Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 22:00

Sisäsiisteys

Siirry sivulle: 1 ... 4 5 6 ... 38

capsy

capsy
Viestimäärä: 177

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 05.10.2010 klo 11:56  
+
0
Miten meidän kannattaisi tehdä, kun tuo kohta 8 -viikkoinen pentu on mieltänyt paperit niin voimaakkaasti pissa- ja kakkapaikaksi, että pidättää ulkona vaikka kuinka kauan, että pääsee sisään papereille tekemään. Jos paperit ottaa pois, tekee siihen missä ne olivat. Jos paperit ottaa ulos, niitä revitään ja rieputetaan, mutta ei pissata. Jos pennun koppaa papereilta syliin ja vie ulos, niin pidättää niin kauan, että tullaan sisälle. Ulos on tehnyt tässä vajaan viikon aikana ihan vain muutaman kerran ja silloin on kehuttu kovasti.

Onko vielä liian aikasta odottaa, että pentu hoksaisi että ulos tehdään tarpeet? Hoksaako se sen jossakin vaiheessa, vai pitäisikö paperit ottaa kokonaan pois? Ollaanko me omistajat vain liian hätäisiä :nolo: Pelottaa, että pentu ei koskaan opi sisäsiistiksi..
Slku 2010
PkCollieu 2012

höyhen

höyhen
Viestimäärä: 4

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 05.10.2010 klo 15:12  
+
0
8-VIIKKOINEN ? kyllä teillä on vielä aikaa oppia, jos vasta tuon ikäinen on. vai tarkoititko 8-kuukautta vanhaa koiraa?

capsy

capsy
Viestimäärä: 177

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 05.10.2010 klo 16:06  
+
0
^ 8-viikkonen joo. :nolo: Aattelinki, että ihan turhaan tässä varmaan hätäillään, mutta tosiaan huoletti tuo, että paperit on niin voimakkaasti mieltyny paikaksi, että eikö se halua vai malta tehdä ulos. Ja että voiko tästä tulla vielä ongelmaa. Mutta siis ei tarvitse alkaa muuttamaan mitään? Antakaa anteeksi neuroottisuus, tosiaan eka pentu kyseessä :)
Slku 2010
PkCollieu 2012

Kondo

Kondo
Viestimäärä: 363

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 05.10.2010 klo 17:08  
+
0
Niitä papereitahan voi muutaman kerran kuskata ulos, jos se alkaisi sitten hoksata, että ulos tehdään tarpeet. Jos sitten tekisi sinne ulos helpommin :)
WeCoCaN
WeCoCaU

AinoKo

AinoKo
Viestimäärä: 100

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 10.10.2010 klo 23:19  
+
0
Tänään ollut erikoista käyttäytymistä meidän 8 vko pennulla. Eli aiemmin (ollut melkein viikon) tehnyt tosi näppärästi sanomalehdelle, joita on makkarissa ja eteisessä. Lisäksi tekee ulos, jonne ollaan viety sylissä ja annettu olla vapaana, aina samaan paikkaan tehnyt tarpeet.

Tuossa illalla harjoiteltiin vähän hihnan käyttöä (hihnassa kuristamaton, säädettävä kaulaosa) ja käytiin ulkonakin hihnan kanssa, missä koitti tietysti juosta joka suuntaan ja riuhtoili. Rohkeutta kun on tullut sen verran, että alkaa jo juosta kauemmas meistä, niin en uskaltaisi oikein enää pitää vapaana, tiet kun on ihan lähellä. Ensin siis sisällä hihnan kanssa ja annettiin namia, sitten myös ulosmentäessä herkkuja ja kehuja. Myöhemmin kävin vielä ulkoiluttamassa nopeasti, hihnan kanssa, ja meno oli niin mahdotonta, että otin lopulta sen pois.

Sitten tapahtui näin: Meillä on makkarin lattialla sängyn vieressä patja, jolla nukutaan vuorotellen niin, että pentu saa olla vieressä. Ja pentu nukkuukin patjalla myös itsekseen paljon ja tuo lelujaan siihen ym. Nyt sitten tuon viimeisimmän epäonnistuneen ulkoilukerran jälkeen pentu meni melkeinpä suoraan patjalle ja teki siihen pissat. Putsasin sen sanomatta mitään, mutta vähän ajan päästä se sotki patjan uudelleen, levitteli oikein moneen paikkaan virtsaa, vaikka lehtipaikka, jolle se on tehnyt useasti onnistuneesti jätökset, oli ihan vieressä! Siis johtuuko tämä nyt siitä, että se on jotenkin "vihoissaan" tai muuten häiriintynyt siitä hihnahommasta? Vai keksikö se vaan, että tuohonkin voi tehdä.. Mietin vaan, että kun se itsekin nukkuu siinä, eikä se kai omaa nukkumapaikkaansa normaalisti sotkisi?? Olisiko jotain neuvoja.. Menen huomenna ostamaan valjaat, jotka joka tapauksessa oltaisiin ostettu pian. Niissä ehkä helpompi mennä..

Laitan tämän myös koulutusketjuun varmuuden vuoksi, koska kyse myös hihnakäyttäytymisestä, ja kaipaan paljon neuvoja, ja jos eri ihmiset näitä lukee.. sori!
4.10. Eläinten päivänä saapui meille welsh corgi pembroke -uros Kulkurin-Tähden Elonkerjuu, "Letu"
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 10.10.2010 klo 23:21)

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 11.10.2010 klo 12:54  
+
0
Tuskin on syytä huoleen, jos 8vkoisena ei vielä tarpeet tule ulos. :nauru:
Meillä tais poika olla yli 5kk ikäinen, ennenkun teki ekat tarpeet hihnassa. :D
Nyt mennään pian 7kk iässä ja todella harvoin vahinko enää sisällä käy.

Nopeasti ne lopulta oppii, kun saa runsaan palkkion ulkona suorittamisesta ja sisällä siitä ei heru mitään. :peukku:
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

AinoKo

AinoKo
Viestimäärä: 100

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 11.10.2010 klo 15:24  
+
0
^ ^ Taisi olla tuo hätä vähän liioiteltua.. :nolo: Eilen vaan olin niin ihmeissään, kun pissiä leviteltiin sinne tänne. Rupesin miettimään, etteikö sillä vaan olis virtsatulehdusta tai jotain, mutta kai tuo ihan normaalia käyttäytymistä sitten on. Aamulla tuli taas pissat patjalle, vaikka lehti oli vieressä.. :ttou:

^ Mutta hyvä tieto tuo, että kun on hihnassa, niin tarpeita ei kannata odotella tulevaksi vielä pitkään aikaan.. Eli ehkä jatkamme noita ulkoiluja sitten erikseen hihnassa ja erikseen tarpeilla vapaana. Tänäänkin vaan herra juoksenteli semmosta rallia pitkin pihaa, että uskaltaako sitä kohta pitää vapaana.. :eek: Onneksi naapurit ei oo pahastunut, vaikka tämä juoksee heti tervehtimään.. vielä..
4.10. Eläinten päivänä saapui meille welsh corgi pembroke -uros Kulkurin-Tähden Elonkerjuu, "Letu"

pnkd

pnkd
Viestimäärä: 1295

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 11.10.2010 klo 17:39  
+
0
^ Meillä taas tarpeita tehtiin hihnassa heti 8-viikkoisesta lähtien, kun mahdollisuutta vapaana juoksenteluun ei edes ollut, joten suosittelen kyllä jatkamaan hihnassa ulkoilua, jotta pennulla on ylipäätään mahdollisuus oppia. Ilmeisesti teidän pihanne ei kuitenkaan ole ihan sieltä turvallisimmasta päästä ja rohkeammaksi muuttuva pentu ei ehkä pian haluakaan nököttää kiinni jalassa ja hihnasta voi pian tulla pakollinen jokaisella lenkillä.
Petit Brabancon "Mökö"

AinoKo

AinoKo
Viestimäärä: 100

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 11.10.2010 klo 18:49  
+
0
^ Totta tuokin, kiitos neuvosta!
4.10. Eläinten päivänä saapui meille welsh corgi pembroke -uros Kulkurin-Tähden Elonkerjuu, "Letu"

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 11.10.2010 klo 19:14  
+
0
Joo siis ehdottomasti kannattaa kuitenkin hihnassa kuskata pihalla niin paljon kun mahdollista ja ne vapaana juoksentelut voi olla sit ekstraa. :)

Mutta siis tarkoitin, et ei kannata huolestua, vaikkei ihan heti suju. Aika tekee kyllä lopulta tehtävänsä, kunhan tilaisuuksia tarjotaan usein tarpeiden teolle ja siitä kovasti kehutaan.
Mä en uskonut tuon koskaan oppivan sisäsiistiksi ja meinasin jo kokea ennenaikaisen harmaantumisen.
Mut sit tuo poika oppi kuin taikaiskusta.

Ja hehkutus: Savu oli ollut tänään pissimättä 5.30- 14.30 välisen ajan. :jjei: (kakka oli tullut, mutta sillä on ollut taas hiukan massu sekaisin) Hiljalleen se oppii. :peukku:
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

AinoKo

AinoKo
Viestimäärä: 100

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 11.10.2010 klo 23:11  
+
0
Nyt on tullut pissiä ihan tosi paljon, isoja lammikoita, vaikka onkin ulkona vasta käyty, ja pentu ei juo kyllä paljoo yhtään.. Raksujen sekaan oon laittanu vettä, kun nää oireet ilmesty. Ja ehkä tuo on hiukan unisempikin ku tavallisesti.. En tiiä taas, huh.. Aamulla pitää soittaa klinikalle ja kysyä mitä tehtäis :suru:
4.10. Eläinten päivänä saapui meille welsh corgi pembroke -uros Kulkurin-Tähden Elonkerjuu, "Letu"

ErnstVonKleinspitz

ErnstVonKleinspitz
Viestimäärä: 20

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 13.10.2010 klo 08:11  
+
0
Voih, meillä on alettu merkkailemaan, enkä koskaan ole nähnyt itse tapahtumaa. On se kumma. Luulis pystyvän pidättämään. Luulin jo sen olevan siisti. Ei voi muuta kuin siivota, ja pitää kassit, kengät, ja muut ulkona käyneet tavarat poissa lattialta, ne kun on ainakin merkattava. Ei kuitenkaan näytä olevan mikään harvinainen ongelma.

Mirru

Mirru
Viestimäärä: 134

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 13.10.2010 klo 15:15  
+
0
Kuinka pitkiä päiviä teillä on pennut yksin kotona, vai löytyykö joku joka pissittää pentua esim. työpäivän aikana tms. Meillä on molemmat 8h töissä 5-päivänä viikossa, jokatoinen viikko ollaan erivuoroissa. Vähän mietityttää tuo sisäsiisteyden opettelu, 8h nyt on tosi pitkä aika pikkupennulle. Lykkään nyt samaan tekstiin vielä, löytyykö keltään laminaattilattiaa ja pentua samasta taloudesta? kuinka lattia kestänyt pissarumbaa?
Japaninpystykorva Annbelady jerry of nalle
Pk. collie Siniketun rosa eleonora

EnkeliVarjo

EnkeliVarjo
Viestimäärä: 110

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 13.10.2010 klo 19:56  
+
0
Ei noiden 8-viikkoisten kanssa kannata vielä huolestua :wink:
Itse luulin, että meillä neiti 7kk olisi jo sisäsiisti, mutta pari aamua sitten oli pissannut yöllä keittiön lattialle ja tänään meni yhtäkkiä olohuoneen matolle pissalle :ttou: Tiedä sitten mistä moinen päähän pälkähti.
Cockerspanieli Taika, s. 7.3.2010

maddy

moderaattori
maddy
Viestimäärä: 3541

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 13.10.2010 klo 21:39  
+
0
^Voisiko olla juoksut tuloillaan? Käsittääkseni monet narttupennut ottavat takapakkia sisäsiisteyden kanssa hetkellisesti ekojen juoksujen alkaessa, mutta ongelma kyllä korjaantuu koko lailla itsestään. :hymy:

Aduro

Aduro
Viestimäärä: 3051

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 13.10.2010 klo 22:54  
+
0
Meillä oli Mangolla ekat ja tokat juoksut (kolmannet ei oo viel tullu) kunnon pissi ja ripulirallia. Tiedä mistä sitten. Molempien aikoina pissi sänkyynkin, vaikka koskaan ennen ei niin ole tehnyt, eikä juonut mitenkään erityisemmin. Ja noin viikko ennen juoksuja oli masu myös löysällä. Ekojen aikana tuo saattoi johtua ruoan vaihtumisesta, muttei enää toisien. Tosin kyllä mullakin on menkkojen aikaan masu löysällä, se kuulemma johtuu kohdun supistelusta sanoi lääkäri, tiedä sitten koirien tapauksessa :eitietoo:

Meillä Kirsikan ensimmäinen viikko kohta takana, neiti siis täytti maanantaina 9 vko. Neiti ilmoittaa kyllä varsin kovaäänisesti kun on hätä, mutta yleensä pikkupisut kerkee sisälle tulla. Pentu siis omassa "yksiössään" vielä nämä ekat viikot, eli tekee tämän kevythäkin lattialle sanomalehdille ne. Kakat sitten tuli viimeks neidin tulopäivän yönä sisälle, muutoin tullu ulos :)
Mango-samojedinarttu 7v., Kirsikka-schipperke 4v., ja kissat Huli, Doris ja Piu :)

1.3.2012 Muistoissa Iida-kisu

EnkeliVarjo

EnkeliVarjo
Viestimäärä: 110

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 15.10.2010 klo 08:29  
+
0
^^ Toivottavasti ovat juoksut sitten tuloillaan, ettei "muuten vain" ota takapakkia sisäsiisteydessä :hymy: Eikös juoksut voi alkaakin jo reilu puoli vuotiaana..(?)..
Cockerspanieli Taika, s. 7.3.2010

Ressa

Ressa
Viestimäärä: 9

VS: SISäSIISTEYS - Lauantaina, 16.10.2010 klo 09:51  
+
0
Nyt tarvitaan jotain hyviä ideoita!

Elikkäs talosta löytyy 5,5kk shelttinarttu. Osaa tehdä kaikki tarpeensa päivisin narun päässä/takapihalla ja myös yksin ollessaan pidättelee mainiosti. Ongelmana on se, että yöllä ei ole mitään yritystä ees pidätellä. Kun tullaan lenkiltä vaikka 22.00 (jolloin on pissattu ja kakattu) niin on ihme jollei 01.00 joudu menemään siivoamaan kakkoja tai pissoja pois lattialta. Ja tämä rumba vielä toistuu ainakin kerran.

Sama "ongelma" oli vielä silloinkin kun teki lehdelle tarpeensa mutta otettiin se tossa viikko sitten pois. Viime yönä koitettiin siirtää neidin peti siihen alueelle mihin pissii mutta neiti haki uuden kakka/pissapaikan eteisestä. Ja neitihän ei ilmoita mitenkään että olisi hätä.

Eli miten nyt "kertoa" koiralle ettei sisälle saa tehdä tarpeita (vaikka ei päivisin tee mitään sisälle)?
Omia ideoita:
-Makuupaikan rajaus; pakottaa pidättämään mutta ei voi aina pitää koiraa pienessä tilassa nukkumassa ja sitten kun se pääsee pois, jatkuuko taas sama homma?
-Paperia lattialle takaisin; Parantaako tilannetta jos vain odottais?
-Kielto; Viimeinen keino ja vaikein koska pissat tulee vain öisin kun nukutaan

Neuvot on tervetulleet!

romsu

romsu
Viestimäärä: 25

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 24.10.2010 klo 14:12  
+
0
Kysyisin sellaisesta asiasta, kun sanotaan että pentu kannattaa käyttää ulkona aina heräämisen/syömisen/leikkimisen jälkeen.
Niin pentu ei kakkaa aina syömisen jälkeen, eikä pissaa aina juomisen jälkeen. Tai leikkien ym.
Eihän siellä pihalla kannatta toista tuntia sitten seistä, jos ei tule niin ei tule? ( ja pentu haluaa sisälle) Niin vienkö sitten hetken päästä taas uudestaan?
Ja vaikka pentu on levoton ja haistelee ym, niin aina kun vien ulos ei kuitenkaan ole pissi hätä..

Ja minkä ikäisen koiran kanssa voi jo lähetä "lenkille" hihnan kanssa? En uskalla päästää pentua tällä alueella vapaaksi ulos, kun ei tiedä minne sinkoaa aina välillä.
~ Tiibetinspanieli Roomeo 19/07/2010
http://www.lasileija.blogspot.com

TwoBeans

TwoBeans
Viestimäärä: 1258

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 24.10.2010 klo 20:29  
+
0

romsu kirjoitti:

Kysyisin sellaisesta asiasta, kun sanotaan että pentu kannattaa käyttää ulkona aina heräämisen/syömisen/leikkimisen jälkeen.
Niin pentu ei kakkaa aina syömisen jälkeen, eikä pissaa aina juomisen jälkeen. Tai leikkien ym.
Eihän siellä pihalla kannatta toista tuntia sitten seistä, jos ei tule niin ei tule? ( ja pentu haluaa sisälle) Niin vienkö sitten hetken päästä taas uudestaan?
Ja vaikka pentu on levoton ja haistelee ym, niin aina kun vien ulos ei kuitenkaan ole pissi hätä..

Ja minkä ikäisen koiran kanssa voi jo lähetä "lenkille" hihnan kanssa? En uskalla päästää pentua tällä alueella vapaaksi ulos, kun ei tiedä minne sinkoaa aina välillä.Pientä pentua saa kyllä olla hyppyyttämässä pihalla ihan joka välissä... Aina ei ulkoilut tuota tulosta, mutta sitten vaan takasin sisälle ja hetken päästä uudestaan. Rasittavaa tietysti jos sattuu asumaan esim kerrostalossa... Joka yrityksellä ei tietenkään tarvi tuntitolkulla siellä pihalla kökkiä, mutta joskus vessa-asiat irtoaa paremmin pienen ulkona kirmailun jälkeen.

Meillä tyttö hoksasi asian aika nopsaan vaikka aluksi mietittiin ihan samoja juttuja. Ehkä hommaa nopeutti se, että Luna oppi sanan 'pissa'. Eli joka kerta kun lirinä kävi (ulkona) samalla hetkellä sanottiin pissa, ja ulkopissan jälkeen myös kehuttiin, aluksi vuolaastikin. Nyt kun menee pihalle ja sanoo pissa, niin kyykyllä ollaan. Nykyään kehut ei enää niin mahtavia ole, pieni 'hyvä' riittää.

Lenkille voi käsittääkseni lähteä kyllä ihan pienenkin vesselin kanssa kunhan matka on suhteutettu ikään. Eli alkuun vaikka vaan talon tai korttelin ympäri, ja pikku hiljaa pennun kasvaessa pidentää matkaa jaksamisen mukaan. Pantaan tai valjaisiin tietysti kannattaa totuttaa ensin. Tosin meillä ei kyllä sen ihmeemmin totuteltu, lykättiin pehmeä panta (aluksi hiukan löysemmälle tosin) kaulaan ja siinä se. Luna hiukan protestoi rapsuttelemalla kaulaansa ekan puolisen tuntia mutta sen jälkeen se näytti olevan ihan ok asian kanssa. Hihnaa se sai ensin raahta vähän perässään ja ihmetellä ennenkuin kukaan otti narun toisesta päästä kiinni.
- beauceron uros Laku 2/2013
- valkoinen paimenkoira Luna 6/2010
- shetlanninlammaskoira Eetu 2/1993 - 1/2007

  Siirry sivulle: 1 ... 4 5 6 ... 38
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26254
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5821
Viestejä yhteensä543806
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263952
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.02.2021 klo 13:45)