Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Torstaina, 22.04.2010 klo 12:43

Kääpiöpinserit

Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 9

Stella3

Stella3
Viestimäärä: 129

VS: KääPIöPINSERIT - Maanantaina, 21.02.2011 klo 17:58  
+
0
Juu tuota "älä huomioi koiraa, anna sen haistella, älä koske siihen" olen yrittänyt hokea vieraille mutta nepä eivät kuuntele :mad: Täytyy yrittää nyt sitten toden teolla käskeä ihmisiä olemaan huomioimatta.
Todella paha tuo sen ihmispelko on, otettiin koira kantolaukkuun ja keskustan vilinään mukaan että tottuisi ihmisiin, mutta vaikka kukaan ei tullut sille lässyttämään niin stressasi todella paljon. Poika oli hilseestä valkoinen. Täytyy tehdä vaikka huomenna uusiksi sama reissu jos helpottaisi senkin pelkääminen mutta aika huonolta näyttää. Hankala vaan näin talvella tuonne ihmisvilinäänkään viedä kun sisälle ei saa koiria tuoda ja ulkona on tärkeät pakkaset. Mutta pakko tuo pelko on saada pois mahdollisimman pian.

Haha juu isolta minustakin tuntui tuo oli kolmekilonen 12vk vanha poika mutta ehkä sillä oli isot luut :D Nyt kun rokotukset saadaan ens kuussa hoidettua niin päästään tutustumaan paremmin koiriin ja ihmisiin ihan puistossa.
Kääpiöpinseri Rico 23.11.2010 ->

Ricon blogi

SMK

SMK
Viestimäärä: 14

VS: KääPIöPINSERIT - Keskiviikkona, 23.02.2011 klo 10:11  
+
0
Heippa. Täällä yksi kääpiöpinseriomistaja ilmottautuu keskusteluun mukaan. Minulla häärii 12viikkoinen tytöntylleröinen kotona. Pentu on kotiutunut hienosti ja on erittäin iloinen ja energinen pakkaus!

Anpunen

Anpunen
Viestimäärä: 235

VS: KääPIöPINSERIT - Keskiviikkona, 23.02.2011 klo 13:30  
+
0
Heipparallaa SMK j tervetuloa pentujoukkoon! Täällä on nyt muutamiaki kääpiöpentua palstalla. Hauska kuulla minkälaisia koiranalkuja näistä kasvaa.

Mulla oli taas taistelu kynsienleikkuuden herruudesta. Mä voitin kahden tassun jälkeen. Takatassuista jäi vielä leikkaamatta. Kyllä tää tästä!
Espanjanvinttikoira vm.-04
Labradori vm.-08
Kääpiöpinseri vm.-10
sekä hihnan päässä Anpunen
Pientä blogitusta

tepastelija

tepastelija
Viestimäärä: 20

VS: KääPIöPINSERIT - Tiistaina, 01.03.2011 klo 09:13  
+
0
Me ollaan mietitty uuden koiran hankkimista, vaihtoehtoja on jäljellä enää kääpiöpinseri ja lk.collie, muutama asia vielä mietityttää kääpiöpinserissä..

Olen joskus kuullut että kääpiöroduilla olisi hitaampaa sisäsiisteyden oppiminen?

Minulla on kyllä kokemusta monesta k.pinseristä eikä niillä ole mitään tuommoisia ongelmia, joten olisi kiva kuulla teiltä kääpiöpinsereiden omistajat mitä mieltä olette?
(Viestiä on muokattu tiistaina, 01.03.2011 klo 14:01)

tepastelija

tepastelija
Viestimäärä: 20

VS: KääPIöPINSERIT - Tiistaina, 01.03.2011 klo 09:14  
+
0
Me ollaan mietitty uuden koiran hankkimista, vaihtoehtoja on jäljellä enää kääpiöpinseri ja lk.collie, muutama asia vielä mietityttää kääpiöpinserissä..

Olen joskus kuullut että kääpiöroduilla olisi hitaampaa sisäsiisteyden oppiminen? Minulla on kyllä kokemusta monesta k.pinseristä eikä niillä ole mitään tuommoisia ongelmia, joten olisi kiva kuulla teiltä kääpiöpinsereiden omistajat mitä mieltä olette?

Anpunen

Anpunen
Viestimäärä: 235

VS: KääPIöPINSERIT - Tiistaina, 01.03.2011 klo 10:19  
+
0
Meidän pieni on vielä niin pieni ettei siitä paljon voi kommentoida, mutta avokin vanhempien koira oli merkkaillu ja ruikkinu (uros siis) niin pitkään että se oli leikattu. Ja kyläpaikat saattaa olla vaarassa, vaikka kotona ei pissaisikaan mihinkään. Uroksista puhuttaessa.
Minä täällä kauhulla odottelen miten meillä alkaa asiat sujua. Pentu ei mitenkään ilmaise haluaan ulos (on 15vko) ja usein tekee niin jos ei muista ennakoida, että heti kun näkee että remmi otetaan naulasta niin juoksee johonkin nurkkaan pissalle. Ulkonakäynti on vielä siis aika tylsää hommaa tuon mielestä. Varsinkin kun on ollu niin kovia pakkasia. Nyt lämpimimmillä keleillä harjoitellaan ulkoilua oikein urakalla.
Espanjanvinttikoira vm.-04
Labradori vm.-08
Kääpiöpinseri vm.-10
sekä hihnan päässä Anpunen
Pientä blogitusta

tepastelija

tepastelija
Viestimäärä: 20

VS: KääPIöPINSERIT - Tiistaina, 01.03.2011 klo 14:04  
+
0
Onko tämä merkkailu tyypilistä vain uros kääpiöroduille? Meidän tutuilla on pari vuotias uros kääkkä, eikä se ole koskaan tehnyt sisälle, mutta olisi kiva kuulla kokemuksia lisää :)

katahrin

katahrin
Viestimäärä: 168

VS: KääPIöPINSERIT - Keskiviikkona, 02.03.2011 klo 02:18  
+
0
Kannattaa rekkautua kääpiöpinseri-foorumille, koska siellä on enemmän juttua sisälle pissaamisesta. Aika usein kuulee, että kääpiökoirissa urokset (ja jopa nartut) merkkailevat sisälle.. Sitä voi tietenkin miettiä mistä se johtuu. Esim. minun kaksi kertaa astunut venäjäntoy-uros ei merkkaile sisälle, ei edes kun oma narttu tulee juoksuun. Sitten taas Remu merkkailee silloin tällöin. Se tosin asustelee nykyään suurimman osan ajasta äitini luona ja on äitini toimesta aika hemmoteltu :roll: Merkkaamista esiintyy, kun naapurin nartut tulevat juoksuun. Tosin jalan nostaminen sisällä on aika harvinaista ja kun sitä esiintyy kausittain, niin on helppo laittaa aina silloin poikapöksyt jalkaan yksinolojen ajaksi. Minun luona ollessa se ei merkkaile, eikä vieraissakaan paikoissa.

Sisäsiistiksi se oppi nopeasti, vaikka olikin talvipentu.
Kennel Atacamigor
4x venäjäntoy + kääpiöpinseri

Anpunen

Anpunen
Viestimäärä: 235

VS: KääPIöPINSERIT - Keskiviikkona, 02.03.2011 klo 10:06  
+
0
Mää oon yrittäny rekisteröityä mutta vastausta ei kuulu eikä näy. Laitoin ylläpidolle viestiä, ei ole siihenkään vastattu. Hmpf. Pääsen lukemaan vaan niitä pentujuttuja ja kodinvaihtajajuttuja.
Espanjanvinttikoira vm.-04
Labradori vm.-08
Kääpiöpinseri vm.-10
sekä hihnan päässä Anpunen
Pientä blogitusta

katahrin

katahrin
Viestimäärä: 168

VS: KääPIöPINSERIT - Torstaina, 03.03.2011 klo 00:57  
+
0
^Huomasithan, että nykyään käyttäjätunnuksen pitää olla muodossa etunimi sukunimi? Muita ei hyväksytä, joten eihän ole siitä kiinni?
Kennel Atacamigor
4x venäjäntoy + kääpiöpinseri

Anpunen

Anpunen
Viestimäärä: 235

VS: KääPIöPINSERIT - Torstaina, 03.03.2011 klo 08:48  
+
0
laitoin ensin vahingossa etunimisukunimi ja sitte kokeilin toisella osoitteella oikeaa versiota. Se taisi ilmoittaa että tunnus on käytössä tai jotain semmosta, ni emmä nyt tiedä miten tässä tekis.

No odottelen vielä tuleeko mitään vastausta.
Espanjanvinttikoira vm.-04
Labradori vm.-08
Kääpiöpinseri vm.-10
sekä hihnan päässä Anpunen
Pientä blogitusta

Nitro09

Nitro09
Viestimäärä: 4

VS: KääPIöPINSERIT - Keskiviikkona, 09.03.2011 klo 14:20  
+
0
Nyt vasta löysin tieni tänne...

Meillä asustaa kesäkuussa kaksi täyttävä b&t kääpiöpinseri: prinsessa Nita :nauru:

Neidin elämä ei ole ollut kovinkaan varma, sillä ollessaan nelisen kuukautta vanha paljastui, että kaikkien ihme oireiden takana oli synnynnäinen maksankehityshäiriö eli maksashuntti. Se leikattiin joulukuussa -09 Nitan ollessa puoli vuotias. Nykyään koira voi hyvin ja syö "normaalien" koirien ruokaa. Lenkkeillään paljon, käydään agilityn alkeiskurssia sekä treenaillaan tähtäimessä jotkin pienet toko-karkelot.

Stella3

Stella3
Viestimäärä: 129

VS: KääPIöPINSERIT - Perjantaina, 11.03.2011 klo 11:07  
+
0
Meillä kanssa vajaa 15vk uroskääkkä Rico. Se on melkeinpä sisäsiisti, vain muutama vahinko viikossa, ei edes niinkään usein. Kaikki vahingot tulee yöllä ja nekin joko oven eteen tai paperille (paperi yöt ja päivällä jos ei olla paikalla). Nyt on vain pieni merkkaus ongelma.. Vanhempieni luona on yorkkiuros ja siellä Rico on merkkaillut muutamaankin paikkaan, oikeastaan päivittäis (siis silloin kuin siellä ollaan). Kerran merkannut ei-koiralliseen talouteen kun ollaan vierailtu siellä. Kotona merkkaa vain oman petinsä (kusea lorottaa sängyn märäksi). Kerran jopa kakka löytyi pedistä. Ongelma ilmeni kun poika oppi hyppäämään sohvalle. Nyt oma peti on pissipaikkana. Tämän merkkauksen tekee siis heti ulkoa tultua, jolloin hätä on ohi. Onko muilla ollut ongelmia merkkauksen kanssa? Ideoita miten lopettaa tämä? Ei auta kieltäminen kun yllättää jätkän. Se vain tuijottaa takaisin ja lorottaa. Meillä siis opeteltu sisäsiistiksi niin, että pihalle tarpeiden tekemisestä palkitaan (kehu + herkku aluksi, nyt vain kehu) ja sisälle tekemisestä ei reagoida. Mutta nyt merkkailun kanssa ollaan oltu tiukempia ja kielletty jos nähdään sen merkkaavan. Ei vain jätkä reagoi siihen..
Kääpiöpinseri Rico 23.11.2010 ->

Ricon blogi

katahrin

katahrin
Viestimäärä: 168

VS: KääPIöPINSERIT - Sunnuntaina, 13.03.2011 klo 13:27  
+
0
Remun silmät tutkittiin terveeksi viime keskiviikkona :jjei: Huh huh, kerkesi jo jännittää, mutta onneksi silmät oli edelleen kunnossa.
Kennel Atacamigor
4x venäjäntoy + kääpiöpinseri

Jaanukka

Jaanukka
Viestimäärä: 4

VS: KääPIöPINSERIT - Keskiviikkona, 16.03.2011 klo 16:24  
+
0
Hei vaan kaikki!

Täällä liittyy kääpiöpinserijoukkioon uusi jäsen. Edi on 8kk ikäinen kääpiöpinseri uros. Edellinen koiramme oli rodultaan kääpiösnautseri, mutta vanhuus (13 vuotta) ja diabetes alkoivat vaivata niin paljon, että Otto-snautserimme jouduttiin lopettamaan heinäkuussa 2010. Ilman koiraa emme osanneet olla, joten syyskuun 5. päivänä perheeseemme tuli Edi. Edin kanssa on nyt ilmennyt tuo merkkausongelma. Edi teki vielä pari kuukautta sitten pissat lehdelle ja isommat tarpeet ulos. Tuo jalan nostaminen on Edistä niiiiin miehekästä puuhaa, että sitä pitää tehdä meidän poissaollessamme. Tilasin juuri eläinlääkäriltä ajan maitokulmahampaan poistoon ja samalla tsekataan pissanäyte, jotta saadaan poissuljettua pissatulehduksen mahdollisuus.
Olen saanut merkkaamisen vähenemään, mutta en kokonaan pois. Tänäänkin oli sanomalehdet lattialla kuivia ja keittiönpöydänjalka merkattu, kun tulin kotiin. Olen aamulla lähtiessäni pyyhkäissyt suosikkimerkkauskohteet raa'alla etikalla ja se ehkä hiukan auttaa. Jos merkkauksia on löytyy vien Edin katsomaan niitä ja torun. Kehonkielellä Edi selvästi ilmaisee ymmärtävänsä miksi häntä torun.
Edi pikakäytetään pissalla aamuisin heti herättyämme ja juuri ennen töihinlähtöä noin 20-30 min. lenkki. Poikamme käyttää Ediä heti koulusta tullessaan ja illalla 45-60 min. lenkki ja ennen nukkumaanmenoa pikakäynti pissalla. Jos jolla kulla olisi lisää vinkkejä merkkaukseen, otan niitä kiitollisena vastaan?!

Jaanukka

Tempaus

Tempaus
Viestimäärä: 8

VS: KääPIöPINSERIT - Torstaina, 17.03.2011 klo 09:42  
+
0
^ Onnea uudesta perheenjäsenestä!
Sinuna jättäisin tuon koiran retuuttamisen "rikospaikalle" ja siinä torumisen pois, koira elää hetkessä, jälkikäteen toruminen ei auta. Jos saat koiran kiinni itseteossa, silloin voit äänellä torua JOS koira on sisäsiisti ja tietää tekevänsä väärin. Pentua/koiraa joka ei ole täysin ymmärtänyt että tarpeet tehdään aina ulos, ei sisälle pissimisestä/kakkimisesta toruta, vaan sotkut siivotaan hiljaa pois koiraa huomioimatta.
Oletko kokeillut poikapöksyjä?
Kääpiöpinseri 09

Jaanukka

Jaanukka
Viestimäärä: 4

VS: KääPIöPINSERIT - Lauantaina, 19.03.2011 klo 08:21  
+
0
Hei!
Kiitos vastauksestasi. Tiesin kyllä tuon "turhan torumisen", mutta huomiottajättäminenkään ( tein sitä ensialkuun, kun kärsivällisyyttäkin oli himpunverran enemmän :nolo: ) ei ole toiminut Edillä, vain tämä "toruminen" on saanut edes vähän vähentämään merkkailua. Poikahousuja olen itsekin miettinyt; täytyy ottaa ne totiseen harkintaan :peukku: kunhan ensin saadaan selvyys pissanäytteestä tänään eläinlääkärillä käynnin jälkeen. Viime yönäkin on käyty 3 tunnin välein pissalla ( liekö jo tapa vai vaiva se selviää tänään ).
Edin korvat eivät ole muuten nousseet pystyyn, mutta meitä se ei haittaa koska tarkoitus ei ole käydä näyttelyissä.

Jaanukka

katahrin

katahrin
Viestimäärä: 168

VS: KääPIöPINSERIT - Lauantaina, 19.03.2011 klo 19:57  
+
0
^Toivottavasti Edillä ei ole pissatulehdusta :) Jälkeen päin ei tosiaan kannata torua, mutta jos koira on jo sisäsiisti ja se saadaan itseteossa kiinni merkkaamisesta, niin silloin voi (ja kannattaa) torua. Koirakin tietää sitten, että mistä se palaute tulee. Poikapöksyt ovat ihan kätevät ja meillä niitä käytetään aina, kun Remulla on merkkailukausi menossa. Onneksi Remun pissakaudet on kuitenkin kohtuu harvinaisia :cool:
Kennel Atacamigor
4x venäjäntoy + kääpiöpinseri

Jaanukka

Jaanukka
Viestimäärä: 4

VS: KääPIöPINSERIT - Maanantaina, 21.03.2011 klo 07:24  
+
0
Hei!

Pissatulehdusta ei löytynyt Ediltä, onneksi:peukku:! Eläinlääkäri suositteli kastrointia; jään nyt miettimään joko sitä tai ehkä ensin kuintenkin, jos kokeilisi poikahousuja.Viikonloppu on yllättäin sujunut Edillä vain yhdellä merkkauksella, joten olisikohan into merkkaukseen kuintenkin hiipumassa? Edin maitokulmahammas osoittautui todella pitkäjuuriseksi; ei ihmekään ettei "inahtanutkaan" kun sitä yritti heiluttaa. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Jaanukka

Nyyti

Nyyti
Viestimäärä: 3

VS: KääPIöPINSERIT - Keskiviikkona, 13.04.2011 klo 14:13  
+
0
Heips!

Täällä majailee 9 viikkoinen kääpiöpinserinarttu. Todella hyvin on kotiutuminen sujunut, eroahdistusta/tuhoamista ei ole lainkaan, vaikka pentu on jo työpäivien ajan yksin kotona. Kyselisin kokemuksianne purentavioista kääpiöpinsereillä. Omalla pennullani on alapurenta. Voikohan purenta vielä korjaantua leikkaavaksi purennaksi hampaiden vaihtuessa/ pennun kasvaessa? Onko kenelläkään kokemusta? Täytyy kysyä vielä eläinlääkäriltä kun mennään ottamaan rokotuksia, mutta ajattelin jo nyt kysellä kokemuksianne=)

  Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 9
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25966
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5795
Viestejä yhteensä543749
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263519
(Tilastot päivitetty viimeksi 03.04.2020 klo 04:15)