Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Perjantaina, 09.03.2018 klo 10:56

Nivelrikko(?) ja murina

Tldr

Tldr
Viestimäärä: 1

NIVELRIKKO(?) JA MURINA - Perjantaina, 09.03.2018 klo 10:56  
+
0
Tervehdys,

Tuossa mietin kuuluukohan tämä topikki nyt "Koulutus ja käyttäytyminen" -alueelle(murina) vai tänne, pahoittelut jos meni väärään osioon.

Taustaa: 5-vuotias Jackrussell on iloinen, eloisa ja leikkii sekä liikkuu normaalisti. Ongelmana on tämä murina ja tietenkin sen syy. Murinaa ilmenee silloin kun koiraa silitetään ja se alkaa aivan yllättäen. Minulle, isännälleen, koira ei ikinä ole murissut missään tilanteessa, mutta murisee naisystävälleni ja hänen pojalleen kun sitä rapsuttaa/silittää.

Mikä tästä tekee minun silmiin outoa on se, että kun silityksen lopettaa niin loppuu murina, mutta koira pyrkii vielä lähemmäksi haluten lisää rapsuttelua. Esimerkiksi kun naisystäväni rapsuttaa sitä lattialla ollen itse polvillaan alkaa murina, lopettaa rapsutuksen niin koira änkeää polvien väliin häntää heiluttaen haluten lisää ja heti kun aloittaa rapsutuksen uudelleen alkaa murina. Kuitenkin koko ajan, murisi tai ei, koira heiluttaa häntäänsä iloisesti samalla tapaa kuin leikeissä.

Russelilla on ell mukaan nivelrikkoon sopivat oireet takajalassa johon on annettu Cartrophen-injektiokuuri sekä Rimadyl kipulääkettä. Injektiokuurin jälkeen(tammikuun lopulla) annettiin Rimadylia 3/4tbl /vrk ell ohjeiden mukaan. Rimadylin lopettamisen jälkeen murina alkoi uudelleen. Käytiin uudemman kerran ell joka suositteli jos kokeiltaisiin Cartrophenin antamista kerran kuukauteen. Otin samalla flexadin advancedia jota suositteli ja kehui. Viikon verran siinä meni kun oireet palasivat.

Löytyykö palstalta ketään joka tunnistaa oireet? Koiralla on selkeästi kipuja koska Rimadylia saadessaan ei ole murinaa ja ilman sitä on näitä edellä kuvattuja oireita. Eläinlääkärin mukaan Rimadylia saa antaa 3/4tbl /vrk jatkuvana lääkityksenä, mutta jotenkin vierastan ajatusta jatkuvasta lääkinnästä? Jotenkin jäi sellainen kuva, että kuvatakin sen voisi, mutta se ei välttämättä näkyisi kuvissa.

Koira ei ole ikinä vahingoittanut ketään, mutta tietynlainen pelko tottakai asiaan on.

Neuvoja, ideoita?

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25319
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5735
Viestejä yhteensä543653
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös262517
(Tilastot päivitetty viimeksi 15.12.2018 klo 03:30)