Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Lauantaina, 07.08.2010 klo 06:48

Kynsiongelmat

Siirry sivulle: 1 2

sophy

sophy
Viestimäärä: 10

KYNSIONGELMAT - Lauantaina, 07.08.2010 klo 06:48  
+
0
Onko kenelläkään kokemusta kynsistä jotka alapuolelta ovat noin koko pituudeltaan haljenneet ja sama ilmiö on melkein kaikissa kynsissä? Kyseessä vanha koira jolla on ollut liian pitkät kynnet.

doggdogg

doggdogg
Viestimäärä: 52

VS: KYNSIONGELMAT - Lauantaina, 07.08.2010 klo 09:40  
+
0
^ Valitettavasti en tuohon nyt pysty sanomaan mitään, mutta otsikko oli "Kynsiongelmat", joten ajattelin tulla pistämään oman kysymykseni tänne. Pureeko teidän koirat kynsiään? Mistä tämä voisi johtua? Joku puutostila...stressi..? Meidän koira pureskelee (siis todellakin pureskelee, niin että kuuluu ihan sellainen narskutus) ajoittain kynsiään, eritoten takatassuista. :eek: Eikä tassuissa näyttäisi olevan mitään erikoista, vaan nimenomaan kynsiään yrittää pureskella.
"Ei ole olemassa mitään sen märempää kuin märkä koira"

sophy

sophy
Viestimäärä: 10

VS: KYNSIONGELMAT - Lauantaina, 07.08.2010 klo 09:54  
+
0
Jos koira paljon pureskelee kynsiä niin se voi viitata kipuun tassuissa tai muualla. Että ahdistaa niin se voi pureskella tai kun sattuu.

Sitten on aika yleistäkin että kun koiralla on liian vähän tekemistä ja miettimistä vaativia tehtäviä niin koirat pureskelevat kynsiään sijaistoimintana. Tällöin koira pyrkii helpottamaan oloaan pureskelulla. Jos sellaisesta olisi kyse, niin se tekisi sitä juuri kun on tylsää ja toiminta luultavammin olisi varsinainen tapa. Siihen sitten auttaa liikunnan ja tekemisen lisääminen ja kun koira pureskelee kynsiä niin opettaisi sen tekemään muuta sen sijaan. Esim. antaisi jonkun tehtävän kun koira aikoo rueta pureskelemaan tai pureskelee. Mutta tärkeää on että on sitä tekemistä ja liikuntaa ensin tarpeeksi. Muita tuollaisia sijaistoimintoja ovat tassujen nuoleminen ja ympyrän pyöriminen.

Sitten stressikin varmasti voi olla yksi mahdollisuus. Olisiko koiralla mahdollista olla stressiä? Onko se muuten hermostunut, alakuloinen, lähteekö karva, hilseileekö? Onko ollut muutoksia oloissa?
(Viestiä on muokattu lauantaina, 07.08.2010 klo 09:56)

Vanis

moderaattori
Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: KYNSIONGELMAT - Lauantaina, 07.08.2010 klo 11:39  
+
0
Meidän vanhus on aina pureskellut kynsiään. Se lyhentää ne oikeastaan aika siististi, ja uskon että kyseessä on nimenomaan koiran oma lyhennystoimenpide. Kaikkien koirien kohdalla asia ei tietenkään ole näin, ja pureskelua kannattaa seurata. Kyseessä voi olla tiettyihin tilanteisiin liittyvä sijaistoiminto tai koiralla voi olla kipuja tai se on stressaantunut.

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: KYNSIONGELMAT - Lauantaina, 07.08.2010 klo 14:22  
+
0
Ei välttämättä ihan aiheeseen, mutta kun otsikko on "kynsiongelmat", niin ...

Meillä oli neidillä tuossa viikko takaperin jonkinmoinen tassuongelma, himoitsi nuolla sitä yhtä ihan kauheesti ja oikeen pureskeli ja jynssäs. Kahden tunnin automatkalla mummolaan tilanne oikein kärjistyi ja sinne päästäessä todettiin että joo, tokareunimmaisen kynnen alkupäässä pieni, punainen ja hiukan turvottava haava/tulehtunut sellainen (hampaanjälki ja sylkeen pesiytynyt bakteereita -> tulehdus?). Hoidettiin ihan kotikonstein: lenkin jälkeen huuhdellaan ylimääräiset hiekanjyvät ja muut pois + huolellinen kuivaus ja kerran päivässä laimennetulla betadinella huuhtelu. Ja kas kummaa: kun tulehduksen ilmenemisestä oli kulunut kolme päivää ja sovittu oli että jos tämän päivän aamuna ei ole kadonnut, eläinlääkäriin, se oli poissa.

Eli siis tuossa kynnen alkupäässä, hmmh, miten tämän selittäisi, tassukarvojen seassa oli sellainen ehkä pikkurillinpäänkokoinen lievästi turvottava ja tulehtunut haava. Se katosi kotihoidolla ihan kokonaan ja nuoleminenkin vähentynyt normaaliin. Kysymys kuuluu, pitäisikö kynttä käydä näyttämässä lekurilla vaikka vaiva on ulkoisesti kunnossa eikä koira oireile?
no you don't know what it's like
welcome to my life

Heini

Heini
Viestimäärä: 799

VS: KYNSIONGELMAT - Lauantaina, 07.08.2010 klo 20:03  
+
0
^ Meitin Pyryllä oli vähän vastaavan lainen muutama viikko takaperin. Pyry nuoli kovasti tassua, joten tutkin sitä ja huomasin pikkuruisen punoittavan ihorikon anturoiden välissä. Mekin hoidettiin kotikonstein: Joka ilta Betadinella huuhtelu ja laitoinpa vielä Bacibact puuteria bakteereita tappamaan sekä sukka jalkaan estämään nuolemisen. Sattui olemaan rokotusaika seuraavana päivänä joten näytin tassua vielä ell, joka sitten sanoi että paranee varmasti kotikonstein, jos ei näytä paranevan niin sitten uudestaan ell.

Niin että tuskinpa tarvitsee mennä ell jos haava on parantuneen näköinen (ei punoita, haavanpohja kuiva jne) :peukku:
♂ Mudi Csibiti Gezemice "Pyry" (3/2010)
Mudin elämää -blogi

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: KYNSIONGELMAT - Lauantaina, 07.08.2010 klo 20:15  
+
0
^ joo se on ihan samanlainen kuin ennenkin, iho on normaali ja kynsi myös. Luulempa että annetaan nyt olla ja jos uusii niin sitten näyttämään :--)
no you don't know what it's like
welcome to my life

sophy

sophy
Viestimäärä: 10

VS: KYNSIONGELMAT - Torstaina, 12.08.2010 klo 12:25  
+
0
Puhelimessa oireen perusteella eläinlääkäri suositteli biotiinikuuria tähän kynsien halkeamiseen kynnen alapuolelta pitkittäin. Biotiini kuulluu B-vitamiineihin.
(Viestiä on muokattu torstaina, 12.08.2010 klo 12:25)

SpiralCulture

SpiralCulture
Viestimäärä: 199

VS: KYNSIONGELMAT - Tiistaina, 30.11.2010 klo 03:39  
+
0
Huomasimpa tällaisenkin palstan, niin ajattelin kysäistä. Oon huomannut, että koira on herkempi oikeasta tassustaan sen ajan mitä se nyt on ollut minulla. Aina jos koskettaa sitä niin äkkiä tassu pois. Oon miettinyt että sillä on joku siihen sattunut aikonaan venäjän puolella, enkä sitten sen kummemmin ole asiaan kiinnittänyt huomiota, kun ei se sitä itseään näytä suuremmin haittaavan. Ei haittaa juoksemista laisinkaan jne.
Nyt kuitenkin kun leikkasin sen kynnet, niin oikean tassun (koirasta katsottuna) toiseksi ulommainen kynsi on kasvanut sen verran paksuksi ja pitkäksi, ettei omat koiran kynsisakset mahdu sen ympärille ja näyttää kuin kynsi olisi joskus revennyt anturasta irti? :eek: Silleen jonkin verran. Anturan kärki on vähän röpelöinen ja juuri sen näkönen että olis revennyt jossakin ja jätetty hoitamatta. Aristusta kuitenkin vain tapahtuu, kun koskee tassun oikealle reunalle, tai koputtelee kahta reunimmaista kynttä. Ja nyt eilen pakkaskeleillä aristi aina jonkin verran tuota oikeaa tassua ja kinkkas vähän aikaa kolmella, johtuen varmastikkin siitä kun oli -22 astetta pakkasta eikä sillä ollut tossuja. Ja vaihteli välillä kinkattavaa jalkaakin :D Ei se pikkupakkasilla ole sanonut mitään asiasta.
En kuitenkaan ajatellut heti suoriltaan kiikuttaa sitä eläinlääkäriin, kun rokotusaikakin on parin kuukauden päästä, ja ei tuo koiran menoa ole haitannut puolen vuoden aikana mitenkään. Eikä ne varmaan oikein mitään voi tehdä noinkaan vanhalle vaivalle :mietiskel: Ja ei tuota edes huomattu edellisellä lääkärireissulla, vaikka katsasti koko koiran kirsusta hännäpäähän.

Ajattelin, että onko muita kohtalonkoiratovereita, joilla on jotain hermostoperäistä(?) vaivaa jäänyt kynsitapaturman jälkeen. Ja minkälaista vaivaa se on tuonut.

Muoks. Niin ja mietin kans sitä, että kun sitten lääkärissä käyn, että ehdottaakohan ne tuon vaurioituneen kynnen poistamista? Ja onko se kynnen poistaminen edes varteenotettava vaihtoehto?
(Viestiä on muokattu tiistaina, 30.11.2010 klo 03:42)

heidikoo

heidikoo
Viestimäärä: 169

VS: KYNSIONGELMAT - Keskiviikkona, 01.12.2010 klo 17:19  
+
0

SpiralCulture kirjoitti:


Ajattelin, että onko muita kohtalonkoiratovereita, joilla on jotain hermostoperäistä(?) vaivaa jäänyt kynsitapaturman jälkeen. Ja minkälaista vaivaa se on tuonut.


Meidän kolmivuotiaalle tiibetinspanielillemme kävi loppukesästä mökillä tapaturma - en tiedä, miten, koira oli vapaana ja ilmeisesti kynsi takertui jonnekin... - , jossa toisen takajalan kynsi vaurioitui pahemman kerran. Verta tuli kunnolla ja koira konkkasi kolmella jalalla. Kynsi poistettiin päivystyksessä kokonaan ja jalka pistettiin pakettiin. Hoito-ohjeena oli siteen vaihto päivittäin ja tassun desinfiointi samalla.

Hoito osoittautui kotona mahdottomaksi:ttou:, koska jalka oli ilmeisen kivulias (esim. korvatulehduksen hoito on tuon kanssa sujunut muitta mutkiitta). Siteen pois saatuani en saanut uutta paikalleen millään ilveellä, yritin kyllä tuntikausia. Onneksi sää oli kuiva ja ell:ltä kysyttyäni päädyttiin siihen, että jos jalka pysyy siistinä, ei sidettä tarvitse käyttää vaan riittää kun suihkuttelee desinf.ainetta koipeen jokusen kerran päivässä. Tämä toimi, jalka ei tulehtunut ja kynsi alkoi pikkuhiljaa kasvamaan.

Seurauksena episodista on se, että koira on tosi arka tuon leikatun oikean takakoipensa suhteen. Silloin tällöin se jättää astumatta jalalla portaissa, mutta muuten ei ole vaikuttanut liikkumiseen eli ihan yhtä kova vauhti on päällä kuin ennen leikkaustakin. Muihin jalkoihin saa koskea vapaasti, mutta tuon jalan näpelöimistä koira inhoaa ja murisee, ei auta namit eikä muut. Kynsienleikkuu ei ole helpoimmasta päästä myöskään. Luullakseni siis tuon vaiva (pelko) on enemmän henkistä kuin hermostollista sorttia, toivottavasti joskus lievenee.
Tipsut Rollo 09/07 ja Metku 04/10

SpiralCulture

SpiralCulture
Viestimäärä: 199

VS: KYNSIONGELMAT - Torstaina, 02.12.2010 klo 17:22  
+
0

heidikoo kirjoitti:

Seurauksena episodista on se, että koira on tosi arka tuon leikatun oikean takakoipensa suhteen. Silloin tällöin se jättää astumatta jalalla portaissa, mutta muuten ei ole vaikuttanut liikkumiseen eli ihan yhtä kova vauhti on päällä kuin ennen leikkaustakin. Muihin jalkoihin saa koskea vapaasti, mutta tuon jalan näpelöimistä koira inhoaa ja murisee, ei auta namit eikä muut. Kynsienleikkuu ei ole helpoimmasta päästä myöskään. Luullakseni siis tuon vaiva (pelko) on enemmän henkistä kuin hermostollista sorttia, toivottavasti joskus lievenee.



No kun jos oikean tassun ottaa käteen, ja naputtelee jokaista kynttä/varvasta erikseen, niin se aristaa vain kahta ulompaa varvasta. Kahden sisemmän varpaan koskemisesta ei välitä yhtään mitään ja antaa muutenkin käsitellä jalkaa suhteellisen normaalisti. Sen jalan kynsien leikkaaminen tuottaa vähän ongelmia, mutta kuitenkin nameilla rauhoittuu sen verrran, että saa kynsistä nipsaistua pienen palan kerrallaan pois. Siitä ajattelin, että mahtaa olla joku hermostoperäinen ongelma, kun ainoastaan kovalla pakkasella aristaa kävellä sillä, mutta muuten käyttää jalkaa ihan normaalisti. o.O Hassu koira.

Mutta reppana tedän koira :(( Toivottavasti se oppii vielä joku päivä, että kukaan ei yritä satuttaa sen jalkaa vaikka kynsiä leikattaisiinkin.

Rez

Rez
Viestimäärä: 1140

VS: KYNSIONGELMAT - Perjantaina, 03.12.2010 klo 20:57  
+
0
Nyt meni hermo! Kynsiongelmiin sopii tää kysymys ku nappi silmään, voi jessus sentään. Elikkä siis tuolle pilsnerieläimelle on kynsienleikkuu aina ollut enemmän tai vähemmän epämiellyttävä homma, mutta nyt tää on mennyt ihan uusiin sfääreihin. Koira siis vinkuu, huutaa ja kiljuu ihan tajuttomasti kun leikkaan sen kynsiä. Erikoista on se, että kannuskynsien kohdalla koira on ihan hiljaa, sitten taas alkaa valitus ku siirryn muihin varpaisiin. Se ei yritä purra mua tai mitään, mutta huutaa vaan niin maan perusteellisesti.. Ääni ei todellakaan oo mitään pientä, vaan kuuluu varmasti naapuriin saakka.

Hierojaa pyysin pari kuukautta sit tunnustelemaan varpaita, niin hän meinas että ne olis jotenkin vänkyrät. Voiko kynsien leikkuu siis oikeesti olla koiralle kivuliasta? Tuo on muutenkin kova ääntelemään, vinkuu esim. hysteerisenä ku näkee että tehdään lähtöä, joten jotenki en oo ottanut sitä tosissaan. Koira on saanut mutki inhoamaan kynsien leikkaamista aikas tehokkaasti.. Joka kerta on vaikeempi ku edellinen. Ostin uudet saksetkin, mutta ei sillä ollut mitään vaikutusta.

Pitäiskö mun nyt kiikuttaa koira noiden varpaiden takia eläinlääkärille? Vai pissiikö se vaan silmään ja huutaa huvikseen? Mun silmään varpaat on ihan normaalit, mutta kynnet kyllä melko paksut.. Tai no, paksummat ku kelpiellä. Hmph.
Kukaan ei ole hyödytön - aina voi olla edes huonona esimerkkinä.
(Viestiä on muokattu perjantaina, 03.12.2010 klo 20:58)

KadaverinAlterEgo

KadaverinAlterEgo
Viestimäärä: 3720

VS: KYNSIONGELMAT - Keskiviikkona, 08.12.2010 klo 22:26  
+
0
Hunnilla on toisesta etutassusta katkennut yksi kynsi puoliksi. Kynsi roikkuu pienen reuhtaleen varassa ja sen saisi itse napsaistua aika helposti pois ihmisten kynsisaksilla. Koira ei aristele tassua mitenkään ja antaa tutkia tassua ja kynttä ihan normaalisti. Kynnen pätkää voi heilutella ilman, että koira osoittaa kivun tai epämukavuuden merkkejä.

Tuleeko eläinlääkärireissu vai voidaanko tilannetta katsella muutama päivä? Voiko loppukynnen nipsaista pois vai onko parempi jättää se paikoilleen ja antaa irrota itsekseen?
When we arrive in the middle of nowhere
Don't act like you know, I been here so many times
I never seen you before
But now that I have, I don't wanna see you no more

Naira

Naira
Viestimäärä: 5

VS: KYNSIONGELMAT - Maanantaina, 07.02.2011 klo 06:23  
+
0
Meillä ongelma kynsien leikkaamisen suhteen. Koiralle ei voi leikata kynsiä ollenkaan. Heti kun näkee sakset pakenee keittiöön pöydänalle piiloon. Ei anna tassujaan eikä tule kutsusta luokse. Jos erehdyn saksien kanssa 50cm lähemmäs tassuja niin hampaista tulee (aikuisten oikeasti).
Kuonokoppa ei auta. Koirille tarkoitetut rauhoittavat aineet eivät tehoa ollenkaan.
Kora rimpuilee, huutaa, yrittää purra, murisee ja ärhentelee niin pahasti että kynsien leikkuusta ei tule mitään.

Tämä kaikki johtuu vain yhdestä huonosta kokemuksesta pentuna. Olin matkoilla ja jätin 9kk pennun äidilleni hoitoon. Sanoin että tälle ei tarvitse tehdä mitään muuta kun ruokkia, ulkoiluttaa ja seurustella sen kanssa. Ei hän minua kuunellut, piti mennä napsimaan pennulta kynsiä niin että verille meni. Tästä lähtien kynsien leikkuu on ollut vaikeata.

Yritin voittaa luottamuksen ''saksiin'' takaisin. Aluksi homma näytti siltä että kaikki olisi pian taas hyvin. Koira ehti täyttää jo 3v ja kaikki hyvin, kynnet saa leikattua. Minulle tuli uusi meno ja koiralle piti löytää hoitaja. No äidilleni sen jätin mutta kielsin KIVENKOVAA leikkaamasta kynsiä. Äitini niitä ei leikannut mutta pikkusiskoni sen sijaan sen teki. Tulin reissusta kaikki näytti olevan hyvin, En edes tajunnut tarkistaa tassut koska luotin etteivät he olisi leikannet kynsiä.

Kului noin kuukausi ja ajattelin että olisi aika napsia kynnet. Otin sakset menin olkkarin matolle istumaan ja kutsuin koiran luokse. koira ei reagoinu kutsuihini, mitä ihmettä? Menin sen luokse käskin makaamaan tämä totteli nätisti. Rapsuttelin ja silittelin sitten otin tassun käteen, ei hätää. Otin toiseen käteen sakset ja tästäkö se alkoi.. Koira vetäsi käpälän kädestäni nousi seisomaan kauhean murinan kera hampaat irvessä, meinasin jo että tässä henki lähtee.
Koira juoksi keittiöön piiloon.

Minä raivoissani soitin äidille ja kysyin asiallisesti että mitä tekivät '' ei tehty mitään, kaikki ohjeiden mukaan.'' Kerroin mitä oli tapahtunut. Äiti myönsi että siskoni oli koiralta kynnet napsinu, verta oli tullut. EI HITTOHEN HITTO!

Tästälähtien vaikka kuinka olen yrittänyt ja toiminut ei mikään tepsi. Vuoteen en ole kynsiä leikannut ollenkaan. Onneksi kuluivat omaan tahtiin ulkona. Koira on kohta 5v ja tässä vaiheessa kynnet on pakko leikata. En voi odottaa enään pidempään. Kynnet ovat jo niin pitkiä että varpaat vääntyy erisuuntiin ja kävely näyttää vaikealta.

Soitin eläinlääkäri ja tämä neuvoi että koiran voisi ''huumata''. Älkää käsittäkö väärin kyseessä ei ole mitään mikä tuottaisi koiralle tuskaa tai kärsimystä. Hän ehdotti että koiralle voisi antaa unilääkettä ihan pikkasen. Sen verran että nukahtaa tai on niin ''pilvessä'' että ei kykene aiheuttamaan vahinkoa itsellen tai muille.
Kysin että mitä voisi antaa mutta lääri ei oikein osannut sanoa mitään tiettyä lääkettä.

Mielipiteitä? Itse en kyllä tässä vaiheessa näe enään muutakaan vaihtoehtoa.

tarun

tarun
Viestimäärä: 900

VS: KYNSIONGELMAT - Maanantaina, 07.02.2011 klo 09:39  
+
0
^ Kun kynnet kerran ovat jo siinä kunnossa, että ne on pakko leikata pikimmiten, kannattaa tosiaan vaikka eläinlääkärillä rauhoituksessa hoitaa tuo kynsienleikkuu.

Sitten tulisi välittömästi aloittaa uudestaan säännölliset siedätysharjoitukset kynsien leikkuuseen, aivan alusta alkaen. Eli aluksi ilman kynsisaksia tassujen käsittelyä yhdistettynä palkkioon heti, kun kosket tassuun. Sitten kynsien katsomista palkaten. Kynsisaksia voisi pitää vaikka lattialla ja niiden lähestymisestä koira saisi palkan, myöhemmin niihin koskemisesta jne. Kun lopulta pääset kynsileikkureiden kanssa koiran lähelle, ei aluksi kannata oikeasti leikata kynttä, vaan palkata jo tilanteesta ja "ilman leikkaamisesta".

Vaikeampaan vaiheeseen tulisi siirtyä vasta, kun useampi toisto on sujunut ilman koiran hermostumista, pienin askelin.

Tsemppiä harjoituksiin :)!
Carlos, sekarotuinen, s. 14.9.2010

Suzuna

Suzuna
Viestimäärä: 1068

VS: KYNSIONGELMAT - Perjantaina, 11.03.2011 klo 10:39  
+
0
Voiko koiralla olla kynsivallintulehdusta? Miten oireilee?

Huomasin pennulla paripäivää sitten etutassussa yhdessä kynnessä tai siis kynnentyvessä turvotusta, on siis selkeästi ulkoneva verrattuna muihin kynsireunoihin. Ei arista mitenkään, joten ajattelin että puhdistan ja seurailen hetken aikaa tilannetta. Nyt kuitenkin eilen illalla löytyi myös yhdestä takakynnestä samaa turvotusta, kynnen reunus turvonnut ja hieman punoittaa. Ei kuitenkaan arista painellessa tai kynsiä leikatessa.

Onko jollain kokemusta vastaavasta?
Shetlanninlammaskoira Siru -08
Saksanpaimenkoira Eve -10
Bordercollie -12

Ispu

Ispu
Viestimäärä: 576

VS: KYNSIONGELMAT - Keskiviikkona, 23.03.2011 klo 19:13  
+
0
Meillä on nartulla valkoisissa kynsissä punaista seassa tai paremminkin kynnet värjäytyneet tyvestä punaisiksi. Onko kellään mitään tietoa miks värjäytyvät?
Eivät ole kipeät eikä arastele niitä ja antaa leikata yms. Kynnet on kovat ja liikkuminen onnistuu.
Blogi
Blip
Muistoissa Kamu&Miki.

SiVe

SiVe
Viestimäärä: 1170

VS: KYNSIONGELMAT - Keskiviikkona, 23.03.2011 klo 21:42  
+
0
Ispu, olisiko kynsivallin tulehdus?

Meille kun koiruus tuli 2,5-vuotiaana, ei pitänyt ollenkaan kynsienleikkuusta. Pisti homman leikiksi, suu ammollaan, eli meni leikkipuremiseksi.
Mutta kyllä se vain täytyy sanoa, että kun nakkeja/makkaraa on vieressä, ja joka kynnen jälkeen kun sellaisen saa, niin jopas saa kynnet leikata. Eli yksinkertaisesti palkkaamalla. Eikä kaikkia kynsiä välttämättä tarvitse samana päivänä leikata, vaan totuttaa hiljalleen. Tosin jos niin kamalan pitkäksi ovat päässeet, niin olisi varmaan syytä eläinlääkärin hoitaa homma.
- -08 Karjalankarhukoira x samojedi/labradori-mix n. Rape

gonna

gonna
Viestimäärä: 506

VS: KYNSIONGELMAT - Sunnuntaina, 03.04.2011 klo 18:00  
+
0
Mtä tehdä kun koiralla on useammat kynnet pystysuunnassa halki?
Onko mulla eläinlääkäri keikka tiedossa vai onko jotain kotikonsteja.
Ilmeisesti on joikin puutos kun on vastaavaa ongelmaa ollut aiemminkin ( tosin ei näin paha ). On jotenkin hauraan oloiset noin muutenkin. Koira syö normi kuivamuonaa(ei eläinkaupan) öljyn, piimän, raakaajauhelihaa/lihahyytelöä tai lohimureketta.


Kiitos jo etukäteen:hymy:.
Opas Gonna (22.6.2002-2.6.2015) labradori
"Mummon" Helmi "Orvokki" (1.11.2010- 16.11.2021) Englanninbulldoggi (tyttärellä)

adihasla

adihasla
Viestimäärä: 49

VS: KYNSIONGELMAT - Maanantaina, 11.04.2011 klo 09:09  
+
0
Täällä myös hauraan näköiset kynnet omaava koira. Kynsien alapuolella menee sellainen "kuilu" vai miksikä sitä kutsutaan? :-) Olen miettinyt, että voisko esimerikiksi omega 3 kapseleiden antaminen auttaa? Tarviis itsekin niitä ruveta syömään, niin niitähän voisi sitten siinä samalla koirallekin syöttää. ;-) Onko muuten väliä, että millaisen purkin noita omega 3 kapseleita antaa, vai pitääkö olla joku tietty että voi sitten koirallekin antaa?

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28191
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6331
Viestejä yhteensä545693
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265843
(Tilastot päivitetty viimeksi 27.04.2024 klo 00:15)