Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Lauantaina, 15.05.2010 klo 17:47

Pennun ruokinta ja ruoan määrä

Siirry sivulle: 1 ... 18 19 20

viiivih

viiivih
Viestimäärä: 4

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 13.10.2015 klo 10:35  
+
0
Meille tulossa pentu taloon, kasvattaja syöttänyt Eukanuban penturuokaa, josta itse en henkilökohtaisesti välitä ollenkaan. Pennun mukana tulee pieni pussi sitä, joten on helppo vaihtaa hiljakseen siihen mitä meillä tulee saamaan.

Orijen pentunappulaa on pieni säkki valmiina, jos vaan sopii pennulle niin sitä aletaan syöttämään, vaihtoehtona myös Acana ja Golden Eagle. Viimeistä merkkiä kasvattaja syöttää omille aikuisille koirille. Hinnalla ei sinänsä väliä, pieni koira kyseessä, joten nappulan kulutus ei päätä huimaa.
(Viestiä on muokattu tiistaina, 13.10.2015 klo 10:39)

Peppi93

Peppi93
Viestimäärä: 62

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 17.05.2016 klo 21:57  
+
0
Minkä ikäisenä olette vaihtaneet penturuuan johonkin toiseen? :) Mulla on nyt ihan parin päivän päästä 6kk täyttävä pentu, joka paino oli 5,5kk vanhana himpan alle 8kg (corgi).

Mietin vain, onko siihen olemassa joku nyrkkisääntö (x% mahd. aikuispainosta esimerkiksi) vai tietty ikä.
tiibetinspanieli "Viljo"
welsh corgi cardigan "Enni"

superlatiivi

superlatiivi
Viestimäärä: 132

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 18.05.2016 klo 10:24  
+
0
^Ei siihen mitään nyrkkisääntöä ainakaan mun tietääkseni ole. Cosmon vaihdoin pentunappulasta norminappulaan tossa 8kk iässä ja Göstan vaihdoin 6kk iässä, kun kasvattajalta saatu pentunappulasäkki tyhjeni ja en kokenu enää järkeväks tilata uutta 13kg säkkiä kun se ois kestäny sit ikuisuuden.

Kerttunen

Kerttunen
Viestimäärä: 1770

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 18.05.2016 klo 11:08  
+
0
Pentunappulaa voi syöttää vaikka koiran koko eliniän, jos se sopii koiralle ja koira pysyy sopivassa "lihassa" jne. Monet penturuuat ovat lähes identtisiä ns. aktiivinappuloiden kanssa. Tietysti jos koira näyttää esim. lihovan penturuualla, kevyempään vaihtaminen voi olla järkevää, mutta pelkästään jonkin tietyn iän takia vaihtoa ei tarvise tehdä.
Lauma jenkkicockereita


http://www.adunaic.com

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 18.05.2016 klo 21:33  
+
0
Meillä vaihettiin aikuisnappulaan siinä vaiheessa kun pentunaput alko oleen niin pieniä et meni henkeen. :nauru: Palkkana annettaessa siis, ruokaa toi ei oo sillee hotkinu että menis henkeen. Ei penturuualla hirveästi muuta eroa aikuisruokaan ole kuin nappulakoko. :hymy:
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

focus

focus
Viestimäärä: 7

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Sunnuntaina, 26.06.2016 klo 21:02  
+
0
Meillä 15vko ison rodun pentu saa ruuan 3 kertaa päivässä. Suositusten mukaan reilut 300g nappua päivässä, elikä 2 desiä per ruokintakerta. Ruoka-ajat ovat klo 7-8, 13-14 ja 20. Ongelma on että epäilen ettei koira ehdi sulattaa kaikkea ruokaa? Uloste on lähes kokoajan löysää ja välillä melkein ripulia. Ei vissiin kerkeä imeytyä tai muhia kunnon ulosteeksi. Kun annoin samaa ruokaa vähemmän ja kolmesti päivässä, kakka oli kiinteä ja normaali. Mutta vähemmällä tuota ei viitsi pitää, koska jää alle suositusten, se on ihan hemmetin nälkäinen kokoajan, koira on muutenkin hoikassa kunnossa mikä on tietenkin hyvä, mutta ei sen laihtua tarvitse. Myöskään neljään kertaan jakaminen ei käy, sekin veti kakan löysäksi. Ruokinta aikoja ei oikein voi muuttaa mitenkään fiksusti koska niitä ei muutoin saa sovitettua.

Joskus tässä siirtyy kahteen kertaan, voin vaan kuvitella miten nälkäinen tuo tulee olemaan... Urospentu kyseessä, tämän rodun kanssa vähän lukenut että nämä pojat vaan ovat nälkäisiä vaikka saisivat niin paljon ruokaa kuin napa vetää...

Saarameow

Saarameow
Viestimäärä: 1296

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Maanantaina, 27.06.2016 klo 14:35  
+
0
^Ensinnäkin, se ruokapussin ruokamäärä on SUOSITUS kuten tuossa itsekin sanot. Se on vain suuntaa-antava suositus, josta lähdetään liikkeelle. Sen jälkeen katsotaan, mikä se määrä juuri tämän koiran aineenvaihdunnan ja liikuntamäärän yms suhteen on.
Sun koira ei mee rikki, vaikka kokeilisit hetken aikaa antaa hieman vähemmän ruokaa ja katsot mitä tapahtuu.

Itselläni on koira jolle voisi syöttää 500g päivä tai 200g päivä ja siihen ei tartu yhtään sen enempää massaa - aina on hoikka. MUTTA jos syötät sen 500g päivä se paskoo todella paljon, mutta ei kumminkaan löysää.

Mitä ruokaa syötät? Ehkä ei sovi koiralle, kerran ihan ripulilla on :wink: Jatkuva ripuli on helposti suora merkki siitä, ettei kyseinen ruoka sovi. Kannattaisi kokeilla ehkä vaihtaa sitä ruokaa.

Sit vielä tuo nälkäisyys. Koirat on aina nälkäisiä, syövät mitä ikinä saavat ja kerjäävät mitä ikinä annatkaan. Mitä sitten? Miten se koirasi mielestäsi ilmaisee, että sillä on nälkä? Syö nopeesti? Jokainen pentu on sellainen ja ahneita kun pienet porsaat.
Koita on perusluonteeltaan sellainen, että sillä itsellään harvemmin on mitään stoppia sen ruuan suhteen. Se mähkii ja mähkii kaiken sen mitä vaan naamaansa saa. Näin saadaan lihavia koiria. SULLA on se vastuu siitä, että katsot ettei se koira saa liikaa ruokaa - oli sillä koiralla sun mielestä "nälkä" tai ei. Koiran aineenvaihdunta on kaikenlisäksi todella vilkas. "Normaalisti" luonnossa ne syövät yhden aterian päivässä ja paastoavat. Normaalilla ruuan antamisella koira ei koe samalla tavalla "nälkää" kuin ihminen kokee.
corgi Una 140610
shelam Atlas 190113
auspai Ares 040314
(Viestiä on muokattu maanantaina, 27.06.2016 klo 14:35)

naukunen

naukunen
Viestimäärä: 5081

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Maanantaina, 27.06.2016 klo 21:53  
+
0
Jatkuvasti löysä uloste myös pistää miettimään onko ruoka lähtökohtaisestikaan tuolle yksilölle sopivaa. Nappulassa tuntuu ainakin mun koirilla olevan se erityispiirre että siitä imeytyy vain määrä n ja loput tulee ulos, eli shaiban määrä kertaantuu mutta koira ei siitä käytä yhtään sen enempää kuin pienemmälläkään annoksella. Ja se häiriintynyt ruoansulatus nyt ei käytä hyväkseen sitäkään mitä pienemmällä, kiinteään ulosteeseen johtavalla annoksella käyttäisi. Joten myös mielestäni melko turhaa noudattaa tunnollisesti yksittäisen valmistajan summittaista ohjetta jos lopputulos on omiin havaintoihin perustuvalla annoksella parempi. Kasvuikäinen pentu on myös herkästi nälkäisempi kuin aikuinen yksilö, ja joillakin se on yksilökysymys. Meidän vuoden ikäinen belgi söisi tunnin välein jos saisi, mutta pysyy sillä yhdellä annoksella päivässä just siinä kunnossa kun pitääkin.
Rise to reset the world.

focus

focus
Viestimäärä: 7

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 28.06.2016 klo 12:50  
+
0
^^Koira syö Happy Dog maxi babya, ja desillä per ruokintakerta (eli 3dl/pvä n. 150g) kakka oli kunnollinen ja kiinteä aamuin illoin. En siis niinkään usko ruuan sopivuudessa olevan häikkää, vaan suurissa kerta-annoksissa (1,5-2dl/kerta=6dl/pvä=n.300g) jotka ilmeisesti aiheuttavat ripulia.
Minusta itsestäni tuo koko päivän ruokamäärä (3desiä, välillä riisiä tm lisuketta) kuulostaa kuitenkin jotenkin niin vähälle, vaikka en yritäkään kirjaimellisesti suosituksia (300g/pvä) noudattaa, mutta kyllä niistä jotain itua voi repiä. En näe järkevänä sitäkään että alkaisin kokeilla eri merkkejä ja katsoa mistä koira ei mene löysäksi isommilla annoksilla.
On syönyt myös Brit caren junior large breediä, mutta siitä alkoi vetää neljällä ruokintakerralla päivässä ja pienillä annoksilla jatkuvasti löysälle, myös vaikka annoksia harvennettiin. Brit careen kokeillaan kuitenkin palata jossain vaiheessa uudestaan, jos tuo vatsa sitten kestäisi.

Sufa

Sufa
Viestimäärä: 394

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Perjantaina, 01.07.2016 klo 10:20  
+
0

focus kirjoitti:

En näe järkevänä sitäkään että alkaisin kokeilla eri merkkejä ja katsoa mistä koira ei mene löysäksi isommilla annoksilla.

Mikset? Kun selvästikään nykyinen ruoka ei koirallesi sovi.:mietiskel: Mun mielestä 3dl päivässä ison koiran pennulle kuulostaa TOSI vähältä. Mun collie söi jo mulle tullessaan(kolme kiloisena) 4dl nappulaa päivässä. Nyt 5kk iässä(paino vajaa 15kg) syö 5dl nappulaa+lihaa.

Saarameow

Saarameow
Viestimäärä: 1296

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Perjantaina, 01.07.2016 klo 17:02  
+
0
^^Kuten tuossa Naukunen jo aiemmin sanoi, joillekin koirille tuo nappula ei vaan ole täysin sopivaa. Sitä imeytyy vain osa N ja loput tulee ulosteen runsaana määränä ulos. Käytännöllisyyden vuoksi kuitenkin moni juuri ruokkii koiraansa 1-2 krt/pvä, mutta mikään ei estä sua syöttämästä tuon kolme kertaa. Jos tuntuu, että pienemmällä nappulamäärällä se koira ei shaibaa niin paljon, niin kokeile syöttää hetki vähän pienempää kokonaismäärää.

Jos tuntuu, että tuo kerta-annos tuntuu kahdella ruokintakerralla isolta, et halua vaihtaa nappulaan, niin miks et kokeile vaikka 50/50 ruokintamallia? Puolet nappulaa, puolet lihaa. Meillä ainakin koirille sopii vallan hyvin. Silloin yleisesti ruoka imeytyy paremmin. Esim. kennelrehun autosta saa isoja satseja lihaa halvalla, tuskin tulee kalliimmaksi kun pelkän nappulan syöttäminen.

Itse myös ollut vähän sellainen, että jos jollain koiralla menee ensin jostain uudesta ruuasta, luusta tms. vatta sekaisin, en oo luovuttanu. Usein maha tottunut ajan kanssa. Kannattaa myös tuo pitää mielessä.
corgi Una 140610
shelam Atlas 190113
auspai Ares 040314

nintendo

nintendo
Viestimäärä: 2

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Lauantaina, 02.07.2016 klo 15:17  
+
0
Meillä oli kanssa kasvattajan suositteleman ruoan kanssa isoja ongelmia, kun maha ei kestänyt sitä ja vaihdettiin eläinlääkärin suosittelemaan clinivet puppyyn ja ongelmat loppui saman tien. Itse en käsitä, miksi joku vaihtaa takaisin sellaiseen ruokaan, joka ei sovi. Itselläni ei tulisi mieleenkään kokeilla samaa sotkua enää uudestaan kun parempaakin on tarjolla. Jo se, että joku ruoka saa huonot palautteet monelta muulta, nostaa sen verran karvoja pystyyn, ettei itse tarvitse ryhtyä testaamaan.

focus

focus
Viestimäärä: 7

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Maanantaina, 04.07.2016 klo 21:14  
+
0
Tämä on tällä ruokamäärällä 3dl päivässä (+satunnaiset lisukkeet) kasvanut tasaisesti sen mitä rodulle on hyvä kasvuvauhti ja kasvattajakin neuvoi. Toki nyt kun ikää tulee niin ruokamääräkin hiukka isonee, täytyy vaan katsoa mikä on sopiva. Nyt pitäisi joka tapauksessa siityä baby-ruuasta seuraavalle tasolle tm. En ole syöttänyt kasvattajan aloittamaa ruokaa, koska se piti koiran kokoajan löysällä. Nyt on kuitenkin jo kolme eri merkkiä, ja kaikki tulevat ripulina ulos jos saa liikaa tai suositusten mukaan. Ei niinkään ulosteen määrä, vaan se laatu. Uskon vaan ettei tuon ruuansulatus toimi niin isolla ruokamäärällä, yliruokinta tekee ripulia.

Tuo uusien ruokien vaihtorumba huolestuttaa tasapainoisen kasvun kannalta, ei hyvä vaihdella ruokaa viikkojen-kuukausien välein.

Sai kuitenkin nyt rokotusten yhteydessä tylosin kuurin ripuliin ja koirasta otetaan vielä giardia-näytteet. Toistaiseksi on kakka ollut normaali vaikka on vetänyt pelkkää nappulaa, mutta onkin saanut tylosinia. Saa nähdä kun kuuri loppuu. Voidaan ainakin jotain sulkea ulkopuolelle ja varmistua paremmin että johtuu ruuasta.

pikipedia

pikipedia
Viestimäärä: 29

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Sunnuntaina, 24.07.2016 klo 13:21  
+
0
Tuossa ylempänä ketjua kirjoitettiin nappulakoosta ja pienempien nappuloiden menemisestä koiran henkeen jos koira on ruokaansa hotkivaa sorttia. Näin noviisina koiranpennun kanssa eläjänä jäin miettimään, että pennuillehan nappulat liotetaan veteen, jolloin koolla ei ole väliä muuta kuin niin, että pienempi nappula pehmenee helpommin.

Minkä ikäiselle pennulle olette antaneet nappulat kuivina?

Koulutusherkkuina nappuloiden käyttäminen ei ollut juolahtanut mieleen. Kiitos siitä vinkistä :)
bolognese Piki, 210516
blogi: www.pikipedia.fi

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Sunnuntaina, 24.07.2016 klo 14:23  
+
0
^Minulla ei ole kyllä yhdelläkään koiralla ollut taipumusta vetää nappuloita henkeen. En myös ole nappuloita liotellut lainkaan, vaan heti päivästä yksi lähtien ovat saaneet nappulat kuivana. Junnu veti kasvattajalla pehmitettyä nappulaa, mutta kuiva maistui jo heti ensimmäisellä aterialla hyvin, joten en ole nähnyt syytä pehmittää niitä.

Yksi syy sille, miksi tykkään antaa nappulat kuivana, on se, että pienillä koirilla on paljon hammasongelmia ja tarve pureskella nappulat auttaa pitämään näitä loitolla. Samasta syystä valitsen hiukan isomman nappulakoon, jos mahdollista. Kääkkä esimerkiksi vetää medium breed-ruokaa nappulakoon vuoksi. Nappuloiden joukkoon tosin laitan jotain kostuttavaa, kuten piimää ja viiliä (+lihaa), mutta koira lipittää itse vetensä.
kääpin uros -09
shelam uros -16

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Sunnuntaina, 24.07.2016 klo 16:58  
+
0
^^ Juu siis mie siitä kirjottelin tuolla ylhäällä, kun Lepolla meni pentunappula välillä väärään kurkkuun kun sai sitä ulkona palkkana, oiskohan koira ollu viisikuinen sillon. Ei siis toki tarkoita että muiden koirat tekisi niin, yritin vaan ilmaista että penturuuasta vaihdettiin siinä vaiheessa pois kun aikuisnappula alko oleen kätevämmän kokoista koiran suuhun. Saahan sitä toki koiralleen syöttää penturuokaa (tai aikuisruokaa) vaikka koko sen iän. :hymy:
Meillä kans lopetettiin napujen liottaminen hyvin nopeesti, siitä lähtien oon vaan laittanu kuivien nappuloiden joukkoon lorauksen vettä ennen tarjoilua. Mut sekään ei tietty oo pakollista, jotkut tekee niin ja toiset ei.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

pikipedia

pikipedia
Viestimäärä: 29

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Sunnuntaina, 24.07.2016 klo 22:07  
+
0
^ Eli tämän nappulan nappularuokintaan voi suhtautua vähän rennommin ;) Tähän mennessä olen saanut sekä kasvattajalta että eläinkaupasta ohjeen liottaa nappulat. Pentu käy kyllä pihistämässä kissan nappuloita aina kun silmä välttää eli nappuloiden syöminen on mieleen.

Kuivat nappulat voisi sillä lailla olla tälle otukselle parempi, sillä tämä on ruokailijana vähän näykkijä. Ottaa pari lionnutta lötkyä, lähtee taas puuhilleen ja tulee parin minuutin kuluttua takaisin. Kuivat nappulat säilyisivät paremmin, kun nämä lionneet menevät lämpimässä nopeammin pilalle.
bolognese Piki, 210516
blogi: www.pikipedia.fi

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Maanantaina, 25.07.2016 klo 17:18  
+
0
^ Joo voit huoletta olla rennosti asian suhteen. :hymy: Koiratkin on siitä hyviä että muistavat kyllä yleensä juoda silloin kun janottaa (toisin kuin kissat, jotka ei aina osaa juoda riittävästi), yleensä meidän Leppokin käy ruuan jälkeen vähän hörppimässä vettä, jos ei oo napujen seassa ollut tarpeeksi.
Kaverin villakoira on kans semmoin että käy napsimassa illan mittaan ne naput sieltä kupista, kuskaa just johonkin matolle niitä syömään ja sillä on kans ollu kätevintä että nappulat on tarjolla sellaisenaan.

Muoks. Se tuli tuossa mieleeni että sitten kun pennun hampaat vaihtuu, niin napuja voi taas turvottaa jonkin aikaa jos tuntuu että koiralle ei kipeän suun takia kovina maistu. :hymy:
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi
(Viestiä on muokattu maanantaina, 25.07.2016 klo 17:19)

pikipedia

pikipedia
Viestimäärä: 29

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 26.07.2016 klo 19:32  
+
0
Piki on käynyt pihistelemässä kissan toisesta kupista pehmeää ruokaa häntä innosta täristen, joten ajattelin tarjota sille ihan omat pehmeät sapuskat - mikä menestys!

Tänään saanut kahdella ruokailulla pienet annokset pehmeää ruokaa ja sen syö kerralla. Ei edes hotki vaan syö rauhallisesti. Näitä koulutusnappuloita kuluu aika paljon, joten siinä saa kovempaa purtavaa. Jos yhdellä ruokailulla annan kuivia nappuloita, niin tämä voisi nyt olla tälle pennulle toimiva kuvio.

Kunnes on taas aika vaihtaa johonkin toiseen systeemiin ;)
bolognese Piki, 210516
blogi: www.pikipedia.fi

Cotoon

Cotoon
Viestimäärä: 13

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 01.08.2017 klo 18:34  
+
0
Mitä mieltä coton pentuni ruokamääristä:
n. 1,5dl nappulaa 3 kertaan jaettuna. välillä saa maukas pakasteruokaa tai jauhelihaa, jolloin hieman vähemmän nappulaa.
3,5kk ikäinen 2,5kg pentu.

  Siirry sivulle: 1 ... 18 19 20
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26144
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263734
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.09.2020 klo 18:15)