Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Tiistaina, 15.09.2020 klo 15:01

Toisille koirille rähjääminen

Windy006

Windy006
Viestimäärä: 1

TOISILLE KOIRILLE RäHJääMINEN - Tiistaina, 15.09.2020 klo 15:01  
+
0
Meillä on kuusivuotias Yorkshireterrieri, joka on nyt viimeiset vuodet asunut Dubaissa ilman minkäänlaista kontaktia toisiin koiriin. Asumme nyt Ruotsissa, missä toisia koiria tulee vastaan jokaisen kadunkulman takaa. Ongelmana on siis koirakaverini viha toisia koiria kohtaan. Hän ei siedä minkäänlaista kontaktia toiseen koiraan. Ei ole sietänyt myöskään pentuna Suomessa asuessaan. Ongelma ei siis ole uusi. Kyseessä ei ole pelko tai se, että häntä olisi pienenä purrut toinen koira. Haukkuminen ja suorastaan toisen koiraan kimppuun hyökkääminen on suuri ongelma. Minkälaisia harjoituksia hänen kanssa olisi hyvä tehdä vai onko tilanne aivan toivoton? Koiramme ei ole kiinnostunut herkuista ja makupaloilla käytöksestä kiittäminen ei siis ole paras mahdollinen vaihtoehto.

maddy

moderaattori
maddy
Viestimäärä: 3541

VS: TOISILLE KOIRILLE RäHJääMINEN - Lauantaina, 16.01.2021 klo 18:33  
+
0
Lähtisin siitä, että pyrkisin varmistamaan, ettei koira joudu kohtaamaan toisia koiria, vaan pyrkimys olisi rauhalliseen ohitukseen. Makupalat on hyvä palkka, koska ne yleensä myös rauhoittavat koiraa (toisin kuin lelut, jotka enemmänkin kiihdyttävä), mutta usein kovin kiihtynyt koira ei makupaloja edes kelpuuta. Jos jokin koiralle kelpaava herkku löytyy, palkitseminen pitääkin aloittaa niin aikaisin, että koira ei ehdi kiihtyä eli toisen koiran ollessa vielä riittävän kaukana. Joskus koiralle riittää palkinnoksi ihan vaan omistajan kehut tai rapsutukset ja tässä tilanteessasi ehkä palkinnoksi riittää lenkkien rauhoittuminen ja luottamus siihen, ettei toiset koirat pääse iholle. Lisää ohittamiseen liittyviä vinkkejä löytyy ohitusketjusta: Vastaantulijoiden ohittaminen

Tosin nyt kun luen viestisi uudelleen, en olekaan ihan varma, oliko ongelma käytös ohittaessa vai olisitko itse halunnut tutustuttaa koiran toisiin koiriin. Siihen paras tapa on rauhallinen ja hyvin "koiraa puhuva" koira, jolla ei ole tarvetta uhitella sinun koirallesi. Tilanteen pitäisi olla mahdollisimman rento ja koirien ilman hihnoja. Mieluiten vielä niin, että ihmiset eivät pönötä paikallaan ja jännitä koirien tutustumista, vaan voisitte kävellä ja koirat tutustua siinä ohimennen. Pohtimisen arvoista on sekin, että jos koira ei ole ikinä muiden koirien seurasta välittänyt, voisiko sen antaa nauttia omien ihmistensä seurasta ilman pakotettuja koirakontakteja.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26219
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5817
Viestejä yhteensä543797
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263891
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.01.2021 klo 17:30)