Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Sunnuntaina, 27.06.2010 klo 15:41

Cockerspanielit

Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 28

kiivilintu

kiivilintu
Viestimäärä: 2242

VS: COCKERSPANIELIT - Tiistaina, 29.03.2011 klo 19:31  
+
0


Jedi trimmattuna. Eipä lähtenyt paljon karvaa pois. Olin odottanut että enemmän olisi lähtenyt, kun tohon tarttuu loska edelleen yhtä hyvin kun pitkään turkkiin.
Pääosassa Jedi ja ne toiset.

Maru

Maru
Viestimäärä: 170

VS: COCKERSPANIELIT - Perjantaina, 08.04.2011 klo 10:23  
+
0
Cockerinpentu tekis mieli ottaa, varsinkin kun omasta uroksesta olis nyt pentuja. Yritän kuitenkin lykätä pahinta pentukuumettani ainakin syksyyn asti, silloin olis nimittäin paremmin aikaa ipanalle. Toivottavasti vaan on silloinkin sopivia pentusia tarjolla.

eepi78

eepi78
Viestimäärä: 5693

VS: COCKERSPANIELIT - Perjantaina, 08.04.2011 klo 21:34  
+
0
Voi olla että oon ennenkin kysynyt, mutta en oo varma.. eli haaveissa ois mahdollisesti labbikselle kaveriks cockeri, mutta turkinhoito mietityttää. Oon siis tottunut labbiksen turkkiin jolle ei tartte tehdä juuri mitään. Eli haluaisin tietää paljonko menee rahaa cockerin trimmaukseen keskimäärin vuodessa? Kuinka usein se pitää trimmata? Ihan valmis oisin opettelemaan myös itse turkin hoidon, laiskuudesta ei ole kiinni vaan kokemattomuudesta kun ei turkkiroduista ole mitään kokemusta.
Kotona labradorinnoutaja Taavi (27.3.2006) ja Aapo (22.5.2012), marsut Toivo, Vertti, Vilja sekä Illusia sekä kääpiöhamsteri talvikko Myy.

Maru

Maru
Viestimäärä: 170

VS: COCKERSPANIELIT - Lauantaina, 09.04.2011 klo 13:48  
+
0
Turkki pitää trimmata vähntään muutaman kk välein, trimmaajalla maksaa n. 30 e kerta. Turkkia voi aivan hyvin opetella saksimaan itsekin, jos haluat opetella oikeanlaisen cockerin trimmauksen tekemään, tarvitset trimmauskoneen, leikkuusakset ja ohennussakset(+tassusakset). Jos et ole näyttelyihin menossa, voi turkkia leikellä aina kerralla vähän lyhyempään malliin, jolloin trimmausväli on pitempi ja turkki helppohoitoisempi.
(Viestiä on muokattu lauantaina, 09.04.2011 klo 13:49)

eepi78

eepi78
Viestimäärä: 5693

VS: COCKERSPANIELIT - Lauantaina, 09.04.2011 klo 14:50  
+
0
^Kiitos vastauksesta, ei kuulosta mitenkään ylitsepääsemättömältä hinnalta´tuo trimmaus jos päätyykin aina viemään ammattilaiselle. Tykkään itsekin näprätä, joten luultavasti jos rotuun päädyn niin jossain vaiheessa kokeilen itse trimmata. Varsinkin kun ei ole tarkoitus näyttelyissä juosta kovin tiheään ainakaan. Rotu viehättää kovasti jo senkin takia, että on kovasti saman luonteinen kun tuo labbis, mutta kompaktimmassa koossa. Eikun sit vaan miettimään kahden välillä, cockeri vai toinen labbis:hymy:
Kotona labradorinnoutaja Taavi (27.3.2006) ja Aapo (22.5.2012), marsut Toivo, Vertti, Vilja sekä Illusia sekä kääpiöhamsteri talvikko Myy.

Maru

Maru
Viestimäärä: 170

VS: COCKERSPANIELIT - Lauantaina, 09.04.2011 klo 16:08  
+
0
Kaverillanikin oli aiemmin lapukka ja cockeri. Se on oikein toimiva yhdistelmä, suosittelen. :)

kiivilintu

kiivilintu
Viestimäärä: 2242

VS: COCKERSPANIELIT - Lauantaina, 09.04.2011 klo 19:21  
+
0
Ai että mulla menee hermo Jedin ahneuteen... Plus tohon murkkuikään. Tänään toi kiipesi meidän arkkupakastimen päälle (en tosiaan tiedä miten...) ja söi 500g kissanraksuja. Yhtenä päivänä yllätin sen kun se yritti kiivetä hakemaan pöydältä ruokaa. Niin ja kissankakat pitää aina syödä kissanhiekkalaatikosta ja maasta kaikki pikkukivet ja kepit. Ja painoa vaan tulee ja tulee ja tulee, en tiedä enää että millä saisin ton laihtumaan. Alkaa jo pieni epätoivo painaa päälle...
Pääosassa Jedi ja ne toiset.

eepi78

eepi78
Viestimäärä: 5693

VS: COCKERSPANIELIT - Sunnuntaina, 10.04.2011 klo 09:27  
+
0
Kuinka moni käyttää kurakeleillä cockerilla pukua? Tässä vaan pähkäilen tota turkkia kun lapukalla on tosiaan niin helppo että ei tartte kun pyyhkästä pyyhkeellä kurat pois ja avot. Cockeri varmaan vaatii sen suihkuttamisen kurakeleillä jos ei pukua ole. Mites paljon noilla on korva-ongelmia? Nekin on tuttuja tuon yhden kohdalta, hiivakorvat oli kroonisena jossain välissä, vaikka tais kyllä olla enemmän allergista. Ei vaan tahtois uudestaan siihen rumbaan. Kyselen nyt sen takia täällä ihan käytännön kokemuksia ihmisiltä koska ne kokemukset kertoo aina enemmän kuin tilastot. Tietää vähän mihin varautuu jos tähän rotuun päädyn. Ja cockeri ei taida olla ihan heikoimmasta päästä koirarotuja, tolla lapukalla kun tuppaa noi leikit olemaan välillä vähän turhan rajuja. Ettei mene ihan rikki toinen koira.
Kotona labradorinnoutaja Taavi (27.3.2006) ja Aapo (22.5.2012), marsut Toivo, Vertti, Vilja sekä Illusia sekä kääpiöhamsteri talvikko Myy.

Jaijah

Jaijah
Viestimäärä: 2048

VS: COCKERSPANIELIT - Sunnuntaina, 10.04.2011 klo 10:27  
+
0
Meillä on käytössä metsähaalari, mutta harvakseltaan sitä jaksaa kurakeleillä koiralle pukea vaikka kyllä siitä apua olisikin. Voi laiskuutta. Smiley Enemmän käytetään tuota haalaria nollakeleillä kun lumi tarttuu koiran turkkiin ja paakkuuntuu ja metsäriehuntalenkeillä risujen vuoksi. Haalarin kanssa koira ei kuraannu niin kovin ja risut jäävät ulos, mutta turkki kyllä kastuu asteen verran. Ilman haalaria koira on rapainen sekä parhaimmillaan mahastaan ja tassuistaan harmaa. Näin kun lunta on vielä vähän maassa niin lenkin lopulla ohjelmassa on usein lumihankipainia ja loput kurat kuivataan ennen sisälle pääsemistä. Suihkuun tarvitsee mennä vain harvoin, lähinnä silloin jos lenkki on tehty yhdessä kavereiden kanssa ja kuraa on enemmänkin. Myös turkin pituus, malli ja laatu vaikuttavat aika paljon kuraantumiseen.

Korvaongelmia on, mutta mun mielestä niiden yleisyyttä liioitellaan ja paljon. Kaikista tutuista cockereista ja niitähän riittää, vain yhdellä on ollut tulehdusta korvissa ja omalla ei ole vielä tähän ikään mennessä ollut mitään ongelmia korvien kanssa. *kopkop*

Ja meillä meno ainakin on varsin vauhdikasta eikä ole haavereita käynyt isompienkaan painikavereiden kanssa joten ei, rikki ei taideta mennä ihan pienistä vaikka sattuuhan niitäkin välillä.

kiivilintu, voi Jedi. Paljonko nyt on painoa? Oletteko kokeilleet pöytien reunojen yms. ansoittamista kiipeilyn estämiseksi? Ja kissanhiekkalaatikko-ongelmaanhan voi auttaa erilainen laatikko. Onko nykyinen laatikko millainen?

Marulle onnea matkaan cockerinpentukuumeilun kanssa, toivottavasti syksylläkin olisi sopivia pentueita tarjolla.

Muoks. Kirotuserhe korjattu.
Manu 6/2008
Morris 3/2013
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 10.04.2011 klo 10:29)

Lunatic

Lunatic
Viestimäärä: 1375

VS: COCKERSPANIELIT - Sunnuntaina, 10.04.2011 klo 11:43  
+
0
Mä olin just oman koiran kanssa näyttelyssä ja siis eiköhän viereisessä kehässä ollut cockereita pilvin pimein! Siis aivan ihania tapauksia! Nyt on kova kisa sitten wss ja cockerin välillä sitten joskus kun toivottavasti koitaa sen toisen koiran vuoro! :roll:

Ja mun lemppareita on just noi Jedin väriset ja sitten Jaijahin koiran väriset!:love:

Maru

Maru
Viestimäärä: 170

VS: COCKERSPANIELIT - Sunnuntaina, 10.04.2011 klo 13:46  
+
0
Ei ole kurapukua, mutta näin keväisin sais kyllä melkein olla. Just aamulla suihkuttelin ja kiskoin turkista hirveen kasan isänmaata irti, käytiin vähän metsälenkillä. Oli siinä risu jos toinenkin kotiintuomisina.

Omilla ei ole koskaan ollut korvissa MITÄÄN. Ei siis ainuttakaan korvatulehdusta, eikä edes töhnää.

kiivilintu

kiivilintu
Viestimäärä: 2242

VS: COCKERSPANIELIT - Sunnuntaina, 10.04.2011 klo 15:37  
+
0
Jaijah: Jedi painaa nyt reilun 10kg... Ehkä 12kg, en oo hetkeen punninnut. Ihan käsittämätöntä, ei se mun mielestä syö niin paljon ja eilen oltiin taas päivällä 2 tuntia koirapuistossa missä se juoksi ja sitten illalla reilun tunnin lenkillä (mikä mennään aina sellasta pikakävelyä) ja tietty sitten pissatuslenkkejä... En enää oikein keksi mitään hyviä keinoja, koska Jedi syö päivässä noin ruokalusikallisen tai kaksi lihaa ja raksuja palkkana, mikä mun mielestä ei ole mitenkään ihan hirveästi...

Kissanhiekkalaatikko meillä on sellainen ovellinen, mikä on ainut mitä meidän siamilainen suostuu käyttämään... Kun on ollut erilainen laatikko niin se on käynyt tarpeillaan esim. lavuaareissa. Pitäisi vissiin laittaa vessaan oveen joku hakanen, että vaan kissat mahtuu sisään.

Meillä Jedillä on kurapuku käytössä, koska sillä on toi kamala pentukarva vielä mikä imee kaiken lian ja kosteuden... Tilattiin hauva.comista parilla kympillä ja hyvin on toiminut!

Meillä ei myöskään ole ollut korvien kanssa ongelmia. Tarkastan noita säännöllisen epäsäännöllisesti, joskus viikon välein ja joskus parin viikon välein eikä koskaan ole ollut töhnää tms. Puhtaammat korvat Jedillä on kun monella muulla ei-korva-vaivaisella-koiralla. Yksi silmätuledus meillä oli, mutta se tarttui kyllä meidän siamilaisesta Jediin.
Pääosassa Jedi ja ne toiset.

eepi78

eepi78
Viestimäärä: 5693

VS: COCKERSPANIELIT - Sunnuntaina, 10.04.2011 klo 18:45  
+
0
Eli taitaa olla urbaania legendaa se, että cockereilla korvat ois ongelmana jatkuvasti.
Kotona labradorinnoutaja Taavi (27.3.2006) ja Aapo (22.5.2012), marsut Toivo, Vertti, Vilja sekä Illusia sekä kääpiöhamsteri talvikko Myy.

kiivilintu

kiivilintu
Viestimäärä: 2242

VS: COCKERSPANIELIT - Sunnuntaina, 10.04.2011 klo 20:27  
+
0

eepi78 kirjoitti:

Eli taitaa olla urbaania legendaa se, että cockereilla korvat ois ongelmana jatkuvasti.Uskoisin että monissa maissa cockereilla onkin ongelmia, koska yleisesti cockerit tykkää vedestä eli jos on mahdollista niin ne varmaan löträä vedessä vaikka koko päivän, mistä taas seuraa sitten silmä- ja korvatulehduksia. Meidän Nuppu-bulli on vesihullu ja kesällä vetää uima-altaassa koko päivän (ja olisi siellä yönkin jos se olisi mahdollista) ja sillä on koko kesän silmä- ja korvatulehduksia sen takia. Ja onhan noi lurppakorvat tietty sellaiset, että jos niiden antaa olla ihan möhnässä pitkään niin se kaikki möhnähän hautuu siellä oikein niin kyllä sillon varmaan ongelmia tulee.

Muoks. Vielä muutama kuva Jedistä ja sen erittäin kauniista ruumiinmuodosta...Pääosassa Jedi ja ne toiset.
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 10.04.2011 klo 21:03)

Jaijah

Jaijah
Viestimäärä: 2048

VS: COCKERSPANIELIT - Maanantaina, 11.04.2011 klo 22:47  
+
0
^ Söppänä Jedi, eikä se mitenkään suurelta noissa kuvissa näytä vaikka onkin kasvanut nopeaan tahtiin. Voittehan te vielä vähentää ne palkkojen määrät ruuasta jos painonnousu kovin mietityttää ja varmaan kannattaa joku hakanen tms. laittaa siihen vessan oveen niin ei pääse koiru sitten hiekkalaatikon kimppuun.

Lunatic, cockerit on varsin valloittavia tapauksia. Smiley

Manu rimpulainen Smiley


Trimmausaikaa pitäisi varailla johonkin väliin, on päässyt turkki venähtämään.
Manu 6/2008
Morris 3/2013
(Viestiä on muokattu maanantaina, 11.04.2011 klo 22:49)

kiivilintu

kiivilintu
Viestimäärä: 2242

VS: COCKERSPANIELIT - Tiistaina, 12.04.2011 klo 15:13  
+
0
Jee, pesin Jedin äsken (kun käytiin pyörimässä kuraisessa koirapuistossa ilman takkia) ja eihän se märkänä ollut yhtään niin ison näköinen! Toi turkki hämää tosi paljon kyllä, kun se on tollanen lammasmainen :nauru: Ja tolla on edelleen kahden edestä nahkaa... Ehkä se aikoo kasvaa jonkun mastiffin kokoiseksi. Eipä kuitenkana tartte yhtään lisäillä ruokaa kuitenkaan, on sillä vähän ylimääräistä.
Pääosassa Jedi ja ne toiset.

vucko

vucko
Viestimäärä: 6

VS: COCKERSPANIELIT - Tiistaina, 12.04.2011 klo 19:29  
+
0
Täällä esittäytyy kohta neljä vuotta täyttävä blue roan cockeri. Toisena koirana meillä on viisi vuotias phalene, molemmat uroksia. Jos noita kahta koiraa vertaa keskenään, niin kyllä cockeri on rotuna paljon helpompi. Erityisesti rodussa viehättää se, että se on kaikille niin ystävällinen sekä muille koirille, että ihmisille. Itsekin jännitin aluksi koiran turkin hoitoa, mutta ei se niin vaikeaa ole. Itse sain käydä eräällä rimmaajalla opissa ja olenkin nyt tehnyt rimmaamisen itse. Onneksi koirani antaa sen tehdä tosi hyvin, oikein innostuu, kun rimmauspöytä otetaan esille. Yleensä sen palkitsenkin siitä hyvällä puruluulla. Pidän koirallani aina joskus kurahaalaria, varsinkin kun on märkää lunta, lumipaakkuja on muuten turkki täynnä. Toivon, että meillä olisi vielä joskus toinenkin cockeri, niin ihastunut rotuun olen.
phalene, Tatu ja cockerspanieli ,Riku
www.netikka.net/tatujariku

Maru

Maru
Viestimäärä: 170

VS: COCKERSPANIELIT - Keskiviikkona, 13.04.2011 klo 11:54  
+
0
Nyt palo käämit tuohon sisälle kantautuvan hiekan, risujen ja lehtien määrään, joten tänään menen ja ostan ulkoilupuvun. Jospa sitten selviäis vähän vähemmällä asunnon imuroimisella ja koiran putsaamisella.
Onko jollakulla kokemuksia Hurtan ulkoulupuvuista? Mikähän koko on peruskokoiselle cockeri-urokselle sopiva?

vucko

vucko
Viestimäärä: 6

VS: COCKERSPANIELIT - Keskiviikkona, 13.04.2011 klo 16:25  
+
0
Meillä on Hurtan-kurahaalari ollut käytössä muutaman vuoden, koko on 452, väriltään vihreä-musta ja vuoriton. Sopii ainakin meidän normaali kokoiselle urokselle hyvin. Mielestäni tämä malli on ihan hyvä, kun vyötäröllä on kiristys nauha ja materiaali pitää hyvin vettä. Taas on ollut ahkerassa käytössä näillä kurakeleillä. Kannattaa hieman mittailla oman cockerin selän mittaa ja jalkojen pituutta, kun lähdet pukua ostamaan, että tulee sopiva. Hurtan omilla sivuillakin on hyvä koko taulukko.
phalene, Tatu ja cockerspanieli ,Riku
www.netikka.net/tatujariku

kiivilintu

kiivilintu
Viestimäärä: 2242

VS: COCKERSPANIELIT - Torstaina, 14.04.2011 klo 15:44  
+
0
Cockeri on aika helppo rotu noissa takkiasioissa yleisesti, koska aika monissa on kokoluokituksena cockerspanieli :peukku: Muistaakseni Hurtalla oli kanssa, koska katseltiin sellaista eläinkaupassa. Nyt meillä tosin mennään tälläisellä halvemmalla versiolla, kun ei viitsinyt panostaa tohon pukuun kun jää kuitenkin pieneksi.

Kuinka usein pesette näin lämpimällä vuodenajalla cockereitanne? Pesin justiinsa pari päivää sitten Jedin ja koko turkki tuntuu ihan puhtaalta ja se ei takkuunnu ollenkaan :love:
Pääosassa Jedi ja ne toiset.

  Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 28
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26606
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5838
Viestejä yhteensä543835
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264401
(Tilastot päivitetty viimeksi 01.12.2021 klo 22:00)