Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Keskiviikkona, 23.12.2015 klo 20:35

Tapaus eläinhoitola, karannut ja junan alle jäänyt sekarotuinen koira

Siirry sivulle: 1 2

Vanis

moderaattori
Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: TAPAUS ELäINHOITOLA, KARANNUT JA JUNAN ALLE ... - Maanantaina, 28.12.2015 klo 23:35  
+
0
Olen seurannnut tätä keskustelua siellä sun täällä, eikä tapaus ole minusta lainkaan niin mustavalkoinen kuin tällä promovideolla annetaan ymmärtää. En tunne kumpaakaan osapuolta, mutta tuosta omistajasta olen saanut vähintäänkin kyseenalaisen kuvan.

Ensinnäkään yhdenkään eroahdistuneen koiran paikka ei ole vieraassa hoitolassa. Eroahdistunut koira ahdistuu suunnattomasti tällaisesta ratkaisusta ja pystyy ihmeisiin pyrkiessään pois vankilastaan. Tällaisen koiran hoito järjestetään muulla tavoin sille turvallisessa ympäristössä, ei telkeämällä sitä täysin vieraaseen häkkiin ilman jatkuvaa ihmiskontakteja. Tavanomaisissa hoitoloissa tällaista jatkuvaa ihmiskontaktia ei ole tarjolla, vaan ne hoitajat saattavat käydä asioilla ja nukkumassakin välillä. Jos hoitajan kertomus koiran aikaisemmin ilmenneestä karkailutaipumuksesta pitää paikkansa, on todella kyseenalaista että koira on jälleen kerran jätetty uuteen hoitolaan ahdistumaan.
Hoitolan aitauksille on tietyt vaatimukset, ja tavanomaisten koirien odotetaan pysyvän niiden sisällä. Jos koiralla on voimakas taipumus eroahdistukseen tai karkailuun muuten vain, on omistajan tehtävä varmistaa, että valitun hoitolan tilat täyttävät juuri sen koiran asettamat vaatimukset. Hoitaja ei ole selvännäkijä.
Jos koira ei kykene käyttäytymään hihnassa, sitä ei viedä hoitolaan jossa ulkoilu tapahtuu lenkittämällä. Jos se kiipeää aitojen yli tai repii tiensä vapaaksi, sitä ei viedä hoitolaan jossa se on mahdollista. Jos koira on eroahdistunut, sitä ei viedä tavalliseen hoitolaan lainkaan. Yksinkertaista loppujen lopuksi.

Toiseksi on äärimmäisen kyseenalaista, että eroahdistunut koira on astutettu, oli se sitten sekarotuinen tai rotukoira. Tässä tapauksessa mielenkiintoista on myös se, että tämä väitetty tiineys tuli ilmi vasta koiran kuoltua. Omistaja väitti että se on astutettu muutama päivä ennen hoitoon tuomista, mutta tätä hän ei tullut maininneeksi. Herää väkisinkin ajatus, että tiineys keksittiin vain lisäkorvausten toivossa. Videolla omistajat rääkyvät että koira oli paksuna ja oli pentuja tulossa, mutta tuossa vaiheessa edes eläinlääkäri ei olisi pystynyt tiineyttä toteamaan.

Kolmanneksi juuri astutetun koiran paikka ei ole vieraassa hoitolassa. Stressi on merkittävä syy astutusten epäonnistumisille, ja siksi esim. lentomatkoja pyritään usein välttämään heti astutuksen jälkeen. Mitä mahtaa tehdä hoitolareissu eroahdistuneen koiran tiineydelle? Jos koira todella oli astutettu, olisi tiineys todennäköisesti keskeytynyt alkuunsa tämän järjettömän ratkaisun vuoksi.

Hoitajan lausuma sekarotuisen piskin arvottomuudesta oli epäilemättä törkeä ja ajattelematon letkautus, mutta kukaan ei tiedä, kuinka pitkään riitaa ja uhoamista oli jatkunut ennen kuin sitä alettiin kuvata. Jos sitä on jatkunut pitkäänkin, on jopa inhimillistä, että pääsee sammakoita suusta hyvin kärjistyneessä riitatilanteessa.
Omistaja on toisaalla väittänyt, että hoitaja ja hänen miehensä on syyllistynyt ties mihin, mutta videomateriaalia ei siltä osin saa vielä julkaista todistusarvon vuoksi. Jos näin todella on käynyt, olisi poliisi kieltänyt julkaisemasta koko videon, eikä vain osia siitä.

On todella ikävää että näin pääsi käymään, ja menetys on omistajalle varmasti raskas. Tämä on kuitenkin täysin väärä tapa hoitaa asiaa, ja tämä on taas niin surullinen esimerkki somen voimasta, kun niin moni on valmis lynkkaamaan hoitajan tämän sekavan sepustuksen perusteella.

Minusta omistajan kuvaama video kertoo enemmän hänestä itsestään kuin hoitajan toiminnasta, eikä tulisi mieleenkään yhtyä mihinkään noitavainoon hoitajaa kohtaan. Hoitaja olisi todella voinut hoitaa oman osuutensa huomattavasti paremmin, mutta ihminen hänkin lienee, eikä tuollaisen uhkaavasti käyttäytyvän pariskunnan kohtaaminen tuollaisessa tilanteessa välttämättä ole helppoa.

oonuliinu

oonuliinu
Viestimäärä: 1011

VS: TAPAUS ELäINHOITOLA, KARANNUT JA JUNAN ALLE ... - Tiistaina, 29.12.2015 klo 18:54  
+
0
Vanisin viestistä tuli mieleen.. Tuo meidän vanha neitikoira Oona on mahdollista jättää kotiin, mun vanhemmille tai anopille, muuten se yrittää varmasti tiirikoida tiensä ulos ahdistuessaan. Yksi uusivuosi jätin koirat kauppareissun ajaksi ulkorakennukseen johon ei pauke kuulu. Radio soitti rauhottavaa musiikkia koirien levätessä lämpimässä suojassa.. Kuitenkin takaisin kotipihaan kurvatessa huomasin koirien istuvan talon rappusilla, 2 painavaa ovea ja salpa ei pidätelly neitiä "oudossa" paikassa.. :roll:
Eli aina voi sattua vaikka uskoisi koiran olevan varmassa tallessa, suotavaa tietenkin olisi että hoitoloissa oltaisiin erityisen tarkkoja, koirissakin kun näitä Houdineita on.
------Oona ajokoirasekotus 7.2006-------
------Suomenajokoira Viki 4.2012---------
----Suomenpystykorva Voitto 3.2014----

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26018
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5801
Viestejä yhteensä543759
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään1
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263609
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.05.2020 klo 23:00)