Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Maanantaina, 28.06.2010 klo 19:14

Kuinka paljon?

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 6

Nella3

Nella3
Viestimäärä: 290

VS: KUINKA PALJON? - Lauantaina, 10.07.2010 klo 18:52  
+
0

keimu kirjoitti:

[quote=Rez][quote=Nella3]Koirani on noin. 51cm ja painaa 25kgAi painava? Sillä tuntuu kylkiluut jne.. Mutta en mä ees tiedä tarkalleen,että onko toi sen paino ja pituus.. Mä vaan arvelisin.. =) Tän viestin pitäis olla rez:ille
(Viestiä on muokattu lauantaina, 10.07.2010 klo 19:01)

Rez

Rez
Viestimäärä: 1140

VS: KUINKA PALJON? - Sunnuntaina, 11.07.2010 klo 19:02  
+
0
^ Pituudella tarkoitat kai koiran säkäkorkeutta, et selän pituutta tms.? Jos ei tiedä koiran korkeutta saati painoa, on suht turha niitä tämmöiseen keskusteluun lähteä lonkalta heittelemään.
Kukaan ei ole hyödytön - aina voi olla edes huonona esimerkkinä.

Mondial

Mondial
Viestimäärä: 1013

VS: KUINKA PALJON? - Sunnuntaina, 11.07.2010 klo 19:13  
+
0
Näihin muiden annosteen verrattuna toi meidän 48cm 14kg syö kyllä tosi vähän.
Nappulaa meni päivässä 2dl (jahti & vahti energia). Nyt ollaan siirrytty liha-nappula-mitäikinä sekalinjalle ja en osaa niin hyvin arvioida määrää. En mittaile vaan länttään vaan kuppiin sopivan näköisen määrän.
Koira lihoo tosi helposti ja on ahne kuin sika pienenä, joten jatkuvasti on ruokailu syynin alla.

Nella3

Nella3
Viestimäärä: 290

VS: KUINKA PALJON? - Sunnuntaina, 11.07.2010 klo 22:10  
+
0

Rez kirjoitti:

^ Pituudella tarkoitat kai koiran säkäkorkeutta, et selän pituutta tms.? Jos ei tiedä koiran korkeutta saati painoa, on suht turha niitä tämmöiseen keskusteluun lähteä lonkalta heittelemään.

Voi sua.. Mä siis tarkotin sitä,että en ole varma onko se enää sama paino ja säkäkorkeus! Meinaan kun mä oon viimeksi mitannu vuosi sitten.. Mutta kai se sama on.. =)

Nella3

Nella3
Viestimäärä: 290

VS: KUINKA PALJON? - Sunnuntaina, 11.07.2010 klo 22:13  
+
0

Mondial kirjoitti:

Näihin muiden annosteen verrattuna toi meidän 48cm 14kg syö kyllä tosi vähän.
Nappulaa meni päivässä 2dl (jahti & vahti energia). Nyt ollaan siirrytty liha-nappula-mitäikinä sekalinjalle ja en osaa niin hyvin arvioida määrää. En mittaile vaan länttään vaan kuppiin sopivan näköisen määrän.
Koira lihoo tosi helposti ja on ahne kuin sika pienenä, joten jatkuvasti on ruokailu syynin alla.

Heh heh! Sika pienenä! =)) Siat pienenä kyl syö tooosi paljon,että tuskin sun koira syö niin paljon kun meidän pikku possue.. ;) =D

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: KUINKA PALJON? - Sunnuntaina, 11.07.2010 klo 23:23  
+
0
Sä oot Nella3 kyllä ihan mahdoton... :roll:

Meillä pikkukoira 1v (~30cm & ~4kg) syö kotisafkaa vajaa 3 desiä päivässä. Safka koostuu tummasta pikariisistä, herneestä ja maissista sekä protskusta (välillä sikanautaa, välillä kanaa, välillä kalaa), suhteet ehkä 1-1-2. Tätä sitten rikastan kuuriluontoisesti vitskuilla, öljyllä & kalkilla/kalsiumilla. Saa usein sekaan myös kananmunaa, raejuustoa ja piimää, ja säännöllisesti lihaisia luita. Koira syö 2x päivässä, aamulla ja illalla n. 12h välein.

Koira on sopivassa kunnossa, turkki on hyvä eikä ole vielä ollut ongelmia mitenkään terveydellisten juttujen kanssa - tokihan toi on nuorikin vielä. Liikkuu lenkkeillen vaihtelevassa maastossa yhteensä n. 2-4h päivässä kelistä riippuen, nyt on jäänyt varmaan allekin pariin tuntiin helteiden takia. Kakkaa tulee "vähän" (eihän tollasen kakanmäärä nyt muutenkaan päätä huimaa) ja se on kiinteää.

Ite tehden on imho aika helppo säännöstellä esim. rasvan määrää, välillä jos meinaa näyttää tuhdimmalta vaihdan kanaan, ja jos tuntuu laihtuvan, niin sikanaudan seuraksi vielä kylkisiivua ja avot että paino taas nousee. Yksi ruokasatsi kestää reilun viikon.
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Nella3

Nella3
Viestimäärä: 290

VS: KUINKA PALJON? - Maanantaina, 12.07.2010 klo 15:10  
+
0
Jannie, en paljo voi luonteelleni mitään.. Enkä voi sille mitään,että musta ei tykätä täällä koirat.comissa... :nolo:

MASIINA

MASIINA
Viestimäärä: 1

VS: KUINKA PALJON? - Lauantaina, 31.07.2010 klo 19:57  
+
0

Hilma kirjoitti:

Olisin kiinnostunut tietämään, kuinka paljon koiranne syö yhteensä päivän aikana (dl)? Erityisesti keskikokoiset koirat (oma koirani on jack russeli, painaa aikuisena n. 7kg?). Koirani on nyt 14 viikkoa vanha ja syö 3 x 1dl/ päivässä (aamulla, iltap., illalla) "kostutettuja" nappuloita, joiden seassa viiliä/jugurttia/ raejuustoa muutaman ruokalusikallisen verran. Olen ymmärtänyt,että jotkut aikuiset koirat syövät jopa yhden kerran päivässä, mutta kuinkahan paljon on sitten kerta-annos...?Uutena palstalaisena rohkenen laittaa kysymykseni tähän kohtaan, eli minulla on 14 viikkoinen poikapentu (samojedin/lapinkoiran sekoitus). Painaa tällä hetkellä noin 9 kg. Kasvaa melko vauhdikkaasti. Kasvattajalta saamani nappulat loppuivat ja vaihdoin 1st Choiceen, mikä on uponnut ihan hyvin. Ei hotki ruokaansa, yleensä aina vähän jää kuppiin. Niin se kysymys, osaako joku sanoa kuinka kauan nuo pentunappulat riittävät eli koska noin siirrytään aikuise koiran nappuloihin ? Koirasta kun ilmeisesti kasvaa isohko uros, että saisi tarvittavat "rakennusaineet" terveeseen kasvuun. Tietysti tämä on rotukohtainen kysymys, mutta jos jollakin olisi kokemusta, myös määrästä. Olen antanut 3 kertaa päivässä ruokaa, noin 300 - 400 g yhteensä. Eläinlääkäri kyllä pari viikkoa sitten sanoi sopusuhtaiseksi :) Kiitos !

myrkku

myrkku
Viestimäärä: 2138

VS: KUINKA PALJON? - Lauantaina, 31.07.2010 klo 20:14  
+
0
^Jos kuppiin jää raksuja aina pennun syötyä, näin perusnyrkkisääntönä luulisi että ruokaa tulee kerralla liikaa. En siis sano että koirasi olisi ylipainoinen, vaan että pennut osaavat aika hyvin syödä vastansa täyteen ja lopettaa sitten.
Iski vain silämään tuo juttu, muuten en osaa sanoa mitään :D

Nella3

Nella3
Viestimäärä: 290

VS: KUINKA PALJON? - Keskiviikkona, 20.10.2010 klo 20:41  
+
0
Mulla nyt ois ongelma: Nella saa ruuaksi n. 3 dl nappulaa ja siihen sekaan makkaraa,eikä koira lihoa eikä laihdu,mutta koiran annos näyttää todella pieneltä ja ajattelisin sillä olevan nälkä kun on niin vähän ruokaa.. Mitä siis tehdä?

Niin ja Jannie,toi possu juttu oli ihan vitsi.......!

myway

myway
Viestimäärä: 618

VS: KUINKA PALJON? - Keskiviikkona, 20.10.2010 klo 21:23  
+
0

Nella3 kirjoitti:

Mulla nyt ois ongelma: Nella saa ruuaksi n. 3 dl nappulaa ja siihen sekaan makkaraa,eikä koira lihoa eikä laihdu,mutta koiran annos näyttää todella pieneltä ja ajattelisin sillä olevan nälkä kun on niin vähän ruokaa.. Mitä siis tehdä?On aivan sama, miltä ruokamäärä sinun silmissäsi näyttää. Jos tuo on koirallesi sopiva määrä, ei ole mitään syytä lähteä ruokkimaan lisää.

Enkä voi olla kommentoimatta: Yksi pidempi lenkki viikossa on "huolestuttavaa". Sillä ei ole väliä, saako koira olla pihalla vapaana päivät pitkät. Lenkkejä ei tehdä vain liikunnan vuoksi. Ne ovat myös lauman yhteistä tekemistä. Ne ovat virikettä koirille. Uusia hajuja ja paikkoja. Lenkeillä koiralle voi osoittaa oman asemansa. Lenkeillä nähdään maailmaa.
Sekarotuinen Rami 16.4.1996 - 29.11.2011
Bcu Tito 2.6.2010
Bcu Totti 3.8.2013
Life Is How You Make It

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: KUINKA PALJON? - Keskiviikkona, 20.10.2010 klo 21:24  
+
0
^^ onko toi 3dl siis päivän vai yhden ruokailukerran annos?

Kuulostaa mun korvaan jo aika hurjalta määrältä ruokaa vaikka toki tiedän että suurin osa koirista syö enemmän kuin tämä meidän. Pentuna mentiin vapaaruokinnalla kun se tuntui helpoimmalta, tämä on aina ollut sitä sorttia että syö kyllä kun on nälkä mutta ei santsaa ylimääräistä kun on normiruoasta kyse, extrat eli agilityherkut jne on sitten asia erikseen ... nykyään tuo saa sen purkin pohjallisen 2x per päivä, mitähän siinä olis, en nyt lähde arvioimaan kun on mittayksiköt vähän hakusessa mutta siis normikipon halkaisija joku 12cm ja pohjalle muroja siten että pohjan väri on suurinpiirtein piilossa + ne lisukkeet joita milloinkin annamme. Ja ihan tyytyväisiä ollaan, neiti on ihannepainossaan ja herkut sitten vähennetään ruoasta.

Mutta siis 3dl on aika hurja määrä verraten siihen, että itse tunnen useankin tollerin kokoluokkaa edustavan koiran joka 2dl per päivä syö ja pärjää oikein hyvin kun ravinto on oikeaa, eli kuppiin ei sotketa mitä tahansa vaan asiat on mietitty huolella. En toki viittaa mitenkään siihen, ettäkö teidän ruokintanne olisi jotenkin epäpätevää/huonoa, en edes tarkalleen tiedä minkä kokoinen koirasi on, kunhan vain puoliääneen ihmettelen miten 3dl voi tuntua pieneltä, tietysti omaan minimaaliruokintaani tottuneena :-)
no you don't know what it's like
welcome to my life
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 20.10.2010 klo 21:27)

SpiralCulture

SpiralCulture
Viestimäärä: 199

VS: KUINKA PALJON? - Keskiviikkona, 20.10.2010 klo 21:41  
+
0
Tuo mun hurttimus syö tällä hetkellä Chapin ja Hauhaun sekoitusta sellasen kukkuroillaan olevan normaalikokoisen voirasian (400g) verran. Lie montako desiä siinä nyt onkaan :DD Kokoa sillä on noin 57cm/25½kg. Ruokin tuota vain kerran päivässä, ja aina iltaisin klo. 21-23.
Aiemmin yritin ruokkia sitä kahdesti päivässä, mutta siitä ei tullut mitään. Ei syönyt kunnolla kummallakaan ruokailukerralla. Kuppiin aina iltaisin kuitenkin jää jotain, niin saa siitä närppiä loput sitten seuraavan päivän aikana. Ja jos koira näyttää siltä, että sillä jäi vielä ruokailukerran jälkeen nälkä, niin laitan puolisen rasiallista lisää. Kuitenkaan koira ei päivän aikana valittele nälkäänsä ja paino on pysynyt hyvänä, niin sama syöttää sitä vain kerran päivässä. Ei se aikaisempikaan koiraherra syönyt kuin kerran päivässä ja oiken vetreä poika oli :)

Nyt kuitenkin kun Chappi alkaa tuosta Hauhaun seasta loppumaan, ja herra on niin nirso ettei Hauhau kelpaa, niin ostan tilalle jotain Jahti&Vahdin ruokaa. Kana ja riisi, energia tai extraenergia. On vielä vähän harkinnassa tuo energiapitosuus.

Nella3

Nella3
Viestimäärä: 290

VS: KUINKA PALJON? - Keskiviikkona, 20.10.2010 klo 22:38  
+
0

myway kirjoitti:

[quote=Nella3]Mulla nyt ois ongelma: Nella saa ruuaksi n. 3 dl nappulaa ja siihen sekaan makkaraa,eikä koira lihoa eikä laihdu,mutta koiran annos näyttää todella pieneltä ja ajattelisin sillä olevan nälkä kun on niin vähän ruokaa.. Mitä siis tehdä?On aivan sama, miltä ruokamäärä sinun silmissäsi näyttää. Jos tuo on koirallesi sopiva määrä, ei ole mitään syytä lähteä ruokkimaan lisää.

Enkä voi olla kommentoimatta: Yksi pidempi lenkki viikossa on "huolestuttavaa". Sillä ei ole väliä, saako koira olla pihalla vapaana päivät pitkät. Lenkkejä ei tehdä vain liikunnan vuoksi. Ne ovat myös lauman yhteistä tekemistä. Ne ovat virikettä koirille. Uusia hajuja ja paikkoja. Lenkeillä koiralle voi osoittaa oman asemansa. Lenkeillä nähdään maailmaa.[/quote]

Mä oon vähä huono selittään,mut siis tarkotan tolla,et me mennään kerran viikossa lenkille,et me mennään tielle lenkille.. XD Ja sit niin kun me mennään muut päivät pellolla ja metsässä kavellen ja leikkien. Ja sit kun me mennään tuolla pellolla niin siel on hiiriä/myyriä/lintuja joita Nella ottaa kiinni.Sama myös metsässä. Toivottavasti ymmärsitä.. X) :)

Ja Agitem, toi 3 dl on yhen ruokailun määrä,ei päivän. ;)

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: KUINKA PALJON? - Perjantaina, 22.10.2010 klo 20:56  
+
0
^ ja ruokailuja on 2?
no you don't know what it's like
welcome to my life

Heini

Heini
Viestimäärä: 799

VS: KUINKA PALJON? - Perjantaina, 22.10.2010 klo 21:36  
+
0
^^ En halua nipottaa, mutta tiesitkö rikkovasi lakia kun annat koirasi ottaa eläimiä kiinni?

Tässä hinnat paljonko rapsahtaa jos jää kiinni siitä että koira on tappanut rauhoitetun eläimen:

Rauhoitettujen eläinten ja kasvien ohjeelliset arvot

Plus tietenkin vielä sakot.

Metsästyslain mukaan koira tulee pitää kytkettynä tai välittömästi kytkettävissä 1.3.-19.8. välisenä aikana. Tuon ajan ulkopuolella vain metsästämässä oleva koira saa olla vapaana. Ja tämä on siksi juurikin ettei koirat pääsisi tappamaan eläimiä rauhoitusaikojen aikana.

Lisäys: En siis tosiaan tahdo mitenkään nipottaa, mutta tuo kuulostaa todella väärältä (ja niinhän se on, laitontakin vielä) että annat tieten tahtoen koirasi ottaa lintuja ja pikkueläimiä kiinni. Pidän itsekin koiraani vapaana metsästysajan ulkopuolella, mutta pidän myös samalla huolta ettei se tapa mitään eläimiä.
♂ Mudi Csibiti Gezemice "Pyry" (3/2010)
Mudin elämää -blogi
(Viestiä on muokattu perjantaina, 22.10.2010 klo 21:44)

Nella3

Nella3
Viestimäärä: 290

VS: KUINKA PALJON? - Lauantaina, 23.10.2010 klo 18:10  
+
0
Siis tarkotan,et Nella jahtaa tolla kiinni hommalla.. XD Onko oikeesti hiirien/nyyrien otto kieletty? :O Niin ja Nella ei oo metsästyskoira,se pyörii kokoajan jaloissa.. :)
(Viestiä on muokattu lauantaina, 23.10.2010 klo 18:11)

Heini

Heini
Viestimäärä: 799

VS: KUINKA PALJON? - Lauantaina, 23.10.2010 klo 18:21  
+
0
^ Kyllä, mitään luonnoneläimiä ei saa ottaa esimerkiksi lemmikiksi, ja jos kyseessä on rauhoitettu eläin niin silloin luonnollisesti myös sen tappaminen on kielletty. Tuolta listaltakin löytyy useita rauhoitettuja piennisäkkäitä.
♂ Mudi Csibiti Gezemice "Pyry" (3/2010)
Mudin elämää -blogi

eepi78

eepi78
Viestimäärä: 5693

VS: KUINKA PALJON? - Lauantaina, 23.10.2010 klo 19:18  
+
0
Labradorinnoutaja-uros 4v syö noin 4dl nappulaa päivässä ja kerran päivässä koko satsin. Lisäksi saattaa saada raejuustoa, viiliä tms, mutta pääasiallinen ateria on nappulasatsi. TUolla määrällä koira pysynyt samassa painossa pitkään, nyt kesän aikana oli lihonut jonkin verran, mutta siihen taas syynä kuuma kesä ja kun ei voinut kunnolla lenkkeillä.
Kotona labradorinnoutaja Taavi (27.3.2006) ja Aapo (22.5.2012), marsut Toivo, Vertti, Vilja sekä Illusia sekä kääpiöhamsteri talvikko Myy.

Saniii

Saniii
Viestimäärä: 57

VS: KUINKA PALJON? - Tiistaina, 25.10.2011 klo 22:09  
+
0
Meillä mennään nyt sillä tavalla, että aamulla annetaan koiralle yksi ja ainoa päivän ruoka. Kultainenoutaja syö siis aina aamuisin 3dl kuivamuonaa kostutettuna + jotain jämiä päälle mitä nyt on sattunu jäämään. Sani painaa 25kg ja säkäkorkeus on 51cm. Kultsun ihannepainohan olisi 30 kilosta ylös päin, 37 kiloon saakka. Tokihan tuokin on koirakohtaista, ja riippuu säkäkorkeudesta, Sanihan on sieltä ihan pienimmästä päästä. Miltä tämä teijän mielestä kuulostaa?
Meitä viihdyttämässä kultainenoutaja Sani (s. 2.7.2006)

In memories ~ Mr. Joppe
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 26.10.2011 klo 15:13)

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 6
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26139
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543784
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263731
(Tilastot päivitetty viimeksi 20.09.2020 klo 13:30)