Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 22:00

Sisäsiisteys

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 38

enzkiz

enzkiz
Viestimäärä: 8

SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 22:00  
+
0
Olisko kenelläkään, mitään vinkkiä miten opettaa pentu sisä siistiksi??
Neuvot olisi tarpeen, kiitos jo kaikkille etukäteen..

Muokkasin otsikkoa kuvaavammaksi. Kerätään jatkossa kaikki sisäsiisteyteen liittyvät ongelmat ja vinkit tähän ketjuun.
-maddy
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 11.04.2010 klo 22:05)

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 22:02  
+
0
Käyttämällä sitä usein ulkona ja kehumalla kovasti, kun tekee tarpeensa sinne.
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

maddy

moderaattori
maddy
Viestimäärä: 3541

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 22:11  
+
0
Perusnyrkkisääntö sisäsiisteyden opettamisessa on pennun käyttäminen ulkona riittävän usein ja kehuminen aina, kun se tekee tarpeet ulos. En suosittele rankaisemaan tai torumaan pentua tarpeiden tekemisestä sisälle, vaan siivoamaan vahingot pois tekemättä niistä numeroa. Toruminen saattaa johtaa siihen, että pentu alkaa tekemään tarpeensa salaa eikä uskalla pissata tai kakata pihallakaan omistajan ollessa vieressä.

Pentu kannattaa viedä ulos alussa aina, kun se on herännyt, syönyt, lopettanut leikkimisen tai se osoittaa merkkejä pissapaikan hakemisesta tai levottomuutta. Kaikki pennut eivät erityisemmin etsi pissapaikkaa vaan hädän yllättäessä kyykistyvät niille sijoilleen. Siksi kaiken a ja o on ennen kaikkea riittävän tiuha ulkoilu.

lallimus

lallimus
Viestimäärä: 501

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 23:08  
+
0
Edellinen pentu tuli siinä mielessä hyvään aikaan, että olin työttömänä, niin pystyin sen viemään usein ulos. Tietysti rivarissa asuin silloin, niin se oli helppoa viedä pihalle, tuli nimittäin välillä jopa puolen tunnin välein käytyä sen kanssa pihalla. Sanomalehteä käytin aluksi öitä varten ja kun jäi yksin, mutta jos nassikka jotain teki sisälle, niin korkeintaan kylppäriin (helpotti muuten huomattavasti siivoamista, tais poitsu ajatella mua kun en silloin ollut kovin siivousintoilija). Se oli jotain 4kk vanha, kun lopetti kokonaan sisälle pissimisen (isomman hädän teki alusta lähtien pihalle). Pentu ei periaatteessa missään vaiheessa kerennyt kauheasti sisälle mitään tehdä, päiväsaikaan ja mun ollessa kotona ei ollenkaan, kun käytin sitä tosiaan niin paljon ulkona. Jos sisälle teki, niin huomiota ei saanut vaikka miten vieressä pyöriskeli ihmeissään kun jälkiä siivoilin.
- nimimerkki vaihtunut -

Baia

Baia
Viestimäärä: 102

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 12.04.2010 klo 00:03  
+
0
Meillä tuo tekee lähes koko ajan jotain sellaista minkä jälkeen "pitäisi" viedä ulos. Se joko herää, leikkii, syö, juo, pyörii, hyörii... Eli me käydään melkolailla tunnin- parin välein ulkona, lukuunottamatta yöaikaa jolloin nukutaan.
Aika nopeasti ainakin itse olen oppinut arvelemaan milloin tolla voisi olla hätä, esim. heräämisen jälkeen on aina kiire pihalle.
Tutustu koiraasi, sen rytmiin ja tapoihin. Mutta varmasti kaikki lähtee siitä tarpeeksi usein ulkoilusta sekä ulos pissaamisen/kakkaamisen jälkeisestä kehumisesta.

Meillä ei myöskään käytetä lainkaan papereita. Musta pisut ja kakat on helpointa siivota pois pelkältä lattialta.

Kannattaa myös muistaa, että vasta puolenvuoden jälkeen koiralta voi alkaa pikkuhiljaa odottelemaan sisäsiisteyttä ihan fyysisen kehityksen kantilta. Toiset toki oppii aiemmin, toiset vasta myöhemmin. Älä siis vaadi liikoja kun ei pentu välttämättä pysty pidättelemään.
Bywater Cauyga 11.2.2010 ♥
http://baianpiilo.blogspot.com/
(Viestiä on muokattu maanantaina, 12.04.2010 klo 00:05)

Tigru

moderaattori
Tigru
Viestimäärä: 2736

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 12.04.2010 klo 01:00  
+
0
^Tosiaan pennulta ei voi kauheasti vielä odottaa sisäsiiteyden suhteen kun ei sillä ole fyysistä valmiutta pidättää.

Aluksi kannattaa tosiaan sinnikkäästi viedä pentua ulos syömisen, nukkumisen ja leikkimisen jälkeen. Ajan kanssa sitä sitten oppii vähän katsomaan milloin se oma pentu vaikuttaa siltä että se on hätä. Yleensä hieman isompi pentu jo etsii pissa paikkaa hetken ennen kuin kyykistyy ja jos sen ehtii siinä välissä napata syliin niin sen kanssa voi ehtiä uloskin. Sitkeällä ulkona käymisellä ja kehumisella se pentu oppii kyllä sisäsiistiksi. Eri pennut vähän eri aikaan, mutta kaikki kuitenkin aikanaan.

Meillä Halla (5kk) pissaa edelleen lähes päivittäin sisälle, mutta ei olla kauheasti stressattu asiasta kun se selvästi kuitenkin yleensä pyrkii ulos.
Taigalta (poetry in motion): bedlingtoninterriereitä.

cochon

cochon
Viestimäärä: 4

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 16.04.2010 klo 09:46  
+
0
Millä ihmeellä saa pennun lopettamaan sisälle merkkailun? Pentu on nyt viisikuinen ja vaihtelevasti sisäsiisti. Ymmärtää siis, että ulos tehdään tarpeet, mutta ei epäröi tehdä niitä sisällekään, jos hätä yllättää. Huonekaluja on myös kiva merkkailla muutamalla pissatipalla (uros siis kyseessä, tietenkin). Kylään on vaikea mennä kun siellä on niin paljon jänniä tavaroita joiden päälle on kiva pissata. Sanomalehden päälle pentu ei osaa tehdä, koska oli aluksi niin hyvä pissaamaan ulos että emme kokeneet sanomalehtivaihetta tarpeelliseksi, varsinkaan kun pentu lähinnä söi ja repi pissapaperitaan. Mutta siis miten saisi pennun lopullisesti tajuamaan, että sisälle ei kertakaikkiaan tehdä tarpeita? Tuntuu että se ei ole vielä aivan tajunnut miten kiellettyä sisälle pissaaminen (ja kakkaaminen) on.
Bichon frisé 'W', 11/09

cochon

cochon
Viestimäärä: 4

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 16.04.2010 klo 09:54  
+
0
muok. sama viesti tuli kaksi kertaa.
Bichon frisé 'W', 11/09
(Viestiä on muokattu perjantaina, 16.04.2010 klo 09:55)

maddy

moderaattori
maddy
Viestimäärä: 3541

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 16.04.2010 klo 14:11  
+
0
cochon Tuohon taitaa auttaa parhaiten koiran tarkkaileminen ja puuttuminen heti merkkailuun tiukalla kiellolla. Merkkailu ei mene minun standardeillani enää mitenkään pidätysongelmien piikkiin, joten siihen voi puuttua nuorenkin koiran kanssa alusta lähtien.
(Viestiä on muokattu perjantaina, 16.04.2010 klo 14:12)

maddy

moderaattori
maddy
Viestimäärä: 3541

VS: SISäSIISTEYS - Lauantaina, 17.04.2010 klo 23:03  
+
0

Siirabbi kirjoitti:
Meilä kans ongelmana satunnaiset "vahinko" pissit+kakat. 17 viikkonen pentu joka on tehnyt jo pitkään tarpeensa ulos, tekee joka kerta ulos ku sinne mennään. ja ulkona käyään noin 2 tunnin välein. Osaa pidättää koko yön pissimättä lattialle eikä aamulla tule lattialle ruuan odottamisen aikana tai sen jälkeen (vasta ulos tekee). Kun rysänpäältä jää kiinni niin neiti joutuu omaan petiin häpeemään ja silti kehtaa pissiä vielä nenän eteen?! pidättämisestä ei voi olla kyse, eikö sit vaan tajua pitää kotia puhtaana vielä? Näitä vahinkoja tulee ehkä 2-4 kertaa viikossa.


JuF kirjoitti:
Kyllähän pennulla voi tulla vahinkopissoja vielä jopa yksivuotiaaksikin. Ehkä se vain jotenkin hetkellisesti unohtaa :D Muista ulkona aina kehua kovasti kun tekee sinne ja sisällä ei kiinnitä mitään huomiota. Joillakin toimii myös jos sisällä kieltää kun jää kiinni itseteosta.


kiharapaa 83 kirjoitti:
Mä ainakin jostain olen käsittänyt, että jos pennulle suuttuu siitä kun sille käy vahinko niin sitten saattaa jossain vaiheessa ruveta tekemään piiloon ne. Parempi kun et reagoi sisällä mitenkään jos käy vahinko, vain hiljaa siivoat vahingot. Ja juuri kun ulos tekee niin kehut todella paljon.

Ei se pentu tahallaan kotiaan likaa. Välillä voi olla niin innoissaan tai jotain muuta, että unohtaa pidättää ulos saakka. Onko pennulla sisällä joku luvallinen paikka jos hätä yllättää.

Onko vahinko käynyt jonkun tietyn tilanteen yhteydessä ym.?
Pentu on silti nuori ja niinkuin edellinenkin sanoi vahinkoja voi tulla vielä vuoden vanhana.


JuF kirjoitti:
kiharapaa83: Minä taas itse pähkäilin asian niin, että silloin kun pentu ei vielä ole käsittänyt ulospissimisen ideaa niin silloin kiellolla voi olla negatiivisia seurauksia, mutta jos sisäsiisteyskäsitys on jo hallussa niin silloin ei alkaisi tekemään sisälle piiloon jos kielletään :) Voi toki olla hyvin koirakohtaista, mutta omaani kielsin yhden kerran sen jälkeen kun oli jo oppinut suht hyvin pihalle tekemään ja ei mennyt kauaa kun oli jo täysin sisäsiisti alle 4kk iässä ^^


Siirabbi kirjoitti:
Eipä meillä oo piiloon tehny. Kai se sit on omissa maailmoissaan? Ku löyvän lammikon lattialta ni neiti menee vapaaehtosesti omaan petiinsä, vaikka en sit sinne käskekkää. Ymmärtää ulos pissimisen merkityksen. Yleensä pissit löytyy lattialta, ku neitiä ei näy. Ei liity leikkejä ennen pissimistä. Paperit otin lattialta pois melkeen heti, koska ei oppinut niille pissimään vaan suoraan ulos. Kehuja saa, mutta ei reagoi niihin mitenkää. Matka vaan jatkuu :hymy: Outoja nämä parit vahingot, kun melkeen voi jo sisäsiistiks sanoa :o


kiharapaa83 kirjoitti:
Mutta siis löydät lattialta lätäkön, mutta ei saa koiraa kiinni itse teossa?
Silloin se ei ymmärrä mistä sitä komennetaan, se täytyy komentaa itse toiminnassa.


Siirabbi kirjoitti:
Luin omat kirjotukset uuestaa läpi ja löysin tällaset:
"Kun rysänpäältä jää kiinni niin neiti joutuu omaan petiin" ja "Ku löyvän lammikon lattialta ni neiti menee vapaaehtosesti omaan petiinsä, vaikka en sit sinne käskekkää". Mistä kävi ilmi että komennan jälkeenpäin?

Se tajuaa tehneensä väärin, mut silti tekee satunnaisia pissoja. Mietin vaan että mitähä koiran päässä liikkuu.


Rez kirjoitti:
Tää kuuluis varmaan sisäsiisteyspalstalle, pentupulinaan tms.? Ketjun otsikko ei oikein kerro mistä on kyse.

Mutta siis ihan tosissaanko aloittaja kuvittelee 17-viikkoisen pennun pystyvän pidättämään tarpeitaan? Pidätyskyky kehittyy samalla kun koiran fysiikka, sille ei siis ole fyysisesti mahdollista hätäänsä pidättää kun se päälle iskee. Vaikka koira kuinka tahtoisi ja yrittäisi pidättää ja pelkäisi sinua epäloogisine rangaistuksinesi, se pissi tai kakka tulee just sillä hetkellä tasan siihen paikkaan. Mitään naaman pissaan lättäämisiä, kieltämisiä, häpeemään laittamisia yms. ei todellakaan kannata käyttää, sehän on sama kun rankaisis vaippaikäistä lasta vaippaan pissimisestä.. Pissa/kakka siivotaan sisällä vähin äänin pois ja ulkona kehutaan tarpeiden tekemisestä, näin koira ei liitä tarpeiden tekoon mitään negatiivista. Vahinkoja sattuu aivan varmasti myös sen jälkeen kun koira on sisäsiistiksi oppinut, se on ihan luonnollista. Rentoudu nyt hyvä ihminen eläkä säikyttele pentua turhaan.


Sonik kirjoitti:
Miten mä oon ymmärtänyt, että pennulla on fyysiset ominaisuudet pidättää vasta 5kk ikäisenä, joka on sit yhtäkuin yli 20 viikkoisena..


Siirabbi kirjoitti:
Tuli vahingossa väärään paikkaan, mun piti vaan vastata kysymykseen mut teinki taas kerran ihan uuen aiheen. Mut jos tän ikänen pentu ei vielä osaa pidättää ni se meinaa että välillä osaa ja joskus satunnaisesti ei osaa? Neidillä ei ole ainakaan kuukauteen tai yliki tullu öisin mitään lattialle, mitäs se sit on jos ei pidätyskykyä? Tai että yön pidättänyt ja aamulla odottaa kiltisti oven eessä pihalle pääsyä eikä tee lattialle? Jos pentu ei osaa pidättää, niin miksi se turhaan jaksaa odottaa ulos pääsyä?


Anuapina kirjoitti:
Koira ei todennäkösesti tiedä tehneensä väärin jos löydät lammikon lattialta muttet saa kiinni itseteossa.. Se vaan nöyristelee/rauhottelee sua jos oot sille oot kiukkunen, mutta ei se osaa yhdistää kiukkuamista pissoihin, jotka se on tehny jo aiemmin.

Ei meilläkään koiralla pentuna ollu ongelmaa yön ajan pidättää esim. ilta kahdestatoista aamu seittemään. Todennäkösesti nukkui suurimman osan siitä ajasta. Päivän mittaan koira taas juo vettä ja myös touhuaa, jolloin sitä saattaa yhtäkkiä alkaa pissattaa. Jos se on oppinu, että ulos tekeminen on hyvä asia niin osaa tehdä sinne kun pääsee ulos, mutta luulen että on kyse siitä, että esim. kesken leikin ei aina muista sitä.

Me tehtiin alusta saakka niin että aina jos koira rupes näyttään siltä että hätä yllättää niin pentu kainaloon ja äkkiä pihalle.. Me ei edes opetettu välillä paperille sen kummemmin. Alussa ja koiran ollessa yksin pidettiin papereita oven luona varmuuden vuoks. Oppi mun mielestä aika nopeeta, että tarpeet tehdään aina ulos, toki vahinkojakin tuli sillon tällön vielä yli puolivuotiaankin mutta niihin ei reagoitu sen kummemmin.


Siirabbi kirjoitti:
Musta oli hölmöö sanoo että 17 viikkonen pentu ei osaa pidättää. Eihän se sitten koskaan oottas ulos asti. Täydellistä nartun pidätyskykyä voi edellyttää ensimmäisten juoksujen jälkeen.
Ihmettelin vaan tällasia satunnaisia pikkupisuja (mun jalkojen juureen), käyttäytyy ku ois ulkona.


Sonik kirjoitti:
No nyt oli ristiriitainen informaatio. Ensin sanot että on hölmöä sanoa ettei osais pidättää ja samaan hengenvetoon toteat että täydellinen pidätyskyky on vasta ekojen juoksujen jälkeen.
Eli yhteenvetona tuosta vois sanoa, että sillä ei ole vielä ollut niitä ekoja juoksuja ja sillä ei ole täydellinen pidätyskyky ja siksi pissii lattialle.
Ja mitenniin jalkojen viereen? Olisiko parempi jos se pissisi nurkan takana lattialle?
Nyt ei ymmärrä.


Siirabbi kirjoitti:
rez sanoi että se pissa ja kakka tulee just siihen paikkaan millo hätä iskee, eli kuin ei olisi pidätyskykyä ollenkaan.


Sonik kirjoitti:
Miten mä nyt en kyllä vieläkään kykene näkemään mitään ongelmaa siinä että 17viikkoinen pentu pissii sisälle. :eitietoo:


Rez kirjoitti:
^ No niinpä, äly hoi..

^^ Mutta niin, kuten sanottu, yöllä koira nukkuu. Tällöin aineenvaihdunta on hitaampaa, eikä elimistöön tule nestettä ruuasta/juomasta. Eihän ihmisenkään yöllä tarvii yleensä vessassa käydä, päivällä eri asia.

Tosiaan, koira ei todellakaan 17-viikkoisena ole saavuttanut täyttä pidätyskykyä (kuten itsekin sanoit). Se nyt vaan on vahvasti oppinut, että aamun ensimmäinen "askare" on ulospääsy, mutta leikkiessä/muuten touhutessa/herätessä päivänokosilta se ei sitä välttämättä muista, jolloin sitten sattuu vahinko. Siis miten tämmöstä täytyy nykyaikana vielä selostaa, että oi kyllä, koira pissii ja kakkii pentuna aika usein sisälle, eikä sitä siitä kuulu rankaista? Rankominen vaan säikyttää ja hermostuttaa pentua, se kun ei haltsaa vielä elmistöään kunnolla eli ei voi vahingolle mitään. Alkaa vielä kykkiä sohvan taakse tai pahimmassa tapauksessa ei kohta tahdo tehdä ulkonakaan tarpeita omistajan nähden.


Sonik kirjoitti:
No nyt on kyllä sit jo pakko kysyä, et ootko sä ihan tosissaan?

Pentu pissii lattialle, jos se on ongelma, niin ihmettelen miksi koira on otettu ja millä pohjatiedoilla. Ei nyt millään pahalla, mutta hiukkasen ihmetyttää.


Siirabbi kirjoitti:
Tähänki ois voinu vastata, että on henk.kohtasta millon kukin oppii sisäsiistiksi. Osa jo 4kk iässä, osa vasta 1 v iässä.


Myrkku kirjoitti:
Koirasi siis ei ole vielä täysin sisäsiisti, vaikka ne olisi kuinka pikkuliruja ja kuinka sinun nenän edessä. Hyväksy fakta ja jatka sisäsiisteyden opettamista.

(Viestiä on muokattu lauantaina, 17.04.2010 klo 23:07)

Rez

Rez
Viestimäärä: 1140

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 18.04.2010 klo 23:06  
+
0
Tuntuu että tätä pissahommaa pukkaa nyt joka tuutista, muutama päivä sitten luun syönti aiheutti kauheen juonti-pissakatastrofin ja nyt sitten tää viimeisin! :eek: Tänne kai tämä kysymys parhaiten kuuluu, joten mitäs arvelette seuraavasta: koira 9 kk ollut täysin sisäsiisti n. puolivuotiaasta. Tulee yhden yön hoidosta kotiin, missä vierashuoneen sänky on koirien käytössä. Kotona illalla ei pääse meidän sänkyyn (ei mikään uusi juttu). Juoksee omaan petiinsä, pöyhkii ja möyhkii peiton miten sattuu ja lopulta nostaa jalkaa omaan petiinsä plus vähän roiskuu tapetillekin. Mää nousen kiljuen ylös, karjaisen koiran eteiseen (menee pikapikaa), pesen lattian yms. ja jätän koiran suljetun oven taa makkarin ulkopuolelle yöksi. Ei protestoi mitenkään, rahinasta päätellen menee heti sohvalle nukkumaan. Ennen tätä kumpikaan koirista ei ole merkkauskusia sisälle päästänyt. Mistä oli kyse?
Kukaan ei ole hyödytön - aina voi olla edes huonona esimerkkinä.
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 18.04.2010 klo 23:07)

maddy

moderaattori
maddy
Viestimäärä: 3541

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 28.04.2010 klo 11:05  
+
0

BlueFightingCat kirjoitti:

On vihdoinkin sopiva pentu löytynyt ja on tulossa muutaman viikon päästä kotiin. Nyt mulla on kysymys sisäsiisteydestä. Asun kerrostalossa aika korkealla. On tullut mieleen että saattaisi olla ongelma jos pennulle tulee pissähätä kun kestää hetki päästä ulos. Eli olen miettinyt eri vaihtoehtoja ja olisi kiitollinen palautteesta ja kokemuksista. Tässä vaihtoehdot:

1. Käytän alusta asti sanomalehdet/pissa-alustat kotona ja koulutan pentua käymään niillä. Sitten vähän ajan päästä kun se on oppinut ja osaa vähän pidättää, siiretään pissa hetket ulos.

2. Käytän sanomalehdet/pissa-alustat hätää varten, siillon kun näyttää siltä et olisi pissaa tulossa ja aikaa ei riitä päästäkseen ulos. Muuten käydään aina ulkona rutiinin mukaan esim. ruokailun jälkeen jne.

3. Jätän sanomalehdet pois. Ja pyritään aina ulos. Tässä tietenkin saattaa käydä niin että vahinko tulee hisissä tai rappukäytävässä.

Lähinä olen miettinyt että parasta on tuo toka vaihtoehto. Mutta meneekö pentu siinä sekaisin?

BFC


Sarahia kirjoitti:

Minä olen ruvennut opettamaan pentuja suoraan ulos, enkä henk.koht näe mitään järkeä opettaa pentua eka sisällä tiettyyn paikkaan. Sanomalehdet saattaa olla meillä lattialla tai sitten ei ja pentu käy sinne tai sitten ei ja pissa siivotaan sieltä missä se on. Helpommalla itse kuitenkin olen kokenut pääseväni kun pyyhkäisen vaan pissan lattialta, jos vahinko sattuu. Ja jos en juuri sillä hetkellä kerkeä siivoamaan, niin nakkaan päälle sanomalehden, johon pissa imeytyy ja siivoan myöhemmin. Jos pentu näyttää siltä, että se on käymässä kohta pissalla niin sitten mennään pihalle. Niin ja hississä/rappukäytävässä pentu pidetään sylissä, niin vahinko ei sinne satu.

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 28.04.2010 klo 12:53  
+
0
viesti poistettu, luin väärin
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 28.04.2010 klo 12:55)

Catida

Catida
Viestimäärä: 5

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 04.05.2010 klo 10:15  
+
0
maddy: Tosiaan sylissä ollessa pennut ei yleensä pissaa, joten jos mahdollista niin vie pentu sylissä ulos. Me asutaan kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja hissi on vielä erikoishidas, mutta kun sylissä ollaan pentua viety ulos niin ei se ole koskaan matkalla pissannut. Mutta sitä oon miettiny että miten jättirotujen omistajat pärjää. Sellanen kai kasvaa yli sylistä jo ennen kun oppii kunnolla pidättämään? Mutta onhan kerrostalossa silti isojakin koiria. Ehkä niiden omistajat sit vaan kuuraa hissiä ja rappukäytävää aina tarvittaessa? :)
Koiranvirkaa hoitelee cockerspanieli (synt. 1/2010)

Anniina01

Anniina01
Viestimäärä: 7

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 04.05.2010 klo 14:21  
+
0
Hei! Täälläkin olisi pieni ongelma pissimisen kanssa. :) Nimittäin nyt 4kk vanha pentu on ollut jo n. 4 viikkoa sisäsiisti ja osaa pyytää ulos aina hädän yllättäessä. Eli siis ei tule yhtään mitään enää sisälle. Paitsi sillon kun on matot lattialla.
Heti kun matot laitetaan lattialle, koira unohtaa täysin, että sisälle ei tulisi pissiä. Kun käytämme koiran ulkona, hän ei pissaa sinne, vaan heti sisälle tullessa menee matolle pissille. Olemme myös pesseet matot, jotta entiset pissin hajut lähtisivät pois.
Eli siis sen jälkeen, kun koira oli ollut n. 2 viikkoa sisäsiisti, laitoimme pari kynnysmattoa takaisin lattialle, ja heti alko pissailemaan sisälle, ja siitä syystä otimme ne pois, ja nyt ei ole taas tullut yhtään mitään sisälle. Mitä pitäisi tehdä? Olla pitämättä mattoja lattialla vielä jonkun aikaa? Oppiiko koira sitten ikinä siihen, ettei matolle pissata? Olemme olleet reagoimatta matolle pissaamiseen, sillä eihän koiraa vahingoista saa torua, mutta onko tämä semmoinen asia, josta sitä pitäisi kieltää?

eikku89

eikku89
Viestimäärä: 6

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 10.05.2010 klo 00:57  
+
0
elikkä mulla on 1,5 vuotias ikäinen narttu koira ja vielläkin tekee tarpeita sisälle kun olen poissa yleensä kyllä vain kakat, mutta välillä pissitkin ja se alkaa ottaa päähän. Yleensä kakit tulee arkipäivisin kun olen koulussa, vaikka ulkoiluttaisin sitä aamusta kaksi tuntia se ei tee kakkoja pihalle jotenka vahingot käy sisälle. Koira on yksinään 4h päivässä. saa ruuan tossa neljän aikaa iltapäivästä ja pystyy pidättelemään ihan hyvin kun olen kotona ja kakka ei ole löysää vaan kunnon pökäleitä... Jotenka olisiko vinkkejä miten saisin sen olematta tekemettä asiat sisälle kun olen poissa...
(Viestiä on muokattu maanantaina, 10.05.2010 klo 00:58)

eeelisa

eeelisa
Viestimäärä: 469

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 10.05.2010 klo 10:46  
+
0
^Siirrätte ruoka-aikaa, eli kun tiedätte milloin koiranne suunnilleen kakkaa seuraavana päivänä ruokailun jälkeen niin siirrätte ruokailua sen verran että joku on sitten käyttämässä ulkona koiraanne kun se aika tulee.
Esim meillä annan koirille ruuan noin klo 19 ja koirat kakkaa sitten seuraavana päivänä puolenpävän aikaan jolloin käytän koiriani ulkona. Joskus tietty on semmoisia päiviä jolloin kakattaa jo aikasemmin tai myöhemmin mutta useinmiten tuohon aikaan kakataan meillä.
Eli kun jos annatte päiväruuan noin klo 4 iltapäivällä niin siirrätte vaikka ihan iltaan ennen iltapisuja annatte niin luulisi koiran kakkaavan sitten vasta kun tulet kolusta.. hmm..
Kotisivut:Ino & Sai
Sai 29.4.2009
Ino 22.2.2008
blogi

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 19.05.2010 klo 22:47  
+
0
Anniina01, asutko yksin kotonasi? Jos koira mattojen olessa poissa tekee asiansa ulos, itse veisin koiran lenkille (lähdettäessä matot poissa) ja kun tulisitte takaisin, poissaollessanne joku kotonasi oleva perheenjäsen voisi asentaa matot takaisin -> koira olisi tehnyt asiansa ulos ja siitä aivan mielettömät kehut. Nyt toivottavasti säästyittäisiin ainakin hädän aiheuttamilta pissavahingoilta (tiedettäisiin ettei ole vahinko jos pissaa matolle, ellei ole elimellinen vika). Ja nyt valvottaisiin koiraa, jos tekisi asiat matolle, torut (ei huutoa, vaan otetaan kiinni itse teosta ja torutaan tyyliin "hyi, koira, hyi" ja sitten vaan paikat puhtaiksi ja koira jonkun aikaa huomioimatta.

Matot poistettaisiin aina suoraan sen jälkeen kun koira olisi tehnyt asiansa / max. puoli tuntia lenkiltä paluun jälkeen. Näinollen se saisi mahdollisuuden matolle pissaamiseen vain jo tehtyään asiansa ulos. Matot olisivat aina poissa ennen lenkille lähtöä ja palatessa paikallaan -> matolle pissaamisesta asialliset torut, ulospissaamisesta vuolaat kehut. Lopulta koira toivottavasti herkeäisi lopettaa pisuttelun ja matot voitaisiin palauttaa pikku hiljaa pidemmiksi ajoiksi
no you don't know what it's like
welcome to my life

FMLuder

FMLuder
Viestimäärä: 4

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 20.05.2010 klo 10:00  
+
0
Onko kellään tietoa tai kokemusta laminaattilattian kestävyydestä pissojen suhteen? Suunnittelen pennun hankintaa, mutta tuo lattia vähän arveluttaa kun kyseessä on vuokrakämppä ja lattia on ihan uusi. Pentu mulle tulee ihan varmasti joskus, mietin vaan että voinko ottaa sen jo tähän kämppään. :)

maddy

moderaattori
maddy
Viestimäärä: 3541

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 21.05.2010 klo 15:12  
+
0
^Se vaihtelee hirveästi laminaatin mukaan. Toiset kestävät hyvin ja toiset alkavat heti irvistää, jos pissa ehtii olla lattialla viisikin minuuttia.

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 38
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26255
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5821
Viestejä yhteensä543806
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263954
(Tilastot päivitetty viimeksi 28.02.2021 klo 09:30)