Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Perjantaina, 09.04.2010 klo 23:28

Saksanpaimenkoirat

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 50

norruska

norruska
Viestimäärä: 236

SAKSANPAIMENKOIRAT - Perjantaina, 09.04.2010 klo 23:28  
+
0
Täällä jutustelua sakemanneista?

Onko täällä porukkaa, ketkä harrastaisivat agilityä sakun kanssa? Mua kiinnostaisi aloittaa, mutta kun tällä vauhtia riittää, mutta tarkkuutta ei niinkään, niin esimerkiksi pentupuomilla meno on vähän siinä ja siinä kun tassut luisuu kun kauheella kiireellä yrittää mennä :roll: Ei yksin meinaa saada siinä pideltyä.

Guardacaccia

Guardacaccia
Viestimäärä: 461

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 16:29  
+
0
Aattelin alottaa uuden keskustelun saksanpaimenkoirista, mutta norruska ehti ensin. :peukku: Toivottavasti kaikki vanhalla palstalla aktiivisesti rodusta turisseet jaksaa kirjottaa tännekin. :hymy:

Meillä menee pennun kanssa oikeen kivasti. Yksinolo sujuu ja sisäsiisteys on kohtuullisen hyvällä tiellä; vain pissoja saa toisinaan siivoilla, jos ei ehdi ajoissa ulos.
Tottiksen alkeet menee aika muksasti. Tähän mennessä ollaan harjoteltu peruskäskyjä eli maahan, istu ja seiso, sekä perusasennon paikkaa ja sivulletuloa takaa. Seuraamista on aloteltu nakittamalla ja Rholla on kivasti intoa siihen. :peukku:

Ulkona ollessa on aika paljon työtä meillä siinä, että saisin itsestäni ympäristöä kiinnostavamman. Rho on jokseenkin yltiösosiaalinen, ja kaikki vieraat ihmiset olisi kivempia kuin minä, vaikka ne ignooraisi pennun. Vähän parempi tilanne on jos mulla on vuori nakkeja/lihapullia mukana, mutta silloinkin tuntuu että oon vaan juuri ja juuri kiinnostavampi. Herkkuja syödessäänkin Rho vilkuilee ohittavaa ihmistä. Leluilla ja leikillä on tuon huomiota turha yrittää saada, se ei toimi alkuunkaan. Pitää siis vaan itsepäisesti jatkaa harjoituksia ja kantaa sitä herkkuvuorta mukana. Ehkä se sitten vähitellen alkaa pitää minua ympäristöä kiinnostavampana. :roll: Jos kellään on tähän vinkkejä, että miten on oman koiran kanssa toiminut (jos on siis samantyylisiä hyvin sosiaalisia pentuja), niin luen mielelläni neuvoja.
Lk. mäykyt Spectrolite´s Hard Steel "Veeti" (2005) ja Skades Röskva "Helga" (2007)
Spn BH Aufruhr Donau "Rho" (2010)
Pelastuskoiran tie http://guardacaccia.wordpress.com

Elsa

Elsa
Viestimäärä: 196

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 20:59  
+
0
Meillä vähän sama juttu kun ohitellaan toisia koiria... nyt ollaan harjoteltu kontaktia, että sitä vois sit siihen soveltaa kun se on tarpeeks vahvaa. Nyt olis tarkotus sit mennä niin, että vedetään pentua pois päin eka hihnasta ja sitten kun alkaa pennulla huomio vähän herpaantua sen -einäekuule- vaiheen jälkeen niin kauhea sirkus sit pystyyn ja palkkio heti kun pentu kääntää päätään mua päin. Aika lailla siinä saa kyllä pelleillä, että pentu alkaa kiinnostua ja innostua musta kun se on semmonen rauhallinen vauva, mutta mikäs siinä... muut ihmiset saattaa vaan vähän kummastellen katella. Se ei kuiteskaan vois kyllä yhtään vähempää haittaa :D
Juu no toi nyt taitaa kuulua lähinnä tonne pentu puolelle, mutta menkööt nyt tähän.

Hei mulla olis muuten ehdotus. Täällähän on noita kuvaketjuja kyllä, mutta kun nyt on niin helppoa liittää noita kuvia viesteihin, niin olis kiva jos tännekin vois välillä laittaa omia kuvia schäfereistään. Olis niin mukava jos oli sellanen rotukohtanen "galleria".
Tää vois olla vaik sellanen "Saksanpaimenkoira aiheista keskustelua kuvien kera" ketju :) Vois vähän elävöittääki tätä ketjua. Mitäs mieltä ootte? :D
spn Aufruhr Darina "Dara"
s.23.1.2010
Kuvagalleria

Diltsi

Diltsi
Viestimäärä: 465

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Lauantaina, 17.04.2010 klo 22:50  
+
0
Jälkikausi avattu tänään, onnistuneet jäljet molemille :) Tästä se taas alkaa.

Millaisia tavoitteita tällä kaudella teillä on?
Meillä Marla schh ykköseen ja tara kakkoseen :)

Guardacaccia

Guardacaccia
Viestimäärä: 461

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Sunnuntaina, 18.04.2010 klo 10:39  
+
0
Tavoitteena saada tottiksen pohjat kuntoon, alotella jälkiä ja myöhemmin syksyllä/talvella sitten katsotaan ekan kerran vähän puruja.
Tietenkin tavoitteisiin luen myös sen, että saan kasvatettua tosta järkevän koirakansalaisen, joka osaa kulkea hihnassa nätisti ja hallitusti missä tilanteessa tahansa.
Lk. mäykyt Spectrolite´s Hard Steel "Veeti" (2005) ja Skades Röskva "Helga" (2007)
Spn BH Aufruhr Donau "Rho" (2010)
Pelastuskoiran tie http://guardacaccia.wordpress.com

inni

inni
Viestimäärä: 612

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Tiistaina, 20.04.2010 klo 09:44  
+
0
Meilläkin on tavoitteena kasvattaa ja kouluttaa pennusta kelpo käytöksinen koirakansalainen. Tottispohjaa harjoitellaan, hakumetsä tulee tällä kaudella tutuksi ja tullaan myös jälkeä tekemään.
(Viestiä on muokattu tiistaina, 20.04.2010 klo 09:45)

adihasla

adihasla
Viestimäärä: 49

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Keskiviikkona, 21.04.2010 klo 19:33  
+
0
Täällä yksi uusi sakemannin omistaja. :heiluti: Ensimmäinen oma koira kyseessä ja on mennyt oikein kivasti.

Kyselisin semmoista, että miten saisin tuota poikaa vähän lihotettua? Ei siis ole mikään ylilaiha, mutta hoikka. Selkäranka tuntuu aika hyvin. Syötän sille noita Hau hau nappuloita, 5dl aamulla ja 5dl illalla. Olisko mitään vinkkejä? :-)

Guardacaccia

Guardacaccia
Viestimäärä: 461

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Torstaina, 22.04.2010 klo 14:23  
+
0
^Hau Hau on ihan hyvä ruoka, mutta siinä on aika vähän rasvaa (kanaruuassa vain 10% ja lammasruuassa 13%).
Suosittelen lisäämään vaikka rasvaista jauhelihaa tai ihan rasvaseosta nappuloiden sekaan (näitä saa mistä vain koiranruokapakasteita myyvistä liikkeistä). Tällöin ei tarvitse nostaa nappula-annosta, joka on jo aika korkea, ja ei tarvitse myöskään heti vaihtaa rasvaisempaan nappulaan (mikä on sitten 2. vaihtoehto, jos ei löydy lähistöltä liha-rasvaseoksia, tai jos ne ei ala tehota).

Eli tosiaan, jos ei liha-rasvaseoksia myydä missään lähistöllä niin pitänee vaihtaa nappula rasvaisempaan. Tähän käy hyvin J&V (jahti vahti) energia (rasvaa 17%) tai JEPPE aktiivi (rasvaa myös 17%). Tai jos nämäkään ei riitä rasvamäärältään niin J&V:llä on extra energia (rasvaa 24%) tai JEPPE aktiivi plus (rasvaa 25%).

JEPPE ja J&V ovat hyvin samanlaiset ja hyvin siedetyt ruuat, pääasiassa vain kehuja on kuulunut (n.95% tapauksista positiivista palautetta ja eihän mikään ruoka käy 100% koirista). Näiden ruokien hinta on myös samaa luokkaa kuin Hau Haun, mutta ovat mielestäni hieman laadukkaampia, vaikka ei se Hau Haukaan tosiaan huonoa ole (markettiruuista oikeestaan melkeen ainut mitä syöttäisin koirilleni).

Onko kyseessä nuori uros? Näillä on yleensä tapana olla aika luikeroita tuonne 2-3 vuoden ikään riippuen koirasta, vaikka on niitä narttujakin joihin ei rasva meinaa millään jäädä.
Lk. mäykyt Spectrolite´s Hard Steel "Veeti" (2005) ja Skades Röskva "Helga" (2007)
Spn BH Aufruhr Donau "Rho" (2010)
Pelastuskoiran tie http://guardacaccia.wordpress.com

adihasla

adihasla
Viestimäärä: 49

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Torstaina, 22.04.2010 klo 19:40  
+
0
Kiitoksia vastauksesta. Mä voisin tuota jauhelihaa kokeilla vaikka ensin. Paljonkos sitä saa antaa ja vissiin ihan raakana annetaan vai tarviiko ruskistaa vähän? Edellisen omistajan mukaan tuolle vissiin tullut muista ruuista ihottumaa korviin, tai tuosta Hau haun ruuasta ei ole sitten mitään tullut. Ja kuinka usein voi heittää noiden nappuloiden sekaan muutakin ruokaa, onko sillä siis väliä että voi vaikka joka kerta laittaa sekaan esim tuota jauhelihaa? Voinko siis tehdä sillai jatkossa että laitan esim 4,5dl nappuloita ja lisäksi jauhelihaa? Niin ja atro on 3-vuotias. :-)

Ja laitoin tuonne toisellekin palstalle, mutta laitan tännekin että onko syytä huolestua kun atrolla hieman tuo toinen korva punottaa? Ja sielä oli vähän semmosta tummanruskeaa töhnää, en tiedä sitten onko se töhnä tullut siitä kun on välillä hieronut päätä hiekkaan. Mietin, että kun ensi kuussa käyn rokottamassa tuon niin voisin vaikka samalla tuosta korvasta kysyä jos se nyt vielä sillon punottaa. Ei raavi ollenkaan korvaa.
(Viestiä on muokattu torstaina, 22.04.2010 klo 19:41)

Guardacaccia

Guardacaccia
Viestimäärä: 461

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Torstaina, 22.04.2010 klo 22:32  
+
0
Joo ja siis sen jauhelihan tulee olla nimenomaa rasvasta jauhelihaa, mieluiten koirille tarkotettua liha-rasvaseosta, myös rasvanen lohiseos kelpaa hyvin, ja siinä rasvahapotkin on parempia. Tavallinen kaupan jauheliha on liian vähärasvaista vaikka antais possuakin, eli eläinkauppaan mars. :wink:

Jos tosiaan koira on allerginen monille muille nappuloille, niin kannattaa pysyä tuossa ruuassa ja lisäillä extroja. Ja nimenomaan raakana. Mitään lihoja ym. ei kannata missään nimessä kypsentää, sillä ruuan hyväksikäytettävyys vaan laskee siitä (vitamiinit mm. alkaa tuhoutumaan).

Oman mielen mukaan voit siis antaa lisät nappuloiden sekaan, tai sitten voit antaa erikseen liha/rasva-aterian. Tosin kun kuitenkin jo syötät kaksi kertaa päivässä, niin lienee helpompaa sekottaa lisät nappuloiden joukkoon joka kerta. Ja sopivan määrän löydät testaamalla.
Toki kun nappulaa koira jo saa noin paljon, niin voisi olla hyvä, että annat tosiaan pikkasen vähemmän nappulaa ja sit lisäks sitä rasvaseosta vaikka 100g. Jos ei koira ala tällä lihoa, niin lisää rasvaseoksen määrää, älä nappulaa. Lisäksi voit lorauttaa mukaan kunnon holauksen öljyä (rypsiöljy käy, samoin pellava tai lohiöljy). Se tekee hyvää iholle ja toimii extraenergian lähteenä.

Ja tuosta korvan punotuksesta sitten. Siellä on varmaan lievä tulehdus päällä, jos punottaa mutta ei häiritse. Sitä ruskeata möhnää on toki terveessäkin korvassa, mutta jos sitä on todella paljon niin sekin viittaa tulehdukseen, jollon korvaerite alkaa lisääntyä voimakkaasti. Mikäli korva ei ala kipuilla niin riittänee että nyt putsaat sen itse jollain putsausaineella (apteekeista saa) ja odotat eläinlääkärireissulle, ja pyydät siellä vielä tarkistamaan. Mutta jos koira alkaa kipuilla korvaa niin suosittelen menemään lääkäriin jo ennen rokotuksia.
Lk. mäykyt Spectrolite´s Hard Steel "Veeti" (2005) ja Skades Röskva "Helga" (2007)
Spn BH Aufruhr Donau "Rho" (2010)
Pelastuskoiran tie http://guardacaccia.wordpress.com

KriCa

KriCa
Viestimäärä: 46

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Perjantaina, 23.04.2010 klo 11:44  
+
0
Meillä Anjan 13kk tavoitteet on AD koe ja BH syksyllä. Puruista ollaan tauolla, jatkuvat sitten toukokuulla. Tottista ja jälkeä tehdään nyt ja yritetään kasvaa tuosta murkkuiästä ulos:eek:
RIP Apn Eijatuun norma -05
Bpn Maitotytön Havina -09
Spn Eviloves Nuka-10
sekä muualla:
appn Schellendorfs Charming Chyna -09

kennel Schellendorfs

Diltsi

Diltsi
Viestimäärä: 465

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Perjantaina, 23.04.2010 klo 12:22  
+
0
Mulla on tämä vanhempi narttu sellainen johon ei oikein saa tarttumaan ruokaa ei sitten mitenkään :/

tara tottis

http://www.youtube.com/watch?v=aU8HOBW4VOs

SatuP

SatuP
Viestimäärä: 1

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Lauantaina, 24.04.2010 klo 17:32  
+
0
Meijän hurtat syö J&V oranssista säkistä ja lisäksi annan raakoja lihoja, ydinluita ja joskus pottua ja puuroo. Narttu 5v on tosi hienon näköinen, turkki hyvässä kunnossa ja korvaongelmia ei ole ollut tän ruokinnan aikana. Yhteen aikaan niitä jouduttiin hoitamaan jatkuvasti.
Tuo nuorempi kaveri tuli meille vasta eilen ja on hirmusen hoikka ja iso kun mikä, yksi vuotias poika. Mietin pitäskö sille syöttää vähän stydimpää, rasvasempaa ruokaa.. Karva on pitkä ja silti vähän kyljet paistaa läpi. :eitietoo:

Ten

Ten
Viestimäärä: 14

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Maanantaina, 03.05.2010 klo 23:49  
+
0
Heippa kaikki :)
ite olis harkinnassa saksanpaimenkoira ja kyselisin teiltä et tiedättekö hyviä kasvattajia? jotka siis kasvattais mieluiten käyttölinjasia :)

KriCa

KriCa
Viestimäärä: 46

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 15:47  
+
0
Sensuroitu.net:in puolelta löytyy pentueita, siellä on myös jaoteltu, mitä linjaa tuleva pentue on.
RIP Apn Eijatuun norma -05
Bpn Maitotytön Havina -09
Spn Eviloves Nuka-10
sekä muualla:
appn Schellendorfs Charming Chyna -09

kennel Schellendorfs

torpets

torpets
Viestimäärä: 7

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Perjantaina, 07.05.2010 klo 19:54  
+
0
omistan 3-vuotiaan saksanpaimekoira uroksen. saanko hommattua sille papereita jostakin??

wildlife

wildlife
Viestimäärä: 12

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Perjantaina, 07.05.2010 klo 20:15  
+
0

Ten kirjoitti:

Heippa kaikki :)
ite olis harkinnassa saksanpaimenkoira ja kyselisin teiltä et tiedättekö hyviä kasvattajia? jotka siis kasvattais mieluiten käyttölinjasia :)
No ihan kiva, mutta... Miksi luulet, että saksanpaimenkoira olisi sinulle hyvä rotu? Mihin käyttöön/ harrastukseen ajattelit sen ottaa? Tuo kommentti "kasvattaisivat mieluiten käyttölinjaisia", tiedätkö mitä tarkoitat sillä? Tässä nyt näitä kysymyksiä ja kehotan todella harkitsemaan rodun valintaa uudelleen.:paapatus:
"Ei ole mitään muuta ehdottoman pysyvää uskollisuutta kuin todella uskollisen koiran." Konrad Z. Lorenz

Guardacaccia

Guardacaccia
Viestimäärä: 461

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Lauantaina, 08.05.2010 klo 17:28  
+
0
^Minä en ihan ymmärrä tätä asennetta, että uudet rodusta kyselevät torjutaan heti ja kehotetaan samoin tein harkitsemaan jotain muuta rotua, kun ei olla edes kuultu, että miksi saku on harkinnassa. Se että automaattisesti, ensimmäisessä kommentissaan, joku ei osaa perustella pilkuntarkasti miksi rotua harkitsee, ei aina kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö perusteet rotuvalinnalle voisi olla kunnossakin.

Tietenkin on paljon niitä, joiden oikeasti kuuluisi miettiä jotain ihan muuta rotua, mutta soisin kuitenkin että kaikkien kyselijöiden kimppuun ei ihan heti käytäisi negatiivisella asenteella, vaan vähintäänkin kuunneltaisiin ensin perustelut ja sitten neuvottaisiin, suuntaan tai toiseen.

Saku on vaativa rotu, mutta ei se silti mikään jumalten koira ole. Eli tälläkin palstalla toivoisin hieman suvaitsevaisempaa asennetta aloittelijoita kohtaan..Kaikkihan me joskus jostain ollaan aloitettu, ja kukaan ei ole 30 vuoden koirataustankaan jälkeen kaikkitietävä;)
Lk. mäykyt Spectrolite´s Hard Steel "Veeti" (2005) ja Skades Röskva "Helga" (2007)
Spn BH Aufruhr Donau "Rho" (2010)
Pelastuskoiran tie http://guardacaccia.wordpress.com

wildlife

wildlife
Viestimäärä: 12

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Lauantaina, 08.05.2010 klo 21:41  
+
0
Guardacaccia

Älä ymmärrä viestiäni väärin. Koiran valintaa kannattaa miettiä sen perusteella, mihin sen ottaa. Jos haluaa koirapuistokaverin, niin tämä ei ole oikea rotu. Sorsastukseen noutajat on parempia. En todellakaan suosittele saksanpaimenkoiraa kenellekään ilman taustatietoja ja omien kokemusten perusteella rotu vaatii omistajalta paljon. Kyselijä ei vain kovinkaan paljon kertonut, miksi hän on päätynyt saksanpaimenkoiraan ja vaikuttaa suoraan sanottuna aika nuorelta henkilöltä. Hymiönkin laitoin, että se keventäisi sanomaa.

Itse otin ensimmäiseksi omaksi koiraksi rotikan (kasvattaja kävi taustani perusteellisesti läpi) ja hyvin meillä meni. Nyt toisena koirana on saksanpaimenkoira.
"Ei ole mitään muuta ehdottoman pysyvää uskollisuutta kuin todella uskollisen koiran." Konrad Z. Lorenz
(Viestiä on muokattu lauantaina, 08.05.2010 klo 21:46)

Guardacaccia

Guardacaccia
Viestimäärä: 461

VS: SAKSANPAIMENKOIRAT - Lauantaina, 08.05.2010 klo 21:57  
+
0
^Juu ei mitään. Tällä sakupalstalla KC:ssä on vaan usein ennen ollut aivan järkyttävän aloittelija-negatiivinen asenne, niin meinaan saada näppylöitä kun aiemmanlaiseen viestiin käydään heti käsiksi kun sika limppuun. Joskus ihan asiallisiltakin kyselijöiltä puuttuu kirjoittamisen taito, ja ulosanti on sen mukaista, ja henkilöstä saattaa saada vähän väärän kuvan. Netissä kirjoittaessa kuitenkin "puhutusta" asiasta jää puuttumaan niin paljon, ja väärinkäsityksiä sattuu todella helposti.

Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta viestisi karahti omaan korvaan vähän turhan ärhäkältä, vaikka et ehkä sitä niin tarkoittanut. Ne kysymyksesi oivat tosi asiallisia, mutta se viimeinen lauseesi että kehotan nyt todella harkitsemaan rotua uudelleen, kuulosti siltä, että ei kannata enää edes harkita sakua vaan siirtyää heti johonkin muuhun. Anteeksi, jos ymmärsin sen väärin, ja tässä voi taas juuri tulla esiin se ongelma että nyansseja ei näe, ja ymmärsin lauseesi vähän kovempana kuin miksi se oli tarkoitettu.

Että ei mitään, kyseenalaistaa pitää ja saa, ja kyselä täytyy tarkasti, mutta ehkä me kaikki voisimme opetella kirjoittamaan vähän selväsanaisemmin ja hienotunteisemmin.:peukku:
Lk. mäykyt Spectrolite´s Hard Steel "Veeti" (2005) ja Skades Röskva "Helga" (2007)
Spn BH Aufruhr Donau "Rho" (2010)
Pelastuskoiran tie http://guardacaccia.wordpress.com

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 50
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28314
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6394
Viestejä yhteensä545943
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään2
Viestejä kirjoitettu tänään7
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265955
(Tilastot päivitetty viimeksi 19.06.2024 klo 14:30)