Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Torstaina, 05.05.2011 klo 11:51

Eduskunta, hallitus ja politiikka.

Siirry sivulle: 1 2 3 4

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Lauantaina, 28.05.2011 klo 14:12  
+
0
Onneksi tässä topikissa on fiksuja ihmisiä puolustamassa järkiperäistä maailmaa (Tonteria, Neruda näin muutamia mainitakseni) niin mä saan rauhassa purkaa silmiä sumentavan korkeaksi noussutta verenpainettani tekemällä jotain muuta kuin tänne avautumista.

Kiitos.
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Piimäenkeli

Piimäenkeli
Viestimäärä: 859

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Sunnuntaina, 29.05.2011 klo 09:36  
+
0

Geokoira kirjoitti:


Mitenkään Hakkaraisen rikoksia väheksymättä täytyy sanoa että itse pidän esim. Sasin kuolemantuottamustuomota vakavampana kuin jotakin varkaudesta saatua tuomiota.


Noissa on kuitenkin myös se ero, että toinen rikos on tehty tarkoituksellisesti ja toinen vahingossa. Toki kuolemantuottamus on aina vakava asia, mutta noin voisi valitettavasti käydä melkein kenelle vain auton kanssa liikkuvalle, kun kyse ei kuitenkaan ollut kännissä ajamisesta tms. rikollisesta toiminnasta. Kirkkoon murtautumista on vaikeampi nähdä sellaisena asiana, mikä tapahtuisi ihan vahingossa kurjien sattumusten kautta.

Noista viharikoksista sen verran, että en tykkää siitä, kun kaikki ulkomaalaistaustaisiin kohdistuvat rikokset ja kaikki ulkomaalaistaustaisten tekemät rikokset eritellään jotenkin johtumaan ihonväristä, kansalaisuudesta, taustoista tms. On rikoksia, mitkä tapahtuvat henkilön taustan takia, mutta on myös rikoksia, mitkä tapahtuvat muista syistä johtuen. On typerää, että myös silloin, kun ihonvärillä tms. ei ole mitään tekemistä rikoksen syiden kanssa, asia nostetaan esiin kuin se olisi ainoa merkityksellinen seikka.
Voi joutua itkemään vähän, jos on antanut kesyttää itsensä.

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Keskiviikkona, 15.06.2011 klo 13:37  
+
0

Aberkios kirjoitti:

[quote=Aberkios]Hallituksen muodostaminen näyttää "Käteisellä" ja kumppaneilla vähän tökkivän ja venyvän. Siksi päätin tehdä sen heidän puolestaan!

KOK .....................Tehtävä...........................Vaalipiiri
Jyrki Katainen.........Pääministeri.......................Uusimaa
Alexander Stubb.....Ulkomaankauppaministeri.....Uusimaa
Jyri Häkämies..........Elinkeinoministeri................Kymi
Paula Risikko...........Sosiaali- ja terveysministeri...Vaasa
Henna Virkkunen.....Kuntaministeri...................Keski-Suomi
Sampsa Kataja.........Liikenne- ja viestintämin......Satakunta
.................................................................................
Varalla KOK
Leena Harkimo, Marjo Matikainen-Kallström.....Liikenne ja viestintä.....Uusimaa
Arto Satonen.....Liikennemin, Opetusmin.....Pirkanmaa
Jan Vapaavuori.....Kuntaministeri.....Helsinki

______________________________________________________________
SDP
Jutta Urpilainen.........Valtiovarainministeri............Vaasa
Erkki Tuomioja...........Ulkoministeri......................Helsinki
Jukka Gustafsson.......Opetusministeri..................Pirkanmaa
Jouni Backman/Kari Rajamäki.....Ympäristöministeri.....Etelä-Savo/Pohjois-Savo
Anneli Kiljunen/Maria Guzenina-Richardson...Peruspalveluministeri...Kymi/Uusimaa
Riitta Myller................Eurooppamin. tai ympäristömin...Pohjois-Karjala
................................................................................................
Varalla SDP
Susanna Huovinen.......Ympäristöministeri..............Keski-Suomi
Piia Viitanen/Tarja Filatov..Opetusministeri tai työministeri..Pirkanmaa/Häme
*) Eero Heinäluoma...."Allrounder"...Uusimaa
_______________________________________________________________
VAS
Paavo Arhinmäki..........Työministeri..(asuntoministeri, varauksin)....Helsinki
Annika Lapintie............Oikeusministeri.....Varsinais-Suomi
_______________________________________________________________
VIHR
Anni Sinnemäki.............Kulttuuri- ja urheiluministeri.....Helsinki
Ville Niinistö..................Sisäministeri.....Varsinais-Suomi
_______________________________________________________________
RKP
Stefan Wallin................Puolustusministeri......Varsinais-Suomi
Cristina Gestrin..............Maa-ja metsätalousministeri (varauksin)....Uusimaa
............................................................................................................
Varalla RKP (Gestrinille, mutta tehtävä jokin muu kuin yllä)
Anna-Maja Henriksson....Vaasa, Astrid Thors...Helsinki
________________________________________________________________
KD
Päivi Räsänen......Jokin "käkikelloministerin" tyyppinen. Mahdollinen, joskin epätodennäköinen, on myös "perheasiainministerin" homma, jos sellainen perustetaan....Hämeen vaalipiiri
_____________________________________________________________________
*) Eero Heinäluoma on kuitenkin todennäköisesti tuleva eduskunnan puhemies.
Tähän varalla, mikäli Heinäluomasta vastoin odotuksiani tehdään ministeri: Tarja Filatov ja Johannes Koskinen..Häme
_____________________________________________________________________
Perustelut, kommentit:

KOKoomukselle, vaikka on suurin puolue, on todella vaikea löytää ministeriehdokkaita, etenkin päteviä naisia, muualta kuin Uudeltamaalta. Esim liikenneministeriksi Uudenmaan naisista kävisi sekä Leena Harkimo että Marjo Matikainen-Kallström, mutta kun sieltä on tulossa jo kaksi "varmaa" miesministeriä. Itse asiassa helpointa kokoomukselle olisi ottaa kaikki ministerinsä Uudeltamaalta, mutta kun se ei puoluepoliittisesti tule kyseeseen! Muualta Suomesta löytyisi kyllä ensikauden miesehdokkaita ja "nättejä tyttöjä, lentoemäntää yms. Helsingistä taas löytyisi vanhaa miestä (70 v.), sairasta miestä (Zysse) ja leikin kesken heittänyttä naista (Sari Sarkomaa). Paineita e.m. syistä olisi löytää ministeri myös Helsingistä. Mutta kun ainoa kyseeseen tuleva on näin ollen Jan Vapaavuori, niin ainakin valinta lienee helppo! Ei mene hyvin Suomen suurimmalla puolueella ja vieläpä pääkaupungin suurimpana puolueena! Etenkin kun puoluetta yleisesti tituleerataan "kykypuolueeksi"!

Puolueen naiskandidaattien puutteen vuoksi puolueen ministerilistan yhdellä "naispaikalla" onkin Alexander Stubb! :nauru: Tosin koko listalla hän on A) siksi, että on Käteisen hyvä kamu ja B) liittyy edelliseen, mutta on Käteisen Eu-parlamentista kotimaan politiikkaan houkuttelema, joten nyt on "pikku pakko" löytää hänelle ministerisalkku. Toinen "kaveripaikalla" oleva on Jyri Häkämies. En väitä, etteivätkö kumpainenkin olisi päteviä ministereiksi. Ihmettelen vain mikä olisi se ministerinsalkku, joka Stubbille löydettäisiin, jos se ei ole ulkoministeriöstä. Tällöinkin kyseeseen tulisi vain ulkomaankauppaministerin tai EU-ministerin jobi, ulkoministeriys kun on menossa demareille.

SDP:lle on kaikkein helpoin löytää koko maan kattavasti ministeriainesta, vaikka puoluetta yleisesti pidetään urbaanipuolueena. Keskusta olisi tässä mielessä toinen maan kattava "kykypuolue", mutta kun nyt ei ole Kepulle tilausta. Riitta Myllerin kotiuduttua EU-parlamentista, hänelle olisi puolue- ja sisäpoliittisesti viisasta löytää sopiva homma hallituksesta. Pohjois-Karjalassa maakuntaan tullutta ministerinsalkkua arvostettaisiin saavutuksena "omille" joten se osaltaan hillitsisi maakunnassa esiintyvää "persuvyöryä". Ainakin pätevyyttä luulisi olevan, kaksi kautta eduskunnassa ja sen jälkeen kolme kautta vastuullisissa tehtävissä EU:ssa. Onko demareilla poliittista silmää, sen näemme ehkä viikon sisällä. Jos Myller nappaa ympäristöministerin homman, ovat savolaiset Backman ja Rajamäki "taistelemassa" sisäministerin salkusta. Ehkä muutoinkin. Näilläkin herroilla olisi osansa tehtävänä vaalipiiriensä "persuistumisen" estäjinä.

VASemmistoliiton lista on puhdasta realismia. Puheenjohtaja + pätevä nainen (politiikan raskassarjalainen) "naispaikalle". Salkkujako vasureille on yksi kinkkisimmistä. Toisaalta kyseessä on hallituksen kolmanneksi suurin puolue, mikä tulisi huomioida salkkujen painoarvossa. Toisaalta taas päähallituspuolueet eivät halukkaasti antaisi, monien arvioiden mukaan, hallituksen tulevalle häirikölle kovin merkittäviä tehtäviä. Listalla Arhinmäelle ovat ehdolla työministerin ja asuntoministerin salkut. Molempiin hommiin on liitettävä kysymysmerkit. Työministerinä Paavolle voisi kokoomusta karttavana tulla "äitiä ikävä" ylikarhean Häkämiehen aisaparina Työ- ja elinkeinoministeriössä. Tähän tehtävään olisi, mainitusta syystä, Paavollakin jonkin tasoista aatevastarintaa. Listassa varalle esitettyä Asunto- ja kaavoitusministerin paikkaa vasemmistolle tuskin kuitenkaan annetaan. Voi olla, että koko tehtävä jää yhden hallituskauden hommaksi ja palautetaan sinne mistä se lohkaistiin, eikä tehtävää täytetä lainkaan. Asiassa kun tökkii nimenomaan se "kaavoitus" -osio. Varatuomari. Lapintielle voisi aueta oikeusministerin posti. Sekin tosin varauksin edellä mainituista syistä.

VIHReille homma myös silkkaa realismia. Puheenjohtaja (Sinnemäki) ottaa ministerikaverikseen "miespaikalle" Ville Niinistön, jos on fiksu. Näin hän saa pitää salkkunsa hävittyään puheenjohtajakisan Niinistölle ensi kuun puoluekokouksessa. Olisi myös virhe toistaa viimekertaiset "annit" ja ottaa tasa-arvovaatimusten vastaisesti ministerikaverikseen toinen nainen.

RKP:llä puheenjohtajan kaveriksi pitkäaikainen naisedustaja Uudeltamaalta. Vaihtoehtoina olisivat rannikkoruotsalaisia edustava pätevä Anna-Maja Henriksson Vaasasta. Vaasasta on jo tulossa ministereitä tarpeeksi yhteen hallitukseen, mikä katkaissee Henrikssonin ministeritien tällä kertaa. Toisaalta rkp voi antaa piut paut muiden puolueiden ministerilistoille ja ottaa hänet muiden vaasalaisten jatkoksi hallitukseen! Tulevaisuuden nimi kuitenkin! Astrid Thors taas jäi muistiin vähän kielteisessä mielessä, joten kielteistä julkisuutta karttava RKP ei ehkä tällä kertaa ota Astridia kimppaan.

KristillisDemokraateilla puheenjohtaja Räsänen on ainut hallituksen oven avaava. Hänellekin voi käydä kuten kristillisen liiton aikoihin Toimi Kankaanniemelle Esko Ahon hallituksessa (1991), jolloin Toimille luotiin yksi poliittisen historian kummallisimmista posteista; kehitysyhteistyö- ja alkoholiasiainministeriys!:nauru: Joka oli kahden ministeriön; ulkoministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön, yhteinen jobi. Toimi ei hyväksynyt hallituksen politiikkaa ja sai lähteä, Ahon julkisesti nolaamana. Tehtävään ei, yllätys yllätys, otettu ketään!

Voi olla, että Räsäselle luodaan jokin "käkikelloministerin" homma. Toinen mahdollisuus, jota tosin vahvasti epäilen, on se, että suopeuden puuskassa Räsäselle kootaan perheasiainministerin salkku. Räsäsen kädet sidottaisiin sillä, että tehtävä jaettaisiin vähintään kahdelle ministeriölle; sosiaali- ja terveysministeriölle ja opetusministeriölle, mahdollisesti mukaan ympättäisiin vielä joitain muitakin ministeriöitä. Homma vesittyisi näin omaan "poikkitieteellisyyteensä".

/ -merkki nimien välissä ministerilistassa tarkoittaa, että kyseessä on vaihtoehto. Se ei siis tarkoita, että tehtävä olisi jaettu kahdelle henkilölle!

Muoks. muutettu asettelua ja korjattu kirjoitusasua.



Lisäsin tekstiä "perustelut ja kommentit" osioon, jotta se paremmin kuvaisi ajatuksiani ministerilistan muodostamisesta. Myös pari pikku muutosta itse listaan.

Veikkaus:

Lähtöoletus on, että hallitukseen tulee 19 ministeriä.
Veikkauksenani esitän, että ministerilistan nimien osalta lista toteutuu suhteessa 15/19 ja nimi + ministeritehtävä -osalta suhteessa 11/19.[/quote]



Jatkoa aiheeseen 15.6.2011

Aamulehti on 14.6.2011 tehnyt myös sixpack -pohjalle perustuvaa ministerilistaa. Siinä esiintyy paljolti samat nimet kuin edellä olevassa omassa listassani, tehtävissä vain on eroa. Listoissa olevat yhteneväisyydet nimien ja tehtävien osalta on lihavoitu.

Kok
Jyrki Katainen..............pääministeri
Alexander Stubb..........ulkomaankauppaministeri
Jyri Häkämies...................elinkeinoministeri
Paula Risikko....................sosiaali- ja terveysministeri

Henna Virkkunen....infraministeri
Lenita Toivakka.................kuntaministeri
varalla
Petteri Orpo tai Sampsa Kataja...tehtävä avoin

Sdp
Jutta Urpilainen............valtiovarainministeri
Eero Heinäluoma.....ulkoministeri
Riitta Myller.............maa- ja metsätalousministeri
Jouni Bacman.........sisäministeri
Heli Paasio........................opetusministeri
Jukka Gustafsson.....kulttuuri- ja urheilumin.

Vas
Paavo Arhinmäki......työministeri
Merja Kyllönen..................viestintäministeri

Vihr
Ville Niinistö...........ympäristöministeri
Tuija Brax........................oikeusministeri

Rkp
Stefan Wallin...............puolustusministeri
Christina Gestrin
..........maahanmuuttomin.

Kd
Päivi Räsänen..........peruspalveluministeri

Kommentit:

Kok
Nimet pitkälle selviö. Aiemmassa AL:n listassa Paula Risikolle oli "annettu" liikenneministerin tehtävä. No olisihan sekin homma, sairaanhoitajalle! Nyt on Aamulehdessä tultu järkiinsä ja nimetty Risikko "oikealle paikalleen" sosiaali- ja terveysministeriksi. Kokoomukselle kunta-asiat tulevat olemaan politiikan keskiössä, joten lentoemäntä Lenita kuntaministerinä, jaa-a, no mikä ettei! Uskoisin kuitenkin, että edellinen opetusministeri Henna Virkkunen jatkaa ministeriyttään kuntaministerinä.

Sdp
Heinäluoma listattu ulkoministeriksi, vaikka yleisesti on epäilty riittääkö kielitaito ministeriksi ylipäätään. Tästä huolimatta olin itse listannut Heinäluoman tahtoihmisenä "allrounderiksi", jolle periaatteessa voisi tulla salkku kuin salkku. Mutta että ulkoministeriksi, no jaa, tuskin sentään toteutuu. Riitta Myller AL:n listalla ehdolla maatalousministeriksi, omalla listallani mm ympäristöministeri. Todennäköinen ministerinimi joka tapauksessa, kaikilla kriteereillä arvioituna; pätevyys, kokemus, aluepolitiikka, naispaikka jne.

Heli Paasio oli omalla alkuperäisellä listallani ehdolla opetusministeriksi, mutta pudotin pois. Viime vuonna Paasion perheeseen tuli perheenlisäystä, joten epäilin josko ryhtyy tällä hetkellä ministeriksi. Viime hallituksessahan kokoomuksen Sari Sarkomaa hyppäsi kyseisestä tehtävästä vauhdissa pois, koska homma kävi liian raskaaksi pienten lasten vuoksi. Backman on myös minun "varalla" -listallani ehdolla sisäministeriksi jos ympäristöministerin salkku ei "natsaa". Gustafsson listallani opetusministeri, Aamulehden listalla saman ministeriön kakkosmies.

Vas
Aamulehti antaisi vasemmistoliitolle aika kevyet salkut, ottaen huomioon näiden 14 eduskuntapaikkaa. Olisi selvä tappio verrattuna vihreitten salkkujen painoarvoon. Merja Kyllönen Kainuusta ehdolle viestintäministerin tehtävään. Kyllönen koulutukseltaan bioanalyytikko (labrahoitaja), joten mikä olisi se puoltava asia tähän tehtävään? Valiokuntakokemuskaan (maa-ja metsätalousvaliokunta, sosiaali- ja terveysvk, työelämä- ja tasa-arvovk.) ei tue tähän tehtävään valintaa, ei edes osoita mielenkiintoa kyseiseen tehtäväalueeseen.

Vihr
Aamulehti antaisi vihreille kaiken minkä nämä haluaisivat. Vihreät eivät ole merkittävässä painostusroolissa, joten kymmenellä edustajalla tuskin saadaan näitä vihreitten "unelmatehtäviä". Jää nähtäväksi. Käsitykseni mukaan mennään ennemminkin kulttuuriministeri/sisäministeri -linjalla! Omalla listallani Anni Sinnemäki oli ministerilistalla, mutta putosi puheenjohtajan pallilta kuten ennustinkin, joten tuskin pääsee ministeri-Audin kyytiin! Jos vakavasti otettava jobi löytyy, niin halukkaita tehtävään on varmasti myös EU-mepeissä (Satu Hassi & Heidi Hautala).

Rkp
Aamulehti on samaa mieltä kanssani puheenjohtaja Wallinin ministerisalkusta. Gestrinin ministeriydestä puolestaan mielipiteemme ovat samat, tehtävästä ei. Maahanmuuttoministerin tehtävä voi olla rkp:lle liian karvas. Oma ehdotukseni Gestrinin maatalousministeriydestäkään tuskin toteutuu. Salkku on liian merkittävä annettavaksi "mikro"puolueen edustajalle.

Kd
Aamulehden ministeriistalla ehdolla peruspalveluministeriksi. Valtioneuvoston rahakkaimpia salkkuja, joten tuskin annetaan kuusi edustajaa käsittävän ryhmän "tilkeministerille".
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 15.06.2011 klo 15:20)

Tattistavaan

Tattistavaan
Viestimäärä: 740

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Torstaina, 16.06.2011 klo 16:52  
+
0
Mielenkiintoine juttu meinaan kun taas sit vissii polttoaineitten verotusta meinataan korottaa että säästettäis, esimerkiksi Kanada luetaan myös hyvinvointivaltioksi jossa asustaa 36 miljoonaa ihmistä , eli noin 6 kertaa enemmän kuin suomessa , silti siellä on julkisella sektorilla töissä vain noin 150 000 ihmistä , Suomen suhdeluku on taas 6 miljoonaa ihmistä ja julkisella sektorilla työskentelee 700 000 työtekijää. oliskohan tuota byrokratian viidakkoa ehkä syytä pikkusen kutistaa täälläpäin vaikka ensin ennenkuin taas täällä syrjässä asuvia rangaistaan oikeen kunnolla taas... Ei täällä ilman autoa pärjää
Owczarek Podhalanski Runo Visenna tuttavallisemmin Nalle
Pyreneittenmastiffi Mini
Keskiaasiankoira Little Freak's Dzhamal tuttavallisemmin Jallu

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Perjantaina, 17.06.2011 klo 11:24  
+
0

Aberkios kirjoitti:

[quote=Aberkios][quote=Aberkios]Hallituksen muodostaminen näyttää "Käteisellä" ja kumppaneilla vähän tökkivän ja venyvän. Siksi päätin tehdä sen heidän puolestaan!
Aberkios 23.05.2011

KOK .....................Tehtävä...........................Vaalipiiri
Jyrki Katainen.........Pääministeri.......................Uusimaa
Alexander Stubb.....Ulkomaankauppaministeri.....Uusimaa
Jyri Häkämies..........Elinkeinoministeri................Kymi
Paula Risikko...........Sosiaali- ja terveysministeri...Vaasa
Henna Virkkunen.....Kuntaministeri...................Keski-Suomi
Sampsa Kataja.........Liikenne- ja viestintämin......Satakunta
.................................................................................
Varalla KOK
Leena Harkimo, Marjo Matikainen-Kallström.....Liikenne ja viestintä.....Uusimaa
Arto Satonen.....Liikennemin, Opetusmin.....Pirkanmaa
Jan Vapaavuori.....Kuntaministeri.....Helsinki

______________________________________________________________
SDP
Jutta Urpilainen.........Valtiovarainministeri............Vaasa
Erkki Tuomioja...........Ulkoministeri......................Helsinki
Jukka Gustafsson.......Opetusministeri..................Pirkanmaa
Jouni Backman/Kari Rajamäki.....Ympäristöministeri.....Etelä-Savo/Pohjois-Savo
Anneli Kiljunen/Maria Guzenina-Richardson...Peruspalveluministeri...Kymi/Uusimaa
Riitta Myller................Eurooppamin. tai ympäristömin...Pohjois-Karjala
................................................................................................
Varalla SDP
Susanna Huovinen.......Ympäristöministeri..............Keski-Suomi
Piia Viitanen/Tarja Filatov..Opetusministeri tai työministeri..Pirkanmaa/Häme
*) Eero Heinäluoma...."Allrounder"...Uusimaa
_______________________________________________________________
VAS
Paavo Arhinmäki..........Työministeri..(asuntoministeri, varauksin)....Helsinki
Annika Lapintie............Oikeusministeri.....Varsinais-Suomi
_______________________________________________________________
VIHR
Anni Sinnemäki.............Kulttuuri- ja urheiluministeri.....Helsinki
Ville Niinistö..................Sisäministeri.....Varsinais-Suomi
_______________________________________________________________
RKP
Stefan Wallin................Puolustusministeri......Varsinais-Suomi
Cristina Gestrin..............Maa-ja metsätalousministeri (varauksin)....Uusimaa
............................................................................................................
Varalla RKP (Gestrinille, mutta tehtävä jokin muu kuin yllä)
Anna-Maja Henriksson....Vaasa, Astrid Thors...Helsinki
________________________________________________________________
KD
Päivi Räsänen......Jokin "käkikelloministerin" tyyppinen. Mahdollinen, joskin epätodennäköinen, on myös "perheasiainministerin" homma, jos sellainen perustetaan....Hämeen vaalipiiri
_____________________________________________________________________
*) Eero Heinäluoma on kuitenkin todennäköisesti tuleva eduskunnan puhemies.
Tähän varalla, mikäli Heinäluomasta vastoin odotuksiani tehdään ministeri: Tarja Filatov ja Johannes Koskinen..Häme
_____________________________________________________________________
Perustelut, kommentit:

KOKoomukselle, vaikka on suurin puolue, on todella vaikea löytää ministeriehdokkaita, etenkin päteviä naisia, muualta kuin Uudeltamaalta. Esim liikenneministeriksi Uudenmaan naisista kävisi sekä Leena Harkimo että Marjo Matikainen-Kallström, mutta kun sieltä on tulossa jo kaksi "varmaa" miesministeriä. Itse asiassa helpointa kokoomukselle olisi ottaa kaikki ministerinsä Uudeltamaalta, mutta kun se ei puoluepoliittisesti tule kyseeseen! Muualta Suomesta löytyisi kyllä ensikauden miesehdokkaita ja "nättejä tyttöjä, lentoemäntää yms. Helsingistä taas löytyisi vanhaa miestä (70 v.), sairasta miestä (Zysse) ja leikin kesken heittänyttä naista (Sari Sarkomaa). Paineita e.m. syistä olisi löytää ministeri myös Helsingistä. Mutta kun ainoa kyseeseen tuleva on näin ollen Jan Vapaavuori, niin ainakin valinta lienee helppo! Ei mene hyvin Suomen suurimmalla puolueella ja vieläpä pääkaupungin suurimpana puolueena! Etenkin kun puoluetta yleisesti tituleerataan "kykypuolueeksi"!

Puolueen naiskandidaattien puutteen vuoksi puolueen ministerilistan yhdellä "naispaikalla" onkin Alexander Stubb! :nauru: Tosin koko listalla hän on A) siksi, että on Käteisen hyvä kamu ja B) liittyy edelliseen, mutta on Käteisen Eu-parlamentista kotimaan politiikkaan houkuttelema, joten nyt on "pikku pakko" löytää hänelle ministerisalkku. Toinen "kaveripaikalla" oleva on Jyri Häkämies. En väitä, etteivätkö kumpainenkin olisi päteviä ministereiksi. Ihmettelen vain mikä olisi se ministerinsalkku, joka Stubbille löydettäisiin, jos se ei ole ulkoministeriöstä. Tällöinkin kyseeseen tulisi vain ulkomaankauppaministerin tai EU-ministerin jobi, ulkoministeriys kun on menossa demareille.

SDP:lle on kaikkein helpoin löytää koko maan kattavasti ministeriainesta, vaikka puoluetta yleisesti pidetään urbaanipuolueena. Keskusta olisi tässä mielessä toinen maan kattava "kykypuolue", mutta kun nyt ei ole Kepulle tilausta. Riitta Myllerin kotiuduttua EU-parlamentista, hänelle olisi puolue- ja sisäpoliittisesti viisasta löytää sopiva homma hallituksesta. Pohjois-Karjalassa maakuntaan tullutta ministerinsalkkua arvostettaisiin saavutuksena "omille" joten se osaltaan hillitsisi maakunnassa esiintyvää "persuvyöryä". Ainakin pätevyyttä luulisi olevan, kaksi kautta eduskunnassa ja sen jälkeen kolme kautta vastuullisissa tehtävissä EU:ssa. Onko demareilla poliittista silmää, sen näemme ehkä viikon sisällä. Jos Myller nappaa ympäristöministerin homman, ovat savolaiset Backman ja Rajamäki "taistelemassa" sisäministerin salkusta. Ehkä muutoinkin. Näilläkin herroilla olisi osansa tehtävänä vaalipiiriensä "persuistumisen" estäjinä.

VASemmistoliiton lista on puhdasta realismia. Puheenjohtaja + pätevä nainen (politiikan raskassarjalainen) "naispaikalle". Salkkujako vasureille on yksi kinkkisimmistä. Toisaalta kyseessä on hallituksen kolmanneksi suurin puolue, mikä tulisi huomioida salkkujen painoarvossa. Toisaalta taas päähallituspuolueet eivät halukkaasti antaisi, monien arvioiden mukaan, hallituksen tulevalle häirikölle kovin merkittäviä tehtäviä. Listalla Arhinmäelle ovat ehdolla työministerin ja asuntoministerin salkut. Molempiin hommiin on liitettävä kysymysmerkit. Työministerinä Paavolle voisi kokoomusta karttavana tulla "äitiä ikävä" ylikarhean Häkämiehen aisaparina Työ- ja elinkeinoministeriössä. Tähän tehtävään olisi, mainitusta syystä, Paavollakin jonkin tasoista aatevastarintaa. Listassa varalle esitettyä Asunto- ja kaavoitusministerin paikkaa vasemmistolle tuskin kuitenkaan annetaan. Voi olla, että koko tehtävä jää yhden hallituskauden hommaksi ja palautetaan sinne mistä se lohkaistiin, eikä tehtävää täytetä lainkaan. Asiassa kun tökkii nimenomaan se "kaavoitus" -osio. Varatuomari. Lapintielle voisi aueta oikeusministerin posti. Sekin tosin varauksin edellä mainituista syistä.

VIHReille homma myös silkkaa realismia. Puheenjohtaja (Sinnemäki) ottaa ministerikaverikseen "miespaikalle" Ville Niinistön, jos on fiksu. Näin hän saa pitää salkkunsa hävittyään puheenjohtajakisan Niinistölle ensi kuun puoluekokouksessa. Olisi myös virhe toistaa viimekertaiset "annit" ja ottaa tasa-arvovaatimusten vastaisesti ministerikaverikseen toinen nainen.

RKP:llä puheenjohtajan kaveriksi pitkäaikainen naisedustaja Uudeltamaalta. Vaihtoehtoina olisivat rannikkoruotsalaisia edustava pätevä Anna-Maja Henriksson Vaasasta. Vaasasta on jo tulossa ministereitä tarpeeksi yhteen hallitukseen, mikä katkaissee Henrikssonin ministeritien tällä kertaa. Toisaalta rkp voi antaa piut paut muiden puolueiden ministerilistoille ja ottaa hänet muiden vaasalaisten jatkoksi hallitukseen! Tulevaisuuden nimi kuitenkin! Astrid Thors taas jäi muistiin vähän kielteisessä mielessä, joten kielteistä julkisuutta karttava RKP ei ehkä tällä kertaa ota Astridia kimppaan.

KristillisDemokraateilla puheenjohtaja Räsänen on ainut hallituksen oven avaava. Hänellekin voi käydä kuten kristillisen liiton aikoihin Toimi Kankaanniemelle Esko Ahon hallituksessa (1991), jolloin Toimille luotiin yksi poliittisen historian kummallisimmista posteista; kehitysyhteistyö- ja alkoholiasiainministeriys!:nauru: Joka oli kahden ministeriön; ulkoministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön, yhteinen jobi. Toimi ei hyväksynyt hallituksen politiikkaa ja sai lähteä, Ahon julkisesti nolaamana. Tehtävään ei, yllätys yllätys, otettu ketään!

Voi olla, että Räsäselle luodaan jokin "käkikelloministerin" homma. Toinen mahdollisuus, jota tosin vahvasti epäilen, on se, että suopeuden puuskassa Räsäselle kootaan perheasiainministerin salkku. Räsäsen kädet sidottaisiin sillä, että tehtävä jaettaisiin vähintään kahdelle ministeriölle; sosiaali- ja terveysministeriölle ja opetusministeriölle, mahdollisesti mukaan ympättäisiin vielä joitain muitakin ministeriöitä. Homma vesittyisi näin omaan "poikkitieteellisyyteensä".

/ -merkki nimien välissä ministerilistassa tarkoittaa, että kyseessä on vaihtoehto. Se ei siis tarkoita, että tehtävä olisi jaettu kahdelle henkilölle!

Muoks. muutettu asettelua ja korjattu kirjoitusasua.



Lisäsin tekstiä "perustelut ja kommentit" osioon, jotta se paremmin kuvaisi ajatuksiani ministerilistan muodostamisesta. Myös pari pikku muutosta itse listaan.

Veikkaus:

Lähtöoletus on, että hallitukseen tulee 19 ministeriä.
Veikkauksenani esitän, että ministerilistan nimien osalta lista toteutuu suhteessa 15/19 ja nimi + ministeritehtävä -osalta suhteessa 11/19.[/quote]



Jatkoa aiheeseen 15.6.2011

Aamulehti on 14.6.2011 tehnyt myös sixpack -pohjalle perustuvan ministerilistan. Siinä esiintyy paljolti samat nimet kuin edellä olevassa omassa listassani, tehtävissä vain on jonkin verran eroa.

Listoissa olevat yhteneväisyydet nimien ja tehtävien osalta on lihavoitu.

Kok
Jyrki Katainen..............pääministeri
Alexander Stubb..........ulkomaankauppaministeri
Jyri Häkämies...................elinkeinoministeri
Paula Risikko....................sosiaali- ja terveysministeri

Henna Virkkunen....infraministeri
Lenita Toivakka.................kuntaministeri
varalla
Petteri Orpo tai Sampsa Kataja...tehtävä avoin

Sdp
Jutta Urpilainen............valtiovarainministeri
Eero Heinäluoma.....ulkoministeri
Riitta Myller.............maa- ja metsätalousministeri
Jouni Bacman.........sisäministeri
Heli Paasio........................opetusministeri
Jukka Gustafsson.....kulttuuri- ja urheilumin.

Vas
Paavo Arhinmäki......työministeri
Merja Kyllönen..................viestintäministeri

Vihr
Ville Niinistö...........ympäristöministeri
Tuija Brax........................oikeusministeri

Rkp
Stefan Wallin...............puolustusministeri
Christina Gestrin
..........maahanmuuttomin.

Kd
Päivi Räsänen..........peruspalveluministeri

Kommentit:

Kok
Nimet pitkälle selviö. Aiemmassa AL:n listassa Paula Risikolle oli "annettu" liikenneministerin tehtävä. No olisihan sekin homma, sairaanhoitajalle! Nyt on Aamulehdessä tultu järkiinsä ja nimetty Risikko "oikealle paikalleen" sosiaali- ja terveysministeriksi. Kokoomukselle kunta-asiat tulevat olemaan politiikan keskiössä, joten lentoemäntä Lenita kuntaministerinä, jaa-a, no mikä ettei! Uskoisin kuitenkin, että edellinen opetusministeri Henna Virkkunen jatkaa ministeriyttään kuntaministerinä.

Sdp
Heinäluoma listattu ulkoministeriksi, vaikka yleisesti on epäilty riittääkö kielitaito ministeriksi ylipäätään. Tästä huolimatta olin itse listannut Heinäluoman tahtoihmisenä "allrounderiksi", jolle periaatteessa voisi tulla salkku kuin salkku. Mutta että ulkoministeriksi, no jaa, tuskin sentään toteutuu. Riitta Myller AL:n listalla ehdolla maatalousministeriksi, omalla listallani mm ympäristöministeri. Todennäköinen ministerinimi joka tapauksessa, kaikilla kriteereillä arvioituna; pätevyys, kokemus, aluepolitiikka, naispaikka jne.

Heli Paasio oli omalla alkuperäisellä listallani ehdolla opetusministeriksi, mutta pudotin pois. Viime vuonna Paasion perheeseen tuli perheenlisäystä, joten epäilin josko ryhtyy tällä hetkellä ministeriksi. Viime hallituksessahan kokoomuksen Sari Sarkomaa hyppäsi kyseisestä tehtävästä vauhdissa pois, koska homma kävi liian raskaaksi pienten lasten vuoksi. Backman on myös minun "varalla" -listallani ehdolla sisäministeriksi jos ympäristöministerin salkku ei "natsaa". Gustafsson listallani opetusministeri, Aamulehden listalla saman ministeriön kakkosmies.

Vas
Aamulehti antaisi vasemmistoliitolle aika kevyet salkut, ottaen huomioon näiden 14 eduskuntapaikkaa. Olisi selvä tappio verrattuna vihreitten salkkujen painoarvoon. Merja Kyllönen Kainuusta ehdolle viestintäministerin tehtävään. Kyllönen koulutukseltaan bioanalyytikko (labrahoitaja), joten mikä olisi se puoltava asia tähän tehtävään? Valiokuntakokemuskaan (maa-ja metsätalousvaliokunta, sosiaali- ja terveysvk, työelämä- ja tasa-arvovk.) ei tue tähän tehtävään valintaa, ei edes osoita mielenkiintoa kyseiseen tehtäväalueeseen.

Vihr
Aamulehti antaisi vihreille kaiken minkä nämä haluaisivat. Vihreät eivät ole merkittävässä painostusroolissa, joten kymmenellä edustajalla tuskin saadaan näitä vihreitten "unelmatehtäviä". Jää nähtäväksi. Käsitykseni mukaan mennään ennemminkin kulttuuriministeri/sisäministeri -linjalla! Omalla listallani Anni Sinnemäki oli ministerilistalla, mutta putosi puheenjohtajan pallilta kuten ennustinkin, joten tuskin pääsee ministeri-Audin kyytiin! Jos vakavasti otettava jobi löytyy, niin halukkaita tehtävään on varmasti myös EU-mepeissä (Satu Hassi & Heidi Hautala).

Rkp
Aamulehti on samaa mieltä kanssani puheenjohtaja Wallinin ministerisalkusta. Gestrinin ministeriydestä puolestaan mielipiteemme ovat samat, tehtävästä ei. Maahanmuuttoministerin tehtävä voi olla rkp:lle liian karvas. Oma ehdotukseni Gestrinin maatalousministeriydestäkään tuskin toteutuu. Salkku on liian merkittävä annettavaksi "mikro"puolueen edustajalle.

Kd
Aamulehden ministeriistalla ehdolla peruspalveluministeriksi. Valtioneuvoston rahakkaimpia salkkuja, joten tuskin annetaan kuusi edustajaa käsittävän ryhmän "tilkeministerille".[/quote]

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Perjantaina, 17.06.2011 klo 11:31  
+
0

Aberkios kirjoitti:

[quote=Aberkios][quote=Aberkios]Hallituksen muodostaminen näyttää "Käteisellä" ja kumppaneilla vähän tökkivän ja venyvän. Siksi päätin tehdä sen heidän puolestaan!

KOK .....................Tehtävä...........................Vaalipiiri
Jyrki Katainen.........Pääministeri.......................Uusimaa
Alexander Stubb.....Ulkomaankauppaministeri.....Uusimaa
Jyri Häkämies..........Elinkeinoministeri................Kymi
Paula Risikko...........Sosiaali- ja terveysministeri...Vaasa
Henna Virkkunen.....Kuntaministeri...................Keski-Suomi
Sampsa Kataja.........Liikenne- ja viestintämin......Satakunta
.................................................................................
Varalla KOK
Leena Harkimo, Marjo Matikainen-Kallström.....Liikenne ja viestintä.....Uusimaa
Arto Satonen.....Liikennemin, Opetusmin.....Pirkanmaa
Jan Vapaavuori.....Kuntaministeri.....Helsinki

______________________________________________________________
SDP
Jutta Urpilainen.........Valtiovarainministeri............Vaasa
Erkki Tuomioja...........Ulkoministeri......................Helsinki
Jukka Gustafsson.......Opetusministeri..................Pirkanmaa
Jouni Backman/Kari Rajamäki.....Ympäristöministeri.....Etelä-Savo/Pohjois-Savo
Anneli Kiljunen/Maria Guzenina-Richardson...Peruspalveluministeri...Kymi/Uusimaa
Riitta Myller................Eurooppamin. tai ympäristömin...Pohjois-Karjala
................................................................................................
Varalla SDP
Susanna Huovinen.......Ympäristöministeri..............Keski-Suomi
Piia Viitanen/Tarja Filatov..Opetusministeri tai työministeri..Pirkanmaa/Häme
*) Eero Heinäluoma...."Allrounder"...Uusimaa
_______________________________________________________________
VAS
Paavo Arhinmäki..........Työministeri..(asuntoministeri, varauksin)....Helsinki
Annika Lapintie............Oikeusministeri.....Varsinais-Suomi
_______________________________________________________________
VIHR
Anni Sinnemäki.............Kulttuuri- ja urheiluministeri.....Helsinki
Ville Niinistö..................Sisäministeri.....Varsinais-Suomi
_______________________________________________________________
RKP
Stefan Wallin................Puolustusministeri......Varsinais-Suomi
Cristina Gestrin..............Maa-ja metsätalousministeri (varauksin)....Uusimaa
............................................................................................................
Varalla RKP (Gestrinille, mutta tehtävä jokin muu kuin yllä)
Anna-Maja Henriksson....Vaasa, Astrid Thors...Helsinki
________________________________________________________________
KD
Päivi Räsänen......Jokin "käkikelloministerin" tyyppinen. Mahdollinen, joskin epätodennäköinen, on myös "perheasiainministerin" homma, jos sellainen perustetaan....Hämeen vaalipiiri
_____________________________________________________________________
*) Eero Heinäluoma on kuitenkin todennäköisesti tuleva eduskunnan puhemies.
Tähän varalla, mikäli Heinäluomasta vastoin odotuksiani tehdään ministeri: Tarja Filatov ja Johannes Koskinen..Häme
_____________________________________________________________________
Perustelut, kommentit:

KOKoomukselle, vaikka on suurin puolue, on todella vaikea löytää ministeriehdokkaita, etenkin päteviä naisia, muualta kuin Uudeltamaalta. Esim liikenneministeriksi Uudenmaan naisista kävisi sekä Leena Harkimo että Marjo Matikainen-Kallström, mutta kun sieltä on tulossa jo kaksi "varmaa" miesministeriä. Itse asiassa helpointa kokoomukselle olisi ottaa kaikki ministerinsä Uudeltamaalta, mutta kun se ei puoluepoliittisesti tule kyseeseen! Muualta Suomesta löytyisi kyllä ensikauden miesehdokkaita ja "nättejä tyttöjä, lentoemäntää yms. Helsingistä taas löytyisi vanhaa miestä (70 v.), sairasta miestä (Zysse) ja leikin kesken heittänyttä naista (Sari Sarkomaa). Paineita e.m. syistä olisi löytää ministeri myös Helsingistä. Mutta kun ainoa kyseeseen tuleva on näin ollen Jan Vapaavuori, niin ainakin valinta lienee helppo! Ei mene hyvin Suomen suurimmalla puolueella ja vieläpä pääkaupungin suurimpana puolueena! Etenkin kun puoluetta yleisesti tituleerataan "kykypuolueeksi"!

Puolueen naiskandidaattien puutteen vuoksi puolueen ministerilistan yhdellä "naispaikalla" onkin Alexander Stubb! :nauru: Tosin koko listalla hän on A) siksi, että on Käteisen hyvä kamu ja B) liittyy edelliseen, mutta on Käteisen Eu-parlamentista kotimaan politiikkaan houkuttelema, joten nyt on "pikku pakko" löytää hänelle ministerisalkku. Toinen "kaveripaikalla" oleva on Jyri Häkämies. En väitä, etteivätkö kumpainenkin olisi päteviä ministereiksi. Ihmettelen vain mikä olisi se ministerinsalkku, joka Stubbille löydettäisiin, jos se ei ole ulkoministeriöstä. Tällöinkin kyseeseen tulisi vain ulkomaankauppaministerin tai EU-ministerin jobi, ulkoministeriys kun on menossa demareille.

SDP:lle on kaikkein helpoin löytää koko maan kattavasti ministeriainesta, vaikka puoluetta yleisesti pidetään urbaanipuolueena. Keskusta olisi tässä mielessä toinen maan kattava "kykypuolue", mutta kun nyt ei ole Kepulle tilausta. Riitta Myllerin kotiuduttua EU-parlamentista, hänelle olisi puolue- ja sisäpoliittisesti viisasta löytää sopiva homma hallituksesta. Pohjois-Karjalassa maakuntaan tullutta ministerinsalkkua arvostettaisiin saavutuksena "omille" joten se osaltaan hillitsisi maakunnassa esiintyvää "persuvyöryä". Ainakin pätevyyttä luulisi olevan, kaksi kautta eduskunnassa ja sen jälkeen kolme kautta vastuullisissa tehtävissä EU:ssa. Onko demareilla poliittista silmää, sen näemme ehkä viikon sisällä. Jos Myller nappaa ympäristöministerin homman, ovat savolaiset Backman ja Rajamäki "taistelemassa" sisäministerin salkusta. Ehkä muutoinkin. Näilläkin herroilla olisi osansa tehtävänä vaalipiiriensä "persuistumisen" estäjinä.

VASemmistoliiton lista on puhdasta realismia. Puheenjohtaja + pätevä nainen (politiikan raskassarjalainen) "naispaikalle". Salkkujako vasureille on yksi kinkkisimmistä. Toisaalta kyseessä on hallituksen kolmanneksi suurin puolue, mikä tulisi huomioida salkkujen painoarvossa. Toisaalta taas päähallituspuolueet eivät halukkaasti antaisi, monien arvioiden mukaan, hallituksen tulevalle häirikölle kovin merkittäviä tehtäviä. Listalla Arhinmäelle ovat ehdolla työministerin ja asuntoministerin salkut. Molempiin hommiin on liitettävä kysymysmerkit. Työministerinä Paavolle voisi kokoomusta karttavana tulla "äitiä ikävä" ylikarhean Häkämiehen aisaparina Työ- ja elinkeinoministeriössä. Tähän tehtävään olisi, mainitusta syystä, Paavollakin jonkin tasoista aatevastarintaa. Listassa varalle esitettyä Asunto- ja kaavoitusministerin paikkaa vasemmistolle tuskin kuitenkaan annetaan. Voi olla, että koko tehtävä jää yhden hallituskauden hommaksi ja palautetaan sinne mistä se lohkaistiin, eikä tehtävää täytetä lainkaan. Asiassa kun tökkii nimenomaan se "kaavoitus" -osio. Varatuomari. Lapintielle voisi aueta oikeusministerin posti. Sekin tosin varauksin edellä mainituista syistä.

VIHReille homma myös silkkaa realismia. Puheenjohtaja (Sinnemäki) ottaa ministerikaverikseen "miespaikalle" Ville Niinistön, jos on fiksu. Näin hän saa pitää salkkunsa hävittyään puheenjohtajakisan Niinistölle ensi kuun puoluekokouksessa. Olisi myös virhe toistaa viimekertaiset "annit" ja ottaa tasa-arvovaatimusten vastaisesti ministerikaverikseen toinen nainen.

RKP:llä puheenjohtajan kaveriksi pitkäaikainen naisedustaja Uudeltamaalta. Vaihtoehtoina olisivat rannikkoruotsalaisia edustava pätevä Anna-Maja Henriksson Vaasasta. Vaasasta on jo tulossa ministereitä tarpeeksi yhteen hallitukseen, mikä katkaissee Henrikssonin ministeritien tällä kertaa. Toisaalta rkp voi antaa piut paut muiden puolueiden ministerilistoille ja ottaa hänet muiden vaasalaisten jatkoksi hallitukseen! Tulevaisuuden nimi kuitenkin! Astrid Thors taas jäi muistiin vähän kielteisessä mielessä, joten kielteistä julkisuutta karttava RKP ei ehkä tällä kertaa ota Astridia kimppaan.

KristillisDemokraateilla puheenjohtaja Räsänen on ainut hallituksen oven avaava. Hänellekin voi käydä kuten kristillisen liiton aikoihin Toimi Kankaanniemelle Esko Ahon hallituksessa (1991), jolloin Toimille luotiin yksi poliittisen historian kummallisimmista posteista; kehitysyhteistyö- ja alkoholiasiainministeriys!:nauru: Joka oli kahden ministeriön; ulkoministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön, yhteinen jobi. Toimi ei hyväksynyt hallituksen politiikkaa ja sai lähteä, Ahon julkisesti nolaamana. Tehtävään ei, yllätys yllätys, otettu ketään!

Voi olla, että Räsäselle luodaan jokin "käkikelloministerin" homma. Toinen mahdollisuus, jota tosin vahvasti epäilen, on se, että suopeuden puuskassa Räsäselle kootaan perheasiainministerin salkku. Räsäsen kädet sidottaisiin sillä, että tehtävä jaettaisiin vähintään kahdelle ministeriölle; sosiaali- ja terveysministeriölle ja opetusministeriölle, mahdollisesti mukaan ympättäisiin vielä joitain muitakin ministeriöitä. Homma vesittyisi näin omaan "poikkitieteellisyyteensä".

/ -merkki nimien välissä ministerilistassa tarkoittaa, että kyseessä on vaihtoehto. Se ei siis tarkoita, että tehtävä olisi jaettu kahdelle henkilölle!

Muoks. muutettu asettelua ja korjattu kirjoitusasua.



Lisäsin tekstiä "perustelut ja kommentit" osioon, jotta se paremmin kuvaisi ajatuksiani ministerilistan muodostamisesta. Myös pari pikku muutosta itse listaan.

Veikkaus:

Lähtöoletus on, että hallitukseen tulee 19 ministeriä.
Veikkauksenani esitän, että ministerilistan nimien osalta lista toteutuu suhteessa 15/19 ja nimi + ministeritehtävä -osalta suhteessa 11/19.[/quote]



Jatkoa aiheeseen 15.6.2011

Aamulehti on 14.6.2011 tehnyt myös sixpack -pohjalle perustuvaa ministerilistaa. Siinä esiintyy paljolti samat nimet kuin edellä olevassa omassa listassani, tehtävissä vain on eroa. Listoissa olevat yhteneväisyydet nimien ja tehtävien osalta on lihavoitu.

Kok
Jyrki Katainen..............pääministeri
Alexander Stubb..........ulkomaankauppaministeri
Jyri Häkämies................elinkeinoministeri
Paula Risikko.................sosiaali- ja terveysministeri

Henna Virkkunen...........infraministeri
Lenita Toivakka................kuntaministeri
varalla
Petteri Orpo tai Sampsa Kataja...tehtävä avoin

Sdp
Jutta Urpilainen............valtiovarainministeri
Eero Heinäluoma..........ulkoministeri
Riitta Myller....................maa- ja metsätalousministeri
Jouni Bacman.............sisäministeri
Heli Paasio......................opetusministeri
Jukka Gustafsson.........kulttuuri- ja urheilumin.

Vas
Paavo Arhinmäki..........työministeri
Merja Kyllönen................viestintäministeri

Vihr
Ville Niinistö.................ympäristöministeri
Tuija Brax........................oikeusministeri

Rkp
Stefan Wallin...............puolustusministeri
Christina Gestrin
..........maahanmuuttomin.

Kd
Päivi Räsänen...............peruspalveluministeri

Kommentit:

Kok
Nimet pitkälle selviö. Aiemmassa AL:n listassa Paula Risikolle oli "annettu" liikenneministerin tehtävä. No olisihan sekin homma, sairaanhoitajalle! Nyt on Aamulehdessä tultu järkiinsä ja nimetty Risikko "oikealle paikalleen" sosiaali- ja terveysministeriksi. Kokoomukselle kunta-asiat tulevat olemaan politiikan keskiössä, joten lentoemäntä Lenita kuntaministerinä, jaa-a, no mikä ettei! Uskoisin kuitenkin, että edellinen opetusministeri Henna Virkkunen jatkaa ministeriyttään kuntaministerinä.

Sdp
Heinäluoma listattu ulkoministeriksi, vaikka yleisesti on epäilty riittääkö kielitaito ministeriksi ylipäätään. Tästä huolimatta olin itse listannut Heinäluoman tahtoihmisenä "allrounderiksi", jolle periaatteessa voisi tulla salkku kuin salkku. Mutta että ulkoministeriksi, no jaa, tuskin sentään toteutuu. Riitta Myller AL:n listalla ehdolla maatalousministeriksi, omalla listallani mm ympäristöministeri. Todennäköinen ministerinimi joka tapauksessa, kaikilla kriteereillä arvioituna; pätevyys, kokemus, aluepolitiikka, naispaikka jne.

Heli Paasio oli omalla alkuperäisellä listallani ehdolla opetusministeriksi, mutta pudotin pois. Viime vuonna Paasion perheeseen tuli perheenlisäystä, joten epäilin josko ryhtyy tällä hetkellä ministeriksi. Viime hallituksessahan kokoomuksen Sari Sarkomaa hyppäsi kyseisestä tehtävästä vauhdissa pois, koska homma kävi liian raskaaksi pienten lasten vuoksi. Backman on myös minun "varalla" -listallani ehdolla sisäministeriksi jos ympäristöministerin salkku ei "natsaa". Gustafsson listallani opetusministeri, Aamulehden listalla saman ministeriön kakkosmies.

Vas
Aamulehti antaisi vasemmistoliitolle aika kevyet salkut, ottaen huomioon näiden 14 eduskuntapaikkaa. Olisi selvä tappio verrattuna vihreitten salkkujen painoarvoon. Merja Kyllönen Kainuusta ehdolle viestintäministerin tehtävään. Kyllönen koulutukseltaan bioanalyytikko (labrahoitaja), joten mikä olisi se puoltava asia tähän tehtävään? Valiokuntakokemuskaan (maa-ja metsätalousvaliokunta, sosiaali- ja terveysvk, työelämä- ja tasa-arvovk.) ei tue tähän tehtävään valintaa, ei edes osoita mielenkiintoa kyseiseen tehtäväalueeseen.

Vihr
Aamulehti antaisi vihreille kaiken minkä nämä haluaisivat. Vihreät eivät ole merkittävässä painostusroolissa, joten kymmenellä edustajalla tuskin saadaan näitä vihreitten "unelmatehtäviä". Jää nähtäväksi. Käsitykseni mukaan mennään ennemminkin kulttuuriministeri/sisäministeri -linjalla! Omalla listallani Anni Sinnemäki oli ministerilistalla, mutta putosi puheenjohtajan pallilta kuten ennustinkin, joten tuskin pääsee ministeri-Audin kyytiin! Jos vakavasti otettava jobi löytyy, niin halukkaita toiseksi ministeriksi on varmasti myös EU-mepeissä (Satu Hassi & Heidi Hautala). Osmo Soininvaara ja Pekka Haavisto olisivat potentiaaleja ja kyvykkäitä ministerikandidaatteja, mutta eivät voi napata "naispaikkaa". Etenkään kun kyseessä on "naispuolue", joka kyllä näkyy voivan ottaa tarvittaessa vaikka kaikille avoimille paikoille naisen, ja ilman huolta, että tasa-arvo kärsisi!

Rkp
Aamulehti on samaa mieltä kanssani puheenjohtaja Wallinin ministerisalkusta. Gestrinin ministeriydestä puolestaan mielipiteemme ovat samat, tehtävästä ei. Maahanmuuttoministerin tehtävä voi olla rkp:lle liian karvas. Oma ehdotukseni Gestrinin maatalousministeriydestäkään tuskin toteutuu. Salkku on liian merkittävä annettavaksi "mikro"puolueen edustajalle.

Kd
Aamulehden ministeriistalla ehdolla peruspalveluministeriksi. Valtioneuvoston rahakkaimpia salkkuja, joten tuskin annetaan kuusi edustajaa käsittävän ryhmän "tilkeministerille".[/quote]
(Viestiä on muokattu perjantaina, 17.06.2011 klo 11:43)

Frosty

Frosty
Viestimäärä: 956

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Perjantaina, 17.06.2011 klo 22:31  
+
0
Lueskelimpa tässä aikani kuluksi iltalehden nettisivuja ja siellä oli yksi tälläinen uutinen:

"Kristillisdemokraattien ehto hallitukseen lähtöön oli, ettei sukupuolineutraalia avioliittolakia tule eivätkä samaa sukupuolta olevat parit saa adoptio-oikeutta. Kumpaakaan ei kirjattu hallitusohjelmaan."


Siis mitä? Voisiko kuka tahansa muukin puolue tehdä tälläisen ehdotuksen ja siihen suhtauduttaisiin sillä, että: "No okei, suostutaan ettet vaan suutu." Siis mitä? Päivi Räsänen oli vielä kehdannut kommentoida näin:

"-Kiitän muita puolueita suvaitsevaisuudesta, puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen iloitsi tavoitteidensa täyttymistä."
Päivi Räsästä itseään ei ole kyllä kiittäminen suvaitsevaisuudesta. Noh, sanompa vaan että karma ja jospa jossain vaiheessa tietyt ihmiset huomaisivat, ettei toisten ihmisten huono kohtelu edesauta puhdasta omatuntoa. :roll:

Muutenkin ärsyttää sitä enemmän mitä enemmän luen juttuja suomen hallituksesta ja politiikasta ja kaikista päätöksistä yleensäkin. Mikäs se oli se valtio, josta alkoivat varsinkin nuoret ihmiset muuttamaan pois valtion surkean johdon takia?

Oikeastaan ainut tähän astisin hyvä päätös on se, ettei hallitus myönnä lupaa uusille ydinvoimaloille. Saisivat ihmiset oikeasti alkaa ajatella sitä onko kaikkea pakko saada.
SLK N Sani -03
SPK N Ansa -10
(Viestiä on muokattu perjantaina, 17.06.2011 klo 22:38)

SiVe

SiVe
Viestimäärä: 1170

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Lauantaina, 18.06.2011 klo 20:23  
+
0
Me kans jo miehen kanssa vitsillä pohdittiin että pitäsköhän jo muuttaa muille maille. Onko se autuus sitten sielläkään. Huoh, pettynyt olo.
- -08 Karjalankarhukoira x samojedi/labradori-mix n. Rape

miimi

miimi
Viestimäärä: 121

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Maanantaina, 20.06.2011 klo 04:20  
+
0

Pimeänenkeli kirjoitti:

Noissa on kuitenkin myös se ero, että toinen rikos on tehty tarkoituksellisesti ja toinen vahingossa. Toki kuolemantuottamus on aina vakava asia, mutta noin voisi valitettavasti käydä melkein kenelle vain auton kanssa liikkuvalle, kun kyse ei kuitenkaan ollut kännissä ajamisesta tms. rikollisesta toiminnasta. Kirkkoon murtautumista on vaikeampi nähdä sellaisena asiana, mikä tapahtuisi ihan vahingossa kurjien sattumusten kautta.



Suomen lainsäädäntö on kyllä aivan hunningolla! Meillä elinkautinen tarkoittaa käytännössä n. 12 vuotta ja rattijuopot jotka ajelee lasten päälle tuomitaan vammantuottamuksesta tai pahimmillaan kuolemantuottamuksesta.
Kännissä rattii hyppäävän pitäisi tiedostaa riskit mitä voi seurata omasta toiminnasta ja näin ollen se on jopa suunniteltua. Kuolemantuottamus tarkoittaa huolimattomuutta - kännissä ajelu ei ole sitä!

Ja sitten valtion talouspolitiikka.. huoh..
Ekana revitään verot taivaisiin ja sitten säästetään kaikkein tärkeimmässä (sairaanhoito, poliisien virat jne)
Kun alkaisivat miettimään kuinka paljon Suomen varoista menee maahanmuuttajien hyysäämiseen niin voisi monta asiaa olla paremmin (loppuviimein moneltakin kannalta, kuitenkin mm.60% omaisuusrikosten tekijöistä on ulkomaalaistaustaisia)
Ei muuta kuin sossuluukut kiinni ja kaikki työtä pelkäävät turvapaikanhakijoiksi vaikkapa Belgiaan!

Viimeiseksi Räsänen - kommentoin lyhyesti : :pyssyt::pyssyt::pyssyt:
monirotu-tyttö Mytty s. 18.11.2010
irlanninsusikoira neiti Mankku 3v

Tonteria

Tonteria
Viestimäärä: 2481

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Maanantaina, 20.06.2011 klo 09:19  
+
0

miimi kirjoitti:


Suomen lainsäädäntö on kyllä aivan hunningolla! Meillä elinkautinen tarkoittaa käytännössä n. 12 vuotta ja rattijuopot jotka ajelee lasten päälle tuomitaan vammantuottamuksesta tai pahimmillaan kuolemantuottamuksesta.
Kännissä rattii hyppäävän pitäisi tiedostaa riskit mitä voi seurata omasta toiminnasta ja näin ollen se on jopa suunniteltua. Kuolemantuottamus tarkoittaa huolimattomuutta - kännissä ajelu ei ole sitä!



Mitä sitten mielestäsi pitäisi tehdä? Mikä olisi hyvä ratkaisu rattijuoppouteen? Pakolliset alkolukot autoihin? Alkoholin kieltäminen? Kännissä olemisen kieltäminen? Autoilun kieltäminen? Ajattelupakko umpijurrisille?

miimi kirjoitti:

Ja sitten valtion talouspolitiikka.. huoh..
Ekana revitään verot taivaisiin ja sitten säästetään kaikkein tärkeimmässä (sairaanhoito, poliisien virat jne)
Kun alkaisivat miettimään kuinka paljon Suomen varoista menee maahanmuuttajien hyysäämiseen niin voisi monta asiaa olla paremmin (loppuviimein moneltakin kannalta, kuitenkin mm.60% omaisuusrikosten tekijöistä on ulkomaalaistaustaisia)
Ei muuta kuin sossuluukut kiinni ja kaikki työtä pelkäävät turvapaikanhakijoiksi vaikkapa Belgiaan!

Viimeiseksi Räsänen - kommentoin lyhyesti : :pyssyt::pyssyt::pyssyt:



Tuolta kun kurkkaa verotuksen muutoksia, niin tavan veronmaksajan kukkarossa tulee tuntumaan kaikista eniten makeis-, tupakka- ja alkoholiveron korotus (mikä harmi kansanterveyden kannalta!) sekä ajoneuvo- ja polttoaineverotus. Alv-kanta pysyy samana, samoin kuin tuloverotus. Pääomaveroa puolestaan korotetaan, samoin kuin verotettavia osinkoja tulee nyt aiemmin verotuksen piiriin. Yhteisöveroa puolestaan lasketaan. Missä ne taivaisiin korotetut verot nyt sitten ovat? Vai onko tämä(kin) hommafoorumin änkyräsiiven perusjargonia, jolla todellisuuden kanssa yhtä paljon tekemistä kuin kissanviiksillä koiran pallien?

Sairaanhoito on kuntien vastuulla, joten valtion talouspolitiikalla on aika vaikeaa siihen vaikuttaa (kirottu kuntien autonomia!) muuten kuin suoraan korvamerkityillä tuilla. Mutta oho, siihen on budjetoitu 145 miljoonaa euroa/vuosi lisää rahaa! Poliisitoimi puolestaan menettää rahaa, mikä on tämänhetkisellä valtion tuottavuusohjelman toteutustavalla lähinnä tuhoisaa, poliisissa samoin kuin valtion virastoissa koko maassa pitäisi enemmän keskittyä byrokratian keventämiseen, sillä se syö varoja kaikista eniten.

Maahanmuuttajia tullaan "hyysäämään" siten, että lisätään rajavartiolaitoksen varoja ja tehostetaan ja nopeutetaan hakemusten käsittelyä. Perusturvaa puolestaan parannetaan, samoin kuin sosiaaliturvaa, asumistukia ja opintotukea ruukataan parempaan malliin. Mutta hupsista keikkaa, samallahan tullaan maksamaan suomalaisillekin rahaa siitä, että eivät tee mitään!

Mutta sinulla oli tuossa aivan loistava ajatus! Pitäisikin sinun ehdotuksesi mukaa lopettaa kaiken sosiaaliturvan maksaminen tasapuolisesti kaikille, ja lähettää ne sadat tuhannet suomalaisetkin työtäpelkäävät loiset turvapaikanhakijoiksi Belgiaan. Minä ainakin kannatan, eipähän tarvitse enää omilla verorahoilla kustantaa lähiökapakoiden Remujen ja Ritujen dokaamista, selkävammaisista xenofobisista Oululaisista piirivartijoista puhumattakaan. [/sarkasmi]
Kodinturva(tuho)joukkona häärää ja mökeltää ssu Giteas Inverno, "Pyry"
Rakas enkelikoirani, ssu Giteas Ginori, "Arttu"

Hullut koiranaiset biksukuntoon
Kuvatuksia

Tattistavaan

Tattistavaan
Viestimäärä: 740

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Maanantaina, 20.06.2011 klo 09:50  
+
0
^kuntien valtionosuuksia leikataan 600 miljoonaa eli se tulee näkymään korkeampina kuntaveroina, sairaalamaksuina yms. jotka kaikki vaikuttaa pahiten pienituloisimpiin... polttoaineet taas nousee ja vaikka peruspäivärahaan se korotus tuleekin ni sen varassa olevilta se o sitten toimeentulotuesta pois et +- 0 koko paketti... tai tälläisen käsityksen itse sain kun tuota hallitusohjelmaa luin korjatkaa jos ny väärässä olen sit
Owczarek Podhalanski Runo Visenna tuttavallisemmin Nalle
Pyreneittenmastiffi Mini
Keskiaasiankoira Little Freak's Dzhamal tuttavallisemmin Jallu

Tonteria

Tonteria
Viestimäärä: 2481

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Maanantaina, 20.06.2011 klo 10:02  
+
0
Musta se on ihan fiksua lopettaa korvamerkitsemättömän rahan jakaminen, ja sen sijaan jakaa kunnille avustuksia niin, että rahaa joudutaan käyttämään oikeisiin asioihin turhien virkamiesten ja kunnanjohtajien edustustalojen ylläpitämisen sijaan. Se, että onko noin raju leikkaus tarkoituksenmukaista tai järkevää, siihen en näillä tiedoilla osaa ottaa kantaa puolesta enkä vastaan. Toisaalta, tilapäiseksi tuon leikkauksen ohjelmassa mainitsevat, joten tiedä sitten onko kyseessä kertaluontoinen budjetinkaunistustoimenpide, vai mikä.
Kodinturva(tuho)joukkona häärää ja mökeltää ssu Giteas Inverno, "Pyry"
Rakas enkelikoirani, ssu Giteas Ginori, "Arttu"

Hullut koiranaiset biksukuntoon
Kuvatuksia

Tattistavaan

Tattistavaan
Viestimäärä: 740

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Maanantaina, 20.06.2011 klo 10:14  
+
0
^jotenkin en vaan itse jaksa uskoa että kunnissa noista leikkauksista niitä johtopäätöksiä tehtäisiin et byrokratiaa helpotettais ja virkamiesten määrää ja samalla hallintoa kutistettais... esim kuntaliitosten 5v suojatyöpaikat on ja pysyy edelleen... kyllä se maantapa on ikäväkyllä ollut veroäyriä ja muita kuntamaksuja nostaa... kiinteistöverot näkyy vuokrissa yms.. pakkohan se jostain on leikata ja ei sellaista listaa tehtyä saakaan että se kaikkia vois miellyttää mutta paremmankin olisivat voineet tehdä
Owczarek Podhalanski Runo Visenna tuttavallisemmin Nalle
Pyreneittenmastiffi Mini
Keskiaasiankoira Little Freak's Dzhamal tuttavallisemmin Jallu

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Maanantaina, 20.06.2011 klo 13:26  
+
0

Aberkios kirjoitti:

[quote=Aberkios][quote=Aberkios][quote=Aberkios]Hallituksen muodostaminen näyttää vähän tökkivän ja venyvän. Siksi päätin tehdä sen heidän puolestaan!

Aberkios 23.05.2011

KOK .....................Tehtävä...........................Vaalipiiri
Jyrki Katainen.........Pääministeri.......................Uusimaa
Alexander Stubb.....Ulkomaankauppaministeri.....Uusimaa
Jyri Häkämies..........Elinkeinoministeri................Kymi
Paula Risikko...........Sosiaali- ja terveysministeri...Vaasa
Henna Virkkunen.....Kuntaministeri...................Keski-Suomi
Sampsa Kataja.........Liikenne- ja viestintämin......Satakunta
______________________________________________________________
SDP
Jutta Urpilainen.........Valtiovarainministeri............Vaasa
Erkki Tuomioja...........Ulkoministeri......................Helsinki
Jukka Gustafsson.......Opetusministeri..................Pirkanmaa
Jouni Backman/Kari Rajamäki.....Ympäristöministeri.....Etelä-Savo/Pohjois-Savo
Maria Guzenina-Richardson...Peruspalveluministeri..Uusimaa
Riitta Myller................Eurooppamin. tai ympäristömin...Pohjois-Karjala
................................................................................................
Varalla SDP
*) Eero Heinäluoma...."Allrounder"...Uusimaa
_______________________________________________________________
VAS
Paavo Arhinmäki..........Työministeri..(asuntoministeri, varauksin)....Helsinki
Annika Lapintie............Oikeusministeri.....Varsinais-Suomi
_______________________________________________________________
VIHR
Anni Sinnemäki.............Kulttuuri- ja urheiluministeri.....Helsinki
Ville Niinistö..................Sisäministeri.....Varsinais-Suomi
_______________________________________________________________
RKP
Stefan Wallin................Puolustusministeri......Varsinais-Suomi
Cristina Gestrin..............Maa-ja metsätalousministeri (varauksin)....Uusimaa
............................................................................................................
Varalla RKP (Gestrinille, mutta tehtävä jokin muu kuin yllä)
Anna-Maja Henriksson....Vaasa,
________________________________________________________________
KD
Päivi Räsänen......Jokin "käkikelloministerin" tyyppinen. Mahdollinen, joskin epätodennäköinen, on myös "perheasiainministerin" homma, jos sellainen perustetaan....Hämeen vaalipiiri
_____________________________________________________________________
*) Eero Heinäluoma on kuitenkin todennäköisesti tuleva eduskunnan puhemies.
_____________________________________________________________________
Perustelut, kommentit:

KOKoomukselle, vaikka on suurin puolue, on todella vaikea löytää ministeriehdokkaita, etenkin päteviä naisia, muualta kuin Uudeltamaalta. Esim liikenneministeriksi Uudenmaan naisista kävisi sekä Leena Harkimo että Marjo Matikainen-Kallström, mutta kun sieltä on tulossa jo kaksi "varmaa" miesministeriä. Itse asiassa helpointa kokoomukselle olisi ottaa kaikki ministerinsä Uudeltamaalta, mutta kun se ei puoluepoliittisesti tule kyseeseen! Muualta Suomesta löytyisi kyllä ensikauden miesehdokkaita ja "nättejä tyttöjä, lentoemäntää yms. Helsingistä taas löytyisi vanhaa miestä (70 v.), sairasta miestä (Zysse) ja leikin kesken heittänyttä naista (Sari Sarkomaa). Paineita e.m. syistä olisi löytää ministeri myös Helsingistä. Mutta kun ainoa kyseeseen tuleva on näin ollen Jan Vapaavuori, niin ainakin valinta lienee helppo! Ei mene hyvin Suomen suurimmalla puolueella ja vieläpä pääkaupungin suurimpana puolueena! Etenkin kun puoluetta yleisesti tituleerataan "kykypuolueeksi"!

Puolueen naiskandidaattien puutteen vuoksi puolueen ministerilistan yhdellä "naispaikalla" onkin Alexander Stubb! :nauru: Tosin koko listalla hän on A) siksi, että on Käteisen hyvä kamu ja B) liittyy edelliseen, mutta on Käteisen Eu-parlamentista kotimaan politiikkaan houkuttelema, joten nyt on "pikku pakko" löytää hänelle ministerisalkku. Toinen "kaveripaikalla" oleva on Jyri Häkämies. En väitä, etteivätkö kumpainenkin olisi päteviä ministereiksi. Ihmettelen vain mikä olisi se ministerinsalkku, joka Stubbille löydettäisiin, jos se ei ole ulkoministeriöstä. Tällöinkin kyseeseen tulisi vain ulkomaankauppaministerin tai EU-ministerin jobi, ulkoministeriys kun on menossa demareille.

SDP:lle on kaikkein helpoin löytää koko maan kattavasti ministeriainesta, vaikka puoluetta yleisesti pidetään urbaanipuolueena. Keskusta olisi tässä mielessä toinen maan kattava "kykypuolue", mutta kun nyt ei ole Kepulle tilausta. Riitta Myllerin kotiuduttua EU-parlamentista, hänelle olisi puolue- ja sisäpoliittisesti viisasta löytää sopiva homma hallituksesta. Pohjois-Karjalassa maakuntaan tullutta ministerinsalkkua arvostettaisiin saavutuksena "omille" joten se osaltaan hillitsisi maakunnassa esiintyvää "persuvyöryä". Ainakin pätevyyttä luulisi olevan, kaksi kautta eduskunnassa ja sen jälkeen kolme kautta vastuullisissa tehtävissä EU:ssa. Onko demareilla poliittista silmää, sen näemme ehkä viikon sisällä. Jos Myller nappaa ympäristöministerin homman, ovat savolaiset Backman ja Rajamäki "taistelemassa" sisäministerin salkusta. Ehkä muutoinkin. Näilläkin herroilla olisi osansa tehtävänä vaalipiiriensä "persuistumisen" estäjinä.

VASemmistoliiton lista on puhdasta realismia. Puheenjohtaja + pätevä nainen (politiikan raskassarjalainen) "naispaikalle". Salkkujako vasureille on yksi kinkkisimmistä. Toisaalta kyseessä on hallituksen kolmanneksi suurin puolue, mikä tulisi huomioida salkkujen painoarvossa. Toisaalta taas päähallituspuolueet eivät halukkaasti antaisi, monien arvioiden mukaan, hallituksen tulevalle häirikölle kovin merkittäviä tehtäviä. Listalla Arhinmäelle ovat ehdolla työministerin ja asuntoministerin salkut. Molempiin hommiin on liitettävä kysymysmerkit. Työministerinä Paavolle voisi kokoomusta karttavana tulla "äitiä ikävä" ylikarhean Häkämiehen aisaparina Työ- ja elinkeinoministeriössä. Tähän tehtävään olisi, mainitusta syystä, Paavollakin jonkin tasoista aatevastarintaa. Listassa varalle esitettyä Asunto- ja kaavoitusministerin paikkaa vasemmistolle tuskin kuitenkaan annetaan. Voi olla, että koko tehtävä jää yhden hallituskauden hommaksi ja palautetaan sinne mistä se lohkaistiin, eikä tehtävää täytetä lainkaan. Asiassa kun tökkii nimenomaan se "kaavoitus" -osio. Varatuomari. Lapintielle voisi aueta oikeusministerin posti. Sekin tosin varauksin edellä mainituista syistä.

VIHReille homma myös silkkaa realismia. Puheenjohtaja (Sinnemäki) ottaa ministerikaverikseen "miespaikalle" Ville Niinistön, jos on fiksu. Näin hän saa pitää salkkunsa hävittyään puheenjohtajakisan Niinistölle ensi kuun puoluekokouksessa. Olisi myös virhe toistaa viimekertaiset "annit" ja ottaa tasa-arvovaatimusten vastaisesti ministerikaverikseen toinen nainen.

RKP:llä puheenjohtajan kaveriksi pitkäaikainen naisedustaja Uudeltamaalta. Vaihtoehtoina olisivat rannikkoruotsalaisia edustava pätevä Anna-Maja Henriksson Vaasasta. Vaasasta on jo tulossa ministereitä tarpeeksi yhteen hallitukseen, mikä katkaissee Henrikssonin ministeritien tällä kertaa. Toisaalta rkp voi antaa piut paut muiden puolueiden ministerilistoille ja ottaa hänet muiden vaasalaisten jatkoksi hallitukseen! Tulevaisuuden nimi kuitenkin! Astrid Thors taas jäi muistiin vähän kielteisessä mielessä, joten kielteistä julkisuutta karttava RKP ei ehkä tällä kertaa ota Astridia kimppaan.

KristillisDemokraateilla puheenjohtaja Räsänen on ainut hallituksen oven avaava. Hänellekin voi käydä kuten kristillisen liiton aikoihin Toimi Kankaanniemelle Esko Ahon hallituksessa (1991), jolloin Toimille luotiin yksi poliittisen historian kummallisimmista posteista; kehitysyhteistyö- ja alkoholiasiainministeriys!:nauru: Joka oli kahden ministeriön; ulkoministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön, yhteinen jobi. Toimi ei hyväksynyt hallituksen politiikkaa ja sai lähteä, Ahon julkisesti nolaamana. Tehtävään ei, yllätys yllätys, otettu ketään!

Voi olla, että Räsäselle luodaan jokin "käkikelloministerin" homma. Toinen mahdollisuus, jota tosin vahvasti epäilen, on se, että suopeuden puuskassa Räsäselle kootaan perheasiainministerin salkku. Räsäsen kädet sidottaisiin sillä, että tehtävä jaettaisiin vähintään kahdelle ministeriölle; sosiaali- ja terveysministeriölle ja opetusministeriölle, mahdollisesti mukaan ympättäisiin vielä joitain muitakin ministeriöitä. Homma vesittyisi näin omaan "poikkitieteellisyyteensä".

/ -merkki nimien välissä ministerilistassa tarkoittaa, että kyseessä on vaihtoehto. Se ei siis tarkoita, että tehtävä olisi jaettu kahdelle henkilölle!

Veikkaus:

Lähtöoletus on, että hallitukseen tulee 19 ministeriä.
Veikkauksenani esitän, että ministerilistan nimien osalta lista toteutuu suhteessa 15/19 ja nimi + ministeritehtävä -osalta suhteessa 11/19.

...................................................................................................................

Ministerilistan toteutuminen 20.6.2011

Edellä veikkasin, että ministerilistan nimien osalta listani toteutuisi suhteessa 15/19 ja nimi + ministeritehtävä -osalta 11/9. Arvion esityshetkellä ei ollut vielä tiedossa edes ministereiden määrä. Useissa arvioissa Heinäluomaa veikattiin eri ministeritehtäviin ulkoministeristä ja valtiovarainministeristä aina elinkeinoministeriin ja liikenneministeriin asti. Lähtöoletukseni oli, että hänestä tehdään eduskunnan puhemies. Tämä näyttäisi myös toteutuvan. Tämä mukaanlukien lista olisi toteutunut nimien osalta suhteessa 15/19 ja nimi + ministeritehtävä -osalta 11/19.
Ennusteeni toteutui siis tavoitteen mukaisesti, vaikka ministeritehtävät edellisestä hallituksesta muuttuivatkin. Voinkin todeta, että ennusteeni osui lähemmäksi oikeata kuin Ylen, MTV:n ja Amulehden politiikantoimittajien ennusteet. Joten: ei huono!

Ministerilistassa osuneet ennustukseni nimien ja tehtävien osalta on lihavoitu.

Kok
Jyrki Katainen..............pääministeri
Alexander Stubb..........ulkomaankauppa- ja Eurooppaministeri
Jyri Häkämies................elinkeinoministeri
Paula Risikko.................sosiaali- ja terveysministeri

Henna Virkkunen.......kuntaministeri
Jari Koskinen....................maa- ja metsätalousministeri

Sdp
Jutta Urpilainen............valtiovarainministeri
Erkki Tuomioja............ulkoministeri
Maria Guzenina-Richardson...peruspalveluministeri
Krista Kiuru........................asunto -ja viestintäministeri
Lauri Ihalainen ...................työministeri
Jukka Gustafsson...........opetusministeri

Vas
Paavo Arhinmäki...........kulttuuri- ja urheiluministeri
Merja Kyllönen....................liikenneministeri

Vihr
Ville Niinistö...........ympäristöministeri
Heidi Hautala................kehitysyhteistyöministeri

Rkp
Stefan Wallin..................puolustusministeri
Anna-Maja Henriksson....oikeusministeri

Kd
Päivi Räsänen..............sisäministeri

Eduskunnan puhemies: Eero Heinäluoma

Kommentit:

Kok
Nimet olivat pitkälle selviö. Jari Koskinen oli alunperin ehdokkaani maa- ja metsätalousministeriksi, koska on ainut, jolla puolueessa on alan kokemusta. Kokoomuksesta on kuitenkin irvitty persujen ministeriaineksen puutetta siinä määrin, että ajattelin etteivät tohtisi ottaa ministeriä eduskunnan ulkopuolelta. Mutta mitäpä poliitikot eivät tohtisi kun on mahdollisuus saada kaveri ministeriksi! On tällä sitten poliittisesti mitattua kannatusta tai ei.

Sdp
Riitta Myller sen paremmin kuin Savon vaalipiireistä Jouni Backman tai Kari Rajamäki eivät päässeet hallitukseen. Minun mielestäni tämä oli suuri virhe, sillä nykyisellään hallitus on aluepoliittisesti pahasti vinoutunut. Tämä virhe tulee vielä kostautumaan "persuvyöryn" muodossa niin sdp:lle kuin koko hallitukselle. Puute ei koske yksin Sdp:n ministerilistaa, vaan koko hallitusta. Demarien ero esim. kokoomukseen verrattuna on siinä, että sdp:llä olisi ollut ministereiksi päteviä kansanedustajia myös "susikulmilla". Itä-Suomesta ei hallitukseen otettu ketään, mutta esim Vaasan vaalipiiristä napattiin hallitukseen kolme ministeriä! Vaikka kyseessä on yksi maan pienimmistä vaalipiireistä.

Vas
Enpä osannut veikata, että labrahoitaja valittaisiin liikenneministeriksi. Merja Kyllönen Kainuusta hommaan kuitenkin valittiin. Mentiinkö tässä valinnassa pelkän aluepolitiikan kriteereillä? Edellä kaipasin alueellista tasapuolisuutta, mutta kyllä ollaan heppoisella pohjalla jos pelkästään aluepolitiikan pohjalta valitaan ministerit. Valiokuntakokemuskaan (maa-ja metsätalousvaliokunta, sosiaali- ja terveysvk, työelämä- ja tasa-arvovk.) ei tue Kyllösen valintaa tähän tehtävään. Valiokuntavalinnat eivät edes osoita mielenkiintoa kyseiseen tehtäväalueeseen.

Vihr
Alkuperäisen listani tekoaikaan Sinnemäki oli vielä puheenjohtaja, joten oli ministeriehdokas myös alkuperäisessä listassa. Aamulehden ministerilistan vertailussa ^^^^^^^^totesin, että mikäli sopiva jobi löytyy, myös vihreitten EU-mepit heräävät tavoittelemaan ministerinsalkkua. Ja näin myös kävi, yhteistyöministeriksi valittiin Heidi Hautala.

Rkp
Puheenjohtaja Wallinin valinta puolustusministeriksi osui yksiin ennusteeni kanssa. Anna-Maja Henriksson valittiin oikeusministeriksi. Tiesin hänet vahvaksi ministerikandidaatiksi, mikäli ruotsalaiset eivät kainostele valita kolmatta ministeriä pikkuruisesta Vaasan vaalipiiristä. Eivät kainostelleet!

Kd
Puolueen puheenjohtajasta Päivi Räsäsestä tulee sisäministeri. Jos Bjarne Kallis olisi vielä kristillisten puheenjohtaja, olisi uudessa hallituksessa neljä ministeriä Vaasan piiristä! Räsänen on Kokoomuksen Koskisen lisäksi toinen hämäläisministeri.
.

[/quote]
(Viestiä on muokattu tiistaina, 21.06.2011 klo 12:07)

BaeLiana

BaeLiana
Viestimäärä: 1860

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Maanantaina, 20.06.2011 klo 14:45  
+
0
Saanko kysyä, mikä on ideana siinä, että Aberkios kopsaa omaa postaustaan uudestaan ja uudestaan tänne? Mulla on nyt ilmeisesti mennyt jotain ohi.
pystykorvasekoitus Ronja 2010 ->
löytökatti Sulho 2013 ->
porokoira Heili 2014 ->

http://baeliana.kuvat.fi/#/

maddy

maddy
Viestimäärä: 3542

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Maanantaina, 20.06.2011 klo 22:28  
+
0
^Aberkios ei osaa lainata tai ainakaan kommentoida lainaustaan [quote]-tagien ulkopuolelle, joten siksi näyttää siltä, että kaikki olisi vanhaa kopiointia. Tässä yhteydessä kuitenkin kyse on siitä, että Aberkios haluaa päteä arvauksillaan uuden hallituksen ministereistä.

Dazzle

Dazzle
Viestimäärä: 225

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Maanantaina, 20.06.2011 klo 23:51  
+
0
Lukikos joku Hesarin Nyt-liitettä (17.6.)? Olli Immonen, eduskunnan nuorin kansanedustajahan se siellä haastatelussa.
Vieras mies kaupungissa

Entä missä konkretisoituvat Helsingin uhat? Missä otettaisiin toinen kuva juttua varten?

"Olen vähän miettinyt, että Itäkeskushan se tietysti on, missä on paljon sellaista maahanmuuttajaa, jotka elää eristäytyneessä tilassa, eikä ole mukana vallitsevassa yhteiskunnassa."

Selvä. Milloin olet käynyt siellä viimeksi?

"En koskaan."


Ööh, mitenköhän tällaista porukkaa voi ottaa tosissaan? :mietiskel: Kyllä mä ymmärtäisin, jos olisi oikeasti matkustanut ja opiskellut ja tavannut erilaisia ihmisiä ja olisi sen jälkeen "maahanmuuttokriitikko" mutta ei näin...

Perhe sinnittelee kuntoutustuen, asumistuen, lapsilisän ja Eveliinan opintotuen varassa.


Ja nykyään herra nostaa palkkaa 6335 egee kuussa, lisäksi 1800 e kulukorvauksia ja ilmaiset matkat Hesan ja Oulun välillä. Niin että sosiaalipummisomalit pois Suomesta? :pyssyt:
"Life is short, art is long, opportunity fleeting, experimenting dangerous, reasoning difficult."
Hippocrates

ps suomenlapinkoirauros 8/2010
2 gerbiiliä
2 marsua

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Tiistaina, 21.06.2011 klo 12:26  
+
0

maddy kirjoitti:

^Aberkios ei osaa lainata tai ainakaan kommentoida lainaustaan tagien ulkopuolelle, joten siksi näyttää siltä, että kaikki olisi vanhaa kopiointia. Tässä yhteydessä kuitenkin kyse on siitä, että Aberkios haluaa päteä arvauksillaan uuden hallituksen ministereistä.



Diagnoosisi osui osittain oikeaan. Siinä meni väärin, että kyse ei ole siitä etten osaisi kommentoida tagien ulkopuolelle, vaan siitä, että omaa vanhaa tekstiään ei voi muuttaa, mutta lainattua (vaikkakin itseltä) voi kyllä muuttaa. Jos olisin kirjoittanut kaiken alusta, niin sitä tekstiä olisi vieläkin enemmän. Ja on vahvasti vähättelevä arvio, että kyse olisi arvaamisesta. Ministerilista perustui vankkaan asiantuntemukseen ja pitkäaikaiseen politiikan tuntemukseen.

Mitä taas pätemiseen tulee, niin siinä olet aivan oikeassa!:peukku: Miksi ei saisi kerrankin päteä, kun osuu hallituksen "muodostamisessa" huomattavasti paremmin kuin politiikan toimittajat maan huippumedioissa? Minä siis paikkaan pätemisen tarvettani koko vuoden tarpeiksi! :jjei::ylpea:
(Viestiä on muokattu tiistaina, 21.06.2011 klo 12:31)

BaeLiana

BaeLiana
Viestimäärä: 1860

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Tiistaina, 21.06.2011 klo 13:41  
+
0
^Tolla tekniikalla mä olen hyppinyt noi kaikki uudet kirjoitukset yli, koska oon luullut niitä ihan suoraan kopioiksi. Miten olisi ihan tavallinen copy-paste eli oman tekstin kopiointi, liittäminen ja muokkaaminen? Sillä ei tulisi tuollaista harhavaikutelmaa.
pystykorvasekoitus Ronja 2010 ->
löytökatti Sulho 2013 ->
porokoira Heili 2014 ->

http://baeliana.kuvat.fi/#/

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: EDUSKUNTA, HALLITUS JA POLITIIKKA. - Keskiviikkona, 06.07.2011 klo 14:53  
+
0
Nykyisestä eduskunnasta on julkisuuteen noussut tämä Hakkarainen. Aina kun naama näkyy TV:ssä, niin saa varautua "sammakoihin". Edellisessä eduskunnassa tällaista myötähäpeää ainakin minussa sai aikaan Juha Mieto. Olin herran putoamisesta hyvilläni, samoin kuin Väyrysen ja Lindenin tippumisesta.

On tuo isän puolen suku Pohjanmaalla jäänyt sattuneesta syystä tuntemattomaksi, joten oli yllätys, kun minulle paljastui vaalien jälkeen, että Mietaa onkin sukua! :shifty: No, eipä tuo ole käsityksiini vaikuttanut. Kuten ei sukulaisuus ole vaikuttanut suhtautumiseeni toisiinkaan poliitiikkoihin, eli Niinistöihin (Sauli ja Ville) jotka ovat puolestaan sukua äidin puolelta. Asia selvisi vasta viime pressan vaaleissa, kun Niinistö kertoi olevansa Aarne Orjatsalon sukulainen, kuten mekin. Asia tarkistettiin ja tosiaan sukuahan tässä ollaan. Kuitenkaan en missään olosuhteissa tule ainakaan Saulia äänestämään. Se on varmaa!
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 06.07.2011 klo 14:56)

  Siirry sivulle: 1 2 3 4
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28205
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6338
Viestejä yhteensä545723
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265867
(Tilastot päivitetty viimeksi 03.05.2024 klo 04:30)