Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Lauantaina, 12.06.2010 klo 19:17

Siperianhusky

Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 19

smiushki

smiushki
Viestimäärä: 820

VS: SIPERIANHUSKY - Lauantaina, 10.08.2013 klo 21:30  
+
0
^ Ja taitaavat muuten olla päivälleen 1v8kk. :wink:

Nuoret urokset taitaa himppusen laihtua joka rodussa keväisin/kesäisin kun ilmassa leijailee juoksuisten narttujen hajuja ja hormonit hyrrää. Mäkin luulen, että tuon yhden hoikkuus häviää kun ikää tulee lisää, vaikka ei se varsinaisesti enää kasva kuin massaa. Ehkä se henkinen kehitys vie energiaa. :nauru:

Lusu

Lusu
Viestimäärä: 257

VS: SIPERIANHUSKY - Maanantaina, 12.08.2013 klo 21:15  
+
0

smiushki kirjoitti:


Nuoret urokset taitaa himppusen laihtua joka rodussa keväisin/kesäisin kun ilmassa leijailee juoksuisten narttujen hajuja ja hormonit hyrrää. Mäkin luulen, että tuon yhden hoikkuus häviää kun ikää tulee lisää, vaikka ei se varsinaisesti enää kasva kuin massaa. Ehkä se henkinen kehitys vie energiaa. :nauru:Veikkaan meidän osalta tuota henkistä kehitystä =), koska Surku oli jo leikattu sitä ennen.

Angat

Angat
Viestimäärä: 2172

VS: SIPERIANHUSKY - Torstaina, 15.08.2013 klo 18:28  
+
0
Oma mielipiteeni on, että varsinkin sprinttipuolella koirat ovat turhan hoikkia (omaan makuuni siis). Pidemmillä matkoilla saisi sitten olla vähän enemmän kyljissä, ettei koira ole aivan luuranko pidempien reissujen jälkeen, jos esimerkiksi jonakin päivänä ei ruoka maistu tai vastaavaa.

MaRyOuh

MaRyOuh
Viestimäärä: 3

VS: SIPERIANHUSKY - Perjantaina, 16.08.2013 klo 11:27  
+
0
Itse omistan 4 vuotiaan käyttislinjasen huskyn ja olen enemmän käyttölinjasen puolella, monestaki syystä. Harmittaa vaan suuresti se että ihmiset kiinnittävät huomiota siihen ulkonäköön niin palion koiraa ostaessa. Joo onhan showlinjanen ihan kivan näkönen ja tietenki paremmin menestyy siellä näyttelypuolella. Mutta miksi jalostaa koira näyttelyyn?Miksi ihminen on leikkiny luojaa ja laittanu rodun kahtia? Kun sen alkuperäinen tarkotus on ollu vetää rekeä ja on vielläki. Saamme olla viellä kiitollisia että Siperianhusky ei kuullu pevisan-ohjelmaan, mutta kuinka kauan siihenki menee että ollaan siellä. En halua millään tavalla morkata showlinjanpuolta, mutta tuntuu että kaikissa koira roduissa kiinnitetään huomiota siihen ulkonäköön ja näyttelyyn, vaikka pitäisi terveyteen,oikeaan jalotus tavoitteeseen kiinnittää enemmän huomiota.

Tuossa on hyvä linkki Siperianhusky rodusta.
http://www.siperianhusky.fi/jalostus/JTO_2007-2011.pdf

Johannna

Johannna
Viestimäärä: 3878

VS: SIPERIANHUSKY - Perjantaina, 16.08.2013 klo 12:00  
+
0
^ Miksi pitää olla kiitollisia siitä, ettei rotu vielä kuulu pevisaan? Toki hyvähän se on, että siperianhusky on rotuna niin terve, ettei pevisalle ole ollut "tarvetta", mutta mitäpä haittaakaan siitä olisi, jos vaikkapa silmäpeilaus tulisi pakolliseksi?
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn’t.


(Viestiä on muokattu perjantaina, 16.08.2013 klo 12:01)

Kukikas

Kukikas
Viestimäärä: 78

VS: SIPERIANHUSKY - Perjantaina, 16.08.2013 klo 12:13  
+
0
Saatan elää jossain omassa pumpulimaailmassani tämän asian suhteen, mutta minulla on sellainen kuva, että suurin osa huskypentueista kuitenkin tehdään sitä vetopuolta silmällä pitäen. Oli linja mikä hyvänsä. Työkoiria ne showlinjaisetkin ovat, eikös?

Luonteet show- ja käyttölinjaisilla eroavat ymmärtääkseni jonkin verran. Siitä kumpi on parempi siinä alkuperäisessä työssään en tiedä, mutta mielestäni kummankaan luonne ei työtä hankaloita. Mielestäni husky on upea rotu kun siitä löytyy "jokaiselle jotakin", niin ulkonäöllisesti kuin luonteenkin puolesta!
A Siberian is not your whole life, but makes your life whole.

smiushki

smiushki
Viestimäärä: 820

VS: SIPERIANHUSKY - Perjantaina, 16.08.2013 klo 12:19  
+
0
Mä uskon, että moni varsinkin vanhempi ja pitkään kasvattanut luottaa siihen, että kun koira toimii hyvin valjakossa niin sen on oltava terve. Näinhän ei välttämättä ole, mutta semmonen kutina mulla on, että niin ajatellaan. Ja käyttispuolellahan taitaa olla aika vähän semmosia pentueita markkinoilla mistä ei jäis yhtään pentua kotiin eli yhdistelmät on todellakin mietitty sen mukaan mitä omaan valjakkoon lisää halutaan ja oletettavasti siis halutaan mahdollisimman terveitä ja hyviä koiria. Näyttispuolella taas helposti menee koko pentue myyntiin.
Silmäpeilaus ois minusta suotavaa kaikille jalostukseen käytettäville, sieltä kun voi löytyä jotain semmosta mitä on päällepäin hankala huomata tai mikä ei haittaa koiraa ennen kuin vanhempana. Muut ongelmat helposti alkaa näkyä raskaassa fyysisessä työssä jo nuorenakin.
(Viestiä on muokattu perjantaina, 16.08.2013 klo 12:20)

MaRyOuh

MaRyOuh
Viestimäärä: 3

VS: SIPERIANHUSKY - Perjantaina, 16.08.2013 klo 13:30  
+
0
Saamme tietenki olla ylpeitä että ei kuulutua siihen pevisaan ja että siperianhusky on ollu tähänki asti terve alkuperäinen rotu.Eikä jalostus ole menny niin päin puuta esim. otetaanpa saksanpaimenkoira joka on jalostettu jo niin pilalle että löytyy "ihana" rapuselkä,lonkat yms. sellaset kivat "pikku" taudit. Tietenki tästäki rodusta niitä kasvattajia löytyy jotka laiminlyövät koko rotua esim. pentutehtailijat. Joo ja tuo silmienpeilaus ois hyvä jos tulisi pakolliseksi. Huom.! Onhan Siperianhuskylle määrätty oma jalotusohjelma jota olisi hyvä kaikkien kasvattajien noudattaa. :)

"Mikä sitten erottaa käyttö- ja näyttelylinjat toisistaan?
Yleensä kysyttäessä keneltä tahansa
koiraharrastajalta enin osa muidenkin
rotujen harrastajista toteaa, että näyttelylinjainen koira on useimmiten tiiviimpi, vahvempiluustoinen ja runsasturkkisempi, kun taas käyttölinjaa kuvaa
ilmavuus, keveys ja vähäisempi turkki.
Tällainen
pelkästään ulkomuodollisiin
seikkoihin painottuva arviointi ei voi
kuitenkaan olla ‘peruslinjajaon’ määritelmä, sillä eri linjoissa on ulkomuodollisesti kaikennäköisiä yksilöitä. Käyttörodun jakaantuminen kahteen eri jalostussuuntaan, jotka voidaan selvästi erottaa
toisistaan ainoastaan ulkomuodon perusteella, vie aikaa useita sukupolvia, mahdollisesti vuosikymmeniä. Siksi tällainen
yksipuolisesti ulkomuotoon keskittynyt
jaottelu ei ole toimiva."

Sekin viellä että showlinjanen on jalostettu siihen seurakoirana olemiseen,helpompi ja näyttelyyn painostettu, kun taas käyttölinjanen on jääräpäisempi,kestävä ja tarkotus siihen aluperäiseen työhön. Ja ruumiinrakenteelta poikkeaa kummatki palion. Tietenki voi tästä rodun kahtijakamisesta "kinastella" aina ja jokaisella omat mielipiteensä :) Ja en tarkota mitään pahaa showlinjasten omistajia kohtaa :) Husky huskyna, kummallaki linjalla on pysyny kummiskin tuo vetohalu, mikä on hyvä juttu :)

Johannna

Johannna
Viestimäärä: 3878

VS: SIPERIANHUSKY - Sunnuntaina, 18.08.2013 klo 17:15  
+
0
Meillä oli aikoinaan kotona käy-linjainen husky, ja mielestäni se sopi luonteeltaan enemmän showlinjaisen luonnekuvaukseen (että olisivat rauhallisempia, helpompia ja mitä kaikkea), kuin käyttölinjaisen.

Tietenkin eroja yksilöiden välillä on tosi paljon, siksi en itse jotenkin jaksa uskoa siihen, että se ulkonäkö (show vs. käyttis) hirveästi vaikuttaa koiran luonteeseen, husky on husky, oli se varustettu sitten millaisella luonteella tai turkilla tahansa.

Mutta tietenkään en ole mikään asiantuntija.
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn’t.


(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 18.08.2013 klo 17:16)

Lusu

Lusu
Viestimäärä: 257

VS: SIPERIANHUSKY - Sunnuntaina, 18.08.2013 klo 19:08  
+
0
Itse olen enemmän ja enemmän sitä mieltä, että siihen mitä kutsumme koiran "luonteeksi", vaikuttaa ihminen omalla toiminnallaan enemmän kuin uskoisi. Ja se ei silti sulje pois, että eri roduilla ja esim. linjoilla saattaa olla erilaisia taipumuksia.

Johannna

Johannna
Viestimäärä: 3878

VS: SIPERIANHUSKY - Sunnuntaina, 18.08.2013 klo 19:19  
+
0
^ Juu, ja eikös mm. Cesar Millan sano jotain tyyliin, että koira on ensimmäisenä eläin, sitten koira ja sitten vasta "rotu".

Mä uskon vakaasti edelleenkin siihen, että se on melkeinpä ihan sama minkärotuinen koira sulla on, kunhan tiedostat sen alkuperäisen käyttötarkoituksen, huolehdit sen riittävästä liikunnasta ja aktivoinnista ja arvojärjestys on kohdillaan, niin siinä on koira kuin koira onnellinen. Ei se mielestäni sitä rotua hirveästi katso, kaikkihan ne ovat kuitenkin samaa lajia, koiria.
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn’t.


Lusu

Lusu
Viestimäärä: 257

VS: SIPERIANHUSKY - Sunnuntaina, 18.08.2013 klo 19:26  
+
0
Esim. vähän aikaa sitten kuulin, kuinka kahden ei-miellyttämisenhaluisen rodun seropipennuista kaikki yhtä lukuunottamatta oli jouduttu lopettamaan hankalan luonteensa vuoksi. Tämä yksi päätyi osaaviin käsiin ja on kuuliainen koira, joka menestyi jopa agilityssä. Silti tällaisten "tavallisten tallaajien" käsissä tuollaisen yhdistelmän kanssa onnistuminen on epätodennäköisempää, kuin jonkun muun rotuisen, jonka kanssa saattaa päästä huomattavasti helpommalla. Se tarkoittaa kuitenkin mielestäni vain sitä, että me ei osata puhua "koiraa" riittävällä tasolla. Ja uskon, että tietyt alkukantaisemmat rodut ovat sen suhteen herkempiä kuin jalostetummat rodut.

MaRyOuh

MaRyOuh
Viestimäärä: 3

VS: SIPERIANHUSKY - Keskiviikkona, 21.08.2013 klo 11:13  
+
0
http://www.kodinvaihtajat.com/?page_id=6633

Siis aivan järkyttävää :( Hyi kamala :( Ihminen on luonnon pahinvihollinen, mistä noita idiootteja sikiää? >:/

smiushki

smiushki
Viestimäärä: 820

VS: SIPERIANHUSKY - Keskiviikkona, 21.08.2013 klo 13:21  
+
0
^ Joskus se vaan loppuu ihmiseltä voimat vähän kaiken suhteen ja asioita jää hoitamatta. Eihän tuo mukava juttu ole, varsinkaan kun kuvia nähneenä tietää minkälaisissa paikoissa ne koirat kyseisessä paikassa on tai ainakin olivat. Tuossakin harmillista koirien kohtaloiden lisäksi se, että kyseessä on ulkomainen yrittäjä kellä ilmeisesti Suomen toimintatavat aikas hukassa, mutta kun tommosia levitellään niin eihän ihmiset lähtökohtia tiedä, tuo vaan huonoa mainetta kaikille safariyrittäjille ja koko rekikoiratouhulle. Ei näistä asioista hiljaakaan tartte olla, mutta itse henk.koht. jätän ääneen kauhistelut vähemmälle.

Johannna

Johannna
Viestimäärä: 3878

VS: SIPERIANHUSKY - Lauantaina, 24.08.2013 klo 23:58  
+
0
Kylläpä taas sylettää yks fb:n huskyryhmä. Pakko ilmeisesti poistua sieltäkin.
Siellä on kuvia huskyistä vaatteissa ("kattokaa nyt,IHQ söpö mekko!" :roll:), yhdellä on pinkit lakatut kynnet, ne trooppiset biitsikuvat jatkuu jne..

Ei. Ei pysty. Pahoitan mieleni ja ärsyynnyn ihan turhaan. :neutral:
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn’t.


smiushki

smiushki
Viestimäärä: 820

VS: SIPERIANHUSKY - Sunnuntaina, 25.08.2013 klo 09:45  
+
0
^ Huhhuh, vissiin ulkomaalainen ryhmä? :eek:

Johannna

Johannna
Viestimäärä: 3878

VS: SIPERIANHUSKY - Sunnuntaina, 25.08.2013 klo 15:43  
+
0
Ulkolainen ryhmäpä hyvinkin.
Ja lisäksi siellä joku julistaa kovaan ääneen kuinka vetoharjoitukset täytyy aloittaa 7-8 viikon ikäisenä, muuten koirasta ei tule hyvää vetokoiraa. 7-8kk on kuulemma ihan liian vanha, kun asiasta huomautin. :roll:

Käsittääkseni noita vetotreejenä ei todellakaan kannata aloittaa liian varhain, ja jotkut kokeneet odottavat jopa kunnes koira on jotain vuoden ikäinen.

Hyi että. :neutral:
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn’t.


smiushki

smiushki
Viestimäärä: 820

VS: SIPERIANHUSKY - Sunnuntaina, 25.08.2013 klo 17:31  
+
0
Hehee. Huskyt tosiaan kasvaa aika eri tahtiin, mutta en kyllä alle 6kk ikäistä laittais vetämään yhtään mitään. Meillä tuon ekan uskalsi valjastaa jo siinä 7-8kk iässä, mutta esim. tällä hetkellä tämä nuorin on 10kk ja eilen veti vasta ekan kerran oikein tosissaan pienen pätkän. Riippuuhan se vähän tietysti mihin aikaan vuodesta pentu on syntynyt, mutta en minä tätä nuorinta ois aiemmin laittanutkaan kun sen liikkeestä huomaa välillä vieläkin, että se on ihan junnu vielä.
Mutta niin tosiaan, kausi avattu eilen aamuna +3c lämpötilassa! :cool: Tänään sitten olikin jo aamukympin tienoilla +23c, hienon vaihteleva tämä Suomen ilmasto. Ei meillä tosin mikään kiire vielä oo säännöllisiä treenejä alottaakaan, tulkoot syksy rauhassa.

Johannna

Johannna
Viestimäärä: 3878

VS: SIPERIANHUSKY - Keskiviikkona, 28.08.2013 klo 11:00  
+
0
^ Kurkkasinpa muuten Smiushki ensimmäistä kertaa blogiasi, miten en ollut tajunnut aihemmin. Oikein mukavaa luettavaa ja kiva nähdä minkänäköinen tyyppi nimimerkin takaa löytyy! Olin jostain syystä kuvitellut, että olet vanhempi ja ihan erinäköinen. :nauru:
Mielikuvat on jännä juttu!
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn’t.


smiushki

smiushki
Viestimäärä: 820

VS: SIPERIANHUSKY - Keskiviikkona, 28.08.2013 klo 12:52  
+
0
Lähinnä tuuppailen sinne koirakuvat sillon kun tulee otettua. :hymy: Kunhan kausi alkaa niin tarkotus ois pitää se sillain suht tasalla treenikilometreistä, nopeuksista ym. Viime kaudella tuhrasin paperille niitä, mutta aina jos ei ollu mukana se tietty kirja mihin niitä kasasin niin kirjotin johonkin paperinpalalle, joka sitten tietty katos ennen kun sain siirrettyä kirjaan. :viheltel: Kätevästi näkee sitten miten koirien kunto kasvaa ja voipi vuositasolla vertailla kunhan vaan saa aikaseks ensin sitä materiaalia kerättyä.

  Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 19
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28260
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6362
Viestejä yhteensä545818
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään2
Viestejä kirjoitettu tänään6
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265927
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.05.2024 klo 15:00)