Julkaise Twitterissä Jaa MySpacessa Jaa Deliciousissa Tilaa uutiset Googleen
UUTINEN - Lauantaina, 16.07.2011 klo 15:48

Geranioli haastaa permetriinin punkkikarkoitemarkkinoilla

Punkkikarkoitteet ovat etenkin rannikkoseudulla asuville tärkeitä kesäaikaan. Punkit levittävät tarttuvia tauteja niin ihmisiin kuin koiriinkin. Pitkään markkinajohtajana olleet permetriiniin pohjautuvat tuotteet ovat nyt saaneet haastajan.


Suomen punkkikarkoitemarkkinoilta löytyy kymmeniä tukes-hyväksyttyjä permetriinipohjaisia tuotteita. Tukes-hyväksynnän saadakseen tuotteen tehosta on oltava tutkittua tietoa. Nyt Suomeen on löytänyt tiensä myös ensimmäinen geranioliin perustuva tukes-hyväksytty tuote. Geraniolin vaikutustehoa on tutkittu Yhdysvalloissa ja tulokset ovat lupaavia. Monien tutkimusten mukaan geraniolilla on merkittävää karkoittavaa vaikutusta punkkeja ja hyttysiä vastaan. Eräässä tutkimuksessa verrattiin geraniolin ja deetin vaikutusta. Deetin teho oli hieman parempi, mutta toisaalta se on myös vaarallisempaa ympäristölle. Geraniolin etuna on myös sen luonnonmukaisuus, sitä kun saadaan suoraan luonnosta mm. sitruunaruohosta, siinä missä deet ja permetriini ovat synteettisesti valmistettuja.

Käyttäjäkokemukset permetriinipohjaisista tuotteista vaihtelevat. Toisten koiranomistajien mukaan se toimii erinomaisesti, toiset taas ovat löytäneet koirastaan punkkeja karkoitteesta huolimatta. Jotkut koiranomistajat ovat myös raportoineet permetriinin ikävistä sivuvaikutuksista. Geranioli on vielä verrattain uusi löytö, joten käyttäjäkokemuksia siitä ei toistaiseksi ole niin paljoa saatavilla.

Mitä mieltä Koirat.comin lukijat ovat? Onko jollakulla kokemuksia geraniolin tai permetriinin käytöstä punkkikarkoitteena? Keskustele aiheesta Koirat.comin keskustelupalstan terveys-osiossa

Lisää tietoa aiheesta löydät suomeksi tämän linkin takaa sekä englanniksi tämän linkin takaa.

Koirat.com - 16.07.2011

Aiheeseen liittyviä uutisia: