Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Torstaina, 04.12.2014 klo 15:56

Purenatural

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

PURENATURAL - Torstaina, 04.12.2014 klo 15:56  
+
0
Kokemuksia tästä?

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: PURENATURAL - Tiistaina, 09.12.2014 klo 10:37  
+
0
Meillä käytetään tätä ja kaverina raakalihoja!
Pari-kolme pikkusäkkiä meni pentunappulaa Lepolle, nyt menee Medium Adulttia kun on sopivamman kokoiset nappulat tuolle (ei mene niin helposti väärään kurkkuun). Ollaan kyllä tykätty, ei pahaa sanottavaa. :hymy: Hintahan tuossa ei ole mikään edullisin, mutta lihaprosentti on jees ja meille on sopinut koiran mahalle se, että on tosi vähän maissia ja sekin maissigluteenin muodossa. Jätökset on pienempiä ja kiinteitä, ja ei tule niin usein kuin maissipitoisemman nappulan kanssa.
Tykkään että noissa nappuloissa on ihan hyvä tuoksukin, ja koirakin vissiin tykkää kun menee ulkona palkkanakin paremmin kuin muut nappulat meni. :hymy:
Meillä kuluu tota ruokaa arviolta 3,5-4dl päivässä, toki ruokamäärä varmaan tällä 8kk vanhalla pennulla vielä nousee mutta laskeskelin että tuo 12kg:n säkki riittää 2-3kk:ksi.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: PURENATURAL - Tiistaina, 09.12.2014 klo 19:41  
+
0
^Kuulostaa hyvältä. Meidän tulevalle pennulle kasvattaja antaa mukaan tuota. Toki pennulle annetaan myös lihaa nappuloiden lisäksi. :hymy:

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: PURENATURAL - Tiistaina, 09.12.2014 klo 21:03  
+
0
^ Ai sulle on pentu tulossa! Kivaa. :hymy: Mitä kokoluokkaa tuleva penne on? Muistaakseni se pentunappula on aika pikkuruista ja aavistuksen litteää muodoltaan (eli hyvää pikkupennuille ja pienille roduille), rupes tolla kookilla vaan meneen henkeen tuossa 7kk:n iässä jos palkkas ulkona tai muuten hotki nopeasti. :nauru: Medium-nappulat onkin sitten jo sormenkynnen kokosia ja muhkeamman mallisia.
Niin tuosta hinnasta vielä, 12kg:n säkki aikuismuonaa kun on jotain 65€:n hujakoilla ja jos se meidän 12-kilosella kestää 2-3kk niin eihän siinä kuukaudessa niin paljoa kuluja loppujenlopuksi tule.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

mannaa

mannaa
Viestimäärä: 927

VS: PURENATURAL - Keskiviikkona, 10.12.2014 klo 09:12  
+
0
Meillä oli tämä kolmen ison säkin ajan käytössä, mutta sitten vaihdoin, kun uloste oli löysää ja sitä riitti. Kannatta siis miettiä, miten se sopii pennulle. Omasta mielestäni se oli tuoteselosteen mukaan ihan llaadukas nappula, mutta tämä toinen tuntuu sopivan paremmin meidän koiralle.
Mukana menossa snu Napo

Sufa

Sufa
Viestimäärä: 394

VS: PURENATURAL - Keskiviikkona, 10.12.2014 klo 12:28  
+
0
^Täällä oli sama, tosi löysää ulostetta tuli Purenaturalia syödessä. Kyseessä oli siis Puppy Large. Harmitti kyllä, vaikutti hyvältä tuoteselosteen perusteella. :/

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: PURENATURAL - Keskiviikkona, 10.12.2014 klo 17:10  
+
0
Ilman muuta, aina kannattaa tarkkailla omaa pentua miten kullekin joku ruoka sopii! Aattelin että kyllä Helmi12 tietää sen verran, joten jäipi viesteissä mainitsematta. :hymy: Toivotaan kuitenkin että ruoka sopisi!
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: PURENATURAL - Keskiviikkona, 10.12.2014 klo 19:01  
+
0
Toivotaan, että tuo sopii pennulle. Parin kilon pussin ilmeisesti saan ja jos ei pennulle käykään, niin nämä muut ehkä voivat syödä sitä myös. Tarkoitus on siirtää pentukin kokonaan raakaruualle jossain vaiheessa. Pikkupentuajan saa kuitenkin syödä myös nappulaa. Kasvattaja syöttää pennuille myös raakaa lihaa nappuloitten lisäksi.

Niin, keskikokoinen villakoira on tuleva pentu :hymy:
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 10.12.2014 klo 19:03)

Kuukio

Kuukio
Viestimäärä: 86

VS: PURENATURAL - Keskiviikkona, 10.12.2014 klo 19:54  
+
0
Olenko ainoa joka ei ymmärrä purenaturalin hehkutusta? Esim adult largen tuoteselosteesta ainakin löytyy kauraa, ohraa ja maissigluteenia. Lihatkin on ilmoitettu tuoreena ja prosenttimäärä vaihtelee 35-42%. Kuivattuna se on ehkä puolet tuosta määrästä. Siis ihan peruspapana johon on lyöty kallis hinta.
"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: PURENATURAL - Keskiviikkona, 10.12.2014 klo 21:38  
+
0
^ Et varmaan, eihän täällä ainakaan kukaan muu ole positiivisa kokemuksia kertoillut kun minä. :nauru: Ja meidän koiralle tuo vaan sattuu sopimaan ihan ok:sti, joten siksi ei (paljoa) pahaa sanottavaa!

Mutta, ymmärrän kyllä mitä tarkoitat ja olet oikeassa tuosta lihasta. Itsekin olin tulossa juuri vähän perumaan sanojani kun tuli tutkittua taas enemmän sitä mitä pussissa lukee eikä katsottua pelkästään koiran kuntoa ja jätösten määrää.
Toi medium adult mitä me käytetään, sisältää valmistajan mukaan 59% lihaa. Tuoreena tuosta lihasta on ilmoitettu osa kanasta (28%), lohi (3%) ja taimen (4%). Kananlihajauhoa on 19%. Ja jos kananlihan kosteusprosentti on vajaa 70%, nopealla matikalla voisi laskeskella tuon tuoreena ilmoitetun kanan tippuvan 9%iin, joten eläinperäisen aineksen olevan kuivana siellä 30% hujakoilla.
Huomaa kuitenkin, että tuo maissigluteeni on ilmoitettu aika keskivaiheilla sisältölistaa, ja muutamaa ainesosaa aiemmin oleva lohikin on siellä 3%:ssa, joten paljoa maissia ei kyllä tuohon ruokaan mahdu. Nuo kaura ja ohra sitten onkin riisin ohella päälähteinä hiilarille, mut en kuitenkaan tiennyt niitä pidettävän pahoina ainesosina? :mietiskel: Tai siis meillä vaikuttais ainakin imeytyvyys olevan parempi kuin huomattavasti maissipitoisemman nappulan kanssa... Onko ne helposti allergisoivia vai minkä takia niitä ei saisi ruuassa olla?
Kallista muonaahan tämä on laatuun nähden kuten moni muukin nappula, mutta sopii toistaseksi meidän murrelle ja kelpaa jopa palkkana. :hymy: Mul on kuitenkin tapana kokeilla eri merkkejä aina välillä, joten tuskin me tähänkään loppuiäksi jäädään.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

mannaa

mannaa
Viestimäärä: 927

VS: PURENATURAL - Torstaina, 11.12.2014 klo 09:15  
+
0
^ Noin minäkin laskeskelin, kun medium adultin pussin kylkeä lueskelin. Ei minusta mikään nappula ole ylistyksen arvoinen, mutta ihan kelvollinen tämä Pure Natural olisi, jos vain koiralle sopisi. Selkeimmät allergisoivat raaka-aineet ovat poissa, vaikka kyllähän maissillekin ilmeisesti usea koira on herkistynyt. Mielelläni olisin tätä syöttänyt jatkossakin, mutta kun ei sopinut, niin ei sopinut. Noissa nappuloissa oli minusta se hyvä puoli, että ne eivät haisseet ihan järkyttävälle omaan nenään. Ja nappulakokokin oli aika kiva: tarjosivat kuitenkin vähän töitä hampaille ja palkkiona käytettäessä olivat sopivan kokoisia.
Mukana menossa snu Napo

FindiFelin

FindiFelin
Viestimäärä: 6

VS: PURENATURAL - Torstaina, 07.05.2015 klo 16:54  
+
0
Onko kenelläkään kokemuksia PureNatural Active ruoasta!? Protskut ja rasvat sopivan korkeella meidän koirille, tosin on järkyn hintaista,jopa lihan kylkeen syötettynä!
60-75e/12kg. Imeytyvyys, Maistuvuus? Pienenikö jätökset koirallasi, vai huomasitko mitään eroa entiseen, Kiitos kun&jos vastauksia liikenee! :enkeli:
✭German Shepherds✭

aava_

aava_
Viestimäärä: 6

VS: PURENATURAL - Keskiviikkona, 24.06.2015 klo 12:59  
+
0

FindiFelin kirjoitti:

Onko kenelläkään kokemuksia PureNatural Active ruoasta!? Protskut ja rasvat sopivan korkeella meidän koirille, tosin on järkyn hintaista,jopa lihan kylkeen syötettynä!
60-75e/12kg. Imeytyvyys, Maistuvuus? Pienenikö jätökset koirallasi, vai huomasitko mitään eroa entiseen, Kiitos kun&jos vastauksia liikenee! :enkeli:Meillä syötettiin tuota yksi pussi erittäin nirsolle ja solakalle seropille. Maistuvuus oli hyvä ja kelpasi alussa jopa ihan palkkanamina treeneissä, mikä on todella harvinaista kun tuolle haukulle ei joskus edes herkut meinaa kelvata ja nakillekin nyrpistellään. :roll:
Jätöksissä en mitään eroa huomannut, mutta eivät ainakaan siis merkittävästi kasvaneet/muuttuneet löysiksi. Imeytyvyydestä en oikein osaa sanoa, kun koiruus on niin pieniruokainen, mutta ainakaan tämän pussin aikana ei paino paljon noussut, tosin ei kyllä laskenutkaan.
Kaiken kaikkiaan oli miusta ihan ok ruoka, jota voin suositella ainakin kokeilemaan. :)

huhtalananna

huhtalananna
Viestimäärä: 52

VS: PURENATURAL - Maanantaina, 13.07.2015 klo 20:01  
+
0
Meille ostettiin nyt kokeiluun 12vkon ikäiselle pennulle PureNaturalin Puppy Chickeniä 2kg pussi,kun koko meilläoloaikansa on raaputellut enemmän ja vähemmän, nyt parin viikon aikana on alkanut ihokin vähän hilseilemään. Saa lisinä erilaisia lihoja, kanankauloja ja Nutrolinia. Viime viikolla madotin ja silloin muuttui kakka löysäksi, nyt se on jatkunut vielä. Epäilen tähän kyllä syyksi nakkeja, joita on alettu antamaan nameina treenaillessa. Vielä on edellistä ruokaa jäljellä (ProBoosterin penturuokaa), joten pikkuhiljaa alan vaihtamaan tuohon PureNaturaliin ja katotaan miten se passaa.
irlanninterrieri Siiri 04/2015

Tirku

Tirku
Viestimäärä: 231

VS: PURENATURAL - Keskiviikkona, 15.07.2015 klo 20:32  
+
0
Meilläkin on Purenaturalin Active ollut suurta herkkua sheltille, joka yleensä ei nappuloita suostu syömään. Ainoa miinus oli silmien rähmiminen, jonka epäilen johtuvan ruoan sisältämästä maissista; ostin testiksi maissitonta nappulaa ja enää ei rähmiminen loppuui. Taidan silti heittää tätä aina vähän joukkoon, kun maistuvuus on niin hyvä ja nappulat muutenkin vain osa ruokaa.
sheltit Jedi ja Loki

huhtalananna

huhtalananna
Viestimäärä: 52

VS: PURENATURAL - Torstaina, 30.07.2015 klo 13:40  
+
0
Päivitystä meidän ruokavaihdokseen:

Nyt on vaihdettu kokonaan PureNaturaliin ja hyvin tuntuu passaavan. Kakat ei ole enään pehmeitä/löysiä, rapsuttelu on vähentynyt ja iho on muutenkin kimmoisamman oloinen, ei enää mahan alta kuivunut ja "suomuinen". Koulutusnameina menee nyt vaan omia nappuloita, joskus kypsää broiskua ja sika-nauta-/naudanjauhelihaa, eli nakkeja ei ole saanut. Jatketaan siis ainakin tämä pikkusäkki loppuun asti.

Kokoa 14-viikkosella on nyt 35cm ja 6,7kg.
irlanninterrieri Siiri 04/2015

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: PURENATURAL - Torstaina, 30.07.2015 klo 18:19  
+
0
^ Kiva että tuntuu nappula passaavan! :hymy: Täähän nyt ei varsinaisesti Purenaturaliin liity, mut meil on tuolle allergiahauvalle nappulan ohella hyvä palkka ollu kuivatut kana- tai ankkafileet pieneksi pilkottuna! Myös ne semmoset kana-turska kierteet mitä ainakin Hau-Haulla on, niin on toiminu palkkana kivasti, kun on vähän pehmosempia. Et jos haluu helposti vaihtelua palkkanameihin niin niitäkin kandee kokeilla!
Leppo tykkäs kans Purenaturalista kovin, mut yhtä paljon tykkää nykyisestä Barking Headsistäkin joka on melkeinpä samaa tavaraa mut parin euron säästön tekee BH:iä ostamalla, isoissa säkeissä siis. :viheltel: Pikkusäkit taitaa näil merkeillä olla saman hintasia jos puhutaan perus kana-riisi napuista.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi
(Viestiä on muokattu torstaina, 30.07.2015 klo 18:20)

huhtalananna

huhtalananna
Viestimäärä: 52

VS: PURENATURAL - Keskiviikkona, 05.08.2015 klo 09:53  
+
0
Kattelinkin noita erilaisia kuivaherkkuja, niitä on nyt sitten parempina nameina mennyt välillä esim. luoksetuloissa ja ohituksissa.

Mutta nyt rähmii silmät... Barking Heads meillakin oli sillon tätä valintaa tehdessä toinen vaihtoehto, joten pitää nyt mietiskellä että hakisko kuitenkin sitä pikkusäkin ja kattos miten se sopii. Vähemmänhän siinä oli protskua ja rasvaa kun tässä PureNaturalissa, mutta toisaalta kun kaverina menee lihoja yms., niin ei varmaan merkittävästi haittaa.
irlanninterrieri Siiri 04/2015

Reppis

Reppis
Viestimäärä: 1960

VS: PURENATURAL - Perjantaina, 18.09.2015 klo 10:57  
+
0
Me ollaan nyt aloiteltu tuo Grainfree Lohi-ruoka. Todella hyvin ainakin alkuun sopinut, silmien rähmiminen loppunut eikä enää ihottumaakaan ole. Ainoa miinus, että jaska haisee...no..kalalle :nauru:
Bolognesenarttu 7/2012

ronuu

ronuu
Viestimäärä: 1

VS: PURENATURAL - Tiistaina, 17.11.2015 klo 16:58  
+
0
Meillä on ollut Pure Naturalin Puppy chicken nappulat käytössä siitä asti, kun kasvattajan nappulat loppuivat. Kakka löyseni tämän jälkeen, mutta ostettiin silti pari isoa säkkiä tätä ja annetaan koko pentuaika. Pentu nyt siis 3,5kk ja syönyt Pure Naturalia noin kuukauden ajan. Tuo pentu meinaa olla vähän nirso, niin nämä näyttävät maistuvan. Pitää välillä lisätä nappuloiden joukkoon jotain, jotta saa menemään koko satsin alas.

Ruokaa saa annostella mielestäni ohjeiden mukaan aika runsaasti, sillä meidän reilu 3kg painoinen pentu vetää 3-4dl päivässä.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26175
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263769
(Tilastot päivitetty viimeksi 30.10.2020 klo 13:30)