Ohjeet ja säännöt
Takaisin
HARRASTUKSET - Torstaina, 01.07.2010 klo 22:04

Aktivointilelut

Siirry sivulle: 1 2 3 4

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

AKTIVOINTILELUT - Torstaina, 01.07.2010 klo 22:04  
+
0
Aikuisen koiran harrastuksena voi olla aktivointilelu.
Ovat melkoisen kalliita hankintoja, halvimpia lienevät aktivointipallot. Älykkäälle koiralle sellainen pallo on liian tylsä, joten täytyy hankkia oikea kallis "älypeli".

Mitä kokemuksia teillä on näistä leluista? Mistään en ole löytänyt arvioita, mikä lelu on helppo ja mikä erittäin vaativa, mistä koirat yleensä pitävät ja mistä ei jne ?

Aktivointilelut
Aktivointileluja
Aktivointipeli
Nina Ottosson

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: AKTIVOINTILELUT - Torstaina, 01.07.2010 klo 22:19  
+
0
Se on aikalailla koirasta riippuvaista, mikä on helppo ja mikä vaikea. Mikä miellyttää ja mikä ei.

Meillä vanhempi riiseni on erittäin tunnollinen aktiivilelujen käyttäjä ja jaksaa kerta toisensa jälkeen innostua näistä perinteisistä. Aktivointipallo, pyramidi, kongi.

Juniori taas on hektinen 'kaikki heti mulle nyt' tyyppinen tapaus, joka ei todellakaan jaksa pyörittää palloja ja odottaa koska sieltä mahtas jotain naksuja tipahdella. Sitä kiinnostaa tornadon tyyppiset älypelit ja onneksi myös tämä helpompi ja käytännöllisempi kongi.

Kong on perusvarma ja helppo, kiinnostavuuden astetta voi lisätä vaihtamalla sisältöä koiran mieleiseksi.

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: AKTIVOINTILELUT - Perjantaina, 02.07.2010 klo 01:36  
+
0
Meillä on kongeja vaikka minkä muotoisia ja eri kokoisia palloja. Kaikista tykkää jokainen koira kunhan on tarpeeksi hyvää herkkua sisällä. Tänään ostin sellaiset luun muotoiset lelut, joihin saa tungettua sisälle vaikkapa jonkun herkkutikun tai vaikka maksamakkaraa. Meidän Lexa on niin mestari kielensä kanssa että saa monista leluista nopeasti herkut pois. Noihin tänään ostettuihin ei mahdu kieli joten joutuu miettimään ,miten saa namit sieltä pois. Mä en ole koirille mitään aktivointipelejä hankkinut. Mieluummin hankin tuollaisia erilaisia kongeja ja palloja, joiden kanssa voivat puuhailla hetken aikaa yksinään jos itsellä kiireempi päivä.
(Viestiä on muokattu perjantaina, 02.07.2010 klo 01:36)

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: AKTIVOINTILELUT - Perjantaina, 02.07.2010 klo 10:35  
+
0
Älypeleissä on myös se huono puoli, että kun koira kerran ymmärtää sen jipon, millä herkut pelistä saadaan, on lelu hyödytön. Koira pelaa sellaisen läpi alta kahden minuutin, eikä toiminnasta ole aktivoinnin kannalta katsottuna mitään hyötyä.

eeelisa

eeelisa
Viestimäärä: 469

VS: AKTIVOINTILELUT - Perjantaina, 02.07.2010 klo 11:03  
+
0
Meillä on kongi, palloja ja pyramidi ne on kestosuosikkeja. :) oon tehnyt myös tyhjiin ydinluihin omat täytteet (ja jäädyttänyt), nekin on tosi suosikkeja.
Meillä on myös lautapelejä; semmoinen josta otetaan niita palikoita pois niitten alla namia. Olen vaikeuttanut sitä sillein että koira saa ottaa vain yhden kerrallaan ettei iha rytinällä niitä viskele pois siitä. Sit meillä on semmoinen lauta jossa on se pyörivä päällynen joss yks reikä, siihen en ole keksinyt mitään vaikeuttamista. Sit on semmoinen jossa pitää siirrellä niitä palikoita. Siitä saa tosi haastavaan ja koirat tykkää ihan hirveesti noista peleistä.
Kotisivut:Ino & Sai
Sai 29.4.2009
Ino 22.2.2008
blogi
(Viestiä on muokattu perjantaina, 02.07.2010 klo 11:05)

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: AKTIVOINTILELUT - Perjantaina, 02.07.2010 klo 11:30  
+
0
^meidän älypeli on vähän samantyylinen. Eli pyöreä lauta, jossa on neljä tasoa, jokaisessa omat lokoset, joiden alla sitten namille paikka. Tasot pyörivät molempiin suuntiin ja koiran täytyy sit pyöritellä niitä niin, että tasossa oleva kolo osuu namikupin kanssa samaan linjaan.

Sellainen huono puoli vaan näillä isoilla koirilla, että ne kolot on niin pieniä ettei noiden kuonot mahdu niistä..eli pitäisi ottaa rauhassa kielellä se herkku sieltä. Eihän meidän juniori sellaista ymmärrä..kauheella kaapimisella ja rytinällä terrorisoidaan sitä peliä niin että se nami lentää kaaressa jonnekin sohvanalle ja sit sitä vingutaan sieltä pois :nauru:

Rauhallisen aktivoinnin sijaan meillä tuo peli toimii enemmänkin mielen kiihdyttäjänä. Niin koiralle kuin omistajallekin.. :)

eeelisa

eeelisa
Viestimäärä: 469

VS: AKTIVOINTILELUT - Perjantaina, 02.07.2010 klo 11:47  
+
0
^hehe, isolle koiralle on varmaa joo haastavempia, on noi kolot pienellekin ihan hauskoja, meilläkin kun opeteltiin niin kyllä yritettiin hammasta ja tassuja kuunes hoksasivat että kielellä saa hyvin :D joskus vieläkin meinaa varsinkin toi pyörivä joutua puruleluks ku siinä on nii pieni toi reikä..:hymy:
Kotisivut:Ino & Sai
Sai 29.4.2009
Ino 22.2.2008
blogi

Tutuli

Tutuli
Viestimäärä: 3982

VS: AKTIVOINTILELUT - Perjantaina, 02.07.2010 klo 21:35  
+
0
Alissalla on Dog Tornado (kadillakin vissiin se?) ja yhä se jaksaa sitä innostaa, vaikka lelu onkin ollut käytössä pikkupennusta saakka. Vaikeutta saa helposti lisää, kun laittaa eri määrän nameja per kerros, niin koira joutuu oikeesti käyttämään nenäänsä, eikä vaan nappaa vastakkaisista koloista nameja parempiin suihin. :wink: Yks "kierros" kestää meillä aika vähän aikaa, joten jos haluaa oikeesti kunnolla aktivoida, niin pitää pelata aika monta kierrosta. Ja kadi, ei tolla puikkonokkasheltillä vaan oo ollu mitään vaikeuksia saada nameja koloista ulos. :nauru:

Tornadon lisäksi Alissalla on Kongi, joka on ahkerassa käytössä. Täytteenä meillä on useimmiten jäädytettyä jauhelihaa, jotta se kestäis vähän kauemmin. Alissa on oppinu, että viskelemällä Kongia täytteet voi saada kertarysäyksellä ulos ja joskus on käynytkin niin, joten parempi jäädyttää. Sulaahan sekin hiljalleen ja yleensä lopuksi kuuluu vaan kauhee mäiske, kun Alissa heittelee Kongia sinne tänne. Välillä ihan huvittavan näköstä, kun se oikeen paiskii sitä. :nauru:

Noitten lelujen lisäks teen sitten ihan itekin aktivointileluja pahvilaatikoista ja sanomalehdestä, halpaa ja hauskaa. :wink:

Oliks jollain kokemusta siitä Dog Pyramidista? Vaikuttaa ainakin hauskalta ja haastavalta. Lisäks oon haaveillu siitä matosta, johon piilotetaan nameja, se vaan on melkosen kallis. Onko jollain sitä?
Shetlanninlammaskoira Alissa 23.11.2008
Muistoissa tiibetinspanieli Mona 1992-2006
(Viestiä on muokattu perjantaina, 02.07.2010 klo 21:37)

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: AKTIVOINTILELUT - Perjantaina, 02.07.2010 klo 22:38  
+
0

Tutuli kirjoitti:

Ja kadi, ei tolla puikkonokkasheltillä vaan oo ollu mitään vaikeuksia saada nameja koloista ulos. :nauru:


Riiseni on kuuluisa kirsunsa koosta. Joskus jos näät livenä, niin tiedät mistä puhutaan :nauru:

Annny

Annny
Viestimäärä: 273

VS: AKTIVOINTILELUT - Perjantaina, 02.07.2010 klo 22:42  
+
0
Meiltä löytyy muovinen Dog Tornado, joka on aika helppo peli näille ainakin. Dog Pyramid löytyy myös ja on mukavan haastava, koska ei kaadu millään ja reikä mistä namit tulevat on pyramidin yläpäässä. Koira saa siis aikalailla heitellä lelua että sieltä nameja ulos tulee. Miinus tuossa pyramidissa että kolisee kovasti lattiaa vasten. Itse tykkään enemmän parkettimallin puuhapallosta joka ei kolise niin. Dog Treat Trapper eli tämä matto johon piilotetaan nameja meillä oli myös kunnes heitin sen roskiin kun alkoi olla niin puhki kulunut :nauru: Itse tykkäsin tästä kun se oli varsin hiljainen lelu ja koirille riitti kyllä puuhaa namien etsimisessä. Toimi myös hyvin makuualustana. Perus kongi on myös käytössä, mutta se tyhjennetään noin puolessa tunnissa vaikka sen täytettynä pakastaa...Mikähän olisi sellainen lelu jonka parissa vierähtäisi enemmänkin aikaa?
"Anything your dog can do my Border Collie can do better ;)"

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: AKTIVOINTILELUT - Perjantaina, 02.07.2010 klo 22:58  
+
0

eeelisa kirjoitti:

oon tehnyt myös tyhjiin ydinluihin omat täytteet (ja jäädyttänyt), nekin on tosi suosikkeja.


Tuo unohtui mainita itseltä. Tajusin vähän aikaa sitten että tyhjät ydinluut voi tosiaan uusiokäyttää ja täyttää milloin milläkin. Mä en tosin pakasta välissä vaan tungen sisälle milloin mitäkin (koiranmakkaraa, maksamakkaraa, maksalaatikkoa..) ja annan suoraan koirille. Voisi kokeilla itsekkin tuota pakastamista. :hymy:

Kinoko

Kinoko
Viestimäärä: 1426

VS: AKTIVOINTILELUT - Sunnuntaina, 04.07.2010 klo 14:59  
+
0
Ei meillä ainakaan koira ole saanut yhdestäkään ydinluusta sitä ydintä syötyä... Mielenkiinto loppuu ennen kuin ydin on saatu ulos, eikä ole ihmekään kun sama luu lojuu lattialla viikkokausia.

Meillä toimii parhaiten varmaan kongi ja aktivointipallo. Just ostin uuden kongin, kun entinen alkoi käydä vähän turhan pieneksi. Yritän päivitäin antaa Tomolle jonkun aktivointilelun, ja selvästi tykkää niiden parissa puuhastella. Palloonkin saa lisää haastetta, kun laittaa niin isoja nameja, että vain juuri ja juuri mahtuvat siitä reiästä kun ovat oikeassa asennossa :nauru:

Joskus laitan taitellun fleece-huovan sisään nameja, jotka koira saa sitten etsiä. Tää on todettu jo monta kertaa tosi tehokkaaksi ja mieluisaksi. Nuuskutus vaan kuuluu ja mitä enemmän sitä huopaa taittelee, sitä haastavampaa. :wink:

On meillä myös aktivointipeli Dog Domino, joka tosin ei enää oikein koiraa aktivoi, kun koira vaan nostelee/siirtelee palikat ja poimii namit :roll: On kyllä ensimmäinen ja viimeinen tuon hintaluokan aktivointipeli, joka tähän taloon tulee.
Ur kaoset talade en röst som sade: le, och bli glad ty det kan bli värre. Och jag log, och blev glad, och det blev värre!

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: AKTIVOINTILELUT - Sunnuntaina, 04.07.2010 klo 15:18  
+
0

Kinoko kirjoitti:

On kyllä ensimmäinen ja viimeinen tuon hintaluokan aktivointipeli, joka tähän taloon tulee.


Nuo pelit kannattaa myydä eteenpäin, jos vaan yhtään on lelu jatkokäyttöä kestävässä kunnossa. Koira muistaa tekniikan luultavasti loppuikänsä, eikä siitä sille ole enää haastetta käytännössä koskaan. Samalla saa vähän omiaan pois, kun moni varmaan mielellään pelin ostaisi alta eläinkaupan hinnan. Kovinkaan paljon hintaa ei edes tarvi alentaa, jos peli on vielä hyvässä kondiksessa.

Tutuli

Tutuli
Viestimäärä: 3982

VS: AKTIVOINTILELUT - Sunnuntaina, 04.07.2010 klo 16:19  
+
0

Kinoko kirjoitti:

Joskus laitan taitellun fleece-huovan sisään nameja, jotka koira saa sitten etsiä. Tää on todettu jo monta kertaa tosi tehokkaaksi ja mieluisaksi. Nuuskutus vaan kuuluu ja mitä enemmän sitä huopaa taittelee, sitä haastavampaa. :wink:Alissankin mielestä toi on tosi hauskaa, mut se keksi hyvän tavan saada namit nopeemmin ulos: reikä vaan siihen kohtaan, misä nami on. :nauru: Joskus tein pyyhkeestä taittelemalla nyytin, jossa oli nameja ja se on ihan täynnä reikiä. Noo, koiran pyyhe se alunperinkin oli, et omapa on häpiänsä. :wink: Pari fleecehuopaakin koki saman kohtalon, pienemmillä vaurioilla tosin...

Kinoko, suosittelen kyl tota Dog Tornadoa, jos jonkun pelin viel haluut ostaa. Siinä ei oo niin väliä, vaikka koira keksiikin sen tekniikan. Ite hankin varmaan seuraavaks sen Dog Pyramidin.

Ja aika kummallista, jos koira ei jaksa syödä ydinluuta loppuun, jos Kongi kuitenkin hoituu. :mietiskel:
Shetlanninlammaskoira Alissa 23.11.2008
Muistoissa tiibetinspanieli Mona 1992-2006
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 04.07.2010 klo 16:20)

Kinoko

Kinoko
Viestimäärä: 1426

VS: AKTIVOINTILELUT - Sunnuntaina, 04.07.2010 klo 21:35  
+
0
Toi Dog Pyramid vois meillekin sopia, eikös se oo edullisempikin? Ilmeisesti vähän sama systeemi kun palloissa? Sen sijaan noita lauta-/palikkapelejä en eio enää ostaa. Kiitos muuten Kadi, mä en oo ajatellutkaan, että sen vois myydä... :nauru:

Joo mä en tiedä miksei se jaksa kaivaa sitä ydintä luista pois :mietiskel: Kaluaa lihat ja rippeet päältä, sen jälkeen ei kiinnosta. No, tää ei syö myöskään esim. possukorvia tms., jotka on kai melkein kaikkien koirien herkkua...
Ur kaoset talade en röst som sade: le, och bli glad ty det kan bli värre. Och jag log, och blev glad, och det blev värre!

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: AKTIVOINTILELUT - Perjantaina, 09.07.2010 klo 16:56  
+
0
Pikkusen naurattaa tuo kadin kuvailu miten heillä pelataan kärsivällisesti älypelejä:nauru:
Meillä on kongien ja aktivointipallojen lisäksi tuo Tutulin kuvailema Dog Tornado ja lisäksi Dog Brick, joka en helpompi. Lisäksi meillä on sellainen punottu köysi, mihin saa jemmattua nameja. Tosi nopesti nuo pelaa lautapelit, kongeissä menee hieman kauemmin (oon vaan huono keksimään mitä sinne voisi laittaa..) mutta kivointi noiden mielestä on namien etsintä. Nellikin on kehittynyt huimasti ja käyttää kuonoaan näön avulla etsimisen sijaan.

Oon miettiny uusien lelujen ostamista, mutta aika nopeasti nuo tosiaan yleensä tajuavat homman idean ja sitten pelaamisessa ei mene kuin minuutti-pari. Onko joku tehnyt jotain kotitekoisia aktivointileluja?
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010

Tutuli

Tutuli
Viestimäärä: 3982

VS: AKTIVOINTILELUT - Lauantaina, 10.07.2010 klo 22:27  
+
0
^Täällä on paljon puuhavinkkejä. :hymy:
Shetlanninlammaskoira Alissa 23.11.2008
Muistoissa tiibetinspanieli Mona 1992-2006

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: AKTIVOINTILELUT - Sunnuntaina, 11.07.2010 klo 19:56  
+
0
^Kiitos! Meillä Nelli on kehittänyt jo tuon nami vesiastiasta leikin omilla säännöillään:nauru: Se tiputtaa nappuloita vesikuppiin ja sitten alkaa hosua tassuillaan, niin että vesi lainehtii pitkin keittiön lattiaa. Kerran se oli loiskuttanu vettä niin paljon, että kupissa oli enää sentin verran vettä, silti ei voinu ottaa suulla, tassulla vaan hosuttiin ennen kuin yllätin sen:)
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010

Mondial

Mondial
Viestimäärä: 1013

VS: AKTIVOINTILELUT - Sunnuntaina, 11.07.2010 klo 20:42  
+
0
Tänään oli niin tuhottoman kuuma, että laitoin ison saavin täynnä kylmää vettä takapihalle. Heittelin sinne vähän namuja ja koira tykkäsi remuta saavissa vaikka kuinka :) Välillä vedessä kävi pää, välillä tassu, ja välillä veteen koetettiin kaivaa vimmalla kuoppaa ;D

eeelisa

eeelisa
Viestimäärä: 469

VS: AKTIVOINTILELUT - Keskiviikkona, 14.07.2010 klo 13:30  
+
0
onkos kellää trixien tuotteita? mä ihastuin semmoiseen härpäkeeseen 2009 jkl kv näyttelyssä mut ei ollu raahaa silloin ostaa ja mistään en ole semmoista löytänyt että vois ostaa sen poker box olen kysellyt trixie tuotteiden jälleenmyyjiltä mut ei ole tuottanut tulosta... tässä myös linkki trixien sivuille trixie
Kotisivut:Ino & Sai
Sai 29.4.2009
Ino 22.2.2008
blogi

  Siirry sivulle: 1 2 3 4
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26151
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263739
(Tilastot päivitetty viimeksi 30.09.2020 klo 02:30)