Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Maanantaina, 26.04.2010 klo 18:07

Välilevyn pullistuma

Nellastiina

Nellastiina
Viestimäärä: 2

VäLILEVYN PULLISTUMA - Maanantaina, 26.04.2010 klo 18:07  
+
0
Eli kuten otsikko sanoo haluaisin tietoja koiran välilevyn pullistumasta. Lähinnä se kiinnostaa, että kun koirallanne on todettu välilevyn pullistuma onko koira näyttänyt kipua selän painelu ja taivutus tutkimuksessa? Entä millaiset oireet koiralla on ollut että olette eläinlääkäriin hakeutuneet.

Omalla koirallani on oireillut selkä muutaman kerran aikaisemmin ja ensimmäisellä kerralla kuvattiin, jolloin kuvisa näkyi kalkkeumaa muutamassa kohtaa lannerankaa. Nyt koira alkoi taas oireilemaan. Hyppäämis haluttomuutta ja muutama vinkaisu hypätessä. Vein koiran lääkäriin. Painelu ja taivutus tutkimuksissa koira ei näyttänyt minkäänlaisia oireita selässään. Pissa näytteessä oli vähän verta ja viljelyssä todettiin muutama bakteeri pesäke. Hoitona kipulääkkeet ja antibiootit. Koira on nyt syönyt antibioottia kolmepäivää eivätkä oireet ole kadonneet. Helpottuneet ehkä hieman, mutta eivät kadonneet. Soitin tänään uudelleen eläinlääkäriin ja sanoivat että täyslepoa, hoidetaan välilevynpullistumana. Voiko koira olla "oireeton" paineluissa ja taivutuksissa ja silti sairastaa välilevyn pullistumaa?

Rosalie1

Rosalie1
Viestimäärä: 1141

VS: VäLILEVYN PULLISTUMA - Tiistaina, 27.04.2010 klo 20:24  
+
0
Mun koiralta leikattiin vuosi sitten välilveyn pullistuma lannerangan kohdalta. Oireina oli kipuilu hypätessä, välillä haluttomuus liikkua reippaasti, koira oli myös masentuneen oloinen ja sai kipukohtauksia, joiden aikana se ei olisi halunnut nousta seisomaan ollenkaan.

Tutkimuksissa koira ei reagoinut kipuun mitenkään. Lääkäri paineli, venytteli, teki asentotestin, nosteli jalkoi jne. Missään asennossa tai mistään kohdasta selkää ei saatu reaktiota aikaan. Selästä otettiin magneettikuva, jossa näkyi välilveynpullistuma sekä kalkkeuma, joka painoi selkäydintä. Selkä leikattiin ja toipuminen näytti lähtevän käyntiin hienosti. Nyt kuitenkin, vuosi leikkauksen jälkeen oireet on tullut takaisin ja me ollaan menossa uusiin tutkimuksiin maanantaina vapun jälkeen.

Itse suosittelen kyllä koiran magneettikuvaamista, välilevyn pullistumat ei näy tavallisessa röntgenissä. Jos haluat jutella aiheesta tarkemmin, tai kuulla suositusta lääkäristä, niin laittele vaikka yksityisviestiä.

satu82

satu82
Viestimäärä: 2

VS: VäLILEVYN PULLISTUMA - Lauantaina, 26.03.2011 klo 21:30  
+
0
Meillä todettiin mahdollinen välilevyn pullistuma! Koira ei oireille mitenkään paineltaessa tai hieroessakaan.ottivat magneetti kuvat ja mahdollisesti voisi olla tosiaan pullistuma. Koira on oireillut,menemällä pieniin paikkoihin,vaeltaa,vaikea nousta mennä makuulle,ravaa ympäriinsä ja muutenkin käyttäytynyt oudosti.Tällä hetkellä täydessä levossa 3 viikkoa .1viikko takana. oireet ei oikeastaan ole kummemmin helpottuneet. Saa vahvoja kipulääkkeitä,sirdaludia ja tramal lääkettä myös. onko kokemusta miten tästä eteenpäin?
Sekarotuinen Jeppe koira
Suomenlapinkoira Karvapallon Talven Tarmo,Rico
Suomenlapinkoira Naavatassu Boss,Pyry

Ebeli

Ebeli
Viestimäärä: 1299

VS: VäLILEVYN PULLISTUMA - Perjantaina, 18.10.2013 klo 19:06  
+
0
Nostellaas tätäkin ketjua. Vanhempien koira alkoi yhtäkkiä oireilemaan rajusti selän kipua. Kivut on todella kovat, lääkkeet ei auttanut ja nyt menee morfiinia pistoksena. Epäilynä on välilevytyrä/pullistuma. Maanantaina on aika vantaalle, ollaan siis jyväskylästä kotoisin. Leikkaus on varmaan edessä? Onko kenelläkään kokemusta, miten patellaluksaatio vaikuttaa näihin oireisiin? Koiralla on polvet tutkittu keväällä, olisiko ollut ykkösiä molemmat. Nyt kuitenkin klinikalle mennessä kumpikaan polvista ei ollut paikallaan.

Miten muiden pullistumat on parantuneet ja onko oireet helpottanut esimerkiksi leikkauksen jälkeen?

Tuua

Tuua
Viestimäärä: 1

VS: VäLILEVYN PULLISTUMA - Lauantaina, 24.05.2014 klo 08:36  
+
0
Vanha ketju, uusi aloitus..

Kaivataan vertaistukea ja tsemppausta välilevynpullistumaepäilyn vuoksi pakkolepoon laitetun mäyräkoiran omistajalle. Mielelläni myös kuulisin saman kokeneiden tarinoita, niin hyvin kuin ei niin hyvin päättyneitäkin.

8-vuotias mäyriksemme sai siis diagnoosin välilevynpullistumasta (diagnoosi oireiden perusteella, ei magneettikuvattu). Vaikeusasteeksi lääkäri arvioi tason 1 eli kivulias kävelevä, ei vielä halvausoireita. Valittu konservatiivinen hoitotapa, ei leikkausta ja koiralle määrättiin kortisonia ja kipulääkkeitä. Lääkitsemisjakso 6 vkoa, jolloin koiran tulisi olla pakkolevossa.

Tiedossa on faktat miksi koiran tulee olla täydellisessä levossa rajoitetussa tilassa niin pitkän aikaa eli "järkipuoli" on kunnossa. Mutta koska ihmisiä ollaan ja koira on perheenjäsen, asiaa käsittelee väkiselläkin osittain myös tunteella. Kuinka katsella kuusi viikkoa vierestä kun koira vikisee ja masentelee pienessä häkissään? Vaikeimmat hetket tulevat varmasti siinä vaiheessa, kun lääkkeet alkavat tehdä tehtävänsä ja koira kokee olevansa taas elämänsä kunnossa. Miten koiraa voisi aktivoida ja virkistää aiheuttamatta hallaa parantumiselle? Mitä jos koira alkaa kipujen hälvettyä tehtailemaan murtautumisyrityksiä ulos "vankilastaan" tai protestoimaan pissimällä/kakkaamalla häkkiin?

Kyllä raastaa sydäntä että karvaherra joutuu "nauttimaan" mökkikesästä kaltereiden takana :( Mutta jos toimintakykyiset tulevat vuodet maksavat tämän yhden kesän, niin olkoon niin.

JaskaRussell

JaskaRussell
Viestimäärä: 1

VS: VäLILEVYN PULLISTUMA - Keskiviikkona, 11.02.2015 klo 21:25  
+
0
Vanhaa ketjua nostan minäkin ylöspäin.

Kuusi vuotiaalla Jack Russelin terrierilläni todettiin tänään välilevynpullistuma ja kuukausi pakkolepoa. Asentotunto oli normaali, mutta kiputuntoa ei ollenkaan. Koira todella maassa, ei juuri liiku eikä syö.

Onko ajatuksia, lähteekö tämä pelkällä levolla vai kannattaisiko harkita leikkausta suoraan?

Miten teillä on mennyt pakkolepokaudet?

adeliamurphy

adeliamurphy
Viestimäärä: 1

VS: VäLILEVYN PULLISTUMA - Tiistaina, 12.03.2024 klo 11:01  
+
0
I'm not a veterinarian and blossom word game, but I can provide some general information that may be helpful. It's important to consult with a qualified veterinarian for accurate diagnosis and advice regarding your dog's specific condition.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28186
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6331
Viestejä yhteensä545690
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265843
(Tilastot päivitetty viimeksi 26.04.2024 klo 03:45)