Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Sunnuntaina, 11.08.2013 klo 12:20

Suomenlapinkoirat - osa 2

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 23

ousa

ousa
Viestimäärä: 477

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Perjantaina, 06.09.2013 klo 10:20  
+
0
Pikku jätkältä on nyt silmät ja polvet tarkistettu eikä mitään vikaa löytyny :hymy:
Oli kyllä niin tuskasta laittaa tipat silmiin otukselle (ei onneksi ollu läheskään niin tuskasta ku sillon ku typyn silmät tarkattiin), mutta reippaasti oli otus muuten.
Loppu vuodesta ois sitte lonkkien ja kyynärien kuvaus, pitää vaan toivoa parasta niittenki osalta.
tassun jälkiä seuraten..

Henuli

Henuli
Viestimäärä: 51

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Perjantaina, 06.09.2013 klo 10:25  
+
0
sassu: Täälläkin oli pentuaikoina ihan sama juttu. Välillä jopa autot hidasti kohdallamme kadulla. Onneksi oli kuitenkin ohimenevä ilmiö ja sillä ei ollut mitään pidempiaikaista vaikutusta koiran koulutukseen. Lähinnä vain oli rasittavaa omistajalle, etenkin kun jotkut ohikulkijat tulivat utelemaan pennun rotua eivätkä uskoneet millään lapinkoiraksi (kun on väriltään parkki ja paimensukuisena aavistuksen erimallinen). :nauru:

Strikku: Mitä ihmettä, vietiin hihna kädestä?? :eek:
(Viestiä on muokattu perjantaina, 06.09.2013 klo 10:27)

yorath

yorath
Viestimäärä: 1124

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Perjantaina, 06.09.2013 klo 10:49  
+
0

sassu kirjoitti:

Kaikilla niin nättejä lappalaisia Yorath kävin blogissasi jo kieli pitkällä kuolaamassa miten nätti väritys tuolla otuksellasi on ! Oi että :)

Oliko muille pentuajalla samaa ongelmaa vieraiden ihmisten kanssa? Missään saa kävellä rauhassa ilman, että ohikulkevat ihmiset pysähtyvät juttelemaan/paijjaamaan. Suurin osa ei edes kysy lupaa syöksyy vain pennun kimppuun ja mun toiveet vieraiden huomioimattomuudesta lenkillä on historiaa..

Väinö kiittää! :hymy:

Ihan sama sirkus oli meillä viime keväänä, mutta älä huoli - kyllä se siitä ajan kanssa helpottaa! :hymy: Meillä oli vielä niin kiva mäihä kun asutaan ala-astetta vastapäätä, niin auta armias jos käytiin pihalla koiran kanssa välitunnin / oppilaiden kotiinpääsyn aikoihin. Voi sitä kiljumista ja säntäilyä kun lapsia vaan putkahteli sieltä ja täältä. :hymy: Ihan hyvä koira tuostakin on kasvanut, ohitukset menee nykyään ihan hyvin vaikka pentuna etenemisestä ei tullut mitään tungettelevien ohikulkijoiden toimesta.
{ slku Väinö s. 02.01.2013 }
{ slku Unto s. 02.06.2016 }

Hengessä mukana-blogi / instagram @hengessamukana

But the ocean's not whiskey and I'm not a duck.

iisamai

iisamai
Viestimäärä: 201

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 08.09.2013 klo 10:32  
+
0
Ompas täällä ketjussa ihania lappalaisia! Varsinkin nuo pentukuvat ja -kuulumiset ei tee yhtään hyvää näin pentukuumeen kourissa :kieli:

Vaikka tuonne esittelyketjuun jo meistä jonkun verran kerroinkin, niin tullaan silti pulisemaan tännekin. Eli miulla on kaverina 4-vuotias lapinkoiraneiti Kuura (Tulettaren Camomilla), joka on melko vilkas ja elämäniloinen tättähäärä. Harrastuksina meillä on retkeily, kotitokoilu, temppujen opettelua, pallopaimennusta ja vähän jälkeäkin. Joskus olisi hauska kokeilla rally-tokoa ja poro- tai lammaspaimennusta. Siinä jotain vähän tiivistetysti kerrottuna.
Kuvia tänne en osaa vielä liittää, mutta ehkä jossain välissä saan laitettua kuvalinkkejä tuosta tylleröstä :hymy:
Slkn Kuura
Slkn Pihka (sij.)

H4nski

H4nski
Viestimäärä: 44

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 08.09.2013 klo 12:29  
+
0
Heippa pitkästä aikaa!

Mä haluisin tietää miten teillä meni murkkuikä omien koirienne kanssa? :)

Meillä naapurin lapset juoksevat vieläkin silittelemään Kaapoa ja kerran tulivat soittamaan ovikelloa ja kysymään saako Kaapo tulla ulos leikkimään -.-'

Onko muuten teistä kukaan Pirkanmaalta? :)
Suomenlapinkoira Kaapo s. 01/13

yorath

yorath
Viestimäärä: 1124

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 08.09.2013 klo 13:12  
+
0
^ Meillä on ainakin tähän asti meno ollut todella leppoisaa, ehkä hieman liiankin leppoisaa.. (tyyntä myrskun edellä?) Mitään suurempaa ongelmaa ei tosiaan junnun kanssa ole ollut, tytöt nyt pistää hieman laulattamaan. Tekemiseen ollaan löydetty ihan uusi vaihde, huomaa että Väinö on ruvennut snaijaamaan juttujen juonen ja suorittamisessa on ihan uudenlaista intoa. :hymy:

Koirapuistoilut ollaan nyt jätetty kokonaan kun rupeaa Väpä olemaan siinä iässä että saa turpaansa puistossa eikä kyseisten koirien omistajat tee asialle mitään. Eli toisin sanoen mulle kasvoi touhusta semmoin svingi otsaan että ei voisi vähempää kiinnostaa sinne enää mennä, en rupea riskeeraamaan koiran hyvinvointia moisen "huvin" vuoksi.

Meillä ei ole onneksi enää mitään ongelmia yli-innokkaiden ohikulkijoiden kanssa, enemmänkin on tullut vastaan mukavia keskusteluja rodusta ja sen käyttötarkoituksista sekä ominaisuuksista. Tänäänkin puhuin muuan vanhemman herran kanssa paimennusvietistä aamulenkillä. :hymy:
{ slku Väinö s. 02.01.2013 }
{ slku Unto s. 02.06.2016 }

Hengessä mukana-blogi / instagram @hengessamukana

But the ocean's not whiskey and I'm not a duck.

ousa

ousa
Viestimäärä: 477

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 08.09.2013 klo 19:21  
+
0
^^ Piti jo ihan alkaa miettimään, että mites meidän "vanhuksen" (ikää siis alle 4v) murkkuilu meni.. Se ilmeni oikeestaan yleisenä perseilynä typyllä. Tutut asiat ja käytöstavat unohtu joksiki aikaa, mutta yllättäen nekin palautu mieleen kun asiasta aina tarpeen vaatien keskusteltiin.
Pikku jätkällä on ollu oikeestaan vaan korvien katoaminen. Käskyjä ei "kuultu" eikä niitä näin ollen tarvinnu noudattaa (jätkän mielestä siis).

Mää oon tässä jo jonku aikaa ollu ihmeissäni ton typyn kanssa.. Musta tuntuu ihan siltä, että mulla ois taas OIKEA pentu. Sain jätkältä opetettua pois sen, että kun ollaan lenkillä (hihnassa) niin silloin ei aleta haastaan toista leikkiin eikä varsinkaan aleta leikkimään. Noh, typy on nyt alkanu tekemään näitä leikkiin kutsuja, MUTTA sepäs onkin niin ovela, että ku se tekee esim hyökkäyksen pikku jätkää kohti, niin se lopettaa sen samoin tein. Pikku jätkähän vaan innostuu ja alkaa leikkimään ja näin ollen jätkä on vaan saanu torut huonosta käytöksestä. :ttou: Noh, nyt mää oon kuitenki oppinu ennakoimaan (tekee siis hyökkäyksen mun takaa) ja kerkeen jopa kieltämään typyä. Ja ihmisten tervehtiminen on taantunu taas sinne pennun tasolle, lievästi nolottaa kun toi pikku jätkä osaa tervehtiä ihmisiä rauhassa ja toi typy ei meinaa pysyä nahkoissaan ku on niin innoissaan.. :nauru:

muoks. tarkennuksia
tassun jälkiä seuraten..
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 08.09.2013 klo 19:22)

Strikku

Strikku
Viestimäärä: 1820

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 08.09.2013 klo 23:07  
+
0

Henuli kirjoitti:


Strikku: Mitä ihmettä, vietiin hihna kädestä?? :eek:Juu, eräs täti näytti minulle, silloin 11v tytölle, että miten sitä koiraa oikeen lenkitetään, otti hihnan kädestä ja otti vähän reippaampia askelia ja pieni meni sitten avuttomana perässä. Ei se täti kauas mennyt, muutaman askeleen vain ja anto koiran sit takasin. Eikä siitä koiralle (onneksi) mitään sen suurempia traumoja jäänyt, lähinnä ite säikähin ihan vietävästi.

H4nski, me ollaan Pirkanmaalta, tarkemmin sanottuna Orivedeltä.

Ja kun täällä tuosta murkkuiästä kyseltiin, niin vastaanpahan meidänkin puolesta. Meillä murkkuikä oli oikeesti yhtä painajaista. Tosin ihan omaa syytä, kun ei tajuttu sitä alusta asti kouluttaa hyvin. Se vaan kasvo ja kasvo eikä se osannu kulkea hihnassa ja se veti ja kaikkea mahollista. Klassinen oppikirjaesimerkki :nauru:. Pahimpana se, että se rupes rähiseen toisille koirille. Onneks ei sentään ihmisille. Eikä se onneks ruvennu merkkaan sisällä tai tuhonnu mitään, eikä unohtanu mitään opittua. Ainoo vaan se, ettei sille oltu opetettu mitään :nauru:. Tai okei, pihassa pysyminen ja jotain luoksetulon tapasta, mutta siihen se sitten jäi.

Mut kyl se siitä sitten ehkä vähän rauhottu ja reilu vuoden ikäsenä oikeesti aloin ymmärtää jotakin kouluttamisesta ja kyl se sitten alko oppiakin. Kun se täytti kaks me mentiin tokokurssille, jossa se käyttäyty tosi hyvin normaaliin käytökseensä nähden ja aattelin et ehkä tästä voi tullakin jotain ja sit me harjoteltiin oikeen urakalla. Sit se meni taas pahemmaks kun se sillon 2011 leirillä joutu tappeluun ja sen jälkeen se oli taas käymässä kaikkien kimppuun. Sen jälkeen se on onneks jo rauhottunu ja nykyään tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, jos toinen on kiltisti ja menee ohi vastaantulijoista jne.

Eli ei se aina niin ruususta ole. Mutta kaikki on mahdollista ja kouluttamalla saa ihmeitä aikaan.
suomenlapinkoirat Rolle ja Bea

When only the best is enough good.

H4nski

H4nski
Viestimäärä: 44

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Tiistaina, 10.09.2013 klo 10:27  
+
0
Strikku, Kiinnostaisiko sua nähä? :)Kyllä, koira ja valkoinen matto.. :D

Kiitos vastauksista murkkuikään. :) Meillä on siis mennyt tähän asti hyvin, mutta nyt on alkanut luoksetulossa olemaan ongelmia, Kaapo jähmettyy kun sitä kutsuu luokse. Ollaan harjoiteltu aika paljonkin luoksetuloa. :)
Suomenlapinkoira Kaapo s. 01/13
(Viestiä on muokattu tiistaina, 10.09.2013 klo 10:29)

Lona

Lona
Viestimäärä: 12

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Tiistaina, 10.09.2013 klo 11:41  
+
0
^Oi miten suloinen ilmestys! Toi väritys on ihastuttava. :love:


Me oltiin eilen kaverin kanssa kunnon metsäretkellä, se on vaan niiin ihanaa nähdä kun koirat oikein nauttii kun pääsee porukalla metsään juoksemaan. Hyvin noi tuli toimeen vaikka Kiisalla oli kaverit hieman pienempiä, toinen oli kääpiömäyräkoira ja toinen ihana supikoiran näköinen sekarotuinen pentu! Siellä ne mennä viipotti kovaa vauhtia kaikki kolme peräkkäin. :nauru:

Meillä on jännittävä ensi viikko, sillä Kiisan alkeiskurssi alkaa ja sitten mennään erästä pentuetta katsomaan.. Poikaystävä on jo siis luvan tähän pentuun antanut, mutta aina silti täytyy vänkätä, että "katsotaan sitten" ja "en mä tiedä", jos jotain pentuaiheista siltä yrittää kysyä! Ja toisaalta se on päättänyt jo tulevan pennun nimenkin. Miehet. :eitietoo:
Suomenlapinkoira tyttö - Kiisa s. 12/-11 & Kultainen noutaja tyttöpentu Maisa s. 4/-15

H4nski

H4nski
Viestimäärä: 44

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Tiistaina, 10.09.2013 klo 11:57  
+
0
Kiitos Lona :) Musta on huvittaa, kun monet ihmiset ovat luulleet Huskyksi. No ei voi pitää itsestään selvänä, että kaikki tunnistavat kaikki rodut, enhän itsekkään tiedä kaikkia rotuja.

Metsäretket on ihan parhaita, tuntuu niin hyvältä kun koira saa painaa täyttä vauhtia metsässä.
Suomenlapinkoira Kaapo s. 01/13

sassu

sassu
Viestimäärä: 89

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Tiistaina, 10.09.2013 klo 19:47  
+
0
Metsäreissut on kyllä parhaita! Viikonloppuna oltiin Kolilla mökkeilemässä ja patikoimassa ja voi että kun Nooa tykkäs. Sitä vaan joskus miettii että nukkuiski välillä... Muitten pennut kyllä nukkuu, mutta ei tää. Tuntuu välillä mitä enemmän tehään sitä enempi se vaan puhkuu lisävirtaa. :D

Tässä taas muutama kuva pennusta. Muitten pentukuume kasvaa kun spämmään näitä oikein urakalla ;)

nnora

nnora
Viestimäärä: 2246

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Tiistaina, 10.09.2013 klo 21:38  
+
0
Voih miten suloinen Kaapo :love:.
Meillä kuulee samaa tuon dominonvärisen porokoiran kanssa; "onko se husky?" Viimeksi tänään :nauru:.
Porokoirasukuinen Moona 08/06
Suomenlapinkoira Vilma 09/11

H4nski

H4nski
Viestimäärä: 44

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Keskiviikkona, 11.09.2013 klo 09:02  
+
0
^ harhaanjohtavia värityksiä ;)
Suomenlapinkoira Kaapo s. 01/13

ousa

ousa
Viestimäärä: 477

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Torstaina, 12.09.2013 klo 16:58  
+
0
Hyi kamala mitä pikku pentuja täällä :love:

sassu: Kuulostaapa jontesakkin tutulta, tuo että virtaa riittää nimittäin.. Mullahan on samaa "ongelmaa" vieläkin ton juniorin kanssa ja jätkällähän on ikää kohta 1v8kk. Oon monestakin eri paikasta kuullu, että koiran pitäis olla väsyny treenien jälkeen, kukaan ei oo vaan kertonu sitä tolle pikku monsterille. :nauru: Sama asia, vaikka jätkä ois ollu koirakavereitten kanssa mettässä telmimässä, niin kotia kun päästään, jaksaa riehua ton vanhemman kanssa (juniori ite siis alottaa leikin). :viheltel:
tassun jälkiä seuraten..

Strikku

Strikku
Viestimäärä: 1820

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Lauantaina, 14.09.2013 klo 23:54  
+
0
H4nski, kyllä mulle kävisi treffata joskus jossain jonkun merkeissä. Jos jatkettaisiin yksityisviestillä aiheesta?

Mun käsitys pennusta ja energisyydestä on muuttunu nyt tän heinäkuun lopun jälkeen. Tääl meillä päin pyörii semmonen puolen vuoden pintaan oleva dreeveri, joka tykkää leikkiä tuon kanssa. Ainut vaan, että tuo vaan haluais jatkaa ja jatkaa, mutta dreeveri kyllästyy ensin.

Sama on yhen nelikuisen owzarec podhalanskin kanssa, tuo yrittää kaikin keinoin saada kaveria leikkimään, mutta kaveri on kiinnostunut vaan rapsutuksista. Ihan mälsää.
suomenlapinkoirat Rolle ja Bea

When only the best is enough good.

nnora

nnora
Viestimäärä: 2246

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 15.09.2013 klo 21:42  
+
0
Meidän lapinkoiralapsonen täytti juuri kaksi vuotta :aurinko:

Tässä virallinen pönötyskuva:


Ja hieman rälläyskuvia aamulenkiltä:
Alkaa se vissiin pikkuhijaa näyttämään isolta tytöltä :peukku:
Porokoirasukuinen Moona 08/06
Suomenlapinkoira Vilma 09/11

yorath

yorath
Viestimäärä: 1124

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 15.09.2013 klo 21:59  
+
0
^ On mulla kyllä kaunis kaima! :love: :hymy:
{ slku Väinö s. 02.01.2013 }
{ slku Unto s. 02.06.2016 }

Hengessä mukana-blogi / instagram @hengessamukana

But the ocean's not whiskey and I'm not a duck.

ousa

ousa
Viestimäärä: 477

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Maanantaina, 16.09.2013 klo 12:21  
+
0
^^ Oikein paljon onnittelurapsuja isolle tytölle! On tuo Vilma kyllä nätti typy :love:
tassun jälkiä seuraten..

yorath

yorath
Viestimäärä: 1124

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Maanantaina, 16.09.2013 klo 12:48  
+
0
Voihan hitsit miten ihania blogikirjoituksia monella lappalaisen omistajalla on viime aikoina ollut Lapin vaelluksilta - voi haikeus.. :love: Olen löytänyt itsestäni koiranomistajuuden kautta paljon uusia puolia, en olisi esimerkiksi koskaan voinut kuvitella haikailevani telttailemaan pohjoiseen (terveisin ei-koskaan-teltassa-yötä-nukkunut-kaupunkilainen)!

Nyt ollaan miehen kanssa jo sovittu että ensi syksynä lähdetään itsekin pohjoiseen tekemään jonkinlainen reissu, ihanaa! Nyt jo hieman tulee haaveiltua että miten mahtava reissu siitä tulekaan.

Olen saanut yhdeltä jos toiselta kesää rakastavalta tutulta "vihat niskaan" kun hypetän syksyä ja tulevaa talvea - voin vain kuvitella miten onnessaan tuo koira tulee olemaan kun lumi sataa maahan. Nytkin on jo ihanan vilpoisat säät että saa itse vetää villasukat jalkaan ja koira jaksaa lenkkeillä, illalla saa polttaa kynttilöitä ja juoda kupin kuumaa. :hymy: Ja villasukkien siivittämänä pääsee kutomaan ihania pipoja, tumppuja, sukkia ja kaikkea siltä väliltä!
{ slku Väinö s. 02.01.2013 }
{ slku Unto s. 02.06.2016 }

Hengessä mukana-blogi / instagram @hengessamukana

But the ocean's not whiskey and I'm not a duck.

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 23
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28269
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6364
Viestejä yhteensä545828
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265933
(Tilastot päivitetty viimeksi 27.05.2024 klo 06:00)