Julkaise Twitterissä Jaa MySpacessa Jaa Deliciousissa Tilaa uutiset Googleen
UUTINEN - Lauantaina, 11.06.2016 klo 19:02

Koiran kanssa ulkomaille? Katso tästä maahantuontivaatimukset

Lomakausi on käynnistynyt ja sen kunniaksi Koirat.com keräsi maahantuontivaatimukset yleisimpiin suomalaisten lomanviettomaihin.


Koiran kanssa matkustaminen ulkomaille on täysin mahdollista, kunhan hieman selvittää asioita etukäteen. Monissa hotelleissa on erillisiä koirahuoneita, laivoissa osa hyteistä varattu koiran kanssa matkustaville ja lentokoneissakin on koirapaikkoja sekä matkustamossa että ruumassa. Eri maiden maahanvientisäännökset vaihtelevat hieman, joten keräsimme tähän tämänhetkisen (kesäkuu 2016) tilanteen muutamasta suomalaisten suosimasta lomanviettomaasta. Muistathan aina ennen lähtöä kuitenkin vielä tarkistaa ajantasaiset vaatimukset! Erilaisten epidemioiden ja tautien leviämisen tai vähenemisen takia säännökset muuttuvat aina välillä. Oheiseen listaan on kerätty eri maiden maahantuontivaatimusten lisäksi koira-asioista vastaava virastot.

Tärkeää on myös muistaa, että 1-5vrk ennen Suomeen paluuta koiralle on aina hankittava eläinlääkäristä ekinokokkoosilääkitys! EU:n ulkopuolelta, esim Venäjältä Suomeen tuleville koirille on lisäksi muita vaatimuksia.

EU:n alueella yleiset vaatimukset koirien maahantuonnille ovat:
-EU:n lemmikkieläinpassi
-Voimassaoleva raivotautirokotus
-Mikrosiru (tai jos tunnistusmerkintä on tehty ennen 3.7.2011: selkeästi luettavissa oleva tatuointi)

Yleisten vaatimusten lisäksi eri mailla voi olla omia maahantuontivaatimuksia. Koirat.com listasi tähän suomalaisille tutuimpien matkailumaiden vaatimuksia

Ruotsi
EU:n vaatimusten lisäksi ei erityisiä maahantuontivaatimuksia. Maahan saapuva koira tulee ilmoittaa rajalla tullille.

Lähde: Jordbruksverket

Norja

EU:n vaatimusten lisäksi ei erityisiä maahantuontivaatimuksia Manner-Norjaan matkustaville koirille. Huippuvuorille pitää anoa erillistä vientilupaa etukäteen.

Viisi koirarotua on maassa kielletty, näitä eikä näiden risteytyksiä saa viedä maahan ollenkaan. Kielletyt koirarodut ovat: pitbullterrieri, amerikanstaffordshirenterrieri, tosa inu, fila brasileiro, eskoslovensky vlcak

Lähde: Mattilsynet

Tanska

EU:n vaatimusten lisäksi ei erityisiä maahantuontivaatimuksia. 13 koirarotua on maassa kiellettyjä, mm. dogo argentino, pitbullterrieri ja amerikanstaffordshirenterrieri.

Lähde (sekä tarkka rotulista): Fødevarestyrelsen

Viro

EU:n vaatimusten lisäksi ei erityisiä maahantuontivaatimuksia.

Lähde: Maksu- ja tolliamet

Saksa

EU:n vaatimusten lisäksi ei erityisiä maahantuontivaatimuksia. Muutamia koirarotuja on listattu eri osavaltioissa kielletyiksi tai vain rajoitetusti sallituiksi. Lista eri rotujen tilanteesta löytyy Wikipediasta

Maahantuontiasioissa lähde on Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft

Espanja

EU:n vaatimusten lisäksi ei erityisiä maahantuontivaatimuksia. Muutamia koirarotuja on listattu eri alueilla kielletyiksi. Lista eri rotujen tilanteesta löytyy Wikipediasta

Maaahantuontiasioissa lähde on Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente

Venäjä

EU:n vaatimusten lisäksi:
-Rokotus leptospiroosia vastaan
-Kaupungin/kunnaneläinlääkärin todistus koiran hyvästä fyysisestä kunnosta
-Kaupungin/kunnaneläinlääkärin todistus siitä, että koira tulee tartuntataudeista vapaalta alueelta.

Lähteet:

Venäjän suurlähetystö Suomessa

Evira


Paluu Venäjältä takaisin Suomeen:
-Heisimatolääkitys. Tämä voidaan antaa jo Suomessa, mikäli koiran kanssa oleskellaan Venäjällä korkeintaan 28 päivää. Eviran sivuilta löytyy tarkempia tietoja.

Koirat.com - 11.06.2016

Aiheeseen liittyviä uutisia: