Ohjeet ja säännöt
Takaisin
HARRASTUKSET - Torstaina, 01.07.2010 klo 22:04

Aktivointilelut

Siirry sivulle: 1 2 3 4

Mondial

Mondial
Viestimäärä: 1013

VS: AKTIVOINTILELUT - Keskiviikkona, 14.07.2010 klo 13:36  
+
0
^ ihan tyylikäs boxi, mutta tosi helpon näköinen kuitenkin.

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: AKTIVOINTILELUT - Torstaina, 15.07.2010 klo 11:48  
+
0
Meillä ei aktivointileluja ole kummemmin, pelkästään tuollainen pinkki aktivointipallo jota kerran pari kuukaudessa sille annamme. Olen aktivoinut koiraa paremminkin temppuja opettamalla, naksuttimella kun aloitimme kolmivuotiaan kanssa ekan kerran sheippaamaan liikkeitä niin uskon että touhu vaati siltä ensialkuun aika paljonkin ylimääräistä älyä.

Sitten ollaan joskus ihan itse askarreltu jotain :------)

E; Ajatusvirhe pois :-)
no you don't know what it's like
welcome to my life
(Viestiä on muokattu torstaina, 15.07.2010 klo 11:49)

metaphnora

metaphnora
Viestimäärä: 276

VS: AKTIVOINTILELUT - Sunnuntaina, 01.08.2010 klo 18:54  
+
0
Ostin juuri perus aktivointipallon PetNetstoresta (http://www.hauhau.com/netstore/product_details.php?p=2088), saa nähdä miten toimii (jos toimii) ja pitääkö Nemo sitä edes yhtään mielenkiintoisena. Tämän tyyppinen pallo sillä kyllä oli joskus nuorempana - en vain muista tarkalleen miten paljon herraa kiinnosti ko. vempele. Saapi nähdä. Jos ei tällä irtoa, niin sitten täytyy kokeilla taas jonkinlaista muunlaista systeemiä.

Ideoita aktivointilelujen suhteen saa heitellä !
http://metaphnora-dogs.blogspot.com

Siperianhuskyt Luna & Naos
Kotikissat Aura & Nova

Fay

Fay
Viestimäärä: 1275

VS: AKTIVOINTILELUT - Sunnuntaina, 01.08.2010 klo 22:50  
+
0
Meillä suositellaan Dog Pyramidia! Vaikka aluksi koira ei meinannut lainkaan kiinnostua siitä ja olin jo antamassa lelua eteenpäin, se yhtäkkiä keksi sen hauskuuden ja nykyään syö usein ruokansa mieluummin lelusta kuin kupista. Kupissa saattanut olla samaa nappulaa jo pari tuntia kun koira yhtäkkiä innostuu pyramidiin ja työntelee ne samat nappulat sieltä suuhun. Kupissa olevat taas jäävät syömättä.

Dog Pyramid
Raha ei tuo onnea, mutta sillä voi ostaa vaahtokarkkeja ja se on vähän sama asia..

Karhukoira-labradorimix Pörri 09/02
Villakoira-sheltti-cockerspanielimix Bella 10/11

Kuvia otuksista ja vähän muustakin
Blogi
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 01.08.2010 klo 22:51)

Angat

Angat
Viestimäärä: 2172

VS: AKTIVOINTILELUT - Keskiviikkona, 04.08.2010 klo 17:20  
+
0
eeelisa: eri tuote, mutta vähän saman tyyppinen... Kävisikö tämä tuon katsomasi sijaan: http://www.hauhau.com/netstore/product_details.php?p=2324

Tuota pyramidi-lelua olen katsellut kaupassa muutamaan kertaan vähän sillä silmällä, mutta on sitten jäänyt ostamatta. Ehkä vielä joskus, kunhan keksin sopivan täytteen siihen :wink: Kuivaruokaa meillä ei syödä, ja tuntuu vähän turhalta syöttää koiralle nameja kauhea määrä ihan aktivoinnin takia... Sama ongelma on Kongin kanssa, siis miten te saatte esim. jauhelihaa järkevästi sinne? Meillä kongi joko tyhjenee auttamatta liian nopeasti tai vaihtoehtoisesti joka paikka on jauhelihan nesteessä. Oli pakastettu tai ei, samat ongelmat aina :nauru:

eeelisa

eeelisa
Viestimäärä: 469

VS: AKTIVOINTILELUT - Keskiviikkona, 04.08.2010 klo 22:20  
+
0
^hoo toi vois olla hyvä, hmm laitetaanpas harkintaan. :)
Kotisivut:Ino & Sai
Sai 29.4.2009
Ino 22.2.2008
blogi

metaphnora

metaphnora
Viestimäärä: 276

VS: AKTIVOINTILELUT - Torstaina, 05.08.2010 klo 16:01  
+
0

Fay kirjoitti:

Meillä suositellaan Dog Pyramidia! Vaikka aluksi koira ei meinannut lainkaan kiinnostua siitä ja olin jo antamassa lelua eteenpäin, se yhtäkkiä keksi sen hauskuuden ja nykyään syö usein ruokansa mieluummin lelusta kuin kupista. Kupissa saattanut olla samaa nappulaa jo pari tuntia kun koira yhtäkkiä innostuu pyramidiin ja työntelee ne samat nappulat sieltä suuhun. Kupissa olevat taas jäävät syömättä.

Dog PyramidTää vaikutti mielenkiintoiselle. Kiitti vinkistä.
http://metaphnora-dogs.blogspot.com

Siperianhuskyt Luna & Naos
Kotikissat Aura & Nova

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: AKTIVOINTILELUT - Lauantaina, 14.08.2010 klo 18:37  
+
0
^Meillä tuo Dog Pyramid ei toiminut ollenkaan. Tytöt ei uskaltanu heiluttaa sitä tarpeeksi lujaa, jotta yläosan aukosta tulisi jotain ulos. Kun koitin auttaa ja annoin sille vauhtia, se kolahti Annia kuopoliin ja se oli viimeisen niitti, minkä jälkeen se on seissyt meillä toimettomana. Kaverin cockerit taas innostu siiitä ja veteli ympäri kämppää sen kanssa niin, että laminaatti kolisi (tää on muuten hyvä ottaa huomioon:shifty:...
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010

Annny

Annny
Viestimäärä: 273

VS: AKTIVOINTILELUT - Keskiviikkona, 18.08.2010 klo 13:03  
+
0
^Tuon takia meillä ei enää pyramidillä leikitä vaikka pojat kuinka siitä tykkäävät. Kolisee lattioihin niin lujaa että mahtaa alakerrassa asuva miettiä mitkä reivibileet meillä on käynnissä päivät pitkät. Parketti mallin puuhapallo on mukavan pehmeä aktivointipallo, joka ei kolise lattioihin.
"Anything your dog can do my Border Collie can do better ;)"

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: AKTIVOINTILELUT - Lauantaina, 21.08.2010 klo 15:48  
+
0
Minä mielellään aktivoin koiraa vaan kaikella mitä itse keksin :--) jäädytetyn pyyhkeen sisään nameja ja taitellaan ne piiloon, tyhjään kurkkupastilliaskiin jauhelihaa, vanhaan sukkaan nappua revittäväksi, lumen alle namia, eri puolelle taloa piiloon namia, luun sisään jauhelihaa, vesiastiaan nameja jotka eivät kellu ... meillä suositaan eniten itsetehtyjä (ilmaisia) aktivointitehtäviä mutta toki löytyy myös aktivointipallo :wink:

Ja varmaan myös temppujen opettaminen ynnä muu koulutus lasketaan aktivoinniksi.
no you don't know what it's like
welcome to my life

Naomi

Naomi
Viestimäärä: 7

VS: AKTIVOINTILELUT - Tiistaina, 24.08.2010 klo 17:31  
+
0
Meillä ostoleluja suositumpi taitaa olla minitomaattirasian (sellaisen läpinäkyvän) sisään laitettu ruoka- tai namipala. Tai tyhjään limupulloon laitetut kovat namit. Sitä heittelyn määrää ja kolinaa mikä pullosta lähtee voi olla kovalla lattialla liikaa kestää, mutta jos on matto alla tai takapiha, tämä on pitkä ja hauska leikki.

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: AKTIVOINTILELUT - Keskiviikkona, 25.08.2010 klo 00:35  
+
0

monna83 kirjoitti:

[quote=eeelisa]oon tehnyt myös tyhjiin ydinluihin omat täytteet (ja jäädyttänyt), nekin on tosi suosikkeja.


Tuo unohtui mainita itseltä. Tajusin vähän aikaa sitten että tyhjät ydinluut voi tosiaan uusiokäyttää ja täyttää milloin milläkin. Mä en tosin pakasta välissä vaan tungen sisälle milloin mitäkin (koiranmakkaraa, maksamakkaraa, maksalaatikkoa..) ja annan suoraan koirille. Voisi kokeilla itsekkin tuota pakastamista. :hymy:[/quote]

Tänään laitoin pakkaseen kolutut ydinluut uusine täytteineen=Bedigreen purkkiruokaa. :hymy:

juulia kirjoitti:

Kun koitin auttaa ja annoin sille vauhtia, se kolahti Annia kuopoliin ja se oli viimeisen niitti, minkä jälkeen se on seissyt meillä toimettomana.Anteeksi mutta alkoi naurattamaan ajatus närkästyneestä Annista kun lelu kolahtaa nokkaan. :nauru: Voi toista!

Sibe

Sibe
Viestimäärä: 45

VS: AKTIVOINTILELUT - Lauantaina, 18.09.2010 klo 20:43  
+
0
Meillä on ihan normi ison koiran sininen aktivointipallo, joka on itseasiassa melko kovassakin käytössä. Koira lykkii palloa niin rajusti ettei kerkeä namejakaan keräillä. Sitten vasta kun huomataan että pallo on tyhjä, aletaan etsimään niitä nameja, sitten kannetaan pallo omalle pedille.
Flirtin Kettu Kiry s. 28.02.2001

Nella3

Nella3
Viestimäärä: 290

VS: AKTIVOINTILELUT - Perjantaina, 24.09.2010 klo 17:27  
+
0
Meillä löytyy koiran ja kissan aktivointipallo. Nella tykkää enemmän kissanpallosta.Kun laitan palloon nameja Nella alkaa työnnellä kuonolla palloa (ja saa namin) Mutta koirani tulee yleensä kauhealla vauhdilla pallon työ ja "lyö" palloa etu jaloilla jolloin pallo sinkoilee sinne tänne.. XD

Roosa taas ei niin välitä palloista ja olen tehnyt sille näin: Otan tyhjiä viili/jogurtti purkkeja,laitan namin purkkiin ja purkki väärin päin. Koira alkaa työnnellä purkkia ja saa namin. Kannattaa myös tehdä niin,että laittaa monta purkkia ja joihinkin vain nami ja jotkut ovat tyhjiä. ;) Tuo on yksinkertaista ja halpaa.. ;)

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: AKTIVOINTILELUT - Sunnuntaina, 17.10.2010 klo 22:21  
+
0
Jotkut koirakoulut kuulemma vuokraa näitä aktivointileluja, onko tietoa Turun seudulla vuokrattavina olevista?
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Nella3

Nella3
Viestimäärä: 290

VS: AKTIVOINTILELUT - Sunnuntaina, 31.10.2010 klo 17:14  
+
0
Kun olin viimeksi tokoagissa siellä sanottiin:- Että kun antaa koiralle ruuan (jos antaa pelkkää nappulaa) laittaa nappulat kuppiin ja kuppi väärin päin. Siinä koiran täytyy itse ansaita ruokansa. Eli koiran mielestä se on saalistamista.. X) :)

Niin ja sit jos ei syötä nappulaa kannattaa tehä näin (tääkin on tokoagista):- Ottaa pahvilaatikon (koiran koon mukaan) ja laittaa sisälle ruuan ja teippiä hieman ympäri. Siinäkin koira ansaitsee työllä ("saalistamisella") ruokansa. :)

keimu

keimu
Viestimäärä: 4291

VS: AKTIVOINTILELUT - Keskiviikkona, 03.11.2010 klo 13:50  
+
0
Meilläkin on tykätty Dog Pyramidista, on kestänyt staffin ja rotikan käsittelyssä vaikka staffi meinaakin ratkaista ongelman voimalla eikä aivoilla..

Baia

Baia
Viestimäärä: 102

VS: AKTIVOINTILELUT - Torstaina, 25.11.2010 klo 15:35  
+
0
Aika kattava keskustelu täällä näkyykin olevan jo, mutta kyselen nyt kuitenkin... :shifty:

Meiltä löytyy jo tavallinen aktivointipallo, mikä onkin huippukiva ja siitä syödään päivän yhdet nappulat. Lisäksi meillä on kongi joka toimii neidin lempileluna ihan tyhjänäkin. Pitäisi tosin ostaa jo isompi, uusi kongi, jotta sinne saisi mahtumaan vaikkapa yhden ruokakerran jauhelihat...

No mutta, mulla olisi tarkoituksena ostaa joku superkiva älypeli tms. tuolle joululahjaksi! Taka- ajatuksenahan tässä olisi se, että lelu olisi mahdollisimman aikaavievä ja sellainen millä tuo voisi leikkiä ihan yksinään (=Emäntä saisi hetken rauhan tarvittaessa, eikä koiran tartteisi maata paikallaan tylsistyneenä). Pyramidia moni on kehunut, mutta tuo koira on sen verran riehakasta mallia, etten haluaisi opettaa sitä riehumaan yhtään enempää minkään lelun kanssa. Mitään lelun heittokisoja en siis kotiini tahdo.

Mitkään itsetehdyt, pahvi- ja muovihöskät ei kestä. Ne ei siis kestä varmaan minuuttiakaan. Eli ei mielellään mitään repimishommia. Eli joku lelu missä rauha säilyy :nauru:

Eli kriteerit olisivat:
- Aikaavievä
- Ei tarvitse toimiakseen ihmisen jatkuvaa paikallaoloa (Voin vaikka samalla istua koneella tms. Ihan yksin koiraa ei kuitenkaan tarvitse jättää)
- Ei repimiseen tai heittelyyn innostava, vaan edes jonkinasteista rauhallisuutta ja malttia vaativa
- Mieluusti "yhtenä palana" oleva lelu, ei siis tuollainen missä on irtoavia osia
- Ei mitään mattoa tai pehmeää, se todennäköisesti hajoaa meillä nopeasti
- Saa olla melko vaativa lelu, tuo kun on aussie ja ilmeisen fiksu sellainen, niin se kyllä jaksaa ja keksii miten hommat toimii
- Tietysti olisi kiva jos lelu ei olisi heti ekan kerran jälkeen käyttökelvoton (Eli kun koira on tajunnut jujun).

Dog Tornadoa oli aika moni täällä kehunut! Sopisikohan se meille? Myös Dog Twister oli ihan mielenkiintoisen näköinen.
Bywater Cauyga 11.2.2010 ♥
http://baianpiilo.blogspot.com/

keimu

keimu
Viestimäärä: 4291

VS: AKTIVOINTILELUT - Torstaina, 25.11.2010 klo 22:05  
+
0
Mä (tai siis koira) pääsin testaa eilen niitä Nina Tho... leluja, Dog Brick nimistä. Koira tykkäsi hirveästi, mutta jo toisella kerralla teki lelun ihan hetkessä eli siinä mielessä aikas lyhytaikainen ilo. Siinäkin kuitenkin on kahdenlaista ratkaistavaa eli pitää nostaa ja pitää siirtää, että namit saa.

Tutuli

Tutuli
Viestimäärä: 3982

VS: AKTIVOINTILELUT - Torstaina, 25.11.2010 klo 22:42  
+
0
^^Mulla on toi Dog Tornado ja oon siitä kyllä tykänny. Shelttini selvittää yhden "kierroksen" nopeasti, eli peli vaatii ihmisen jatkuvaa läsnäoloa ja kolojen täyttöä uudelleen, muuten siitä ei oikein aktivoinniksi ole. :wink: Peliä voi kuitenkin vaikeuttaa laittamalla nameja vain joihinkin koloihin, eikä se musta oo liian helppo, sillä levyt pyörii joka kerta eri lailla. Ainakin kova nuuskutus kuuluu, kun koira tota peliä pelaa. :hymy:

Tää lelu vois olla hauska.

Kannattaa kattoa täältä sellasia leluja, joitten vaikeusaste on kolmonen, niitten pitäs olla vaikeempia.
Shetlanninlammaskoira Alissa 23.11.2008
Muistoissa tiibetinspanieli Mona 1992-2006

  Siirry sivulle: 1 2 3 4
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25965
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5796
Viestejä yhteensä543760
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään2
Viestejä kirjoitettu tänään2
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263511
(Tilastot päivitetty viimeksi 29.03.2020 klo 17:15)