Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Sunnuntaina, 03.10.2010 klo 22:16

Griffonit

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 14

magik

magik
Viestimäärä: 3965

GRIFFONIT - Sunnuntaina, 03.10.2010 klo 22:16  
+
0
Onko kenelläkään giffoneita? Millasia teiän partasuut on? =))
*2x serobi-uros ja narttu. Synt. 09/2012
*Kääpiövillakoira mix narttu. Synt. 05/2018
(Viestiä on muokattu maanantaina, 19.09.2011 klo 10:09)

magik

magik
Viestimäärä: 3965

VS: GRIFFONIT - Sunnuntaina, 03.10.2010 klo 22:32  
+
0
Haluisin ehkä joskus griffonin mut voiko niiden kaa olla talvella ollenkaan ulkona meinaan et jäätyykö ne kuoliaaksi? Kertiókaa kaikki mahdollinen:)
*2x serobi-uros ja narttu. Synt. 09/2012
*Kääpiövillakoira mix narttu. Synt. 05/2018

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: GRIFFONIT - Tiistaina, 05.10.2010 klo 21:34  
+
0
^ Tässä yhdistyksen linkki. Ja tässä foorumin linkki.

Jokainen griffoni on yksilö tuon palelemisen suhteen. Meillä puetaan villapaita päälle -5 pakkasella, -10 pakkasella toppatakki/haalari. Yli -10 pakkasilla laitetaan sitten jos tossut. Lähemmäs -20 puen jo pipon. Moni griffoni ei edes halua ulkoilla kovin kovilla pakkasilla, omat kyllä ulkoilee mutta varustus on oltava sitten sen mukainen että tarkenee. Meillä ainakin ehdottomasti arempi kylmälle on tuo karkea (belge), sileäkarvainen (brabbari) kestää taas paljon paremmin pakkasta.

iin3

iin3
Viestimäärä: 67

VS: GRIFFONIT - Torstaina, 15.09.2011 klo 19:10  
+
0
Heippa!
Olen täysin ihastunut griffoneihin kaiken lukemani perusteella, tällä sivustolla näkemäni kuvat ovat ehkä myös vähän vaikuttaneet asiaan..
Olen lukenut kaiken löytämäni mutta vielä haluaisin tietää brabanconin karvanlähdöstä vähän. Tippuuko karva itsestään vai lähteekö pääasiassa harjatessa? Onko selkeää karvanlähtö aikaa vai lähteekö lähes jatkuvasti kuten kissoilla (ainakin omien kissakokemusten perusteella sitä karvaa on kaikkialla koko ajan..) ?
Olen kiitollinen kaikista vastauksista ja mielellään saa kertoa muutakin :wink:
Griffon bruxellois 07/11

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: GRIFFONIT - Torstaina, 15.09.2011 klo 20:56  
+
0
Tahtoisitko kenties lisää kuvia :nauru:
No, asiaan: Täältä löytyy sekä karkeakarvaisia että sileä brabancon enkä mä nyt voi sanoa että tuosta brabbarista kauheesti karvaa lähtisi (mitä nyt harjatessa) Toki jos otan sen syliin ja mulla on joku musta t-paita tms (brabbari siis ruskea) sen karvoja löytyy paidasta, mutta ei niitä muualta hirveesti löydy. Kuulemani mukaan tuo brabbareiden karvanlähtö on yksilöllistä, toisilta lähtee enempi kuin toisilta. Eli ei mitenkään hillittömästi tipu itsekseen.

Mitähän muuta sä haluaisit tietää? Laita vaan kysymyksiä niin me griffonistit vastaillaan.
Meidän poikien kotisivut (auttamatton huonosti päivitetyt :nolo: ) löytyy tuolla allekirjoituksessa olevasta linkistä ja sieltä voi lukea lisää. Ja jos vain asut jossain lähellä - Tervetuloa tutustumaan rotuun!
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: GRIFFONIT - Perjantaina, 16.09.2011 klo 01:50  
+
0
Mä en ole kyllä ikinä huomannut että meidän sileästä lähtisi kovinkaan karvaa. Ei todellakaan ainakaan siinä mittakaavassa, mitä esim. meidän labbikselta. Mun mielestä sileä griffoni sopii oikein hyvin siistimmänkin ihmisen lemmikiksi.

Griffoni on kyllä oikein mainio vaihtoehto, se kun tyytyy ihan seurakoiran elämään mutta siitä löytyy kyllä potkua harrastuksiinkin. Meiltä löytyy tällä hetkellä kaksi griffonia. Belge sekä brabancon. Seuraavan vuoden aikana meille pitäisi kotiutua toinen karkea b&t uros jos suunnitelmat menee putkeen.

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: GRIFFONIT - Perjantaina, 16.09.2011 klo 08:29  
+
0

monna83 kirjoitti:

Seuraavan vuoden aikana meille pitäisi kotiutua toinen karkea b&t uros jos suunnitelmat menee putkeen.


Toivotaan että menee :peukku: Samalta kasvattajaltako?
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: GRIFFONIT - Perjantaina, 16.09.2011 klo 12:22  
+
0
^ Juu tai kasvattajan kasvattajatutulta. Ihanne tietysti olisi että Uolevista tulisi yhden b&t pojan isä, joten se tulisi sitten meille. Kasvattaja kun käyttää tota yhden kerran nartulleen ja sille on jo katsottukin morsmaikku valmiiksi. Uolevi kun kantaa b&t geeniä joten sen värisiin pentuihin on mahdollisuus. :hymy: Olen harkinnut myös b&t sileää mutta kyllä se karkea ensisijainen kuitenkin.

iin3

iin3
Viestimäärä: 67

VS: GRIFFONIT - Perjantaina, 16.09.2011 klo 14:11  
+
0
Kiitos vastauksista! Ja juu, lisää kuvia saa laittaa :love: . Täytyy tunnustaa että Griffon:in kotisivut löytyvät melkein jo suosikkikansiostani, on niin hurmaavat koirat ja hienosti tehdyt sivutkin! Mielelläni tapaisin griffoneita oikeastikin, jos haluat tuntemattomalle sellaisen palveluksen tehdä? Missäpäin satutte asumaan?

Ja sitten lisää kysymyksiä: Onko teillä griffonon omistajilla jonkunlaista käsitystä siitä onko rodulla taipumusta ruoka-tai muihin allergioihin?
Miten teillä tullaan toimeen vieraiden koirien tai ihmisten kanssa?
Käsittääkseni griffon on aika kylmänarka rotu, niin mietityttää vähän että miten pennun sisäsiisteys opetus sujuisi keskellä talvea? (ensimmäinen koira siis kyseessä niin ei ole tuollaisesta muutenkaan kokemusta, mutta eikös siinä saata tulla kiire pihalle, niin miten käy pukemisen laita ettei pikkuinen jäädy.) Toki jokainen on erilainen palelemisen suhteen, kuten aiemmin oli jo todettu, mitetinpähän vaan kaikkea etukäteen.
Griffon bruxellois 07/11
(Viestiä on muokattu perjantaina, 16.09.2011 klo 14:14)

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: GRIFFONIT - Perjantaina, 16.09.2011 klo 15:01  
+
0
^ Me asutaan Nummelassa. Meillekin kyllä saa tulla tutustumaan noihin. :hymy: Parhaimman kuvan rodusta saa just kotioloissa, näyttelyissä omistajilla usein kiire ja koirat eivät välttämättä ole siellä sellaisia kuin normaalisti.

Mulla sellainen mielikuva että ei griffoneilla kyllä allergioita ole siinä määrin, että niiden voisi sanoa vaivaavan rotua. Ei meillä ainakaan ole ollut mitään. Tai no, Aapolla on jonkinsortin pöly- tai heinäallergia. Silmät vuotaa ja tulehtuu kesän aikana useampaan kertaan. Mutta toi nyt voi olla rodulla kuin rodulla. Toki griffonin silmät ovat ehkä aavistuksen aremmat esim. keväiselle hiekkapölylle, jonkin verran ulkonevat möllykät kun nuo silmät ovat.

Meillä griffonit rakastaa kaikkea ja kaikkia. Tyypillinen griffoni ei pelkää mitään ja luulee olevansa vähintään tanskandoggin kokoinen. Varautunut/arka griffoni ei ole tyypillinen griffoni.

Pienenä rotuna griffonilla ei ole sitä maavaraa joten kyllähän nuo palelee suht herkästi. Toki tämäkin tottumiskysymys. Jos pentua pukee heti vähänkin kylmemmillä ilmoilla, niin väkisinhän koirasta tulee sellainen että sietää kylmää huonommin. Mä laitan vaatetta päälle jo -5 pakkasilla ja siitä sitten asteittain lisätään vaatetusta. Välillä tulee harrastettua sitä turhaakin pukemista, noilla kun sitä vaatevarastoa löytyy t-paidoista lähtien. :viheltel:

Tässä Aapon viime talven pakkasvarustus.


Alkkarit ovat talvella myös kaiken a ja o.


Uolevi tuli meille viime joulukuussa ja alkuvuodesta oli todella kovia pakkasia ja vaikeuttihan se sisäsiisteysopetusta. Toisella paleltui tassut heti takapihalle mennessä, niin eihän siinä mitään pisuja tai kakkoja ehtinyt tehdä tai ei halunnut edes yrittää. Ainahan kevät/kesäpentu on helpompi mutta aina pentusuunnitelmat ei mene niin justiinsa, joten silloin pakko ottaa pentu talvea vasten. Ei siitä kannata stressata, antaa tehdä vaikka paperille kovimpina pakkaspäivinä ja alkaa opettaa heti sitten kun tulee leudommat ilmat. Tosi kovia pakkasia varsinkin Etelä-Suomessa kuitenkin hyvin vähän. Ja ei siinä kyllä ehdi alkaa pentua pukemaan, kun se herää unilta ja pisu on tuloillaan. :nauru:
(Viestiä on muokattu perjantaina, 16.09.2011 klo 15:03)

iin3

iin3
Viestimäärä: 67

VS: GRIFFONIT - Lauantaina, 17.09.2011 klo 15:49  
+
0
^ Voi rakkaus mitä kuvia! Nummela ei toisaan olisi edes kauhean pitkän matkan päässä, taidan laittaa sulle yksäriä kunhan työvuorot vähän selkenee :peukku:

Taisin mm. griffonpoikien kotisivuilta lukea että sileäkarvaiset yksilöt saattaisivat olla karkeita vähän vilkkaampia, tiedättekö että onko tämä joku ns. yleinen fakta? Oletteko huomanneet muita eroja? Tottakai kaikki ovat yksilöitä jne, oma silmää karkeat ovat miellyttäneet enemmän, mutta alan kyllä lämpenemään sileällekin koko ajan lisää :aurinko:
Griffon bruxellois 07/11
(Viestiä on muokattu lauantaina, 17.09.2011 klo 15:50)

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: GRIFFONIT - Sunnuntaina, 18.09.2011 klo 09:27  
+
0
Mulla on käynyt vähän samoin :nauru: Olen (muka) aina ollut sitä mieltä, ettei se ole koira eikä mikään jos sillä ei ole KARVOJA eli sileät on olleet vähän nou-nou. Sen takia meille ensin näitä partanaamoja tais tullakin.
Kuinka ollakaan kun olin sileitä näyttelyissä nähnyt, jäin kerran tuijottelemaan niiden kuvia. No, tartteeko enempää kertoakaan? :viheltel:

Muistelen jonkun kasvattajan kanssa jutelleen näistä "olemattomista luonne-eroista" (sulkien pois yksilökohtaiset luonteenpiirteet) niin hänen mielipide oli että sileät olisivat vähän eläväisempiä. Omalla kohdalla se kyllä pätee. Nuo karkeat ovat toki vilkkaita ja reippaita lenkkeilijöitä mutta Simo on taas ihan oma lukunsa. Se on aina ollut sellainen tättähäärä kuka menee tyyliin pois alta oksat ja männykävyt!
Lakupappa on iän myötä muuttunut melkoiseksi jääräksi ja joka-heinä-pitää-nuuskia tyypiksi eikä sen kanssa matka kovin etene. Paitsi jos se on yksin lenkillä ilman näitä muita - silloin mennään eikä meinata.
Lisäksi Simo meillä ei palele läheskään niin herkästi kuin nuo karkeat. Turkki ilmeisesti tiiviimpi kuin näiden karkeiden. Eikä se piittaa vesisateestakaan niin kuin partanaamat. Tässä yks päivä kun mies oli lähdössä pikkupoikien (juu, Elmo ja Simo on meidän "pikkupoikia" :nauru: ) kanssa lenkille, mutta aavistuksen tihutti vettä. Kurkkasin ikkunasta kun mies seisoi portilla ja yritti mennä eteenpäin. Ei onnistunut kun Elmo oli löynyt jarrut kiinni eikä halunnut lähteä "sateeseen" Otin sen sisään ja mies kävi Simon kanssa kaksin.
Kyllähän Simokin sadetta vierastaa ja jos kovin sataa nuo vaan istuu takapihan katoksessa ja tuijottaa taivaalle myrtseinä. JOS saan ne houkuteltua pihalle, ne hipsuttelee laattoja pitkin ettei vaan tassut kastu :roll:

Laku ja vauvaSimo


Lenkillä vähän pyrytti lunta


Pojat rannalla


Kaikki kolme viime syksynä (kaikilla vähän tuollainen onks pakko jos ei haluu -ilme)


Simo elementissään, kirmaamassa metsälenkillä käpyjen kanssa
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

magik

magik
Viestimäärä: 3965

VS: GRIFFONIT - Maanantaina, 19.09.2011 klo 08:39  
+
0
griffonit on kivoja :)! Rohiseekö niiden hengitys ja kuorsaako ne ? Ajattelin kun niillä tuo aika lyttyinen kuono.
*2x serobi-uros ja narttu. Synt. 09/2012
*Kääpiövillakoira mix narttu. Synt. 05/2018

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: GRIFFONIT - Maanantaina, 19.09.2011 klo 09:01  
+
0
Griffoneilla on lyhyt kuono, mutta ne EI ole kuonottomia.
Hyvin harva griffon röhisee tai pitää ylipäänsä mitään ääntä normaalisti hengittäessään. Kerran olen näiden 10v aikana kuullut yhden griffonin läähättäessään röhisevän niin, että siihen kiinnitti huomiota. Enemmän olen kuullut röhinää joidenkin ylipainoisten "vääränrotuisten" koirien taholta :nauru:
Jotkut kuorsaa joskus, jotkut ei ikinä. Meillä vanhin on kuorsannut aina, keskimmäinen kuorsaa joskus harvoin kun on oikein sikeässä unessa. Nuorimmaisen (keväällä täyttää 4v) en ole ikinä kuullut kuorsaavan.

// lisätään nyt vielä että tuolla "vääränrotuisilla" tarkoitan mitä tahansa muuta rotua kuin griffon :wink:
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013
(Viestiä on muokattu maanantaina, 19.09.2011 klo 09:03)

iin3

iin3
Viestimäärä: 67

VS: GRIFFONIT - Maanantaina, 19.09.2011 klo 21:48  
+
0
Noi kuvien ilmeet on niin mahtavia :nauru:. Ei kyllä hirveästi haittaisi jos omallekin kohdalle osuisi sadetta inhoava yksilö..:viheltel:
Tuli mieleen semmoinen kysymys että pysyvätkö nuo partasuut miten puhtaina, vai keräävätkö kaikki ruoantähteet ja vedet itseensä? Varmaan keksin vielä miljoona muutakin kysymystä.
Griffon bruxellois 07/11

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: GRIFFONIT - Tiistaina, 20.09.2011 klo 00:32  
+
0
^ Jos koira syö pelkkää kuivamuonaa, niin eihän se parta siinä paljon likaannu. Mutta meilläkin kun on hyvin lihapainotteinen ruokavalio, syövät jos jonkinmoista lihamössöä, niin kyllähän tuohon partaan tuppaa jäämään päivän ruokalista ja saattaa alkaa haisemaankin. Monesti tuoksahtaa ei-niin-hyvälle, kun Uolevi tulee herättämään antamalla pusun naamalle. :nauru: Joten ihan suotavaa että pyyhkäisee esim. piimän syönnin jälkeen parran puhtaaksi vaikkapa ihan talouspaperilla tai märällä pyyhkeellä. :hymy:
(Viestiä on muokattu tiistaina, 20.09.2011 klo 00:35)

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: GRIFFONIT - Keskiviikkona, 21.09.2011 klo 00:35  
+
0
Jaa, tulikin sitten suunnitelmiin muutos. Ostetaan kimpassa kasvattajan kanssa koira puoliksi. Maa, mistä se ensi vuonna tulee, on vielä salaisuus. :shhh: Mutta se nyt hyvin erilaista, mitä täällä tähän mennessä nähty. :cool:

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: GRIFFONIT - Keskiviikkona, 21.09.2011 klo 09:24  
+
0
^Oukei, mielenkiintoista :cool:
iin3 Kysyi noiden partasuiden puhtaudesta ja monna tuossa jo kertoikin. Onhan se selvä että kun on tuollainen parta suun ympärillä, siihen väkisin kertyy ylimääräistä. Kuten nyt esim
viiliä

tai neulasia

:nauru:
Sattuneesta syystä meillä ei ihan joka päivä (eikä edes viikko) syödä viiliä.

Jos nyt jotain sellaista mössöruokaa saavat, parta on helppo pyyhkäistä vaikka tiskirätillä ja pesu sitten tarvittaessa. Itse huomaan että noiden omien partoja voisi hieman useammin pestä :viheltel: Lakulla nyt ei kovin järeä parta edes enää ole, kun ensin tuli Elmo mikä roikkui siinä ja sen jälkeen Simo. Ja muutenkin tuntuu että se ei enää iän myötä edes kasva kuten nuorempana.
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: GRIFFONIT - Keskiviikkona, 21.09.2011 klo 12:09  
+
0
^ Juu, mustakin on mielenkiintoista. :hymy: Kuitenkin on ollut halu tuoda koira jostain mutta kun ei tietoa eikä suhteita, niin aika vaikea se on alkaa etsimään koiraa. Jos yksin alkaisi siihen hommaan, niin sitä mun tuurilla varmasti toisi jonkun maanantaikappaleen ja susiruman yksilön josta ei olisi mitään hyötyä griffonkantaan. Kasvilla kuitenkin tietoa ja yhteistyö hänen kanssa pelaa moitteetta ja luottamus on molemminpuolinen joten mikä ettei.

Ja joo, maitotuotteet tuppaa jäämään näiden partoihin. Tässä piimäparran tyylinäyte, kun oli ihan vauva.
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 21.09.2011 klo 12:12)

iin3

iin3
Viestimäärä: 67

VS: GRIFFONIT - Torstaina, 22.09.2011 klo 22:00  
+
0
Mielettömän hellyyttäviä kuvia molemmilla, griffonkuume senkun kasvaa... Ja Monna83:lla jännittävän kuuloisia suunnitelmia!
Griffon bruxellois 07/11

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 14
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26093
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5805
Viestejä yhteensä543770
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263673
(Tilastot päivitetty viimeksi 07.08.2020 klo 01:00)