Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Lauantaina, 17.04.2010 klo 14:21

Patellaluksaatio

Siirry sivulle: 1 ... 11 12 13

alsou

alsou
Viestimäärä: 2

VS: PATELLALUKSAATIO - Keskiviikkona, 29.02.2012 klo 15:00  
+
0
Hei,
Hieno tämä ketju, tuli niin paljon uutta tietoa tästä vaivasta mutta samalla lisäsi huolta. Meidän yorkki tyttö on 7,5 v ja jo nuorempana ell sanoi, että on löysyyttä polvissa. Vähän aikaa sitten käytiin eläinlääkärillä hammashoidossa ja silloinkin sanottiin että polviissa on löysyyttä, mutta se ell ei osannut sanoa tarkemmin miten pahasti, neuvoi että pitäisi mennä ortopedille näytille. Pakko siis piakkoin mennä näyttämään, pelottaa hänen tuomio.. tosiaan muuten ei olla huomattu mitään (paitsi että kyllä se tuntee jos kokeilee takajalkoja niin ne polvet "heiluu"), kesällä keskellä lenkkiä koira rupesi vähän aristelemaan takajalkaa ja kun tulimme kotiin, koira oli ihan paniikissa eikä suostunut astumaan siihen, istumaan ym. Siitä mentiin sitten suoraan lääkärille ja saatiin kipulääkettä ja kipu oli jo hävinnyt saman päivän aikana. Mutta viime aikoina koira on myöskin välillä aristellut takajalkaa hetkittäisesti esim. jos vähän liukastuu parketilla ym.
Koiralla alkaa olemaan kuitenki jo ikää, niin varmaan parempi leikata nyt, kun vielä on reipas ja nuorekat koira, kun sitten odottaa että jalat alkaa oikeasti vaivaamaan..

Jos siis joudumme leikkaamaan:
Pitikö kaikki toipumisen aikana häkissä, kun koira oli yksin? Meidän koira ei ole koskaan ollut häkissä, joten tämä voi olla haastavaa :( lisäksi koira on tottunut nukkumaan sohvalla ja meidän kanssa sängyssä :D
Mitä leikkauksen hinnaksi tulee ja korvaako vakuutus?

koirat4

koirat4
Viestimäärä: 2

VS: PATELLALUKSAATIO - Keskiviikkona, 29.02.2012 klo 15:59  
+
0
Vakuutus maksoi meidän polvileikkauksen eli hinta oli jotain 600-650 luokkaa josta vakuutus maksoi 425 eli itselle omavastuu 90e+25% ja tuo **** ****** on leikannut aiemmin meidänkin koiran vaikean kinnermurtuman. Työskenteli silloin yliopistollisessa. On ihan huippu :)


edit. muokattu nimi pois, Sarahia
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 07.03.2012 klo 09:35)

alsou

alsou
Viestimäärä: 2

VS: PATELLALUKSAATIO - Torstaina, 01.03.2012 klo 10:12  
+
0

koirat4 kirjoitti:

Vakuutus maksoi meidän polvileikkauksen eli hinta oli jotain 600-650 luokkaa josta vakuutus maksoi 425 eli itselle omavastuu 90e+25% ja tuo Pauli Keränen on leikannut aiemmin meidänkin koiran vaikean kinnermurtuman. Työskenteli silloin yliopistollisessa. On ihan huippu :)


Okei, pitää käydä ****:n vastaanotolla :) Ajattelin, että voisi olla hyvä käydä parinkin eri lääkärin luona, jotta diagnoosi olisi varmasti oikea. Hinnasta riippumatta tekisin koiramme eteen mitä tahansa, mutta toipumisprosessi on aika pitkä ja rankka, joten siihen leikkaukseen ei tee mieli kovin helposti ryhtyä..
Onko suosituksia muista hyvistä ortopedeistä PK-seudulla?


edit. muokattu nimi pois, Sarahia, suositukset yksityisviestein
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 07.03.2012 klo 09:36)

Ruusu

Ruusu
Viestimäärä: 160

VS: PATELLALUKSAATIO - Perjantaina, 12.10.2012 klo 09:54  
+
0
Voisiko joku suositella minulle pääkaupunkiseudulla sellaista hyvää eläinlääkäriä, joka olisi erikoistunut juurikin tällaisiin nivel- ja luustovaivoihin? Tarkoituksena olisi mennä kuvauttamaan koirani sen oireilleen lonkan takia ja haluaisin heti mennä jollekin asiantuntijalle, niin ei tarvitsisi sitten rampata klinikalta toiselle. Kiitos jo etukäteen!

creek

creek
Viestimäärä: 1221

VS: PATELLALUKSAATIO - Maanantaina, 15.10.2012 klo 18:11  
+
0
^Laitoin sulle yksäriä.

kaazma

kaazma
Viestimäärä: 1

VS: PATELLALUKSAATIO - Tiistaina, 18.12.2012 klo 15:38  
+
0
Hei!

Onko kellään kokemuksia ison koiran patellaluksaatiosta?
Leikkauksesta?Hoidosta?

Ottaisin myös vastaan mielelläni lääkäreitä joita olette omia koiria hoidattaneet, mielellään etelä-suomesta, toki muutkin spesialistit huomioin :) Hakisin ainakin toisen mielipiteen polviin ennen kun teen mitään päätöksiä.

Meillä vajaa 40kg koira jolla polvissa mediaalinen luksaatio. Paljon löytyy tietoa sairaudesta, mutta hyvin vähän sitten kuitenkaan ihan kokemuksia ja vielä vähemmän ison koiran tai edes keskikokoisen koiran kohdalla. Tosin niin kuin lääkärikin sanoi heti, että on hyvin poikkeuksellinen tapaus, koska vähän tavataan isoilla koirilla.

Täällä onkin ollut paljon hyviä kirjotuksia ja tietoa, mutta lisää tietoa tietysti kaipailen :)

havannu

havannu
Viestimäärä: 344

VS: PATELLALUKSAATIO - Perjantaina, 01.02.2013 klo 13:24  
+
0
Äh. Pitikin tulla lukemaan tätä keskustelua, aiheuttaa pelkkää stressiä.
Meillähän tuolla nuoremmalla oli silloin vajaa 2 vuotiaana ihan terveet, 0/0 polvet. Viime syksynä käytiin sitten uusintatarkeissa samalla ell:llä, ja tämä totesi, että vasen on selvästi 1. asteinen, oikea edelleen 0. Käski seurata koiran liikkumista ja jalan käyttämistä, jossa kylläkään en mielestäni ole huomannut eroa. Ei pomputa jalkaa tai onnu sitä. Pissatessa saattaa nostaa toista jalkaa ilmaan, mutta ikinä en ole sen ajatellut liittyvän polvivaivoihin.. (Täällä joku muistaakseni asiasta mainitsi?)
Nyt vaan itsekin huomaan, että koiran rimpuillessa vasen polvi muljuaa selvästi välillä. Maaliskuulle on tuolle varattu polvitarkki. Jos tuo polvi 1. pysyy, en näe tarvetta sitä leikata, koska ei tosiaankaan siitä kipuile. Mutta luonnollisesti on nyt pelko persiissä tuon löystymisen suhteen.. :suru:
Havaneset
Minttu 11/07
Nella 09/09

nunsku

nunsku
Viestimäärä: 13

VS: PATELLALUKSAATIO - Perjantaina, 08.02.2013 klo 10:37  
+
0
Täältä löytyy 11/11 syntynyt kääpiövillakoira. Kesällä -12 koira alkoi hyppyyttämään takajalkoja. Ensin ajateltiin sen olevan ihan normaalia, joku sen tapa vain. Pikkuhiljaa pomputus lisääntyi, ja aloin googlettelemaan asiaa. Olin ihan varma, että nyt polvet vaivaa.

Käytiin ell ja polvet tutkittiin. Lääkäri sanoi niiden olevan astetta 1-2, enempi 2. Polvet kuvattiin myös samalla. Leikkausta suositeltiin, mutta ei ollut pakollista tarvetta nytheti.

Tilannetta seurailtiin ja loppukesää kohti hyppyytys vain paheni, joten varasin leikkausajan. Vasen polvi leikattiin 26.9. Välillä toipumiseen tuli takapakkia mm. kennelyskän vuoksi, ja kertaalleen ehdin säikähtää, että polvi on mennyt jo rikki kun se napsui liikuteltaessa. Käytiin tarkissa ja kaikki oli kunnossa, vain ruuvi ilmeisesti hankasi johonkin ja napse luultavasti aiheutui siitä. Mutta mitään pakkia itse polven takia ei tullut. Ell sanoi ensimmäisen leikkauksen jälkeen, että 2-2,5kk:n päästä voi leikata jo toisen, mutta hieroja suositteli pitempää aikaa. Nuori koira vielä, ettei päässä vinksahda ja lihasten on hyvä välissä tasaantua mahdollisimman symmetrisiksi. Vihdoinkin 5.2. leikattiin sitten oikea polvi ja poistettiin samalla vasemmasta ruuvi.

Molemmista polvista on siirretty jonkun luuharjanteen paikkaa, se on ruuvattu paikoilleen parempaan paikkaan, telauraa on syvennetty ja sitten joku lihas/jänne mikälie kiristetty.
Meillä käytettiin kipulaastaria+kipulääkettä. Kipulaastari on kyllä tosi hyvä. Koissuli on kyllä ihan huumeissaan ja sekaisin, mutta ei varmasti tunne ainakaan kipua. Laastari laitetaan leikkausta edeltävänä päivänä ja otetaan pois neljän päivän jälkeen. Miinuksena se, että koiraa(tai mitään muutakaan) ei missään pidä päästää nuolemaan laastaria, sillä se voi aiheuttaa hengityslaman. Ja jos koirallanne on laastari, kannattaa 100-varmasti huolehtia, ettei koira pääse sitä nuolemaan. Muutaman päivän päästä tuo ainakin on salamannopeasti laastarissa kiinni, jos yhtään silmä välttää. En tiedä alkaako sitä sitten kutittamaan.
Ensimmäisen leikkauksen jälkeen laastaria jouduttiin osittain ottamaan irti ihosta useampaan kertaan leikkauksen jälkeisenä päivänä. Koira ei pystynyt syömään eikä juomaan, yökki vain. Laastari oli ilmeisesti hieman liian tehokas, kun miedompaa ei ole. 3. päivänä söi jo normaalisti.
Nyt otettiin viisaampana heti jo leikkauksen jälkeisenä aamuna kerralla laastaria pois isompi pätkä. En tiedä oliko se sitten viisasta. Koira vingahteli välillä vähän kipeän oloisena, mitä ei tehnyt ensimmäisen leikkauksen jälkeen. Tosin se kyllä vinkui jo heti leikkauksen jälkeen, että en osaa sanoa johtuiko se kivusta vai oliko vain muuten sekaisin. Eikä kyllä loppujen lopuksi syönytkään kunnolla kun vasta eilisiltana vähän, eli 2. päivän iltana. Hox Nutri-Plus on hyvä ensimmäisinä päivinä! Ja nestettä kannattaa antaa jos ei itse ala juomaan. Ruiskulla suuhun vaan pieniä määriä useasti. Yökkäilyjä voi tulla, joten vähän kerrallaan.
Pissasi molempina kertoina vasta seuraavana päivinä leikkauksesta. Kannattaa kantaa vähän kauemmaksi kotoa eri hajujen luokse, meillä ei muuten varmaan olisi vielä sillonkaan pissattu. Kakat tuli vasta useamman päivän päästä.

Jalassa pidetään sidettä 3-5 päivää estämässä pahinta liikkumista, mutta jalkaa kyllä saa käyttää jo toisena päivänä. 10-14 päivän jälkeen otetaan tikit pois. Yllätyksekseni uskalsin ja sain otettua ne helposti itse. Tosin haava sekä tikit oli tosi siistejä, eikä rupeakaan ollut yhtään. Sitten sai vihdoin olla ilman kauluria.

Sisällä pidin irti ensimmäisen kerran vajaa 3 viikkoa leikkauksesta ja ulkona ensimmäisen kerran pelkkiä pissatuksia omalla pihalla 7 viikon jälkeen ja lenkillä 8,5vk. 8 viikon jälkeen elellään jo aika normaalia elämää.

(Nämä ajat on meille annettuja ohjeita, eri lääkäreillä on varmasti eri tavat, noudattakaa niitä!! Toki eri koirat toipuu eri tavalla. Halusin vain kertoa nämä vähän suuntaa-antavaksi tiedoksi.)

Loppupeleissä nämä polvet on aika helppo vaiva ja hyvin korjattavissa. Leikkauksen jälkeen muutamat ensimmäiset päivän voi olla kipeitä ja vaikeita, mutta sen jälkeen lähtee parantumaan pikkuhiljaa hyvin(jos ei vain tule takapakkeja). Käsittääkseni nämä leikkaukset myös onnistuu yleensä tosi hyvin? Ei kannata huolehtia liikaa, jos leikattavaksi joutuu. Toki edessä on pitkät ja ehkä raaskaatkin kuntoutusjaksot, mutta aika menee nopeaa ja sitten on kiitollista katsoa iloisena juoksevaa ja riehuvaa koiraa, jolla ei polvet pitäisi enää vaivata! :)
Ja rajoittaahan sitä koiraa kyllä joutuu. Itse olen majoittunut ensimmäisiksi päiviksi olohuoneen lattialle koiran kanssa. Omani ainakin vaatii jotenkin hirveänä läheisyyttä ja alkaa heti piippaamaan jos menen yhtään kauemmaksi. Se ei välttämättä heti pysy kunnolla pystyssä saati sitten kävelemään. Koiraa pitää alkuun pitää sisälläkin ihan paikoillaan. Vähän myöhemmin pitää kieltää kaikki sohville yms. hyppelyt ja portaitakaan ei saa mennä. Pitkään on lenkitkin pelkkää kävelyä ja lyhyellä narulla. Kuntoutuksessa ollaan käyty hierojalla ja samalla vesikävelyssä. Sieltä on saatu paljon ohjeita, mm. tasapainotyynyn käyttö ja muut erilaiset harjoitteet. Vesikävelyssä saa tosi hyvin pidettyä kunnon mahdollisimman hyvin yllä, sillä se lähtee kyllä tippumaan aika lahjakkaasti.
Meillä koira hyppyytti jalkaa edelleen joka toisella askeleella ennen toisen jalan leikkausta. Lääkäri sanoi sen johtuvan joko siitä, että ruuvi hankaa jotenkin ínhottavasti ja napsauttaa jalkaa tai sitten siitä on tullut tapa. Tai sitten näitä molempia. Nyt ensin leikattua jalkaa on kuitenkin pakko alkaa käyttämään, mutta nähtäväksi jää miten tämä toinen sitten hyppii.. Mutta hyppyytys ei sinänsä ole mitään vaarallista, jos jalka vain on kunnossa. Pienillä koirilla ei ole niin pakko käyttää jokaista jalkaa, kuin isoilla.

Hintatietoja, Oulun lääni: LeikkausX1 650€, tarkit jotain 60-90€. Meillä ei vakuutus korvannut, sillä on perinnöllinen vaiva ja on lueteltu jossain vakuutusehdoissa. Olisi korvannut, jos vakuutus olisi otettu ennen kun koira on 4kk..
Meillä oli tosi hyvä ortopediaan erikoistunut lääkäri ja huolehdettiin vielä leikkauksen jälkeenkin. Tykkäsin hurjasti! Meillä käytetään nykyään myös muut elikot tuolla. Suositteluja saa kysellä yksärillä.

Nyt ensimmäisen leikkauksen jälkeen tämä toinen tuntuu menevän aika rutiinilla. En ole enää niin hermoheikko, ei se jalka ihan pienestä kuitenkaan rikki mene.

Jos kysyttävää löytyy tai kaipaatte vinkkejä, laittakaa yksäriä. Olen ensimmäisestä leikkauksesta pitänyt päiväkirjaa, jossa on ylhäällä kaikki liikutukset, kuntoutukset ja millon mitäkin on muutenkin tapahtunut.

muoks. Lisään vielä, että leikkaus kannattaa aina tehdä mahdollisimman pian. Yleensä löysyys vain pahenee, ja alkaa tekemään nivelrikkoa. Meillä saatiin molemmat polvet leikattua ennen nivelrikkoa, eikä niiden tosissaan pitäisi alkaa vaivata enää.
(Viestiä on muokattu perjantaina, 08.02.2013 klo 10:40)

nettuli

nettuli
Viestimäärä: 9

VS: PATELLALUKSAATIO - Maanantaina, 04.03.2013 klo 09:30  
+
0
POLVILEIKKAUKSESTA (PATELLALUKSAATIOSTA) TO... - Maanantaina, 04.03.2013 klo 08:32 0
Millaisia kokemuksia palstalaisilla on? Koirani (bichon havanais) on 11 vuotias ja painaa 4 kg. Se on toipumassa vajaa viikko sitten tehdystä polvileikkauksesta. Ulkona on käyty vasta vessa-asioilla. Kotiin tultuaan nukkuu, mutta herää jossakin vaiheessa kesken unien kuin salama ja kipaisee muutaman askeleen ja palaa takaisin nukkumispaikalleen. Kovasta kipupiikistä tässä on varmasti kyse. Saa Rimadyliä, antibioottia ja glucosaminia.
bichon havanais synt. 2001

nunsku

nunsku
Viestimäärä: 13

VS: PATELLALUKSAATIO - Lauantaina, 20.04.2013 klo 20:30  
+
0
Päivittelenpäs vielä, kun on toisenkin polven leikkauksesta jo toivuttu. Nyt koira toipui tosi nopeasti, kai se sillekin on jo tavallaan totuttua. Muistaakseni 6 viikon jälkeen annoin sievästi olla pikkupätkiä lenkillä irti ja 8 viikolla ihan normia elämää. Kysyin vähän aikaa sitten, että missä vaiheessa uskaltaa esim. viedä koirapuistoon riehumaan muiden kanssa ja ell vastasi että silloisessa 9 viikossa on luutunut täysin ja uskaltaa jo viedä. Hyppyytys loppui nopeasti. Edelleenkin kyllä välillä silloin tällöin heittelee molempia jalkoja, mutta se taitaa olla vähän lihasmuistissa.

Ensin leikatussa polvessa tuntuu ihan pieni napsahdus, kun taivuttaa polvea ulospäin ja varpaita sisäänpäin ja siinä koukistaa ja ojentaa. Lääkäri meinasi, ettei tälle välttämättä mitään tarvitse tehdä. Nyt leikatussa ei tunnu sellaista. Lisäksi tähän myöhemmin leikattuun polveen laitettiin lyhyempi ruuvi, jota ei välttämättä tarvi ottaa pois. Vähänhän tuo kyllä polvessa tuntuu, muttei näytä vaikuttaavan liikkumiseen.

Olihan meillä raskas talvi toipumisien ja kuntoutuksien kanssa, mutta nyt otetaan ilo irti keväästä ja kesästä! ;)

nunsku

nunsku
Viestimäärä: 13

VS: PATELLALUKSAATIO - Perjantaina, 17.05.2013 klo 11:22  
+
0
Onko kenenkään koiralle tullut leikatuissa polvissa myöhemmin ongelmia?

Koira näyttää hyppyyttävän ensin leikattua polvea. Tai välillä se on kokonaan hyppyyttämättä, välillä hyppii oikea ja välillä vasen. En ole siksi siihen kiinnittänyt niin suuresti huomiota. Kokeilin vasenta polvea, ja sehän pienesti napsuu koukistaessa ja ojentaessa.. Leikannut lääkäri sanoi, että polvi ei helmikuussa ole lähtenyt pois paikoiltaan ja epäili ettei lähtisi nytkään vaan voi millin-pari koittaa liikkua urassa. Meinasi, että kannattaa kuitenkin kokeilla ne jos vaan on muuta käyntiä lääkärillä.
Meidän paikallinen lääkäri kokeili polven eilen, mutta ei siitä mitään selkokielistä selitystä saanut. Jännittää ainakin enemmän vasenta puolta. Ei ilmeisesti uskaltanut kunnolla kokeilla, mutta ei ainakaan sanonut saavansa sitä poiskaan paikoiltaan.
Lisäksi muutamana iltana koira on jyystänyt tassujaan ja ollut illalla vähän "masentuneen" oloinen. Eilen jouduin jo antamaan kipulääkkeenkin, kun en tiedä mikä sillä on. Voi olla, että stressaa jäätyään yksin enempi tai sitten sillä on kipuja tuosta polvesta tai allergiaa. Pitää seurailla muutama päivä ja mennä käymään leikanneella lääkärillä, jos ei mene ohi...

Mils

Mils
Viestimäärä: 1

VS: PATELLALUKSAATIO - Maanantaina, 17.06.2013 klo 12:19  
+
0
Päätin liittyä nyt kans tänne, koska mun 2,5-vuotiaalta koiralta leikattiin tiistaina vasemmasta takajalasta polvi. Toipuminen on muuten sujunut hyvin ja koira kävelee jo neljällä jalalla koko ajan, mutta ainoastaan pelottaa se, kun en saa suihkuteltua leikkaushaavaa.

Koiralleni on tehty aiemminkin iso leikkaus ja silloinkaan se ei antanut suihkutella leikkaushaavaa. Haava kuitenkin parani hyvin eikä mitään ongelmia ollut. Nyt kuitenkin pelottaa, että jospa haava ei paranekaan niin hyvin, kun en saa sitä suihkuteltua. Onko muilla ollut samaa ongelmaa? :D tänään sain sentään ekan kerran puhdistettua sitä märällä lapulla.

nunsku

nunsku
Viestimäärä: 13

VS: PATELLALUKSAATIO - Maanantaina, 17.06.2013 klo 21:41  
+
0
^Me saatiin ohjeeksi suihkuttaa haavaa vain, jos se punottaa tai erittää(muistaakseni). Kertaakaan ei tarvinnut suihkutella ja haavat parani hyvin, rupeakaan ei tullut ollenkaan.

Koissulleni selvisikin emätin- ja virtsatulehdus, josta johtui tuo outo käytös. Samalla katsottiin polvet ja ne eivät ainakaan lähde pois paikaltaan. Koira kylläkin murahti huonompaa polvea kokeillessa, että se saattaa olla vähän arkakin. Paitsi mun mielestä se murahti ulkopuolelta kuuluville äänille.. Seuraillaan :)

chilipippuri

chilipippuri
Viestimäärä: 57

VS: PATELLALUKSAATIO - Torstaina, 18.07.2013 klo 12:35  
+
0
Olen pahoillani en jaksanut lukea koko ketjua, mutta onko mahdollista että koira hyppyyttää takajalkaansa ilman että polvessa olisi mitään vikaa? Varmaan jokainen meillä hoidossa ollut pieni koira tekee sitä ainakin satunnaisesti, niin siksi kiinnostaa.
F, bordercollieuros, s. 02/05-2016
R, rottweileruros, s. 05/15

nunsku

nunsku
Viestimäärä: 13

VS: PATELLALUKSAATIO - Lauantaina, 27.07.2013 klo 21:09  
+
0

chilipippuri kirjoitti:

Olen pahoillani en jaksanut lukea koko ketjua, mutta onko mahdollista että koira hyppyyttää takajalkaansa ilman että polvessa olisi mitään vikaa? Varmaan jokainen meillä hoidossa ollut pieni koira tekee sitä ainakin satunnaisesti, niin siksi kiinnostaa.



Mun käsittääkseni on, muistaakseni russelit voi pomputella ilman vikoja. Miksei muutkin rodut. Voihan myös olla, että polvi ei ihan priima ole ja satunnaisesti käy pois paikaltaan.

Atos

Atos
Viestimäärä: 1

VS: PATELLALUKSAATIO - Sunnuntaina, 04.08.2013 klo 23:38  
+
0
Osaisiko joku suositella Tampereella hyvää eläinlääkäriasemaa, jossa patellaluksaatio kannattaisi hoidattaa? Meidän 2-vuotiaalla maltankoiralla on todennäköisesti patellaluksaatio, ja haluaisin viedä sen parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Kiitos jo etukäteen, jos joku pystyisi auttamaan :)

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: PATELLALUKSAATIO - Keskiviikkona, 07.08.2013 klo 17:14  
+
0
^ Laitoin yksärin.

magik

magik
Viestimäärä: 3965

VS: PATELLALUKSAATIO - Perjantaina, 10.01.2014 klo 01:03  
+
0

magik kirjoitti:

Eipä tuo pinnojen poisto mitään auttanut. Koira nostelee jalkaansa aika useastikkin.Ja välillä kun juoksee niin menee vain kolmella jalalla. On paljon pahempi mitä ennen leikkauksia.Tosin onhan se polvi vissiin nyt paikoillaan mut mulla on nyt kolmijalkainen koira. Vähän harmittaa kyllä!!
En sitten tiedä väheneekö tuo jalannostelu ajan kuluessa.Saapi nyt nähdä. Vähän epäilen.
Aika kumma kun se on tuollainen?




Lulun jalka on nykyisin ihan ok! Ihan pikkuisen kait nostelee jalkaansa kun juoksee kovaa mutta ei paljoa. :peukku:
*2x serobi-uros ja narttu. Synt. 09/2012
*Kääpiövillakoira mix narttu. Synt. 05/2018

Reppis

Reppis
Viestimäärä: 1960

VS: PATELLALUKSAATIO - Maanantaina, 20.01.2014 klo 20:41  
+
0
Laitanpa tänne saman viestin, mitä tuonne toiseen ketjuun:

Ana alko heinäkuussa pompottaan oikeaa takajalkaa aina hidastaessaan nopeasta temposta hitaaseen tai kiihdyttäessään hitaammasta nopeaan. Aluks se oli todella satunnaista, ja esiinty vaan irtiollessa kun pääs riehumaan. Ihan yhtäkkiä lokakuussa ekojen lumien aikana alko hyppyyttään samaista takajalkaa. Hyppyyttäminen loppu heti ku lumet suli, eli aattelin sen johtuvan lumesta. Pikkuhiljaa ku tuli ekat pakkaset, palas hyppyyttäminen takaisin ja loppui aina kun tuli märkää jne.

Kävin tutkituttamassa eläinlääkärillä. Totes, että kaikki ok. Polvet ei luksoidu, eikä kivuista ollu minkäänlaisia merkkejä. Cartrophen-kuuri annettu. Noin pari viikkoa sitte oli viimenen pistos, ei vaikutusta.
Nyt kunnon pakkasilla oikean takajalan hyppyyttäminen on tullu takas tosi pahana. Hyppyyttää koko lenkin ajan jokatoisella askeleella. Lopettaa hyppyyttämisen vain, jos itse pyydän sitä seuraamaan vierellä tai jos keskittyy tekemään jotain muuta (nuuskuttaa tai vastaan tulee koirakko tms). Lenkit on oikeasti niin hermoja raastavia, mä en enää jaksaa katella tota pompottavaa koiraa. Lääkäri tosiaan sano, että antais tälle koiralle 0/0 polvet vaikka heti ja kun kävelytin ja näytin, ell sanoi, että koira ei vaikuta kipuilevan ollenkaan, ja kyseessä olevan "johtamisvirhe", jota esiintyy pikkukoirilla. Eläinlääkäri ei tosin nähnyt nyt tätä pahimman pakkasajan hyppyyttämistä, vaan pelkästään yhden satunnaisen "hypyn".

Nyt soitin taas sille eläinlääkärille, ei toi voi olla normaalia. Samalla varasin ajan virallisia polvitarkkeja varten helmikuulle. Helmikuun aika on toiselle paikkakunnalle (kuulemma hyvälle) ortopedille.

Hyppyyttäminen on selvästi tiheämpää pakkasella, paukkupakkasella saattaa jopa hitaammassakin vauhdissa hyppyyttää. Sen perusteella, miten tuo on nyt pakkasella jalkaa hyppyyttänyt, en todellakaan uskalla jättää tuon ensimmäisen eläinlääkärin "se on vain tapa"-varaan. Haluan, että kaikki tutkitaan kunnolla.
Bolognesenarttu 7/2012

Harlow

Harlow
Viestimäärä: 233

VS: PATELLALUKSAATIO - Maanantaina, 20.01.2014 klo 20:49  
+
0
Reppis, minusta on ihan luonnollista, että kylmällä pomputtaa enemmän. Lihaksilla vie pidemmän aikaa vetreytyä ja lämmetä. Kun on kävelty jo jonkin aikaa ja lihakset on lämmenneet pitäisi pomputtelunkin vähentyä.

Onko koiran lonkat ja selkä tutkittu? Ei vika välttämättä ole polvissa. Voi olla lonkissa tai selässä. Ja hyvin usein tuo pomputtelu jää täydeksi mysteeriksi, näin se vain on. Ei se välttämättä koiran elämään vaikuta mitenkään. Pääasia toki vain, että rakenne olisi kunnossa. Kyseessä on mitä todennäköisimmin kuitenkin rakenteellinen seikka: koiralla on paino liikaa etupäässä ja sen kulmaukset saattavat olla jotenkin huonot. Tätä voi yrittää helpottaa jumppaamalla ja fysioterapialla. Tarkoituksena on vahvistaa takapään lihaksia. Ei sekään silti pomputtelua välttämättä poista.
Coton-pojat 08/2011 & 05/2012

  Siirry sivulle: 1 ... 11 12 13
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28193
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6332
Viestejä yhteensä545699
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265845
(Tilastot päivitetty viimeksi 28.04.2024 klo 00:00)