Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Keskiviikkona, 07.04.2010 klo 13:44

LUE AINA ENSIN! Terveyspalstan säännöt ja ohjeet

Vanis

moderaattori
Vanis
Viestimäärä: 6114

LUE AINA ENSIN! TERVEYSPALSTAN SääNNöT JA ... - Keskiviikkona, 07.04.2010 klo 13:44  
+
0
Terveys-palstalla pätevät tässä esitettyjen ohjeiden lisäksi Koirat.comin yleiset ohjeet. Näiden ohjeiden mukaan me moderaattorit poistamme, lukitsemme ja muokkaamme viestejä. Sääntöjen vastaisia viestejä voidaan muokata ilman erillistä huomautusta käyttäjälle. Uusia ohjeita ja sääntöjä luodaan tarpeen vaatiessa.

1. Tarkista aina onko aiheesta jo avattu keskustelu
On turhaa aloittaa uusi keskustelu samasta aiheesta, eli tarkista Hae viesteistä -toiminnolla jos aiheesta löytyy jo keskustelu. Jo olemassa olevia ketjuja pyritään hyödyntämään mahdollisimman pitkälle. Jos kuitenkin aiheesi poikkeaa huomattavasti jo olemassa olevista ketjuista tai aiheestasi ei vielä löydy keskustelua, voit totta kai aloittaa uuden ketjun.
Huomaa myös Kysy mitä vaan terveydestä -ketju. Siellä voi kysyä tervetyteen liittyviä asioita, jotka eivät sovi minkään otsikon alle eivätkä tarvitse omaa keskustelua.

2. Kirjoittaminen ja ketjujen otsikointi
Käytä selkeää suomen kieltä ja muotoile otsikko niin, että se kuvaa mitä viestisi sisältää; esim. "Silmien vuotoa?". Otsikot kuten "APUA!" ja "AUTTAKAA!" yms. ovat aivan turhia, eivätkä kerro viestin sisällöstä mitään. Moderaattorit muokkaavat tarpeen vaatiessa myös otsikoita, mutta on huomattavasti helpompaa jos itse muotoilet sopivan otsikon. Jos mieleen tulee lisätä jo lähettämääsi viestiin jotain, muokkaa mieluummin alkuperäistä kuin että lähettäisit toisen heti perään.

Ketjujen turha upittelu on tarpeetonta eikä kuulu hyvään palstakäytökseen. Ketjut löytyvät sieltä edeltäviltäkin sivuilta, jos jollain on jotain kommentoitavaa. Kärsivällisyyttä kannattaa myös sen oman aiheen suhteen olla; palstalla vierailee eri aikoihin eri määrä porukkaa, eikä kaikkiin kysymyksiin löydy vastausta suoralta kädeltä.

Tiuhat upitteluviestit poistetaan ketjuista, joten ne putoavat aina sinne mistä on nostettukin.

3. Hymiöt, isot kirjaimet sekä huuto- ja kysymysmerkit
Yritä välttää turhia hymiöitä sekä huuto- ja kysymysmerkkejä. Se helpottaa huomattavasti viestin lukemista. Älä käytä Caps Lockia. Se on keskustelupalstoilla samaa kuin huutaminen, eikä se ole kovin kivaa luettavaa. Fonttivärejä käytetään tekstissä esiintyvien sanojen, olennaisten pointtien tms. korostamiseen, ei koko viestin kirjoittamiseen.

4. Kerro tarkasti mitä on tapahtunut
Ongelmatilanteessa kerro tarkasti mitä on tapahtunut:
Mitä tapahtui ja missä tilanteessa? Onko koiralla jokin krooninen sairaus, joka voi vaikuttaa vointiin ja oireiluun? Milloin oireilu alkoi? Onko käyty jo eläinlääkärissä?

Muista että kysymyksiisi vastataan sen perusteella, mitä olet itse kertonut. Kerro siis kaikki oleellinen, sillä muut eivät voi tietää sitä mitä et kerro.


5. Madotus-, rokotus- kastraatio-, sterilisaatio- ja tunnistemerkintäkysymykset jne.
Näistä aiheista on tehty pysyvät keskustelut, joihin kaikki aiheisiin liittyvät kysymykset kirjoitetaan. Nekin löytyvät hakutoiminnolla, jos ovat tipahtaneet kauas.
Palstalla on omat ketjut myös eläinlääkäritiedusteluille ja ryhmätutkimuksiin halukkaille.

6. Gallupit eivät pääsääntöisesti ole sallittuja Terveys-palstalla.

7. Rotukohtaiset kyselyt
Jotain tiettyä rotua koskevat yksittäiset tai yleisluontoiset terveystiedustelut (esim. "Mitkä ovat suomenpystykorvan yleisimmät sairaudet?", "Onko labradorinnoutajani lihava?", "Miten hoidetaan bichonin turkkia?" tai "Onko mopsi yleisesti ottaen terve rotu?") kuuluvat parhaiten Koirarodut -palstan rotuketjuihin.

8. Yksityisasiat hoidetaan yksityisviestein, messengerillä, sähköpostitse, puhelimitse tai nenätysten. Jos siis haluat osoittaa kysymyksen tms. jollekulle tietylle palstan käyttäjälle, älä laita palstalle juuri hänelle osoitettua viestiä. Tällaiset ketjut suljetaan tai poistetaan heti.

9. Henkilöiden nimiä, edes eläinlääkärien tai eläinlääkäriasemien, ei palstalla mainita. Eläinlääkärisuosittelut tms. kokemukset hoidetaan ehdottomasti yksityisviestein!

10. Yksityisviestejä tai sähköposteja ei lainata viesteissä. Kirjesalaisuutta ei saa loukata ilman toisen osapuolen antamaa nimenomaista suostumusta.

11. Myynti- ja ostoilmoitukset eivät ole Terveys-palstalla (kuten ei muuallakaan Koirat.comin keskusteluissa) sallittuja.

12. Astutusilmoitukset ja muut siitokseen, myyntiin tai vastaavaan liittyvät ilmoitukset eivät ole sallittuja.

Muista vielä pysyä asiallisena kielenkäytössäkin, koska palstaa lukevat myös monet alaikäiset.

Ota HETI yhteys eläinlääkäriin jos jotakin vakavampaa on tapahtunut tai jos koiralla on esim. seuraavia oireita:
- Ripuli on jatkunut pitkään
- Koira oksentelee jatkuvasti
- Neste tai ruoka ei pysy sisällä
- Koira virtsaa/ulostaa/oksentaa verta
- Onnettomuuksissa
- Koira voi selvästi huonosti

Älä siis vakavissa tilanteissa odota täältä vastauksia, vaan ota SUORAAN yhteys eläinlääkäriin!

Raha ja eläinlääkärillä käynti:
Koiran terveys ei tule olla rahasta kiinni. Koiraa hankittaessa tulee ajatella myös sitä että koirasta aiheutuu kustannuksia sen elämän kaaren aikana ja varsinkaan terveysasioissa ei tule lompakon nyörejä kiristellä. Moni eläinlääkäri antaa mukaan laskun tarvittaessa kun selittää ettei sillä hetkellä ole itsellä rahaa. Muistakaa kuitenkin että ylivoimaisesti suurin osa (hyvistä) eläinlääkäreistä saa toimeentulonsa vain ja ainoastaan eläinlääkärin ammatistaan. He tekevät erittäin hyvää ja vaativaa työtä eli tämä lasku ON myös maksettava ajallaan.

HUOM! Älä häiriköi!
Älä lähetä viestejä provosointi/häiriköintimielessä. Häirikkö/provoviestit poistetaan ja niiden lähettäjä saa varoituksen. Jos tämä kuitenkin jatkuu, seuraa jäähy. Häirikkö- ja provoviestit otetaan erittäin vakavasti.

Mikäli huomaat jossain ketjussa häirikköviestejä, lähetä tieto asiasta yksityisviestitse palstan moderaattorille. Tästä on suuri apu, sillä ketjujen suuren määrän vuoksi moderaattorit eivät aina ehdi huomata häirikköviestejä.

Näitä sääntöjä muokataan tarpeen vaatiessa. Mikäli sinulla herää kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä palstan moderaattoreihin.
_________________
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 20.09.2015 klo 22:30)

 
Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28319
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6402
Viestejä yhteensä545964
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265958
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.06.2024 klo 14:15)