Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Tiistaina, 23.11.2010 klo 13:05

Koirayrityksen perustaminen?

Siirry sivulle: 1 2

esss`

esss`
Viestimäärä: 127

KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Tiistaina, 23.11.2010 klo 13:05  
+
0
Eli sellaista asiaa lähdin kyselemään, että onko kellään kokemusta koirayrityksen perustamisesta? Esim koirahoitola, trimmauspalvelut tms?

Osaako siis kukaan sanoa miten tuollaisen yrityksen perustamisen kanssa pitäisi lähteä liikkeelle ja mitä asioita ottaa huomioon?
2x Jackrusselinterrieri

Muistoissa
1x saksanpaimenkoira
1x sileäkarvainen noutaja

Suzuna

Suzuna
Viestimäärä: 1068

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Tiistaina, 23.11.2010 klo 13:13  
+
0

esss` kirjoitti:

Eli sellaista asiaa lähdin kyselemään, että onko kellään kokemusta koirayrityksen perustamisesta? Esim koirahoitola, trimmauspalvelut tms?

Osaako siis kukaan sanoa miten tuollaisen yrityksen perustamisen kanssa pitäisi lähteä liikkeelle ja mitä asioita ottaa huomioon?Yritysmuoto on asia joka alussa kannattaa miettiä tarkkaan. Tietoa yritysmuodoista.

Yritysmuotojen välillä on eroavaisuuksia, mm sen suhteen oletko itse henk.koht vastuussa yrityksen rahoista. Toiminimi vs. Osakeyhtiö
Shetlanninlammaskoira Siru -08
Saksanpaimenkoira Eve -10
Bordercollie -12

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Tiistaina, 23.11.2010 klo 13:37  
+
0
Ensinnäkin on syytä kriittisesti miettiä onko oma tietotaidon taso riittävä kyseisen toiminnan pyörittämiseen, siis taloudellinen ja muu ammatillinen tietämys. Ja jos tarvetta lisätiedon hankkimiseen on, selvittää mistä sitä kustannustehokkaimmin saa. Onko esim. mahdollisuus käyttää työllistämistukia, starttirahaa jne.

Esim. Suomessa esiintyvistä n.300:sta koirarodusta noin kolmannes on eri tavoin trimmattavia. Töitä useimpien suurimpien kaupunkien alueelta varmaan löytyy, mikäli pystyy suorittamaan edes muutaman rodun näyttelytrimmauksia. Rotuyhdistyksistä voi tiedustella kuinka suuri tarve juuri sen rodun trimmaajista alueella olisi.

Koirahoitoloiden osalta olisi syytä tehdä markkinatutkimusta siitä kuinka monia hoitoloita lähialueilla jo on. Koiramme lehden palveluita osiosta saa jo aika hyvän kuvan. Joissakin lemmikkilehdissä on ollut juttuja joiden mukaan esim. sellaisten yhdistelmähoitoloiden tarvetta olisi, joihin voi jättää hoitoon sekä koiransa että kissansa.

Kaikki eläintenhoitoon tarkoitetut tilat tulee hyäksyttää virkaeläinlääkärillä. Samalla on syytä selvittää toistuvaistarkastusten tarve.

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Tiistaina, 23.11.2010 klo 13:59  
+
0
Taloudellisella tiedolla et tee yhtään mitään. Mikäli et ole merkonomi, tradenomi tms. niin silloin kannattaa satsata asiantuntevaan tilitoimistoon, jossa oikeasti osataan neuvoa ja auttaa ja ennenkaikkea osataan hoitaa kirjanpito niin että se ajantasalla eikä mitään yllätyksiä tule siltä rintamalta. Vakuutukset kannattaa kilpailuttaa ja selvittää että mitä mahdollsesti tarvitsee ja on välttämätöntä. Voitko saada minkälaista lainaa, tukia tms. Läheiseen kauppaoppilaitokseen kun ottaa yhteyttä niin tähän aikaan vuodesta voisi saada ilmaisen kartoituksen siitä millaisia palveluita alueella jo tarjotaan ja mitä taas puuttuu. Tällä tarkoitan tietenkin sitä että joku saattaa tehdä esim. opinnäytetyönsä siitä.

Mutta ihan ensimmäisenä kannattaa miettiä että mitä haluaa tehdä, ja sitten lähteä väsäämään liiketoimintasuunnitelmaa, johon on kasattu kaikki oleellinen eli asiakaskunta, kilpailu alueella, oletettu liikevaihto, aloituskustannukset yms. minkä kanssa on hyvä lähteä liikenteeseen, eli pyytämään lainaa, startti rahaa, tms. tukiaisia. Apua yrityksen perustamiseen saa http://www.yrityssuomi.fi/ esim tuolta. Ja ennen yrityksen perustamista on hyvä miettiä että mihin omat rahkeet riittää. tietoa ja taitoa saa erilaisista ilmaisista valtion järjestämistä kursseista aloittaville yrittäjille tms.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

esss`

esss`
Viestimäärä: 127

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Tiistaina, 23.11.2010 klo 14:11  
+
0
Kiitos näistä.

Kertoisitteko myös siitä, millaiseen koirahoitolaan haluaisitte koiranne viedä, mitä odotatte palveluun kuuluvan? Entäs koiran kotihoito?
2x Jackrusselinterrieri

Muistoissa
1x saksanpaimenkoira
1x sileäkarvainen noutaja

kiivilintu

kiivilintu
Viestimäärä: 2242

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Tiistaina, 23.11.2010 klo 15:24  
+
0
Itse valmistun justiinsa markkinoinnin puolelta ja melkeen suosittelen ennen yrityksen perustamista tutustumaan johonkin yritystaidon oppaaseen. Esimerkiksi kirjastoista löytyy. Siinä on niin paljon nippelitietoa että. Lisäksi suosittelen tekemään ihan paperille SWOT-analyysit ja muut, miettimään konkreettisesti plussat ja miinukset ja listaamaan kaiken. Sitten kannattaisi melkein yrittää esim. kyselyllä saada selville kohdealueen tarve ko. yritykselle. Ei meinaan oo kivaa, jos yritys kaatuu huolimattoman pohjatyön takia. Oon nähnyt vierestä monta sellasta tilannetta ja niissä yrittäjän epätoivo on aika tosi suuri...
Pääosassa Jedi ja ne toiset.

Melina

moderaattori
Melina
Viestimäärä: 3422

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Tiistaina, 23.11.2010 klo 20:02  
+
0

esss` kirjoitti:

Kiitos näistä.

Kertoisitteko myös siitä, millaiseen koirahoitolaan haluaisitte koiranne viedä, mitä odotatte palveluun kuuluvan? Entäs koiran kotihoito?Jos sä tosissas haluat kartoittaa markkinarakoa ja -tarvetta, ni tee ennemmin kunnollinen, täsmällinen kysely tällaisten epämääräisten kysymysten sijaan. Jonkun verranhan aiheesta (=millaisille koirapalveluille on ylipäätään kysyntää ja mitä niiden sisällöltä odotetaan) on tehty myös opinnäytetöitä, joten niitä kannattaa etsiä ammattikoulujen ja ammattikorkeakoulujen tietokannoista.

Jos yleisesti kaipaat tietoa yrityksen perustamisesta, niin googlella "uusi yrittäjä" tms löytynee tietoa. Paikallisesta työvoimatoimistosta saa myös paljon apuja ja tietoa, mistä sitä tietoa saa. Samasta paikasta neuvotaan myös erilaisten mahdollisten starttirahojen ym tukien äärelle.

Sitten taas jos kaipaat tietoa nimenomaan koirayrityksen perustamisesta, niin kannattaa ensin perehtyä markkinatilanteeseen, eli siihen, mitä muita yrityksiä alalla jo on, millaisia palveluita he tarjoavat, miten sijoittuvat maantieteellisesti jne. Ja jos näyttää siltä, että omalle erikoistumisalallesi/kotiseudullesi vielä yrittäjä mahtuisi ja/tai etenkin jos oma yritysideasi on täysin muista markkinoillaolevista poikkeava, niin sitten kannattaa tehdä täsmällisempää markkinakartoitusta. Kuten Eetlakin vinkkasi, joku lähiseutusi ammatti(korkea)kouluopiskelija voi saada hyvän opinnäytetyön markkinakartoituksesta, jos et itse halua sitä tehdä.

Mun mielestä homma siis lähtee liikkeelle siitä, että sä selvität ensin itsellesi, mitä osaat ja mihin pystyt. Sen jälkeen selvität, onko sille sun osaamiselle tarvetta, eli saisiko siitä kannattavan yrityksen pystyyn. Ja sitten ruvetaan miettimään yritysmuotoa, yrityskonseptia tarkemmin, rahoitusta ja muita olennaisia juttuja.
Ylläpitäjä

kiivilintu

kiivilintu
Viestimäärä: 2242

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Tiistaina, 23.11.2010 klo 20:05  
+
0
Komppaan edellistä, oma yritys on paljon muutaki ku mitä päällisin puolin näyttää. Esim. taloushallintoasioita ei moni tajua lainkaan ja sitten ollaan pulassa.
Pääosassa Jedi ja ne toiset.

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 11:19  
+
0

Taloudellisella tiedolla et tee yhtään mitään.Tätä ^ajatusta voi jatkaa: Ja jos et ole siivousalan ammattilainen, yrityksen siivoamista itse ei kannata ajatella, siivousfirmojahan on maa pullollansa. Jos taas ei ole ajokorttia ja autoa, ei kannata hankkiakaan, kuljetusfirmojakin on ihan tarpeeksi. Yritys tarvitsee hyvät kotisivut, mutta tuskin niistä itse saa riittävän hyvät, hommaa ammattilainen laatimaan sivut ja pitämään niitä yllä. Toimistotyöt eivät aina suju ja töitä jää rästiin, se lisää stressiä, palkkaa siis joku tekemään ne puolestasi.

Jos perustaa koirahoitolan, on kiinteistönhoidossa kaikenlaista hommaa, pestaa siis luotettava kiinteistöfirma. Koiranomistajat saattavat tulla hakemaan koiraansa klo 02.00 palatessaan päissään lomamatkalta. Vaativat koiraansa, vaikka rahaa ei ole, menee riitaisaksi. Kannattaa siis palkata turvamies. Asiakkaat ovat monesti hankalia ja vaativia, asiakaspalvelu vaatii ammattitaitoa, kannattaa ehkä palkata alansa huippu, vaikka joku joka jää DIILISSÄ rannalle.

Eläinten terveyden ja sairaanhoito on nykyisin haasteellista, sillä moni rotu on jo lähtökohtaisesti sairas ja monet näiden yksilöistä jatkuvan lääkehoidon tarpeessa. Onkin riskialtista ryhtyä itse tähän työhön jos ei ole eläinlääkärin tai eläintenhoitajan koulutusta ja ammattitaitoa. Kannattaa siis palkata e.m alan henkilö.

Ja tarpeen mukaan muitakin, tässä mainitsemattomia, eri alojen ammattilaisia.
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 24.11.2010 klo 13:26)

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 11:30  
+
0

kiivilintu kirjoitti:

Komppaan edellistä, oma yritys on paljon muutaki ku mitä päällisin puolin näyttää. Esim. taloushallintoasioita ei moni tajua lainkaan ja sitten ollaan pulassa.Mä olen sitä mieltä että niistä ei tarvitse juur mitään tietääkään vaan keskittyy siihen olennaiseen ja hankkii itselleen sellaisen kumppanin joka osaa neuvoa ja hoitaa asiat siten ettei ne omaa nenää kaivele. Kumppanila tarkoitan hyvää tilitoimistoa, ja hyvän löytää kyselemällä muilta yrittäjiltä. Monet lähtee soitellen sotaan luullen tietävänsä kaiken ja hoitavansi itse sitä ja tätä kun eihän se niin vaikeaa ole ja kävinhän minä sellaisen kurssinkin, ja sitten ollaan ojassa ja allikossa ja niin syvällä ettei tosikaan.

Osakeyhtiöitä perustellaan koska "siinä ei ole mitään vastuuta veloista jos käy huonosti" ja siksi koska osakepääomaksi riittää 2,5 tonttua. Ja sitten toimitaan ihan kuin firman rahat olisi omat ja sitten ollaanki jo niin kus pississä että.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

Heini

Heini
Viestimäärä: 799

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 11:46  
+
0
Vanhemmillani oli pieneläinhoitola 15 vuoden ajan. Hoitolaan otettiin lomamatkojen yms ajaksi melkein kaikkia pieneläimiä, kuten kissoja, koiria, jyrsijöitä, lintuja yms. Käärmeitä ei tainnut ikinä olla, äidillä on nimittäin paha käärmefobia :hymy:

Jos kiinnostaa, voin vastailla yksärillä kysymyksiin :heiluti:
♂ Mudi Csibiti Gezemice "Pyry" (3/2010)
Mudin elämää -blogi

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 12:02  
+
0

eetla kirjoitti:

Mä olen sitä mieltä että niistä ei tarvitse juur mitään tietääkään vaan keskittyy siihen olennaiseen ja hankkii itselleen sellaisen kumppanin joka osaa neuvoa ja hoitaa asiat siten ettei ne omaa nenää kaivele. Kumppanila tarkoitan hyvää tilitoimistoa, ja hyvän löytää kyselemällä muilta yrittäjiltä.Ja tässä ei voi painottaa liikaa sanaa HYVÄ tilitoimisto. Tilitoimistojakin on tilitoimistoja ja "tilitoimistoja"... niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin.
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 12:13  
+
0

jannie kirjoitti:


Ja tässä ei voi painottaa liikaa sanaa HYVÄ tilitoimisto. Tilitoimistojakin on tilitoimistoja ja "tilitoimistoja"... niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin.Aivan. Veljeni käynnisti yrityksen xxx sähköpalvelu. Pika pikaa tuli eräältä tilitoimistolta tarjous kirjanpitopalveluista. Kirje oli osoitettu Söhköpalvelulle! Kirjeessä vielä korostettiin kuinka firma oli erikoistunut juuri tämän alan yrityksiin! Sopimusta ei syntynyt.

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 12:21  
+
0

jannie kirjoitti:


Ja tässä ei voi painottaa liikaa sanaa HYVÄ tilitoimisto. Tilitoimistojakin on tilitoimistoja ja "tilitoimistoja"... niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin.Huono tilitoimisto voi kaataa yrityksen vuodessa. Hyvä yritys auttaa välttämään kaikki ongelmat jo etukäteen.
Tiedän muutamia tilitoimistoja jotka on huijanneet asiakkaan rahat, jättäneet kertomatta asiakkaalle että jos yrityksessä on n. 15 työntekijää niin ne tyelit kannattaa ilmoittaa ja maksaa kuukausittain koska vuodessa se tulee ihan hillittömäksi se velka (tosin jättivät myös vuosi-ilmot tekemättä ja yritys maksoi niitä sitten pari vuotta myöhemmin korkojen kera), jättivät kaikki vakuutukset jaksottamatta, taseet ja tuloslaskelmat tulivat ihan miten sattuu kolme neljä kuukautta jälkijunassa, kaikki muukin toimi samaan tyyliin. Mutta olihan se halpa :nauru:
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

kiivilintu

kiivilintu
Viestimäärä: 2242

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 12:39  
+
0
Tilitoimisto on kyllä kätevä juttu, jos se on tosiaan hyvä tilitoimisto. Mut pitäähän taloushallintoa osata sen verran, että osaa hinnottelut ja budjetoinnit tehdä oikein. Lisäksi melkeen suosittelen palkkaamaan jonkun, joka osaa markkinoida, koska se on kallista ja kun tekee väärää kanavaa pitkin, väärälle kohderyhmälle tai jonkun muun virheen, niin se on menoa sitten. Topicin aloittajalla ei taida hirveesti kokemusta asiasta olla, kun kannattavuustutkimusta lähtee tekemään Koirat.comin Koirayrityksen perustaminen?-topicissa.

Ehkä oon vähä kyyninen näissä, mut oon katellu vierestä, kun moni tuttu/sukulainen on laittanu hätäsesti yrityksen pystyyn ja sit on menny rahat ja asunnot ja perhe ja kaikki muu siinä. Hyvä pohjatyö on kaiken a ja o, mikään ei onnistu ilman hyvää suunnittelua. Jos ei iteltä löydy taitoja, niin kannattaa ainakin sitten palkata joku, jolta taidot löytyy. Taloushallintoon moni tajuaa palkata jonkun, mutta sitten oman yrityksen markkinointia yritetään hoitaa omilla taidoilla, jolloin markkinointi ei usein ole onnistunutta välineiden, kohderyhmän, visuaalisuuden tai minkään muunkaan kannalta.

Mutta jos siltä näyttää vielä tutkimuksen teon ja analysoinnin jälkeen, niin yritystä pystyyn vaan.
Pääosassa Jedi ja ne toiset.
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 24.11.2010 klo 12:41)

neruda

neruda
Viestimäärä: 2829

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 14:52  
+
0
^^ Eikö tilitoimistolla oo tommosessa tilanteessa mitään vastuuta?
Berninpaimenkoira "Manta" s. 2015
Berninpaimenkoira "Mooses" 30.9.2010-7.1.2016
Berninpaimenkoira "Urho" 28.8.2009-5.1.2011

Piimäenkeli

Piimäenkeli
Viestimäärä: 859

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 18:01  
+
0
Koirahoitolan perustamiseen ainakin taitaa tarvita kunnon alkupääoman, jos aikoo hankkia hyvät tilat, rakentaa turvallisen ja hygieenisen rakennuksen ja tarhat hoidokeille Ja ainakin itse miellän että koko tontti kannattaisi tarhojen lisäksi olla aidattu kunnolla, jotta karkailuriski olisi minimoitu. Lisäksi olisi hyvä olla kokemusta monista erilaisista koirista ja mahdollisesti jotain lisäpalvelua (ruokintaneuvoja, ruokamyyntiä, koirien hierontaa tms.), jotta asiakkaat löytävät paikan. Arvostaisin myös selkeitä, hyvin laadittuja sopimuksia siitä, mikä on kenenkin vastuulla ja mitä koirien kanssa tehdän ja ei tehdä, mitä niille syötetään ja ulkoilutetaanko koira varmasti yksinään, jos omistaja niin haluaa jne.

Yrittämisestä en tiedä mitään, mutta valitettavasti en itse veisi koiraa missään nimessä vähänkään kokemattoman oloisen ihmisen pyörittämään hoitolaan. Enkä veisi koiraa myöskään näyttelytrimmiin ihmiselle, jolla ei rodusta ole jo trimmauskokemusta.
Voi joutua itkemään vähän, jos on antanut kesyttää itsensä.

Heini

Heini
Viestimäärä: 799

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 18:56  
+
0
Tuohon rakennuksen löytämiseen voin antaa vinkkinä vanhempieni hoitolan. He ostivat siis 80-luvulla vanhan pienen maatilan, ja navetasta remontoitiin koirala ja kissala + keittiö + aula, jossa oli pöytiä jyrsijöitä sun muita varten, sekä isälleni verstas, hän täyttää sivutöinään eläimiä. Muistaakseni n. 15 paikkaa koirille, sekä n. 15 kissoille.

Lisäksi he rakensivat pienen ns. kesäkissalan pihalle, jonne laitettiin lähinnä löytöeläiminä tulleet kissat. Vanhempieni hoitola toimi siis samalla myös kunnan löytöeläinhoitolana, jossa löytöeläimiä pidettiin se lakisääteinen 2 vk, sen jälkeen lopetettiin jos omistajaa tai uuttaa ottajaa ei löytynyt. Useampikin koira ja kissa jäikin meille sitten asumaan kun jotkut olivat vain niin valloittavia tapauksia että ei voinut piikillekään viedä :hymy: Yksi löytöeläimenä tullut papukaijakin jäi meille.

Vanhemmillani ei ole mitään alan koulutusta, äiti on merkonomi ja isä keittiömestari + eläintentäyttäjä. Vanhemmilla ei ollut mitään muita palveluita hoitalan yhteydessä. Ainoat lisäjutut olivat että noutivat ja kotiuttivat myös itse eläimiä, jos asiakkaalla ei ollut esimerkiksi autoa käytössä. Vanhemmat kasvattivat samaan aikaan myös mäykkyjä ja venakoita, joten pari kertaa tuli kyselyitä voiko tuoda nartun synnyttämään hoitolaan. Pari äiti myös ottikin.

Vaikkei koulutusta löytynyt, asiakkaita riitti jopa lama-aikana ihan tarpeeksi, joskus jopa piti myydä eioota kun paikat oli täynnä moneksi viikoksi eteenpäin. Vanhemmat pitivät paikan hyvin siistinä ja pyrkivät toteuttamaan asiakkaiden toiveet parhaimman mukaan. Menivätpä jopa niin pitkälle että eräiden vakiasiakkaiden koirat asustivat aina loman ajan meillä sisällä kotona, ei hoitolassa. Koiria ulkoilutettiin asiakkaan toivomusten mukaan, eli joko aina yksin, tai yhdessä muiden koirien kanssa. Ulkohäkit oli rakennettu niin, että ne olivat isomman alueen ympärillä, ja tämän ison alueen keskeltä löytyi pieni kallion tapainen. Koirat pääsivät vuorotellen/yhdessä isolle alueelle juoksemaan, ettei aina tarvinnut vain häkissä tai hihnassa ulkoilla.

Koirahoitolaa perustaessa kannattaa varautua myös haavereihin. Sekä äitiä että isää on hoitokoira purrut useamman kerran.
♂ Mudi Csibiti Gezemice "Pyry" (3/2010)
Mudin elämää -blogi

Piimäenkeli

Piimäenkeli
Viestimäärä: 859

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 19:35  
+
0

Heini kirjoitti:


Vanhemmillani ei ole mitään alan koulutusta, äiti on merkonomi ja isä keittiömestari + eläintentäyttäjä. Vanhemmilla ei ollut mitään muita palveluita hoitalan yhteydessä. Ainoat lisäjutut olivat että noutivat ja kotiuttivat myös itse eläimiä, jos asiakkaalla ei ollut esimerkiksi autoa käytössä. Vanhemmat kasvattivat samaan aikaan myös mäykkyjä ja venakoita, joten pari kertaa tuli kyselyitä voiko tuoda nartun synnyttämään hoitolaan. Pari äiti myös ottikin.


Mä lasken kyllä koirien kasvattamisen (siis sellaisen oikean, ei pelkkää määrän lisäämistä) kokemukseksi, mikä lisää luottamusta yrittäjää kohtaan.

En tiedä kuvittelenko vain, vai onko nykyään koira-alalla huomattavasti enemmän tarjontaa erilaisista palveluista, hoitoloista jne. kuin ennen? Hyvä kysymys on, kuinka monta ihmistä kyseinen ala pystyy elättämään ja mitä kaikkea sen elannon saamiseksi on tehtävä ja osattava.
Voi joutua itkemään vähän, jos on antanut kesyttää itsensä.

Heini

Heini
Viestimäärä: 799

VS: KOIRAYRITYKSEN PERUSTAMINEN? - Keskiviikkona, 24.11.2010 klo 19:36  
+
0
^ Ääh, tarkoitin siis että ei ole mitään eläintenhoitajan koulutusta :hymy: Ja kasvattamisenkin aloittivat vasta vuoden kaksi ennen hoitolan perustamista.
♂ Mudi Csibiti Gezemice "Pyry" (3/2010)
Mudin elämää -blogi

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28013
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6231
Viestejä yhteensä545268
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265702
(Tilastot päivitetty viimeksi 03.03.2024 klo 08:30)