Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Lauantaina, 23.11.2013 klo 21:19

Ruokintamäärä painon mukaan?

Jipp0

Jipp0
Viestimäärä: 3

RUOKINTAMääRä PAINON MUKAAN? - Lauantaina, 23.11.2013 klo 21:19  
+
0
Kun olin lapsi perheelläni oli isohko koira (ainakin 30-40 kg arviolta), joka liikkui paljon ja oli erittäin hyvässä kunnossa.

Nyt minulla on mieheni kanssa pidempiaikaisesti hoidossa vähän reilu 3 kiloinen kiinanpalatsikoiran ja tiibetinspanielin risteytys (miehen veljen perheestä tullut), enkä ole ihan 100% varma, miten paljon näin pieni otus syö. Koira tuntuu olevan sen verran ahne kaveri, että kaiken se söisi minkä sille antaa, mutten haluaisi lihottaa sitä hirveästi tahattomasti. Vaikka onkin tuommoiseksi seuraeläimeksi aika energinen ja leikkisä, niin ei kai tuollainen ihan hirveästi päivässä vedä?

Olen yrittänyt netistä etsiä ohjeita ruokintaan painon mukaan, mutta ohje jonka löysin oli n. 25 kiloiselle koiralle ja matikkapääni loppui kun yritin laskeskella sitä osiin. Ehkä en käyttänyt oikeanlaisia hakusanoja, kun en löytänyt ruokintaohjeita painon mukaan. Löytyykö sellaisia jostain tai osaisiko joku minulle kertoa, miten paljon 3,3 kg painavalle pikkutirriäiselle uskaltaa syöttää ruokaa?

Vanis

Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: RUOKINTAMääRä PAINON MUKAAN? - Sunnuntaina, 24.11.2013 klo 10:05  
+
0
Pelkän painon mukaan ei voi määritellä ruoan oikeaa määrää, vaan siihen vaikuttaa myös koiran ikä ja kehitysvaihe, aktiivisuustaso ja tietysti se ruoka itse.

Painosta päätellen koira on vielä pentu, vai onko se jäänyt poikkeuksellisen pienikokoiseksi? Pennut tarvitsevat enemmän energiaa, koska ne myös kuluttavat sitä valtavasti. Pennut syövät useamman kerran päivässä, kun taas aikuiselle riittää yksi ruokintakerta. Oikean määrän löydät kokeilemalla. Jos koira on sutjakassa kunnossa, se voi syödä mielin määrin niin kauan, kun pysyy sellaisena. Minkään ikäinen koira ei saa olla lihava.

Ruoan laatu vaikuttaa määrään suuresti. Riittoisuus riippuu ravintoarvoista ja raaka-aineiden sulavuudesta. Useimmat markettiruoat ovat sisällöltään täyttä kuraa, joten niitä ei kannata koiralle tarjota. Eläinkaupassa on laadukkaampi valikoima erilaisia kuivamuonia. Kuivamuonan lisäksi koiralle voi tarjota erilaisia lihoja, ja sopiva määrä riippuu lihan rasvaisuudesta. Esim. possu on huomattavasti tujumpaa kuin vaikka hevonen.

Jipp0

Jipp0
Viestimäärä: 3

VS: RUOKINTAMääRä PAINON MUKAAN? - Sunnuntaina, 24.11.2013 klo 18:54  
+
0
Ihan on aikuinen koira, helmikuussa 5v. Painoa on 3,3 kg tarkalleen tällä hetkellä ja siis ihan hyväkuntoinen ja sutjakka koira on. Sopivassa kunnossa siis tällä hetkellä, on todella pienikokoinen luonnostaan.

Kuivamuonaa ei oikein syö, että olen sitten tuollaisia "märkäruokia" ja lihapateita syöttänyt sille. Mutta kaiketi se täytyy sitten vain kokeilla että missä raja menee ja koska alkaa painoa ja massaa kerääntyä enempi. Kun tosiaan omalla perheellä ollut aiemmin reilusti isompia koiria niin ei ole mitään haisua et paljonko tämmöinen pikkuinen syö... Ja ahneuksissaanhan se syö kaiken minkä antaa niin en tahtoisi ylensyöttäkään ettei tule mitään ongelmia. :)

Vanis

Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: RUOKINTAMääRä PAINON MUKAAN? - Sunnuntaina, 24.11.2013 klo 20:22  
+
0
Jos puhut markettien märkäruoista ja pateista, niitä ei kannata antaa ollenkaan. Maistuvat kyllä koiralle, mutta mitään terveellistä niissä ei ole. Kuivamuona maistuu tietenkin huonommin, mutta omistajan tehtävä on kuitenkin valita koiralle se terveellisempi vaihtoehto. Kuivamuonan maistuvuutta voi tosiaan parantaa sekoittamalla lihaa sekaan.

piipeni

piipeni
Viestimäärä: 4

VS: RUOKINTAMääRä PAINON MUKAAN? - Sunnuntaina, 01.12.2013 klo 13:09  
+
0
minkä verran voi enimmillään antaa kuivaruokaa 8vko ikäiselle ajokoiran pennulle?kun tuntuu että Sillä on aina nälkä..olisiko napsut parempi turvottaa koiranpennulle vai antaa kuivan,neuvoja kaivattaisiin..

saija81

saija81
Viestimäärä: 111

VS: RUOKINTAMääRä PAINON MUKAAN? - Lauantaina, 07.12.2013 klo 15:07  
+
0
Kolmekiloiselle koiralle antaisin noin desin päivässä kuivaruokaa. Sen verran syötin aikanaan samankokoiselle perhoselle ja hyvässä kunnossa pysyi. Kattosin lihooko vai laihtuuko ja sen mukaan säätäisin. Pieni koira syö suhteessa todella paljon enemmän kuin iso koira. 11 kiloinen cockerspanieli syö kuivaruokaa noin 2,5 desiä. Ja painoa on sentään kolme kertaa enemmän. Eli matikka ei tässä auta.
Pennulle antaisin välillä kuivana nappulaa mutta suuremmaksi osaksi antaisin kuitenkin kostutettuna.

Tigru

moderaattori
Tigru
Viestimäärä: 2736

VS: RUOKINTAMääRä PAINON MUKAAN? - Sunnuntaina, 08.12.2013 klo 20:33  
+
0
Meillä 6,6kg painava koira syö vajaan desin ruokaa päivässä, 8kg painava kaveri syö vähän reilun desin (alle 1,5) ja 11kg kaveri ruuasta riippuen 3,5-5dl nappulaa. Joten se ruokamäärä vaihtelee aika paljon eri koirien välillä... (vrt yläpuolella oleva viesti)
Taigalta (poetry in motion): bedlingtoninterriereitä.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä24949
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5674
Viestejä yhteensä543508
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös261643
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.05.2018 klo 05:15)