Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 14:31

Mahavaivat, ripuli, oksentelu yms.

Siirry sivulle: 1 ... 10 11 12 ... 45

Dazzle

Dazzle
Viestimäärä: 225

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Maanantaina, 07.02.2011 klo 16:12  
+
0
^ Aiemmin Twobeans kirjoittikin jo "ralliripulista" eli löysästä kakasta liikkumisen jälkeen. Ilmeisesti ihan luonnollinen ilmiö.
"Life is short, art is long, opportunity fleeting, experimenting dangerous, reasoning difficult."
Hippocrates

ps suomenlapinkoirauros 8/2010
2 gerbiiliä
2 marsua

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Tiistaina, 15.02.2011 klo 10:57  
+
0
"Selvitämme uuden tyyppisen koiran probioottivalmisteen tehoa koiran ripulin hoidossa. Tutkimus kestää vuoden 2011 loppuun asti ja siihen voi tulla mukaan milloin vain ripulin alkaessa. Onko sinulla koira, joka kärsii akuutista tai jaksottaisesta ripulista? Haluatko mukaan tutkimukseen, jossa koiran ripulia hoidetaan koirille kehitetyllä probioottivalmisteella? Koirallasi ei tarvitse olla ripulia juuri nyt. Voit testata onko koirasi sopiva tutkimukseen ennakkoon ja tulla mukaan tutkimukseen, kun ripuli alkaa seuraavan kerran."

Vetcare tekee tutkimusta koiran ripulista vuoden 2011 aikana.
Enemmän tietoa asiasta löytyy osoitteesta www.koiranripuli.fi ja siellä voit myös testata oman koirasi sopivuuden tutkimukseen.

Cindybreed

Cindybreed
Viestimäärä: 82

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Torstaina, 17.02.2011 klo 15:31  
+
0
Canikur Pro on tosi tehokas ripuliin.

karo827

karo827
Viestimäärä: 5

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Perjantaina, 18.02.2011 klo 12:48  
+
0
Meillä koira on parin-kolmen päivän ajan oksentanut joka aamu kellertävää limaa. Koira syö ja juo normaalisti, ja ulostaa normaalisti. Ulostekin on normaalia. Koira käyttäytyy kaikin puolin terveellisesti. Vain aamusin siis on pienen määrän oksentanut kellertävää limaa. Koira saa ruan iltapäivällä, noin klo. 15-17. Jostain luin että voi keltaista limaa oksentaa jos on vatsa tyhjä (?) pitäiskö kokeilla antaa aamulla ruoka annoksesta puolet, ja illalla toinen puoliska? Eläinlääkärille kuitenkin on aikomus soittaa tänään, vai kannattaako odottaa huomiseen ja katsoa tilanne sitten?

tarun

tarun
Viestimäärä: 900

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Perjantaina, 18.02.2011 klo 13:55  
+
0
^ Tuo tyhjä vatsa on todennäköisesti juuri syy, eli kannattaa tosiaan antaa osa ruuasta aamulla. Jos se ei tepsi, niin sitten vasta kysäisisin eläinlekurilta.
Carlos, sekarotuinen, s. 14.9.2010

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Lauantaina, 19.02.2011 klo 19:44  
+
0
Kuinkakohan usein on normaalia että pentu oksentaa? Loki on viime viikkoina useamman kerran oksentanut öisin vatsahappoja, lienee johtuu tyhjästä mahasta. Lisäksi saattaa päivisin välillä oksentaa esimerkiksi ihan kesken leikin pari tuntia sitten syömänsä ruoan ja syödä sen uudestaan jonka jälkeen se pysyy sisällä.

Kertookohan tuo jostain ruoan sopimattomuudesta (söi kasvattajalta tulon jälkeen pari viikkoa pedigreetä jonka jälkeen vaihdettiin golden eagleen, en muista että olisi pedigreellä oksennellut). Uutta ruokaa on syönyt nelisen viikkoa. Toki muitakin muutoksia on tänä aikana tullut, esim. ruokakerrat vähentyivät kolmeen ja ruoan seassa on ollut raakaa broilerin ja kalkkunan jauhelihaa. Jätin nyt kaikki lisukkeet kuitenkin pois jos maha ärtyisi niistä jotenkin. Vai pitäisiköhän jättää nimenomaan nappulat pois kokeiluksi? Vai todeta että tuo on normaalia, pentu kuitenkin syö ulkoa ja lattialta kaiken minkä suuhunsa saa.

Onkohan muuten kuinka haitallista jos pentu syö oksentamansa ruoan uudestaan?

Muuten pentu on virkeä ja reipas eikä muita ongelmia ole.
(Viestiä on muokattu lauantaina, 19.02.2011 klo 19:52)

Routavaara

Routavaara
Viestimäärä: 57

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Lauantaina, 19.02.2011 klo 21:02  
+
0
Meilläkin on Nuutilla usein maha sekaisin, tänäänkin on tullut ihan löysää. Alkoi oikeastaan eilen ja yöllä kakkasi löysät läjät sisälle, tänään myös kesken toisen koiran kanssa leikkimisen ja sitten vielä ulos. En sitten tiedä aiheuttaako ruoka tämän kaiken, ollaan nyt alettu laittaa ruuan sekaan rypsiöljyä + lämmittämään, ja päivä tämän jälkeen alkoi löysyys. Mutta koira ei tule edes pyytämään ulos, vaan menee vääntämään suoraan kakat lattialle :mietiskel:.

Onko teillä ilmentynyt pissaamisen kanssa ongelmia ripulin aikana? Äsken Nuutti pissasi matolle, vaikka osaa pidätellä ja pyytää ulos. Samoin tuossa kuuden aikaan, kun ulkona oltiin, oli koipi pystyssä vaikka kuinka kauan, mutta mitään ei tullut :eitietoo:.
Sekarotuinen Nuutti s. 27.9.09
Koerankujei-blogi

tarun

tarun
Viestimäärä: 900

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Lauantaina, 19.02.2011 klo 21:08  
+
0
^^ Miksi vain kolme ruokintakertaa päivässä? Neljä voisi vielä pennulle olla hyvä, ruokaa olisi pienempi määrä kerralla (voisiko oksot johtua isosta määrästä?) ja tyhjän vatsan oksennuksia ei tulisi niin usein.
Carlos, sekarotuinen, s. 14.9.2010

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Lauantaina, 19.02.2011 klo 21:23  
+
0
^ Voi muuten hyvin olla, nyt kun mietin niin olisiko aika lailla samoihin aikoihin alkanut ongelmat. 11 viikkoisena minä siirsin sen 3 ruokintakertaan kun ei enää ruoka maistunut joka kerralla, mutta voisin kokeilla nyt jakaa tämän määrän neljään. Tosin tämä saa oikeastaan läpi päivän nappuloita nameina aika paljon. Mutta onhan se silti isompi ateria se pääruoka.

Kasvattajalla oli saanut ensimmäisen ruoan klo 7 ja viimeisen klo 20 joten on siinäkin ollut aika iso väli eikä silti puklaillut. Mutta testaanpa tuota neljää ateriaa heti huomenna.

^^ Meillä on itse asiassa parina viime päivinä tullut pissoja huomattavasti enemmän sisälle kuin ennen ja tuo myös juo enemmän ja pissa sitä myöten laimeempaa ja sitä on tietysti enemmän. Olen ajatellut että kun oksentaa (ja toissapäivänä oli itse asiassa ripuliakin kun sai luun) niin tekee mieli juoda vettä.

marmelad

marmelad
Viestimäärä: 7

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Lauantaina, 19.02.2011 klo 22:26  
+
0
Minua alkoi huolettamaan, kun meitin poitsu on tänään kakannut noin kymmenen kertaa. Ulos on ollut aina kiire. Kakka on kuitenkin koostumukseltaan normaalia, mutta väriltään mustaa! Yleensä on vaalean ruskeaa ja hätä toimitetaan 2 tai 3 päivässä. IHan ihmetyttää tämä tämmöinen. Googlettelin ja löysin jonkun tekstin pätkän, että lisääntynyt ulostamisen tarve voisi viitata paksusuolentulehdukseen. Onko tähän ratkaisu paasto plus canicur vai onko syytä mennä lääkäriin? Meinaan, että lipa tuossa nettijutussa olipa mainittu vielä, että jos uloste on mustaa, olisi ihan lääkärille mentävä. Mikähän tuon mustan ulosteen aiheuttaja sitten mahtaa olla; vakavaa?

Ihan nyt yötä vasten aloin jännittämään, että onko tässä hoppukin lääkärille. Koira on mielestäni normaali; ruoka maistuu, ei oksentele, ei maha pitele isoja ääniä, normipirteä.

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Lauantaina, 19.02.2011 klo 22:32  
+
0
^ Musta uloste viittaa verenvuotoon jossain pitemmällä suolistossa ja yleensä sanotaan että silloin pitäisi mennä pian lääkärille. Olisiko mahdollisuutta vaikka konsultoida päivystävää puhelimitse?

Moonflow88

Moonflow88
Viestimäärä: 4

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Lauantaina, 19.02.2011 klo 22:38  
+
0
Moi. Koirasin oksensi eilen ruokansa sulamattomana ulos. Heti tämän jälkeen oli todella apaattinen. Oksensi vielä kaksi kertaa lisää. En heti ollut millänsäkkään koska oksentelee kerran kahessa viikossa koska hotkii. Loppu illasta alkoi kävellä todella vaisusti ja aristaa oikean puolen viimeisen kylkiluun takaa ja ulvahtaa jos siitä painaa. Ei myös kovin mielellään tullut rappusia alas. Tänään ollut jo reippaampi. On juonut ja syönyt piimää johon sekotin ihan vähän papuja. Annoin myös parafiimiöljyä jos olisi ummetuksesta mutta ei ole tehny kakkaa vaikka olen käyttänyt ulkona noin 1,5h välein. Kiinnitin huomiota siihen että syö ulkona paljon lunta ja jäätä. Soitin eläinlääkärille joka määräsi kipulääkkeitä. Sanoi että ei kuulosta kovin vakavalta mutta itseäni huolettaa kamalasti. Olen yrittänyt lukea kaikista oireista mitkä sopisi mutta en ole löytänyt mitään. Neri on 5 vuotias narttu koira.

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 00:31  
+
0
^
Oksentaminen ja lumen syöminen saattavat viitata närästykseen, liikahappoisuuteen.

Moonflow88

Moonflow88
Viestimäärä: 4

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 11:03  
+
0

Jethro kirjoitti:

^
Oksentaminen ja lumen syöminen saattavat viitata närästykseen, liikahappoisuuteen.Aiheuttaako se mahan aristusta?
Ei tehny neiti edelleenkää hätä numero kakkosta vaikka kuinka taas tuolla yritin....

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 11:39  
+
0

Moonflow88 kirjoitti:


Aiheuttaako se mahan aristusta?Kyllä aiheuttaa. Liikahappoisuus vaurioittaa vähän tai paljon vatsalaukun limakalvoja ja siitä aiheutuu saman tapaisia kipuja kuin mahahaavasta.

Moonflow88

Moonflow88
Viestimäärä: 4

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 11:44  
+
0

Jethro kirjoitti:

[quote=Moonflow88]
Aiheuttaako se mahan aristusta?Kyllä aiheuttaa. Liikahappoisuus vaurioittaa vähän tai paljon vatsalaukun limakalvoja ja siitä aiheutuu saman tapaisia kipuja kuin mahahaavasta.[/quote]


Ahaa.. kun Neri ei tänään taas syö ja on vähän apaattinenkin. Mikä auttaisi?

creek

creek
Viestimäärä: 1221

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 13:37  
+
0
^Esim. antepsin auttaa, saa apteekista.
Mutta jos koira ei kakkaa vaikka on saanut parafiiniöljyä, niin suolisossa voi olla tukos. Vierasesineiden syöminen (viittaan teidän lumen ja jään syömiseen) ja syömättömyys + ei kakkaa, voi myös kertoa siis vierasesineistä suolistossa/mahalaukussa, vatsalaukun/suoliston tulehduksesta tai närästyksestä.
Nieleskeleekö tai maiskutteleeko koira?

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 15:50  
+
0
Millasella annostuksella ootte antaneet tota Antepsinia? Meillä puppe perhoskoira oireilee närästyksen tavoin (röyhtäilee, ja eilen illasta maha oli selkeästi kipeä - rauhottui kuitenkin, kun sai syödäkseen), ja ajattelin tänään käydä hakemassa apteekista. Koiralla painoa vajaa 4kg.
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 16:53  
+
0

jannie kirjoitti:

Millasella annostuksella ootte antaneet tota Antepsinia?Meidän Vili painaa 8 kg ja saa Antepsiniä kerrallaan 2 ml max 3 kertaa vrk.
Kannattaa pyytää apteekista samalla ruisku.

Moonflow88

Moonflow88
Viestimäärä: 4

VS: MAHAVAIVAT, RIPULI, OKSENTELU YMS. - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 19:01  
+
0
Meidän neiti teki tänään kakat ja voi sen jälkeen vallan mainiosti. Ilo palasi ja silmät säihkyy ja leikkiminen alkoi heti. Tyttö on kuin mitään ei olisi ollutkaan eikä arista mahaakaan. ehkä sielä oli joku tukos joka nyt lähti :) kyllä on hyvä mieli!

  Siirry sivulle: 1 ... 10 11 12 ... 45
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25020
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5689
Viestejä yhteensä543550
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös261732
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.06.2018 klo 08:30)