Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Keskiviikkona, 08.10.2014 klo 13:31

Ruokasuosituksia

Siirry sivulle: 1 2

Elmia

Elmia
Viestimäärä: 38

RUOKASUOSITUKSIA - Keskiviikkona, 08.10.2014 klo 13:31  
+
0
Mulla menee jo pää ihan sekaisin näiden ruokien kanssa ja tuntuu nyt siltä, että tarviin auttavaa kättä.

Mulla on 7-vuotias leikkaamaton chihu-uros, joka syö tällä hetkellä Brit Care Small Breediä. Ruoka on ollut ihan ok, mutta nyt pitäisi vaihtaa ensinnäkin isompaan nappulakokoon, koska Boris on huono pureskelemaan nappuloitaan. Tarvitaan siis sellaista nappulaa, mikä on "pakko" pureskella, ihan noin hampaiden hyvinvoinninkin kannalta. Lisäksi karvanlaatu on muuttunut mielestäni heikommaksi ja koira on ruvennut päästämään kammottavan hajuisia kaasuja... Myös ulosteen koostumus vaihtelee jatkuvasti - välillä kiinteää, välillä vetää yhtäkkiä tahmaiseksi. Lisäksi aika usein löytyy peräaukon suuhun kiinni kuivunut pieni kikkare, eli ihan ei nyt hyvä ole. Toivoisin selviäväni pelkällä nappularuokinnalla, kun nämä syövät muutenkin tosi vähän... Plussaa tietysti, jos ruoka sopii opiskelijan budjettiin :) Onko antaa ehdotuksia tai vinkkejä, että mihin kaikkeen sitä kannattaa keskittyä ruokaa etsiessään?

muoks// vai mitä mieltä porukka on tosta Mushin Vaisto-tuotesarjasta? En jaksaisi hirveän monimutkaista ruokintaa, joten tuo kuulostaisi melko helpolta ratkaisulta näin alkuun... :)
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 08.10.2014 klo 16:16)

Kuukio

Kuukio
Viestimäärä: 86

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Perjantaina, 10.10.2014 klo 19:07  
+
0
^Entä saman sarjan isompi nappula, esim adult medium breed? Vai onkohan nappulat sitten liian isoja. Mustiin ja mirriin on tullut uusi Petit-ruokamerkki joka äkkiseltään vaikuttaa ihan hyvältä papanalta mutta ovatkohan nuo sitten miten samaa kokoa kuin brit caren small breed pavut.
"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson

Elmia

Elmia
Viestimäärä: 38

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Perjantaina, 10.10.2014 klo 23:26  
+
0
Petitissä on vaan hirmu pienet pussit ja kallis kilohinta... ja tulee taas ongelma nappulan koon kanssa :/ tuntuu että toi ruoka ei muutenkaan oikeen sovi, ei maistu koiralle ja syömisen jälkeen tulee kamalanhajuisia pieruja... myös jaska haisee pitkälle ja on sellaista puolipehmeää, vähän limaista... mutta korvaani kuulosti versele-lagan uusi opti life-sarja ihan hyvänkuuloiselta, taidan kokeilla sitä seuraavaksi :) medium nappulan halkaisija on noin 1cm, joten luulisi houkuttelevan pureskelemaan enemmän...

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Keskiviikkona, 06.05.2015 klo 15:17  
+
0
Apuva!!! :neutral: Mä jatkan tähän ketjuun kun oon nyt ihan hämilläni.

Piti siis vaihtaa ruokamerkki HHC:stä ANFin kana-riisiin koska kohtuu edullinen ja maissiton+siaton, mutta perkule onkin mennyt muuttamaan ruokansa koostumusta ja kaikissa säkeissä luki sianliha.

Noh, nyt olis siis kaksi vaihtoehtoa tällä hetkellä (tai kolmantena ettiä joku täysin uusi merkki, saa ehdottaa jos tulee mieleen!). Joko palata Lepon entiseen nappulaan, Purenaturaliin, joka oli sille maistunut ja ainakin muutaman kuukauden ajan sopinut hienosti (sitä pitää vaan hakea nykyisellä asuinpaikalla n. 4km:n päästä). Tai sitten kokeilla lähieläinkaupan myyjän suosittelemaa Belcandoa, josta saatiin näytepurnukka ja Leppo ainakin tykkää näin ensivaikutelmalta kovin.

Purenatural Adult Medium 66,90€/12kg:
Kana (28 %), kananlihajauho (19 %), kaura, ohra, valkoinen riisi, taimen (4 %), lohi (3 %), kanaliemi, mineraalit, juurikasmassa, maissigluteeni, kananrasva, vitamiinit, pellavansiemen, merilevä, karpalo, nokkonen, mannanoligosakkaridit (530 mg/kg), frukto-oligosakkaridit (530 mg/kg), Yucca schidigera -uute (430 mg/kg), psylliuminsiemenkuori, beetakaroteeni

Belcando Grain Free Finest (Lamd&amarant) 69,95€/12,5kg:
Lampaanlihajauho (15 %); amarantti (15 %); korkealaatuinen kuivattu kananliha (14 %); perunatärkkelystä; hernejauho; hydrolysoitu kananmaksa (4,5 %); siipikarjanrasva; kasvisöljy (kookosöljy); kylmäpuristettu viinirypäleensiemenjauho; kuivattu panimohiiva; johanneksenleipäpuun palot, kuivatut; kuivattu juurikasleike, sokeriton; kuivattu kananmuna; chian siemen (1 %); natriumkloridi; kaliumkloridi; kuivattuja yrttejä (yhteensä: 0,2 %; nokkosen lehdet, katkerojuuri, rohtosappi, kamomilla, fenkoli, kumina, misteli, siankärsämö, karhunvatukka); yucca schidigera

Kumpi parempi? Ison säkin hinnassa vaan muutaman euron noin yhden euron ero koska Belcandoa on puoli kiloa enempi, ja tosta Belcandosta oli semmonen 64,95€ maksava lammas+kana-riisikin missä oli riisiä ja kauraa. Nappulakoko oli siinä muistaakseni aika iso, tossa mitä saatiin näytteeksi niin on tosi pieni nappulakoko = Lepi ainakin tykkää.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 06.05.2015 klo 15:33)

Sufa

Sufa
Viestimäärä: 394

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Torstaina, 07.05.2015 klo 10:44  
+
0
^Ootko tutustunut sellaiseen merkkiin kuin Barking Heads? Väinö syö tätä ja hyvin toimii vatsa. On siis maissiton ja sianlihaton(ja vehnätön!). Hintaakin on vain 58,90€/12kg.:hymy:

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Torstaina, 07.05.2015 klo 13:33  
+
0
^ Olin joskus selaillu ton merkin läpi, mut en muistanutkaan että oli Purenaturalia edullisempi! :aurinko: Ja vielä aika samanmoisen oloinen raaka-ainesisällöltään. Kiitos tästä. :hymy: Just sen takia alunperin lähdettiin Purenatural vaihtamaan, kun haluttiin löytää edullisempi mutta lihaprosentiltaan suurin piirtein samanlainen, siaton ruoka. Nyt sitten vaan näyttää siltä ettei se maissikaan sovi pitemmän päälle. Ja perunastakaan en ole varma. Voi tätä puljausta välillä. :nauru:
Ainiin, onko tuossa Barking Headsissa minkä kokonen ja mallinen nappula? HHC:n napu on tosi pulska, melkein pallo, ja 1-1,5cm halkaisija. Purenatural oli Lepolle vähän helpommin syötävä kun nappulat oli litteämpiä, mut kaippa jos nappula maistuu koiralle niin se iso kokokaan ei haittais.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

Sufa

Sufa
Viestimäärä: 394

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Torstaina, 07.05.2015 klo 14:43  
+
0
^Tuossa Tender Loving Care'ssä nappula on juurikin tollainen n. 1,5cm pallo. Penturuuassa oli sitten taas sellainen litteämpi ja leveämpi! BH:llähän on aika paljon eri vaihtoehtoja, eli jossain muussa voi ollakin pienempi nappulakoko! :)

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Torstaina, 07.05.2015 klo 16:08  
+
0
^ Ok, paljon kiitoksia! :kumarrus: Mieskin innostui kun sanoin että samanmoinen nappula kun Purenatural mutta vajaan kympin halvempi (iso säkki siis). :nauru: Eli eiköhän me tuota kokeilla ainakin.
Kysymys onkin että missä vaiheessa vaihetaan, HHC:tä kun on vielä yli 5kg jäljellä... :mietiskel: Tai lähinnä seurailen että missä vaiheessa on liikaa, enkä jaksa enää katella tota keltasta kakkaa ja huolestua mahdollisista muista oireista. Johonkin tuo HHC pitää sit tunkea/lahjoittaa jos kesken vaihtaa.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi
(Viestiä on muokattu torstaina, 07.05.2015 klo 16:09)

SiljaSiili

SiljaSiili
Viestimäärä: 398

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Torstaina, 07.05.2015 klo 21:17  
+
0
Jos raakaruokinnasta on kiinnostunut niin suosittelen tutustumaan katiska.info (erityisesti aloittelijalle Jennin pähkinänkuori jossa on kätevät raakaruokinta ohjeet for dummies ) ja unohtamaan heti alkuunsa kaiken barf hömpän ja mushin ja maukkaan mössöt. Jos ajatus raakaruokinnan aloituksen taustalla on laadukkaamman ravinnon tarjoaminen koiralle, ei päästä kovin kauas raksuista kun siirrytään vain pakastealtaan valmisruokiin, joissa on aivan liikaa luuta, rustoa ja muuta teurasjätettä. Ja aivan älyttömän kalliiseen hintaan! Varsinkin pienelle koiralle saa aivan edullisesti ruokakaupasta poistolihoja, jolloin kilohinta on jopa edullisempi kuin tuo mush.

Raakaruokinta on helppoa kun sen kerran opettelee. Täytyy vain laskea vitamiini ja hivenainelisät joita koira tarvitsee ja hankkia sopivat lisät. Kun koiran vatsa tottuu rustoihin ja luihin ovat ne erinomaista hammashuoltoa.

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Torstaina, 07.05.2015 klo 22:14  
+
0
^ Kiitti infosta, mut Leppo syö 50/50 mallilla, syönyt koko ikänsä. :hymy: Oon kokenut sen helpoimmaksi ja hinta/laatu-suhteeltaan parhaimmaksi. Meillä menee Mushin lihoja 500g/4pvä ja rustoja, ja ihmisten osastolta lihoja jos on menossa päiväys eikä ite ehditä käyttää, tai jos jää jotain yli (kuten lohen häntäpää medaljonkeja leikatessa). Tarjouslihoissa tuntuu olevan usein possua ja sika-nautajauhelihoja jotka ei tolle käy, mutta nekin tulee kyllä aina kurkattua. Katiskan sivujakin on tullut selailtua monet kerrat. Kiitti kuitenkin vastauksesta! :hymy:
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

Sandynen

Sandynen
Viestimäärä: 6

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Torstaina, 10.09.2015 klo 04:57  
+
0
Millainen kuivaruoka olisi hyva koiralleni? Sandy on 1.5 - vuotias sekarotuinen labradorinnoutaja, 33kg, normaalipainoinen, kastroitu uros. herkka iho, kuivat kynnet, normaali aktiivisuustaso, vahintaan 1.5h liikuntaa paivittain. Ruoan tulisi olla viljaton ja sisaltaa hyvia oljyja.
Sandy 1v 7kk uros - mix (labradorinnoutaja, filippiinilainen aspin, x-rotu)

"Se jolla ei ole ollut koiraa ei tiedä mitä on rakastaa ja olla rakastettu."

sihipore

sihipore
Viestimäärä: 2

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Lauantaina, 31.10.2015 klo 08:35  
+
0

Sandynen kirjoitti:

Millainen kuivaruoka olisi hyva koiralleni? Sandy on 1.5 - vuotias sekarotuinen labradorinnoutaja, 33kg, normaalipainoinen, kastroitu uros. herkka iho, kuivat kynnet, normaali aktiivisuustaso, vahintaan 1.5h liikuntaa paivittain. Ruoan tulisi olla viljaton ja sisaltaa hyvia oljyja.


Meillä siirryttiin labbiksellä Eucanuban daily care Sensitive skin:iin ja kuivan ihon ongelmat hävisivät parissa viikossa. Muutenkin koira tuntuu terveemmältä ja aktiivisemmalta. Uskallan suositella.

Papillon

Papillon
Viestimäärä: 2

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Maanantaina, 28.12.2015 klo 02:31  
+
0
Hei! Täällä ollaan myös ymmällään, että minkälaista kuivamuonaa papillon pennulle (10vko) olisi suotavaa syöttää. Haluan tarjota koiralle laadukasta ruokaa, joka tarjoaa pienelle pennulle kaikki tarvitsemansa proteiinit ja vitamiinit. Olen vertaillut ja lukenut paljon eri kuivaruokien ravintoainepitoisuuksista ja yksi nousi vertailussa ylitse muiden, nimittäin Simpsons prerium 80/20 mixed- kuivamuona. Kysymyksenä kuuluukin voiko kyseistä nappulaa syöttää pennulle, vaikka ruoka on suunnattu aikuisille koirille?

Valmistusaineet:
luuton kana (27%), kuivattu kana (16%), ruodoton lohi (13%), bataatti, peruna, kuivattu siika (7%), kuivattu lohi (5%), kuivattu kalkkuna (4%), kananrasva (2%), kanaliemi (2%), kuivattu kananmuna (2%), ruodoton siika (2%), hernekuitu, sinimailanen, kivennäisaineet, vitamiinit, kuivattu omena, kuivattu porkkana, pinaatti, kuivattu merilevä, kuivattu karpalo, prebioottiset frukto-oligosakkaridit, aniksensiemen, rohtosarviapila, glukosamiini, metyyliasulfonyylimetaani, kondroitiini, timjami, meirami, oregano, persilja, salvia.

Ravintoainesisältö:
proteiini 38%, öljy 18%, kuitu 3%, tuhka 10,5%, kalsium 2,01%, fosfori 1,62%, omega-6 2,53%, omega-3 1,93%.

Ruoka sisältää mielestäni hyvin lihaperäisiä tuotteita, mutta onko proteiinin määrä (38%) liian korkea pienelle pennulle? Onko kalsiumin ja fosforin määrä myös liian korkea, vaikka niiden suhde olisi laskettuna noin 1,24 ? Kalsiumin liikasaantihan estää muiden tärkeiden aineiden, kuten magnesiumin imeytymisen, joten tarkan suhteen löytäminenhän on tärkeää.

Kiitos jo etukäteen avustanne!

Papillon

Papillon
Viestimäärä: 2

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Maanantaina, 28.12.2015 klo 02:37  
+
0
Hei! Täällä ollaan myös ymmällään, että minkälaista kuivamuonaa papillon pennulle (10vko) olisi suotavaa syöttää. Haluan tarjota koiralle laadukasta ruokaa, joka tarjoaa pienelle pennulle kaikki tarvitsemansa proteiinit ja vitamiinit. Olen vertaillut ja lukenut paljon eri kuivaruokien ravintoainepitoisuuksista ja yksi nousi vertailussa ylitse muiden, nimittäin Simpsons prerium 80/20 mixed- kuivamuona. Kysymyksenä kuuluukin voiko kyseistä nappulaa syöttää pennulle, vaikka ruoka on suunnattu aikuisille koirille?

Valmistusaineet:
luuton kana (27%), kuivattu kana (16%), ruodoton lohi (13%), bataatti, peruna, kuivattu siika (7%), kuivattu lohi (5%), kuivattu kalkkuna (4%), kananrasva (2%), kanaliemi (2%), kuivattu kananmuna (2%), ruodoton siika (2%), hernekuitu, sinimailanen, kivennäisaineet, vitamiinit, kuivattu omena, kuivattu porkkana, pinaatti, kuivattu merilevä, kuivattu karpalo, prebioottiset frukto-oligosakkaridit, aniksensiemen, rohtosarviapila, glukosamiini, metyyliasulfonyylimetaani, kondroitiini, timjami, meirami, oregano, persilja, salvia.

Ravintoainesisältö:
proteiini 38%, öljy 18%, kuitu 3%, tuhka 10,5%, kalsium 2,01%, fosfori 1,62%, omega-6 2,53%, omega-3 1,93%.

Ruoka sisältää mielestäni hyvin lihaperäisiä tuotteita, mutta onko proteiinin määrä (38%) liian korkea pienelle pennulle? Onko kalsiumin ja fosforin määrä myös liian korkea, vaikka niiden suhde olisi laskettuna noin 1,24 ? Kalsiumin liikasaantihan estää muiden tärkeiden aineiden, kuten magnesiumin imeytymisen, joten tarkan suhteen löytäminenhän on tärkeää.

Kiitos jo etukäteen avustanne!

Kuukio

Kuukio
Viestimäärä: 86

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Maanantaina, 28.12.2015 klo 17:15  
+
0
Koira ei voi saada "liikaa" proteiinia. Edes pentu. Ellei ole proteiiniyliherkkyyttä kuten dalmiksilla on yleistä. Monet siirtyvät syöttämään aikuisruokaa heti pennun kotiuduttua. Ja tuo simpsons vaikuttaa ihan hyvältä, jos koira kestää perunaa.
"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson

drezlerkenn

drezlerkenn
Viestimäärä: 2

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Lauantaina, 23.07.2016 klo 19:56  
+
0
Zaaron als, kyseistä ruokaa suositellaa pennuille ja senioreille. Muistaakseni proteiini määrä tuo sama 38%!? Elikkä ei pitäisi olla ongelma koirallesi :)

Valmistusaineet:
Tuorekananliha (38 %), kuivattu kananliha (20 %), ruskea riisi, valkoinen riisi, juurikaskuitu, kananrasva, kananlihauute, lucerne, auringonkukkaöljy, pellavansiemen, vitamiinit, mineraalit, kuivattu kananmuna, kuivattu porkkana, lesitiini, kamo-milla, piparminttu, Yucca Schidigera kasviuute, kuivattu merilevä, kuivattu karpalo, oregano, salvia, persilja, meirami, tim-jami, glukosamiini, MSM (metyylisulfonyylimetaani, luonnollinen orgaaninen rikki), kondroitiini sulfaatti, tokoferoli kasviuute (antioksidantti), rosmariini (antioksidantti), Enterococcus faecium (probiootti). Made in UK - valmistettu Englannissa.

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Tiistaina, 13.09.2016 klo 10:17  
+
0
Kysäsenpäs nyt täällä kun en ihan tiedä mihin muualle laittaisi. :hymy:

On mietityttänyt toi peruna vs. riisi nappuloissa. Onkohan olemassa missään mitään tietoa, sulaako/soveltuuko kumpikaan sen paremmin koiran ruuansulatukselle kuin toinen? Vai onko se vain koirakohtaista, kokeilemalla selviää -meininkiä?
Miehän aina kattelen muuten vaan noita ruokamerkkejä, ja vähän sillä silmällä että jos löytyis laadultaan yhtä hyvä tai jopa parempi, samaan hintaan tai edullisemmin kun nykynen nappula (barking heads lammas). Esim. tossa yllämainitussa Simpsons 80/20 ruuassa ois enemmän lihaa käytetty kun BH:ssa, mut se olis saman hintaista mut sit taas perunapohjaista. Viimesimmäks mainittu Zaaron als taas ois samaa luokkaa lihamääriltään, mut vähän edullisempaa.
Mut tosta perunan sulavuudesta ois hauska löytää jotain tietoja, kun nyt heti ei viitti alkaa kokeilemaankaan kun vielä BH:ta niin paljon jäljellä säkissä. :hymy: Leppo maisteli kaverilta saatua peura-perunaruokaa ihan hyvillä mielin tossa jokin aika sitten, niin pieni määrä vaan oli että mahan toimivuutta ei voinut selkeästi nähdä kun ruokia oli sekaisin.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

Scorpion

Scorpion
Viestimäärä: 358

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Keskiviikkona, 14.09.2016 klo 14:10  
+
0
^Oon oikeestaan miettinyt tuota samaa. Sen vertaa tiedän (tai tiedän väärin), että riisi sulaa perunaa/maissia paremmin jos "suoraan kattilasta" syötetään. Ja luotettavuuden lisäämiseksi sanon vielä etten edes muista mistä olen moista kuullut/lukenut :nauru: Hiilarit sulaa koiralla paremmin jos materia on kypsennetty.

Mun koirilla paskat on pienempiä riisipohjaisista ruuista, kuten juuri tuo Barking heads (jossa myös kauraa). Peruna/maissipohjaisista (Josera, Profine) tavaraa tulee enemmän, mutta en voi olla varma johtuuko se juuri hiilarilähteestä vai jostain muusta :wink: Sellainen perstuntuma kuitenkin on, että riisipohjainen olisi parempi kuin muut, joten oon mieluummin laittanut rahat riisinappuloihin.

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Torstaina, 15.09.2016 klo 10:14  
+
0
^ Noku mullakin olis ihan semmonen mutu että keitetty riisi (tai kaura/ohra) on masuystävällisempää kuin keitetty (ja muussattu) peruna, joka ei sula oikein mihinkään ja voi jäädä joillain jopa suoleen tukkeeksi. Mut ei taas tästäkään mitään lähdetietoa ole. :nauru: Käsityksillä ja mutulla siis täälläkin mennään.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

Pirtsa83

Pirtsa83
Viestimäärä: 6

VS: RUOKASUOSITUKSIA - Maanantaina, 19.09.2016 klo 12:12  
+
0
Mikähän olisi hyvä ruoka närästävälle pennulle? Lammas ei sovi, peruna närästää, keitetty riisi Ok mutta nappulasta oleva ei oo varma.

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26139
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543784
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263731
(Tilastot päivitetty viimeksi 20.09.2020 klo 14:00)