Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Sunnuntaina, 06.02.2011 klo 15:08

Uroskoiran esinahan alta tuleva erite

wombadoll

wombadoll
Viestimäärä: 18

UROSKOIRAN ESINAHAN ALTA TULEVA ERITE - Sunnuntaina, 06.02.2011 klo 15:08  
+
0
Tämä asia oli lyhyesti esillä koulutuspuolella uroskoiran hormoni -keskustelun yhteydessä. Laitan vielä tänne terveyspuolelle koska todella kiinnostaisi tietää mistä on kyse ja onko koiran kastrointi ainoa vaihtoehto. Eräs toinenkin ihminen ilmoitti koirallansa olleen juuri vastaava ongelma, hänelläkään ei auttaneet antibiootit eikä betadinehuuhtelut, kastroinnilla ongelma korjaantui kuulemma heti. Kertokaa ihmeessä jos teidän koirillanne on ollut samanlaista ongelmaa.

Uroskoirallani siis vuotaa tuo pippeli koko ajan sellaista vaaleaa / keltaista, paksua eritettä (eli ilm. esinahan alta tulee) ja tämä vaiva on koiralla ollut koko sen iän, siitä lähtien kun nyt pennusta alkoi mieheksi muuttumaan. Siis ihan koko ajan, tavaraa tulee joka päivä, välissä ei ihan vähänkään vaan sitä jopa valuu ja tippuu joka paikkaan. Tämä ilmeisesti liittyy hormoneihin. En tiedä onko kyse esinahan tulehduksesta, joissakin lähteissä sanotaan että vaivalle ei kannata tehdä mitään vaan se menee itsekseen ohi, toisaalla taas suositellaan betadinilla huuhtelua.

Koiralle on annettu antibioottikuuri ja pippeliä (esinahan sisältä siis) on huuhdottu betadine-liuoksella päivittäin nyt monen viikon ajan. Mitään muutosta en ole huomannut, vaaleaa vuotoa tulee vieläkin ihan lakkaamatta. Kasvattaja sanoi että ei välttämättä ole kyse tulehduksesta jos vuoto ei haise, ja se vuoto itsessään ei ole vaarallista ja hänen koirillaan tulee sitä myös. Mutta eikö tuolle sitten tosiaan voi tehdä mitään? Mistä yleensäkin on kyse ja lopettaako leikkaus vuodon? On vähän inhottavaa kun koiralla on 24/7 tippa pippelin päässä ja joka paikkaan missä se makaa, jää valkoinen pilkku, jos koiraa pitää sylissä, sitä jää myös vaatteisiin yms.. Ei ole kauhean kiva ajatus että joka paikka on täynnä koiran alapään eritteitä. En oikein usko että tuo on ihan tervettä ja tavallista.

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: UROSKOIRAN ESINAHAN ALTA TULEVA ERITE - Sunnuntaina, 06.02.2011 klo 16:29  
+
0
Ehkä sen tulehduksen voisi kuitenkin käydä varmistamassa eläinlääkärillä? Sulkisi vaihtoehtoja pois jos saisi varmuuden siitä ettei se ole tulehtunut.
no you don't know what it's like
welcome to my life

wombadoll

wombadoll
Viestimäärä: 18

VS: UROSKOIRAN ESINAHAN ALTA TULEVA ERITE - Perjantaina, 11.02.2011 klo 15:53  
+
0
Soitin eläinlääkäriin ja aikaa varatessa sieltä sanottiin että ei ole normaalia eikä sieltä pitäisi mitään tulla. Mutta kun vastaanotolle menin, nuori lääkäri totesikin että joo tään on ihan normaalia(?). Antoi kuitenkin antibiootiti, ja nyt kun niitä on 4pv käytetty, on vuoto mun mielestä vähentynyt. Että jos siellä ei ole tulehdusta niin miksi antibiootit sitten vaikuttaa..? Otappa tästä selvää.

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: UROSKOIRAN ESINAHAN ALTA TULEVA ERITE - Keskiviikkona, 09.03.2011 klo 12:28  
+
0
Se vuoto sinänsä on normaalia, mutta jotta koko asia pysyy "normaalina", on vuodon määrän pysyttävä tietyissä rajoissa.

Uroksen eturauhanen tuottaa suuren osan "elatusnestettä" (sisältää sokereita, valkuaista jne) johon kiveksen tuottamat ja lisäkivekseen varastoituneet siittiöt sekoittuvat.Tuoretta tavaraa täytyy olla aina käyttövalmiina, joten vanhemmasta päästä näitä eritteitä purkautuu luonnollista tietä. Tähän vuodon määrään vaikuttaa uroksen testosteronihormoonitaso, paljonko ja missä kiimakierron vaiheessa olevia narttuja on lähimailla jne. Jos siittimen kärki ulottuu esinahan ulkopuolelle, erite tippuu maahan. Mutta jos kärki on kokonaan tai suuren osan aikaa esinahan suojissa, erite jää esinahan "tuppeen". Erite on tarkoitettu siittiöiden hyväksi, mutta on samalla myös erinomainen elatusaine bakteereille. Esinahan tuppi tulisi huuhdella aika ajoin, sitä useammin mitä voimakkaampi vuoto. Huuhteluun käy myös lämpimänhaalea vesi, mutta jatkuvampaan hoitoon olisi hyvä käyttää fysiologista suolaliuosta jota saa apteekista. Asiaan perehtynyt voi sitä tosin itsekin valmistaa.

Uroksen kastrointi lopettaa siittiötuotannon, koska kivekset ja lisäkivekset poistetaan. Eturauhanen totta kai jää paikoilleen, mutta testosteronitason laskiessa myös eturauhasen toiminta laantuu.

Betadine on laimeanakin seoksena melko tehokas desinfiointiaine, jota tulisi käyttää vain tulehduksien hoitoon ja akuuttivammoissa niiden ehkäisyyn. Betadinen, kuten muidenkin desinfektioaineiden pitkäaikaista käyttöä tulisi välttää, sillä ne tuhoavat myös elimistöä suojaavia, hyödyllisiä mikrobeja. Tästä voi seurata mm, että elimistö ei enää selviä ilman tätä lääkitystä. Haitalliset bakteerit tulevat kuitenkin ennemmin tai myöhemmin vastustuskykyisiksi, ja käyttöväkevyyttä tulee nostaa. Tämä taas johtaa aikaa myöten voimakkaampiin myrkkyihin, ja oravanpyörä on valmis. Limakalvot ovat kuitenkin herkkiä ja limakalvon muodostuminen häiriöherkkä systeemi, jota tulee suojata ja käsitellä mahdollisimman hellävaraisesti.
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 09.03.2011 klo 12:35)

wombadoll

wombadoll
Viestimäärä: 18

VS: UROSKOIRAN ESINAHAN ALTA TULEVA ERITE - Sunnuntaina, 20.03.2011 klo 15:11  
+
0
Kiitos, nyt tiedän edes että mistä tavarasta on kyse. Ehkä vähän OT mutta nyt olen entistä paremmin huomannut että kuinka paljon sitä tuleekaan (ja entistä enemmän epäilen asian normaaliutta), nimittäin kun olen muutaman päivän ajan pitänyt koiralla sisällä housuja ettei vuotoa olisi joka paikassa. Vuoto on siis jäänyt housuihin ja sitähän näyttäisi riittävän. Eilen illalla kävi kuitenkin kaikista erikoisin juttu kun olin ottamassa koiralta housuja yöksi pois; koira ravisteli itseään ja värkistä lensi teelusikallinen tavaraa ympäriinsä. Viimeistään tässä vaiheessa tuli sellainen olo että mitvit.. Ja kun kyse on 3-kiloisesta kääpiökoirasta niin kyllä tuo määrä jo vähän tuntuu suurelta?
Jatkoin antibioottikuuria koiralle eikä se enää auttanut, nyt mennään siis ihan noilla housuilla vaan ja koitetaan sitä kautta estää edes kämpän sotkeentumista. Mahtaako tämän sankarin kanssa nyt olla enää muuta vaihtoehtoa kuin kastraatio?

volkodav

volkodav
Viestimäärä: 974

VS: UROSKOIRAN ESINAHAN ALTA TULEVA ERITE - Sunnuntaina, 20.03.2011 klo 20:22  
+
0
Jos et aio käyttää koiraa jalostukseen, voi kastraatio olla hyvä vaihtoehto. Tiedän, että tuo on kiusallista, nimittäin tiedän/ tunnen erään kääpiö koiran, joka painaa noin kaksi kiloa ja pystyy päivässä sotkemaan "tavarallaan" kolmenistuttavan nahkasohvan.

Eläinlääkäristä kannattaa kysyä neuvoa asiaan ja useammalta eläinlääkäriltä. Koirille on olemassa erilaisia hormoonihoitoja, sekä nartuille, että uroksille ja hoito tapahtuu yleensä joko suun kautta annettavalla lääkityksellä/ kuurilla tai pistoksina. Leikkaushoidoissa ei uroksilla ole muita vaihtoehtoja kuin pampuloiden poisto.
Hintoja en yhtään osaa sanoa. Voi olla, että on olemassa myös homeopaattisia tapoja hoitaa tuollaisia vaivoja, mutta niistä en osaa sanoa juuta, enkä jaata.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26067
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5804
Viestejä yhteensä543767
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263657
(Tilastot päivitetty viimeksi 14.07.2020 klo 21:45)