Julkaise Twitterissä Jaa MySpacessa Jaa Deliciousissa Tilaa uutiset Googleen
UUTINEN - Maanantaina, 14.05.2012 klo 22:54

Koiran kanssa matkalla - kulkuvälineenä auto

Kesän aikana Koirat.comin juttusarjassa käsitellään erilaisia tapoja matkustaa koiran kanssa. Sarjan ensimmäisessä osassa aiheena on automatkustaminen.


Turvallisin tapa kuljettaa koira autossa on kytkettynä tai farmariauton takatilassa. Pienenkin koiran paino voi muuttua äkkijarrutuksessa jopa kymmenkertaiseksi.

Mikäli koira kuljetetaan auton matkustamossa, tulisi se kytkeä turvavyövaljaisiin tai kuljetushäkkiin. Osa häkeistä on tarkoitettu nimenomaan koiran kuljettamiseen autossa ja niissä on kytkentämahdollisuus turvavöihin. Mikäli koira kuljetetaan farmarin takatilassa, tulee takatila eristää matkustamosta turvaverkolla. Syitä verkon käytölle on kaksi. Ensinnäkin, äkkijarrutustilanteessa ilman verkkoa koira syöksyy suoraan tuulilasista läpi. Toinen syy on se, että mikäli verkkoa ei ole, pääsee koira hyppäämään matkustamoon ja häiritsemään kuljettajan ajoa.

Turvaverkkoja on kahdenlaisia. Yleismallisia ja juuri tietylle automallille suunniteltuja. Yleismalliset verkot jättävät monesti rumia jälkiä kattoverhoiluun ja niiden asentaminen voi olla hankalampaa, mutta toisaalta ne ovat edullisempia. Tietylle automallille suunnitellut verkot taas ovat hieman kalliimpia, mutta niiden asentaminen on helpompaa ja ne ovat myös turvallisempia. Lemmikkieläinliikkeiden ohella turvaverkkoja myyvät autotarvikeliikkeet. Esimerkiksi Tarvikkeet.fi - verkkokaupassa on laaja valikoima etenkin mallikohtaisia autojen turvaverkkoja.

Kesän matkoilla koiraa ei ikinä saa jättää autoon pitkäksi aikaa yksin. Mikäli koira joudutaan jättämään autoon yksin lyhyeksikin aikaa, tulee auto aina pysäköidä varjoisalle paikalle ja jättää ikkunat raolleen. Lämpimillä keleillä auton sisälämpötila nousee nopeasti todella korkeaksi ja jo tunninkin yksinolo auringonpaisteeseen jätetyssä autossa voi olla koiralle kohtalokas.


Koirat.comin keskustelupalstalla on automatkailuaiheesta lisää.

Koirat.com - 14.05.2012

Aiheeseen liittyviä uutisia: