Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Torstaina, 13.05.2010 klo 19:51

Bichon frisèt

Siirry sivulle: 1 ... 4 5 6 7

Mintu

Mintu
Viestimäärä: 34

VS: BICHON FRISèT - Sunnuntaina, 06.02.2011 klo 17:54  
+
0
No hei!
Itsellänikään bichonia ei ole vielä ollut kovin kauaa, joten ehkä konkarit osaavat kertoa vielä paremmin. Bichoneilta silmien rähmä ym. erite värjäävät silmien alta karvat rusehtavan punaisiksi, mutta se ei yleensä ole oire mistään tulehduksesta. Syynä saattaa olla myös ruokavalio, siitepöly, tuuli yms. Myös sylki värjää karvoja varsinkin jos koira puhdistaa itseään jatkuvasti. Meillä pesen koirani kuonon ehkä noin viikon kahden välein, mutta sillä välillä karvat ovat jo yleensä melko likaiset. Kokonaan pesen koiran ainakin näin talvella ehkä kerran kuukaudessa, mutta syksyllä sai kyllä pestä lähes kerran viikossa. Meillä ei siis pidetä koiraa näyttelytrimmissä, koska koirallamme on häntämutka. Tuttuni trimmaa koiramme ja ite siistin turkkia aina trimmien välissä.
Sitoumuskasvattajia löydät bichon frise ry:n sivuilta, mutta myös muita luotettavia kasvattajia on... Sieltä löydät myös tarkempaa tietoa turkin hoidosta ja silmien puhdistamisesta.

Olen myös itse suunnitellut aloittavani koiran kanssa jonkun harrastuksen, mutta vielä pitää odottaa että pallero kasvaa vähän. Tokoon meillä taitaa olla hieman liian jästipäinen ja vauhdikas tapaus... :mietiskel:
Itse suosittelen ainakin tällaista pientä karvapalleroa! Hommaa tässä rodussa on enemmän aika moneen muuhun rotuun verrattuna, mutta ihanan valloittava luonne korvaa kaiken työn!! :love:
Bichon frise 07/2010
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 06.02.2011 klo 22:50)

AnniHelena

AnniHelena
Viestimäärä: 48

VS: BICHON FRISèT - Sunnuntaina, 06.02.2011 klo 23:05  
+
0
Kiitos informoinnista! :hymy: Turkin runsas hoitaminen ei minua haittaa, tärkeintä että rotu muuten vastaa toiveitani! Ja olen saanut tutustua yhteen biisoniin, joka on suorastaan sydämmen valloittava tapaus ja siitä asti olen harkinnut tätä rotua.
Olen koittanut tutustua rotuihin hyvin ja olen aina törmännyt tähän rotuun, joka tuntuu sopivan minulle hyvin. Nyt kahden vuoden koiran hankita pohdintojen, koira kirjojen lukemisen ja tiedon keräämisen jälkeen tuntuu että olen vihdoinkin valmis oman koiran homaamaan ja saamaan ihan tällaista käytännön kokemusta :nauru:
Olen miettinyt myös ruokintaa... Olen kuullut tästä barffauksesta (Kertokaa jos kirjoitan väärin :roll:) paljon hyvää mm, juuri turkin ja silmien kunnon osalta. Onko jollain omakohtaista kokemusta?
Parsonrussellinterrieri Tico syntynyt 09.05.2011, kotiutuu 21.07.2011
Blogi: http://ticonareena.blogspot.com/

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Lauantaina, 12.02.2011 klo 18:34  
+
0
Vähän myöhässä tulee, mutta vastailempa minäkin.

Ensinnäkin siis silmien värjäytyminen on tosiaan rodulle yleistä ja johtuu rähmästä jota silmistä erittyy. Vaikka vaiva on yleinen, ei runsasta rähmimistä pidä pitää normaalina. Itse sanoisin pikemminkin bichonin silmien olevan vain herkempiä rähmimään, kuin että se olisi mitenkään rotuominaisuus. Oikeanlainen ruokinta ehkäisee värjäymiä (valkoinen liha kuten kana tai kalkkuna värjää meillä huomattavasti vähemmän kuin punainen, mutta molempia syötetään koska ei ole ongelmaksi asti) ja sitten täytyy ottaa huomioon myös muut seikat kuten esimerkiksi vuodenaika, koska meillä tyttö tykkää raahata päätä lumessa ja kuiva sisäilma ja silmiin joutunut lumi aiheuttaa rähmimisen lisääntymistä :-) kuitenkaan mielestäni bichonin silmien ei kuulu olla selkeästi ruskeat/punaiset vaan jos rähmiminen on niin runsasta että eritettä alkaa kunnolla valua poskille, täytyy tälle miettiä syitä. Tällä hetkellä meillä syödään Golden Eaglen Chicken Formulaa sekä päivittäin lihaa, kasviksia, piimää, raejuustoa, mitä sinne nyt sattuukaan saamaan, + rasva ja -kalsiumlisät. Tällä ruokinnalla Iiriksen silmät ovat hyvinkin rähmävapaat, tietysti karvat ovat talvisaikaan silmien alta hieman tummemmat ja vähän kosteat :-)

Me harrastellaan iin kanssa agilitya. Varsin mukava harrastus ja bichoni sopii rotuna siihen hienosti, energiaa ja tekemisenhalua riittää kyllä vaikka kotioloissa vaikuttaisikin rauhalliselta. Sellainen asia mikä kannattaa ottaa harrastusta aloittaessa huomioon on lihashuolto. Me käydään aina parin kuukauden välein hierojalla kontrollissa ja muistetaan aina ennen treenejä kunnon lämmittelyt ja jälkeenpäin jäähdytys. Kaikenlaiset jumit on hurjan ikäviä ja niitä aiheuttaa myös turhan yksipuolinen liikunta, myös tämän takia on tärkeää että koiralla kuin koiralla on mahdollisuus juosta päivittäin vapaana.
no you don't know what it's like
welcome to my life

Mintu

Mintu
Viestimäärä: 34

VS: BICHON FRISèT - Maanantaina, 14.02.2011 klo 17:23  
+
0
Barffauksesta ei siis minullakaan tarkempaa tietoa ole. Syötän biisonillemme Nutron nappuloita ja sekaan laitan aina jotakin lihaa tai raejuustoa ja vähän öljyä. Niillä ainakin on meillä pysynyt silmät mielestäni terveinä...
Meillä kanssa tykätään hangata naamaa hangessa.. välillä pitää mennä oikein monta metriä eteenpäin pää hangessa :roll:
Bichon frise 07/2010

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Torstaina, 02.06.2011 klo 22:23  
+
0
nostelempa tätä vähän, miltä on tuntunut kesän alku muilla kc:n bichoneilla? :)
täällä mennään ainakin ihan kesäfiiliksellä !

no you don't know what it's like
welcome to my life

Mintu

Mintu
Viestimäärä: 34

VS: BICHON FRISèT - Torstaina, 09.06.2011 klo 12:22  
+
0
Meilla on kesa alkanut vahan huonommissa merkeissa... laitoin pari viikkoa sitten Nukalle exspot punkkikarkoitteen ja pikkunen osottautukin sille sitten allergiseksi. Nyt on ihan kynitty koira kun piti paasta ihoa hoitamaan kunnolla. Sen jalkeen itse lahdin thaimaaseen 2 viikoksi, niin piti jattaa koira hoitoon.. nyt sille on sitten viela tullut allergian lisaksi paha silmatulehdus. Ite en oo viela koiraa nahnyt, mutta oli kuulemma turvonnut silmat oikeen kunnolla ja rahmii hirveasti. Nyt silla on sitten naamakin kynitty. Saa nahda tunnistanko sita enaa omaksi koiraksi kun lauantaina palaan suomeen.. :shifty: No onneksi pikkunen on jo parantumaan pain, niin paasee sitten kohta juhlimaan 1 vuotis synttareita terveena :peukku:
Bichon frise 07/2010

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Perjantaina, 10.06.2011 klo 18:44  
+
0
mintu, kurja homma mutta onneksi jo paranemaan päin!

mietityttää onko tuolla nyt taas kesäjuoksut tulossa, oli suunnitelmissa vaikka mitä menoa koiraporukan kanssa mutta enhän minä tuon kanssa pääse jos on naistenvaivat menossa, täytyy odotella ja katsoa josko vielä kesän lopussa pääsis sinne uimaan ihan porukalla eikä tarvitsisi kahdestaan tylsän agitemin kanssa polskutella. toisaalta tänä vuonna ollaan jo kahdesti tuosta kärsitty että hyvin paljon mahdollista jos tänä kesänä jäisivät tulematta.

kunhan helteet hellittää ja jos juoksut pysyy loitolla niin sitten olis luvassa uimareissu sammarikaverin kanssa, paljon kyseisen herran kanssa pyörimistä vaihtelevissa maastoissa ja toivottavasti elokuun puolella rallytokon alkeiskurssi (:
no you don't know what it's like
welcome to my life

Mintu

Mintu
Viestimäärä: 34

VS: BICHON FRISèT - Lauantaina, 11.06.2011 klo 13:37  
+
0
Tänään sitten tulin takasin kotiin ja pakko myöntää et aika hurjalta nuo silmät näyttää.. sillä on ollut siis silmäluomitulehdus ja silmäluomet on ollut kokonaan auki ja vuotanut verta. Vieläkin haavat vähän auki ja luomet ihan turvoksissa. Silmäluomet ei oo enää mustat vaan ihan vaaleet.. saa nähdä palautuuko enää mustiksi. Aika hurjalta nuo albiino silmät näyttää... :suru:
No onneks ei enää ilmeisesti oo kipeet ku painelee menemään pihalla ihan normaalisti. Mut kyllä silti harmittaa.. just kun olin saanut rähmimisenkin vähän kuriin.

Agitem: Monta kertaa teillä on juoksut vuodessa? :eek:
Bichon frise 07/2010

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Sunnuntaina, 12.06.2011 klo 14:38  
+
0
Mintu, normaalioloissa meillä on ollut säännöllisesti yhdet kesäjuoksut ja yhdet joulun aikaan eli kaks kertaa vuodessa. Tämä vuosi on ollut vähän poikkeuksellinen, talvijuoksut tuli normaalisti siinä jossain joulukuun alun tienoilla ja sitten toiset helmikuun loppuun. Helmikuussa oli tyyliin kaikilla lähitienoon nartuilla juoksut, ehkä se jotenkin vaikutti. Nyt mietityttää että tuleeko ne kesäjuoksut normaaliin tapaan vaikka periaatteessa tuossa välissä on ollut yhdet "ylimääräiset", vai voisko tämä kesä olla nyt juoksuton.
no you don't know what it's like
welcome to my life

murme123

murme123
Viestimäärä: 3

VS: BICHON FRISèT - Sunnuntaina, 19.06.2011 klo 23:49  
+
0
En oo aikasemmin kirjottanu bichon-palstalle, mutta kyselisin paljon teidän bichonit painaa?:aurinko:
Bichon frise Muru 9/2010 <3
(Viestiä on muokattu maanantaina, 20.06.2011 klo 00:26)

Rafiki

Rafiki
Viestimäärä: 14

VS: BICHON FRISèT - Maanantaina, 20.06.2011 klo 21:04  
+
0
Moikka tännekkin!
Meijän Iineksellä on juaksut vähän niinku 1½ kertaa vuodessa. Välit siis venähtää sen verran ettei ihan oo puolivuosittain. Viimeks kun Iineksen punnittin, niin tais painaa vähä vajaa 7kg.

Mintu

Mintu
Viestimäärä: 34

VS: BICHON FRISèT - Lauantaina, 25.06.2011 klo 22:48  
+
0
Agitem: no huh, onneksi ei ihan niin usein ku tekstistä väärin ymmärsin :shifty:
Meillä tolla on juoksut ollu vasta kerran, mutta meni rassukka niistä niin sekasin, että pari viikkoa meillä asui täys sekopää... :roll:

Meillä siis vuoden ikänen narttu painaa 5 kg. Saa nähä jos paino nousee jos lihasta tulee lisää.
Mites on muilla bichonit pärjäilly helteillä turkeissaan? Leikkasin nukan turkin nyt lyhyeks (pelkästään jo sen allergiankin takia) niin ei näytä ainakaan pahemmin koira kärsivän kuumuudesta. Tosin meillä tuo on aina vähän lyhkäsemmässä turkissa, kotikoira kun on.
Bichon frise 07/2010
(Viestiä on muokattu lauantaina, 25.06.2011 klo 22:49)

Iidau

Iidau
Viestimäärä: 93

VS: BICHON FRISèT - Sunnuntaina, 10.07.2011 klo 13:53  
+
0
Moi kaikki! Mitä mieltä olette sopisiko tää rotu meidän sekarotuisen Lumi koiran kaveriksi,Lumessa siis on havannan -ja maltankoiraa,löwchenia,sekä coton de tulearia.Lumi kyllä tulee hyvin toimeen muitten koirien kanssa ym.Käymme yleensä n.15 min-1 tunnin lenkkejä.Noita tunnin lenkkejä tulee kyllä tehtyä harvemmin mut yleensä 30 min lenkkäjä 2-4 kertaa päivässä.Turkin hoitamisesta ja trimmauksesta,sekä pesuista on jo kokemusta.Olisimme myös kiinnostuneet näyttelyistä tai koiratanssista.
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 10.07.2011 klo 13:54)

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Maanantaina, 11.07.2011 klo 19:19  
+
0
mun tyttö on jotain 5 ja puol eläinlääkärillä, kotona vaaka näyttää sit vähän mitä sattuu 5-6kg väliltä, huono kun on... joten sanotaan että 5.5kg.

iidau, varmasti sopii kaveriksi mutta lenkkimäärät on kyllä vähän liian vähäiset. ite teen ton kanssa vähintään 1, yleensä ainakin 2-3 tunnin lenkin joka päivä + ne 15min pissatukset + kotitokoillaan ja viskellään lelua ruoka-aikoina tossa pihalla (jonne sitten pääsee muutenkin pitkin päivää) ja sitten pari krt viikossa koiramiittiä ja/tai agitreenit. jos pitempiaikaisesti liikunta ja tekeminen vähenee radikaalisti, niin koira on selkeesti masentuneemman ja passiivimman oloinen, näyttää jopa ihan täysin elämäänsä kyllästyneeltä. parit sadepäivät makaa mielellään sohvalla piereskelemässä mutta tarvitsee kyllä pääsääntöisesti joka päivä vähintään tunnin-parin lenkin ja nimenomaan ihan putkeen eikä ns osiin jaettuna, niin saa energiat purettua kerralla kunnolla.

varmaan tää on yksilökohtaistakin kuka tykkää mistäkin mutta meillä ainakin näytetään mursunnaamaa jos ei liikuntaa ole tarpeeksi (tai se ei ole mielekästä, vapaana juokseminen on joka päivä ihan pakkorako) joten kyllä ainakin itse varautuisin sitä tarjoamaan.

mintu, iiriksellä kans kesäturkki :) mun silmään paljon kivemmannäköinen se on noin kuin jossain ihan ökypitkässä karvassa ja mahdollisen uimisen/kahlailunkin kannalta näin on paljon helpompi kun turkki ei ole hirmu pitkänä. viime trimmistä se on tietty nyt vähän kasvanut, mutta pistelen kuvaa vaikka huomenissa
no you don't know what it's like
welcome to my life

Danielle

Danielle
Viestimäärä: 143

VS: BICHON FRISèT - Keskiviikkona, 20.07.2011 klo 11:25  
+
0
Meillä on ollut oikein mukava kesä. Olimme reilun kuukauden verran maalla. Saivat siellä juosta niin paljon kuin jaksoivat, ja välillä porojenkin perässä haukkuivat Tilda-kaverin kanssa.

Silloin ihan loman alkupäivinä Dani sai myöskin jonkun ihmeellisen (allergisen?) reaktion. Danilla näet turposivat silmäluomet. Isäni sanoi, että sillä on surulliset silmät. Reaktio meni kuitenkin ohi kun annoin 5 mg kortisonia. En sitten tiedä, johtuiko tuo esim. hyttysten pistoista, siitepölyistä, vai mistä. Kuitenkin niitä hyttysiä oli siellä ihan koko ajan, samoin siitepölyjäkin, eikä samanlaista reaktiota tullut enää myöhemmiin. Eikä ole tullut koskaan aiemminkaan. Danillehan on joka tapauksessa tarkoitus tehdä allergiatestejä syksyllä. Ehkäpä tämäkin juttu selviää samalla.
Bichon Frise Dani 3/2007
Havannankoira Tilda 1/2008

tildani.vuodatus.net

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Maanantaina, 08.08.2011 klo 22:43  
+
0
täällä vietelläänkin sitten loppukesän päiviä kauluri päässä, mökillä pääsi ilmeisesti paarma purasemaan hännänpäätä ja tyttö päätti hieman kotihoitaa, melko punanen oli ja iho rikki koko hännänpäästä, kipeäkin. ell kurkisti ja totes että kauluri päähän, pidetään kuivana ja puhtaana, basibactia siihen ja eiköhän näillä mene.

nyt onkin jo ihan kivasti ruvessa, alkuun ei tyttöä voinut irti laskea edes pihaan kun heti oli sitä jyrsäämässä, nyt on lenkillä mennyt ihan kivasti myös remmittä eikä ole kiinnostunut tota enää "hoitamaan". lähipäivinä tuo rupi tuosta varmaan irtoaa, toivottavasti ei silloin hirveesti kutisisi, haluaisi jo saada tuon kopan jo päästä pois :)
no you don't know what it's like
welcome to my life

Mintu

Mintu
Viestimäärä: 34

VS: BICHON FRISèT - Keskiviikkona, 10.08.2011 klo 12:21  
+
0
Meillä taas tänään vaihteeksi eläinlääkärikäynti eessä... eilen illalla alko silmät taas näyttää samoja merkkejä kun aikasemmin ja nyt ne on ihan turvonneet. Aamu meni lääkäreitä läpi soitellessa, kuka on sanonut et lääkäritkin saa pitää lomia!? :mietiskel:
Onneks löyty nyt lääkäri, mut saa nähä ottaako se tätä mite tosissaan ku ei oo nähny miten tolla viimeeksi kävi noitten silmien kanssa. Oon nyt yrittäny pohtia et mistä toi vois johtua, varmaan jotain allergiaa mutku tietäis vaan mistä... :suru:
Laittaisin kuvaa viime kerran silmistä, mut en osaa... :shifty:
Bichon frise 07/2010

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Keskiviikkona, 10.08.2011 klo 22:40  
+
0
kuva pistetään siten että lataat kuvan esim imguriin, kopioit kuvan osoitteen ja pistät näin [img*]TÄHÄN KUVAN OSOITE[/img] ilman tuota tähteä tuossa välissä ja capsilla kirjoitetun tekstin tilalla se osoite :)

voisin pistää vähän kuvia tuosta meidän iiriksestä kunhan saan kamerasta ladattua
no you don't know what it's like
welcome to my life

Mintu

Mintu
Viestimäärä: 34

VS: BICHON FRISèT - Keskiviikkona, 10.08.2011 klo 22:51  
+
0
kokeillaan...Tää kuva on otettu siis siinä vaiheessa ku noi silmät oli jo aika hyvän näköset. Tätä enne ne oli ihan turvonnu umpeen...
Kesällä on onneks keretty muutaki ku sairastelemaan:Mites on muuten Agitemin koiruus toipunut?
Bichon frise 07/2010
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 10.08.2011 klo 22:55)

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Perjantaina, 12.08.2011 klo 14:19  
+
0
hui kamala! :eek: melko kipeän näköiset


täällä on toivuttu ihan kivasti, pari päivää sitten onnistui pihassa oman silmän välttäessä jyrsimään ruven irti mutta nyt enää pieni rupi pistokohdassa ja muuten häntä ihan ok. ikävä kyllä kauluria ei vielä uskalla pois ottaa, huolettaa vaan se että kun on melko painava (kevyempi "oikean kokoinen" on yhtä tyhjän kanssa kun tuo osaa sen hännän sinne hivuttaa, joten käytössä on tällainen periaatteessa isommalle suunnattu kulho) niin pelkään että jumittaa niskalihakset aivan täysin ... olen yrittänyt heinäkuun puolivälistä varailla hierojalta kontrollia muutenkin, mutta vieläkään ei ole tärpännyt :mietiskel: kiva jos nyt edes elokuun puolelle saisi

tämä paranemisprosessi nyt on ollut aika pitkä ottaen huomioon miten pienestä vaivasta on kyse, ja välillä turhauttaa, mutta pienet on silti meidän murheet verrattuna useisiin muihin joten eiköhän tämä tästä, pahemminkin voisi olla :)
no you don't know what it's like
welcome to my life

  Siirry sivulle: 1 ... 4 5 6 7
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26097
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5805
Viestejä yhteensä543770
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263678
(Tilastot päivitetty viimeksi 11.08.2020 klo 06:15)