Julkaise Twitterissä Jaa MySpacessa Jaa Deliciousissa Tilaa uutiset Googleen
Koirat.com kuvituskuva
UUTINEN - Torstaina, 31.05.2012 klo 23:52

Koiran kanssa matkalla - Tuotetestissä Travall-läikkymätön juomakuppi

Lomakauden alkaessa matkavarustuksen tarkistus tulee ajankohtaiseksi. Koirat.comin Koiran kanssa matkalla-juttusarjan toisessa osassa testataankin nyt läikkymätöntä juomakuppia.


Matkajuomakuppi lupaa vähentää roiskeita jopa 90%. Sen luvataan soveltuvan käytettäväksi niin automatkoilla ajon aikana kuin kotonakin suurten, juomavettä lattialle roiskivien koirien kanssa. Kuppia testattiin taloudessa, missä nuori staffordshirenterrierinarttu huolehtii vapaa-ajanvietto-ongelmista.

Kupin mukana tuli pienet, selkeät käyttöohjeet. Kuppi tuli täyttää merkittyyn rajaan asti ja sen jälkeen asettaa päällikerrokset alimman vesisäiliön päälle. Läikkymättömyys perustuu vesisäiliön päälle aseteltaviin kahteen kerrokseen, jotka päästävät läpi vain yhden annoksen vettä kerrallaan ja täten ehkäisevät veden hotkimista. Annoksittain vapautuva vesi myöskin estää juomaveden varastoimisen ja kuljettamisen suussa ja huulissa.

Kuppia vertailtiin samanaikaisesti tavallisen juomakupin kanssa ja tuote lunasti lupauksensa. Lattia ei enää lainehtinut hotkivan koiran ylijäämävettä. Myös ohikulkijoiden potkuja kuppi kesti hyvin eikä roiskauttanut vettä lattialle. Kuppi kesti staffin oma-aloitteisen siirtelyn. Automatkatestissä auton takaosa säilyi kuivana koko näyttelymatkan ajan. Pienissä tiloissa kuppi on omiaan, kun koiran juomakupin voi sijoittaa vapaammin.

Kritiikkiä joutuu antamaan tuotteen hinnasta. Kun halpahallista saa parilla eurolla tavallisia muovikuppeja, siivoaa säästyneillä rahoilla mielellään parikin kertaa lattiat. Kuitenkin, mikäli koiran juomakuppi on paikassa, jossa läikkyminen ei ole suotavaa, on läikkymätön juomakuppi hintansa väärti. Samoin pidemmillä automatkoilla etenkin kuumina kesäpäivinä juomakupista on paljon hyötyä. Aluksi koiraa voi joutua kyllä opettamaan uudenlaiselle vesikupille. Testistaffimme pelkäsi ensikohtaamisella kuppia eikä ymmärtänyt että kupissa oleva vesi on tarkoitettu juotavaksi. Kuitenkin, kun koira oli todennut kupin harmittomaksi, onnistui kupista juominen vaivatta.

Läikkymätön juomakuppi on myynnissä mm. Tarvikkeet.fi-verkkokaupassa

Koirat.com - 31.05.2012

Aiheeseen liittyviä uutisia: