytöntä miellyttämisenhalua. Edesmennyt rotikka ei ollut ihan hirveän helposti motivoitavissa muuten kuin ruualla. Kovuutta ja itsepäisyyttäkään en karsasta.
- Kaikennäköisiä ja -kokoisia koirarotuja on tullut pähkäiltyä. Mikähän voisi olla se "rotikan korvike"? Mm. seuraavat rodut ovat käyneet mielessä/miellyttävät: Bullterrieri, amstaffi, rhodesiankoira, kiharakarvainen noutaja, hovawart, pinseri, lancashire heeler.. Siinä vain jotain mainitakseni! Ja tiedän, hyvin erilaisia rotuja. Silmät avoinna kaikille uusille rotuehdotuksille.
Muistoissa
rwu Black Happies Night Rider "Rokka" 27.2.2007 - 12.10.2018
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 17.10.2018 klo 03:38)

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26144
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263732
(Tilastot päivitetty viimeksi 22.09.2020 klo 23:45)